Jump to content

μνημη Sdram

ivanthes

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Eχω εναν P4 1500ghz με μνημη 256sdram 133Mhz. Βρηκα 256 MB DIMMS 133 MHz με 38Ε και θελω να την προσθεσω στην υπαρχουσα. Η μητρικη Gigabyte 8idx εχει 3 dimm sockets. Δεν εχω ανοιξει το κουτι και δεν ξερω αν τα 256 που εχω ειναι σε 1 αρθρωμα ή σε 2Χ128. Αν ειναι σε 2Χ128 μηπως υπαρχει προβλημα στην εγκατασταση ενος των 256 και θα πρεπει να βαλω μονο 128αρα?

Υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να προσεξω?

η double sided 256 (2x128) είναι συμβατότερη της single. Αν αυτό που είδη έχεις είναι single θα παίξει κατά 90% και το άλλο είτε είναι double είτε single. Αν είναι double αυτή που έχεις δε μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν το υποστηρίζει ή όχι. Kοίτα το manual της μητρικής σου θα πρέπει να αναφέρεται ή αν έχεις την δυνατότητα δοκίμασε την μνήμη πριν την αγοράσεις.

Ευχαριστω enduracell

Το μανιουαλ της μητρικης αναφερει

Three 8/16/32/64/128/256MB DIMM module sockets (2 Spare)

και

the motherboard has 3 dual in-line DIMM sockets support 6 banks

Η μνημη που ηδη εχω στην αποδειξη που ειχα παρει αναφερεται

DIMM 256MB 133MHZ BN

Μπορει αυτη που θα παρω να μην λειτουργει?

με αυτά που γράφει το manual δε μπορώ να βγάλω σαφή συμπεράσματα αλλά μου φαίνεται ότι η μνήμη που θα πάρεις θα πρέπει να είναι 2πλης όψεως, (double sided), αν είναι μονής και δε μπορείς να την δοκιμάσεις καλύτερα να μη το διακινδυνέψεις...

Ευχαριστω ξανα

Βρηκα στο μανιουαλ οτι λεει

The DIMM module can only fit in one direction due to the two notch

Αυτο σημαινει οτι ειναι μονης οποτε δεν υπαρχει μαλλον προβλημα αν η καινουρια ειναι μονης ή διπλης?

Αρχική απάντηση από ivanthes

Ευχαριστω ξανα

Βρηκα στο μανιουαλ οτι λεει

The DIMM module can only fit in one direction due to the two notch

Αυτο σημαινει οτι ειναι μονης οποτε δεν υπαρχει μαλλον προβλημα αν η καινουρια ειναι μονης ή διπλης?

Όχι, αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να βάλεις την μνήμη ανάποδα. Καμία σχέση με τα παραπάνω.

βασικα που βρηκες 256 sdram με 38 ε? κατεβασε το cpuz απο τα tools και τσεκαρε τι εχεις σε καθε mem slot...ανεβασε τα να τα δουμε και μεις.

Λοιπον...

Τη μνημη τη βρηκα στο www.zeroone.gr

Στην μητρικη υπηρχε διπλης οψης ,ενω αυτη που πηρα ηταν μονης.

Ομως η συνολικη πραγματικη μνημη συστηματος ανεβηκε απο 256 σε 512ΜΒ οποτε υποθετω ο Η.Υ. αναγνωρισε ολη τη μνημη που προσθεσα. Μαλλον η μητρικη ηταν συμβατη με ολους τους τυπους μνημης.

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.