Jump to content

Corsair CX600

kpetros

Recommended Posts

κατευθιαν στο θεμα!

εχω το cx600 αγορασμενο απτο καλοκαιρι

μια asus gryphon ,i5 4670k, g.skill 2χ4 1866CL9 , asus 7870 DCUII

ξερω πως το τροφοδοτικο δεν ειναι οτι πιο τοπ υπαρχει ...αλλα νομιζω πως ειναι υπεραρκετο για το συστημα ( χωρις overclock ε...)

το προβλημα μου ξεκιναει πριν μια βδομαδα , οταν το pc παγωσε ξαφνικα καθως επαιζα PoE , το παραβλεψα ,,,,ξαναεγινε ... και σημερα μου εσβησε ακομα και καθως ειμουν απλα στο facebook ... φαινετε πως ειναι εντελος random τα χτυπηματα

θα μπορουσα να πω πως το οτιδηποτε μπορει να ειναι προβληματικο ..αλλα , το τροφοδοτικο μου κανει περιεργα σφυριματα κατα τακτα διαστηματα , επισης , κανει ενα μικρο βουητο , ακομα και οταν το pc δεν δουλευει!

οποτε ερωτω , υπαρχει καποιος τροπος να το ελενξω ? θα μπορουσα να το ανοιξω γυμνο και να το κοιταξω με το βολτομετρο , αλλα δεν εχω καποιο συστημα "dummy load" για να το φερω περιπου στην κατασταση που ειναι οταν δουλευει πανω στο pc .

δεν εχει σχεση . η μονη διαφορα ειναι πως δεν κανει τρελο undervoltage , αλλα αυτο δεν δικαιολογει να μου παγωνει ο υπολογιστης .

πριν λιγο δοκιμασα κατι μνημες corsair vengeance , και παλι μου σβηνει , ετρεξα και memtest και βγηκαν ολα καθαρα απο εκεινο το στρατοπεδο .

Εστειλα ενα μειλ στο πλαισιο , και μου ειπαν να το παω στους τεχνικους να το κοιταξουν , πραμα που θα κανω την δευτερα , μηπως γνωριζει κανεις ποσο διαρκει αυτος ο "ελενχος" , και ποσο "σωστος " ειναι .... και στην περιπτωση που εχει σφαλμα το τροφοδοτικο .... τι γινετε?

O έλεγχος λέει το sait του plaisio ειναι σε 24 ώρες.Μετα τις 24 παρε ένα τηλέφωνο αν δεν σου έχουν στείλει αυτοί μήνυμα.Έχουν υπάρξει και φορές που ειδοποίησαν και στην μια ώρα,

Ο έλεγχος θα είναι σωστός και ο υπαίτιος θα βρεθεί.

Ότι είναι προς αντικατάσταση και είναι εντός εγγυήσεως όπως το τροφοδοτικό σου, θα αλλαχθεί με καινούργιο χωρίς να επιβαρυνθείς με τίποτα.

Παρακάλα μόνο αυτά που σου κάνει να τα κάνει και σε αυτούς εκεί γιατί πολλές φορές όταν τα πάμε φοβούνται και λειτουργούν μια χαρά.

παλι καλα .... γιατι αμα ηταν να μου το κραταγαν μια βδομαδα , αληθεια δεν θα αντεχα χωρις το pc ... αυτο που φοβαμε ειναι μην μου πουνε "ελα μωρε , λιγο βουιζει το τροφοδοτικο , δεν ειναι τιποτα , σε εμας δεν εσβησε τιποτα"

διαβαζοντας στον κυβερνοχωρο ειδα αρκετους που ειχαν παρομοιο προβλημα , και η corsair τους το αντικατεστησε

παλι καλα .... γιατι αμα ηταν να μου το κραταγαν μια βδομαδα , αληθεια δεν θα αντεχα χωρις το pc ... αυτο που φοβαμε ειναι μην μου πουνε "ελα μωρε , λιγο βουιζει το τροφοδοτικο , δεν ειναι τιποτα , σε εμας δεν εσβησε τιποτα"

διαβαζοντας στον κυβερνοχωρο ειδα αρκετους που ειχαν παρομοιο προβλημα , και η corsair τους το αντικατεστησε

Μην φοβάσαι.Αν το πρόβλημά είναι στο τροφοδοτικό θα σου το αντικαταστήσουν.Δεν έχουν λόγο για το αντίθετο.

Αρκετές παρτίδες από τα τροφοδοτικά Corsair είχαν έρθει με ελαττωματικό ή τουλάχιστον ιδιόρυθμό ανεμιστήρα όσο αφορά προβλήματα με θόρυβο και σγυρίγματα. Μπορεί να είναι και θέμα τροφοδοτικού αλλά περισσότερο θυμίζει θέμα με μνήμες και πιθανώς μητρική όπως μας τα παρουσιάζεις.

οπως ειπα , οι μνηνες βγηκαν καθαρες στο memtest (και μαλιστα δοκιμασα 2 μνημες , corsair και g.skill ) , τωρα για μητρικη , μακαρι οχι .....αν και μου φαινεται δυσκολο , γιατι χθες επαιζα ΤΕRA επι ωρες , με 2 client , και γενικα ηταν το pc στην τσιτα , αλλα δεν μου εκλεισε καθολου

θα μπορουσε να ειναι θεμα σκληρου δισκου μηπως? στο sentinel ειδα πως ο δισκος που εχω τα windows , ειναι καπως στα τελευταια του , ναι μεν ειναι 100% health , αλλα του μενουν 100 μερες ζωης περιπου .

θα μπορουσε να ειναι θεμα σκληρου δισκου μηπως? στο sentinel ειδα πως ο δισκος που εχω τα windows , ειναι καπως στα τελευταια του , ναι μεν ειναι 100% health , αλλα του μενουν 100 μερες ζωης περιπου .

χαλαρά μπορεί να είναι.

Συνήθως ο δίσκος κάνει ένα συγκεκριμένο "πάγωμα"

κολλάει η εικόνα και κατά το κλικ ακους ένα μπιπ αλλά έχει και άλλα τρελά.

Με τέτοιο θέμα πάντως το μυαλό σου δε πάει στο psu αλλά το αναφέρεις από την αρχή.

Στη καρτέλα του sentinel αναφέρει bad sectors κλπ?

Επισης αν πχ είναι seagate τον τσέκαρες με το sea tools?

λοιπον , κατσε να πω τα καινουργια

καταρχας , εβγαλα το τροφοδικο , το φυσηξα , και το εχω να καθετε επανω στο case , ωστε να μπορεσω να εντοπισω τον ηχο . και τελικα , δεν κανει καθολου θορυβο .

εκανα clean install τα windows 8 , μολις τωρα τελειωσα να βαζω τα drivers και να τα κανω custom , εως τωρα ,δεν μου εχει παγωσει καθολου το pc .

ομως ξανακουσα βουητο , και τωρα εχω βγαλει και τους δισκους εξω απτο case

(οντως εχω εναν seagate και εναν WD )

sea tools , δεν ηξερα καν πως υπαρχει αυτο , θα το κανω λειαν συντομος , επισης , ενα hint περικαλω , που βλεπω τα bad sectors Xd στο sentinel ... ?

περιεργο πραμα - εχω την gpu στο πρωτο slot , και μου το βλεπει ως x8 ....

\

edito

Now is a good time to make sure you have a current backup of your important data.

Unfortunately, your Seagate product has failed an important diagnostic test, possibly caused by problem sectors which are difficult to read.

μαλλον δεν χρειαζετε να μαθω που βλεπω τα bad sectors απτο sentinel ,,,,

εκτος αυτου , απτην στιγμη που πατησανε στο χαλι οι δισκοι , δεν εχει ακουστει κιχ ....... παλι καλα , ετσι και αλλιως ειχα σκοπο να παρω εναν 2,5αρι δισκο αφου μου ερθει το bitfenix phenom :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.