Jump to content

Xigmatek Hdt-s1283: γνώμες - σχόλια...

Lordosss

Recommended Posts

Ποστάρω και εδώ ένα thread που έχω ανοίξει και σε ένα άλλο fora, επειδή θέλω να ακούσω τη γνώμη και κάποιων απο εδω μέσα !:)

Λοιπόν, Προσπαθούσα να βρω κάποια αερόψυξη αντίστοιχη της Thermalright 120 Extreme...

H αλήθεια ειναι πως όντως η Thermalright 120 Extreme είναι κορυφή αλλά είδα ενα review στο xbitlabs, το οποίο site για μένα έχει άψογα reviews για ψύχτρες, και έπεσε το μάτι μου πάνω στην XIGMATEK HDT-S1283....

http://www.xbitlabs.com/articles/coo...igmatek_9.html

http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1054198

http://www.xigmatek.com/product/air-hdts1283.php

Aπό ότι βλέπω σε κλειστό κουτί και max rpm, οι διαφορές τους ειναι 1-2 βαθμούς...

Εδώ έρχονται οι ερωτήσεις μου...

1. Γουστάρω πολύ που δεν χρειάζεται να βγάλεις μητρική για να βάλεις τη ψύχτρα αλλά τελικά μήπως τα 600 gr. χωρίς backplate ειναι αρκέτα και θα λυγίζουν τη μητρική?

2. Την έχει χρησιμοποιήσει κανείς? Είχε κανένα πρόβλημα να τη βάλει τη ψύχτρα με τη μητρικη κουμπωμένη πάνω στο κουτί?

3. Γενικά αυτές οι ψύχτρες με το "easy installation" όντως δεν χρειάζονται να βγάλεις τη μητρική απο το κουτί ή δεν τον γλυτώνεις αυτόν τον κόπο?

Η αλήθεια ειναι πως οπως λέει και στο τέλος του άρθρου πλέον οι high perfomance αεροψύξεις είναι πάνω κάτω ίδιες... έχουν φτάσει σε τέλμα για αυτο λέει πλέον άλλα μπορεί να είναι τα κριτήρια.. π.χ τιμή, διαθεσιμότητα...

Μου αρέσει πολυ που η συγκεκριμένη ψύχτρα έχει τα Heatpipes να περνάνε πάνω απο το cpu και το spoiler πίσω για να ψύχει τα Mosfets...

Βέβαια ένα άλλο καλό σημάδι η τιμή της... 33 euros... ενώ Thermalright 120 Extreme = 42 + 9 fan = 51 eυros...

Λοιπόν παιδιά ακούω τις γνώμες σας και τα σχόλια σας!

Για 3 heatpipes λιγότερο από τη δικιά μου thermalright δεν θα την έπαιρνα...Και πάλι σε θερμοκρασίες είναι μεγάλη η διαφορά για τα λεφτά που κάνει.

Εξαρτάται βέβαια, τι θέλεις να ψύξεις...

• 4 weeks later...

Λοιπόν... έβαλα την Hdt-s1283 σε έναν Q6600 ενός φίλου και οι εντυπώσεις μου είναι άριστες για την συγκεκριμένη ψυκτρα.

Χωρις ο/c ο cpu είχε 20 βαθμούς λιγότερο σε foul load με prime μισή ώρα.(απο 65C σε 45C)

Και σε idle 8C λιγότερο (απο 39C σε 31C)

Η σύγκριση έγινε με την μαμά ψυκτρα.

Η τοποθέτηση είναι πανεύκολη γιατί διαθέτει ιδια κουμπωματα με την μαμά ψυκτρα, και ο ανεμηστηρας της ειναι αθορυβος (γυρω στις 1400 στροφες).

Αν την τοποθετήσετε σε Abit ip35 πρέπει να βγάλετε από κάτω 2-3 φινs για να μη ακουμπάει στη ψυκρα του chipset.

Τελος για την δουλειά που κάνει η τιμή της είναι πολύ καλή.

• 5 months later...

Οσοι θέλουν να την βάλουν σε cosmos S να το ξεχάσουν..όπως να ξεχάσουν και πολλές άλλες του ίδιου μεγέθους και πάνω.

Ο 20αρης ανεμιστήρας του πλαϊνού βρίσκει πάνω της και δεν κλείνει.

post-16-1414343163,8424_thumb.jpg

Βολευτήκαμε με την Cooler Master

Cooler Sphere http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977719&product=1043501

Η απόδοσή της είναι χειρότερη από την Hdt-s1283(σε foul load)

Με λίγα λόγια idle 48-50C foul 74C (Q6600@3.6 1,392V)

Θερμοκρασία περιβάλλοντος 29C

post-16-1414343163,8681_thumb.jpg

το κοσμος εχει προβλημα με τις περισσοτερες ψυκτρες που ειναι ψηλες , γεγονος ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για κουτι των ~170 ευρω. Εγω εχω την 1284 Αχιλλεας και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος , επιδοσεις TRUE με 20 ευρω λιγοτερα και μικροτερο βαρος και πλατος/μεγεθος , παρτε και μια φωτο με την αμφιλεγομενη επιφανεια επαφης με τον επεξεργαστη

post-419-1414343163,8854_thumb.jpg

• 8 months later...

Μονο και μονο απο την διαφορα τιμη νομιζω δεν νομιζω να μπορεις να κανεις συγκριση...

Γιατι δεν κοιτας την Xigmatek S1283 ή την S1284 Achilles που λεει και ο ea6gka πιο πανω....εφοσον μπορεις να δωσεις 40 ευρω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.