Μπουρμπουλας Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2013 Γειά σας.Εχω ένα τροφοδοτικό Tagan Easycon TG580 u15 http://uk.hardware.i...an-easycon-580w σε HTPC.Ο ανεμιστήρας του είναι αρκετά θορυβώδης και θέλω να βάλω έναν άλλον πιο ήσυχο.1.Είναι εύκολη η αλλαγή του?2.Υπάρχουν οδηγίες για το πως να το αλλάξω?3,Έχετε κάποιο να μου προτείνετε?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2013 Ναι μπορείς να τον αλλάξεις.Είσαι τυχερός το τροφοδοτικό σου παίρνει 12αρι ανεμιστήρα.Η αλλαγή του είναι εύκολη.Το μόνο που θα πρέπει να του προσαρμόσεις είναι το βυσματάκι για να πάρει ρεύμα.Το δικό του έχει ένα βύσμα που ενώνει για να πάρει ρεύμα,Όταν το ανοίξεις θα βγάλεις τον ανεμιστήρα και θα ξεενώσεις το βύσμα του ρεύματος.Αυτο το βύσμα (του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού σου)έχει δυο πιν.Το βύσμα του νέου ανεμιστήρα έχει τρία.Θα κόψεις το βυσματάκι του ανεμιστήρα και το βυσματάκι του νέου ανεμιστήρα.Τωρα θα ενώσεις με τα καλώδια (αφού έχεις αφήσει περιθώριο καλωδίων και στα δυο) το βύσμα του τροφοδοτικού πάνω στα γυμνά πλέον καλώδια του νέου ανεμιστήρα.Όμως οι ενώσεις θα γίνουν στα εξής χρώματα.Το κόκκινο του βύσματος του τροφοδοτικού στο κίτρινο καλώδιο του νέου ανεμιστήρα.και το μαύρο ή άσπρο(ότι από τα δυο είναι)-_(μου έχουν τύχει και τα δυο χρώματα) του βύσματος με το μαύρο του ανεμιστήρα.Το τρίτο που θα περισσεύει από του ανεμιστήρα(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) κάλυψέ το με μονωτική και άστο ελεύθερο.ΠΡΟΣΟΧΗ δεν θα ενώσεις καθόλου το κόκκινο του νέου ανεμιστήρα, γιατί ίσως του τροφοδοτικού είναι κόκκινο.Από το κόκκινο του τροφοδοτικού πάει 12V ρεύμα,ενώ στο κόκκινο του ανεμιστήρα πάει 5V και θα τον κάψεις, Όλα αυτά πρέπει να τα κάνεις γιατί το βυσματάκι που έχει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού είναι μικρότερο και άλλο σχήμα από το βύσμα του νέου ανεμιστήρα.(σιγά μην μας άφηναν οι αντιπροσωπείες να το αλλάξουμε έτσι εύκολα)Το κυριότερο όμως θέμα είναι οι στροφές του ανεμιστήρα.Αν βαλεις με λίγες στροφές (800-900 που είναι όλοι αθόρυβοι)υπάρχει περίπτωση να μην τον ξεκινάει καθόλου.Λογικά πρέπει να έχει ανεμιστήρα με 1300-1600 στροφές περίπου.Ενας με 1400 στροφές νομίζω οτι 99,999% θα είναι ότι πρέπει.Υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να αυξομειώνει τις στροφές από μόνο του.(Το τροφοδοτικό εννοώ να αλλάζει τις στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα τις θερμοκρασίες του.Γιαυτό και ανεμιστήρα με λίγες στροφές να μην τον ξεκινάει όταν δίνει λίγα βολτ για λίγες στροφές)Η δική μου πρόταση είναι αυτός.Δοκιμασμένος σε τροφοδοτικό από μένα.Τέλειος.Enermax T.B. Silence PWM 12cm | Skroutz.grΕλπίζω να βοήθησα και να κατάλαβες όλα όσα έγραψα.Αν πιάνουν και λίγο τα χέρια σου θα τα καταλάβεις στην πορεία της αλλαγής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μπουρμπουλας Δεκέμβριος 21, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ.Αψογος..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.