Jump to content

Neverwinder Nights πρόβλημα ή μάλλον απορίες...

catgirl

Recommended Posts

Ξεκίνησα να παίξω αυτό το σ/κ το παιγνίδι αυτό...

Πολύ δύσκολο μου φάνηκε. Δεν καταλαβαίνω πως να μάθω τα ξόρκια...

Πέρασα πολύ γρήγορα το training χωρίς να δώσω πολύ σημασία... πάνω κάτω 3ώρες έπαιξα! να διαβάσω το μανουαλ; Έλεος είναι 120 σελ!

Μάλλον δεν θα το συνεχίσω...

Τι δεν μου αρέσει:

Πολύ μπουντρούμι.

Δεν έχει παρά ελάχιστες ομιλίες (ήχο) και πολύ κείμενο. κάνω κάτι λάθος; Μα να μην έχει ήχο στην ομιλία των χαρακτήρων;

Πρέπει να γνωρίζω κανόνες σαν τους D&D ή κάτι τέτοιο;

Καθαρόαιμο RPG δεν έχω παίξει ποτέ! Τόσο δύσκολα είναι; Το Dungeon Siege δεν ήταν καθόλου δύσκολο...

Τι μου αρέσει:

Καταπληκτική ατμόσφαιρα...

Ωραία γραφικά και χαρακτήρες!

Είμαι γενικά άπειρη στο gaming. Έχω παιξει το NFS underground, πολύ καλό - εκπληκτικό το far cry αλλά όχι στο στύλ μου. Έχω τελειώσει τα Dungeon Siege, κάποιο TombRaider (έχω δει δυο-τρια από αυτά), το Age of Empires. Έχω δεί αρκετά αλλά αυτά μου άρεσαν περισσότερο!

καλησπερα.....το συγκεκριμενο παιχνιδι το χα σχεδον τελειωσει.......14 ο κουεστ ειχα φθασει μεχρι που εγινε μια βλακεια με τα windows και ξεχασα να σωσω τα αρχεια...........οντως καταπληκτικη ατμοσφαιρα και γενικα πολυ προσεγμενο........

εαν δεν σου αρεσουν αυτου του ειδους τα παιχνδια δυσκολα θα το τελειωσεις.......εγω απο πεισμα το εφτασα μεχρι εκει και με πολυ διαβασμα.....ειδικα εαν παρεις χαρακτηρα που στηριζεται πιο πολυ σε μαγικα και οχι σε φιτς και δυναμη τοσο ειναι πολυ δυσκολο..............μπουντρουμι εχει μονο στην αρχη.......μετα καλυτερευει σε τοποθεσιες.......βγαινεις απο την πολη.

κατεβασε το τελευταιο πατς......εχουν βελτιωθει παρα πολλα πραγματα........το 1ο που ειχα κατεβασει ηταν απαραιτητο για να μη κρασαρει το παιχνιδι.....δυστυχως δεν μπορεις να σωσεις σε φακελο τα απ ντεητς.εαν εχεις υπομονη και σου αρεσει και εχεις χρονο σου προτεινω να παιδευτεις.......αξιζει.

3 συμβουλες εαν το συνεχισεις............

α)να πατας πολλες φορες παυση για να σχεδιαζεις την επομενη σου κινηση.

β)να εχεις παντα μαζι σου καποιον βοηθο με χαρακτηριστικα στα οποια εσυ μειονεκτεις

γ)διαλεξε μετα απο αρκετη μελετη τα νεα χαρισματα που μπορεις να ενεργοποιησεις καθως και τις αλληλεπιδρασεις τους με τα υπολοιπα.....

καλη συνεχεια

επειιδή κι εγώ τα ίδια έπαθα με τον εν λόγω παιχνίδι παρόλο που 'εχω παίξει και το baldurs gate 2 (το οποίο στο συστήνω ανεπηφύλακτα) το εν λόγω δυσκολεύτηκα στην αρχή. Έκανα το άλλο . κατέβασα διάφορα walkthrough από το www.gamefaqs.com και τα διάβασα ενώ έπαιζα το training.Πολλά από τα walthrough έχουν πολλά και χρήσιμα πράγματα στην εισαγωγή τους καλύτερα από το manual. Εγώ πάντως έτσι μπήκω στο νόημα του παιχνιδιού. Αντίθετα με το baldur's gate 2 το οποίο το έμαθα εξ ολοκλήρου από το δικό του training.

ΜΗ το παρατησεις γιατι αξιζει πραγματικα το παιχνιδι!Δεν ειναι δυσκολο αλλα θελει υπομονη ;)

Εχω τελιωσει κ τα 3 NW κ ειμαι αρκετα φανατικος θα ελεγα.

Ομιλιες οντως εχει λιγες.

Παντα επαιζα με χαρακτηρα Fighter-Wizard οποτε απο μαγικα μονο τα βασικα με ενδιεφεραν(καμια αμυνα,ανοσια κτλ)

Oσο για τα μπουντρουμια,αλλαζουν αρκετες φορες τα σκηνικα :)

K ενα χρησιμο λινκ http://gamebanshee.com/neverwinternights/

Βρε Samael.....Fighter-Wizard?!?!? Ο ένας αναιρεί τον άλλο. Αλλά γούστα είναι αυτά.

Βασικά για να παρεις τα περισσότερα από αυτού του είδους τα παιχνίδια πρέπει να διαβάσεις λίγο τους κανόνες D&D. Ειδικότερα την έκδοση που χρησιμοποιεί το κάθε παιχνίδι....2...3...3.5...και δεν κέρω αν βγήκε νεότερη. Βέβαια αν μπείς στη λογική τους θα δεις ότι σε επιρρέαζαν τόσες παράμετροι που αγνοούσες.

Ξεκινήστε με τα βασικά...

Τι είναι τα Strength, Dexterity, Constitution, Intelligence, Charisma, Wisdom (ξεχασα κάτι;) και πως επιρεάζουν-βοηθούν-ειναι απαραίτητα σε ένα χαρακτήρα.

Με παράδειγμα αυτό του Samael....έχεις ένα Fighter που χρειάζεται Strength και Constitution για να επιβιώσει και ίσως και λίγο Dexterity αν θελει να πιάσει ποτέ τόξο και να πετύχει κάτι αντι για αέρα κοπανιστό. Intelligence κάτω από 9 και ο χαρακτήρας δεν μπορέι να μιλήσει κανονικά....ΚΔΟΑ ένα πράμα.

Από την άλλη έχεις το Wizard....ένα χαρακτήρα που θέλει Intelligence για να μπορεί να κάνει spells. Για να κάνει 3rd level spell χρειάζεται Intelligence 13, για 4th level spells χρειάζεται Intelligence 14 και πάει λέγοντας μέχρι τα 9th level spells που είναι ένας κινούμενος Armageddon.

To "προβλημα" με έναν τέτοιο συνδυασμό είναι ότι πρεπει να διαλέξεις ποια χαρακτηριστικά θα ενισχύσεις από τα..Strength, Dexterity, Constitution, Intelligence, Charisma, Wisdom...ώστε ο χαρακτήρας σου να επωφελείται τα μέγιστα. Το ποιο τρανταχτο πρόβλημα στον συνδυασμό Fighter-Wizard είναι ότι οι πανοπλίες που φοράει ο Fighter προκαλούν spell failures στον wizard οπότε έχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας στα spell.

Ελπίζω να μην πειραξε τον Samael που χρησιμοποίησα το χαρακτήρα του για παράδειγμα.

Μετά από αυτά τα βασικά...κοιτάμε Τι όπλα μπορέι να κρατήσει ο χαρακτήρας μας ώστε να έχει το δυνατόν μεγαλύτερο Attack roll και εις δυνατόν extra damage.

Το ίδιο ισχύει και στο Τι μπορεί να φορέσει από πανοπλία...light armor...medium armor...heavy armor...

Όσο ανεβαίνουμα κατηγορία armor τόσο μεγαλύτερο το ποσοστό Spell Failure που λέγαμε πριν.

Πωπω πολλά έγραψα πρωι πρωι. Πάντως το NWN είναι σχετικά εύκολο σε σχέση με το Baldura ας πούμε. Η προστασία που χρησιμοποιούν οι μάγοι εδώ είναι γελοία.

Στο Baldura χωρίς Breach, Dispel Magic, Spell penetration και διάφορα άλλα δεν μπορούσες να τους γρατζουνίσεις καν. Στο NWN δεν χρειάζεσαι τπτ από αυτά. Μολις περάσεις το Damage reduction που έχουν...τους κάνεις μπαουλοντίβανο και χορέυεις σαμπα πάνω στο άψυχο κορμί τους:devil:

’ρα λοιπόν διάβασμα θέλει λίγο και απολαμβάνεις το παιχνίδι περισσότερο μετά.:hi:

Αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρεία απο AD&D είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις τι παίζει και χάνεις την μπάλα απο τις πολλές ιδιότητες και αλληλεπιδράσεις του παιχνιδιου. Εγω ας πουμε που έχω παίξει κανονικά AD&D (το original εκτος PC) και έπαιξα και την σειρα bardur's Gate στο Νeverwinter που χρησιμοποιεί τους νέους κανόνες χάθηκα λίγο.

Μετά το δευτερό Act έκανα format και βαρίεμαι αν και έχω τα saves.

Το παιχνίδι έχει τρομερά γραφικά αλλά το gameplay του προσωπικά με κουράζει. Αντίθετα στο Baldurs Gate 2 τα γραφικά ήταν ποlύ μέτρια αλλά είχε τρομερό εθισμό(Το πιο κορυφαίο RPG που έπαιξα).

Κατέβασε κανα δυο διαφορετικά walkthroughs για να μπεις λίγο στο κλίμα και ρίξει μια ματιά στο manual στα πιο κεντρικά σημεία. Αυτά που αναφέρει ο DarkCount για τις ιδιότητες των χαρακτήρων και τα χαρακτηριστικά τους.

Τώρα όσον αφορά τους διαλόγους το παιχνίδι έχει εκατοντάδες και μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να δώσουν φωνή σε όλους. Έχουν φωνή σχεδόν όλοι οι κεντικοί διάλογοι του κύριου quest . Για το μπουντρούμι που λές μην ανυσηχείς έχει πολλά τοπία. Δάση, πόλεις, σπηλιές, χωράφια κλπ

Edit: A όσον αφορα το dungeon siege δεν είναι RPG, είναι Hack 'n slash, μην συγκρίνεις τις βούρτσες με τις *******

Για τα ξόρκια που λές είναι σχετικά απλό. Κάθε φορα που περνάς Level (πέρνωντας ΧΡ), αν ο χαρακτήρας σου μπορεί να κάνει μαγικά(wizard, Priest, Druid ακόμα και Bard, Ranger) επιλέγεις τα spells που θες να μάθει. Τώρα για να τα κάνεις πρέπει να τα απομνημονέυσεις πρώτα. Μπορεί να ξέρείς 10 αλλά μπορείς να απομνημονέυσεις πολύ λίγα 1-2 στην αρχή. Πας λοιπόν στο menu των spells και ανοίγεις τις καρτέλες των level π.χ Level 1 και στα κουτάκια επιλέγεις τα μαγικα που θα απομνημονέυσει για τις επόμενες ώρες. Μέτα κοιμάσαι rest και τα απομνημονέυει. Τώρα αν θες να τα άλλαξεις (πράγμα που θα χρειάζεται να κάνεις ανα΄λογα με το μέρος και τους εχθρόυς) τα αλλάζεις πάλι και ξανακοιμάσαι.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός. Ότι θες εδώ είμαστε

Χαχαχχ!Ωραιος Dark :D

Κατεληξα στο συνδιασμο αυτο(Fighter-Wizard) για τον λογο του οτι ηθελα μεν να παιξω σαν Fighter βασικα ΑΛΛΑ μερικα μαγικα κολπακια ειναι ΠΑΝΤΑ χρησιμα ;)

Oπωτε τι κανουμε?Μα φυσικα βαζουμε κ λιγο Wizard στο χαρακτηρα μας!Ετσι εφτασα να εχω εναν χαρακτηρα με 80% Fighter και 20% Wizard(χοντρικα...).Ο οποιος Btw στο τελος εφτασε να γ@μει τοσο ανετα που το επαιζα για το χαβαλε πλεον...

Πράγματι δεν έχω ιδέα από AD&D γιαυτό και τα βρήκα σκουρα...

Ναι το Dungeon Siege είναι άλλο πράγμα!

Το ΝWΝ με έχει εντυπωσιάσει... παιζω 1280x1024 με full detail και είναι λαμπρα τα γραφικά του... Χρησιμοποιώ wizard, την κοπέλα (αχ πως την λένε) που βγαίνει πρώτη όταν επιλέγεις χαρακτήρα!

Χρειαζομαι διάβασμα όμως, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας...

Σας ευχαριστώ όλους...

Για το DIABLO έχω γενικώς ακουστά...

Πρόσφατα μου φέραν από εξωτερικό δώρο το BATTLECHEST που περιέχει από DIABLO I, II, expansion, βιβλίο φοβερό κλπ... Το εγκατέστησα αλλά μου φάνηκαν απαρχαιωμένα τα γραφικά του! Έχω καλό computer κρίμα να παίζω τόσο παλαιά παιγνίδια! Anyway το έχω υπόψην...

Εντωμεταξύ ξεκίνησα το Warcraft III (όταν παράτησα σπασμένη το NWN την Κυριακή) και ενθουσιάστικα! Ιδίως στην πίστα που έχεις τον Arthas και την Jaina... Με την οποία (και το water τερατάκι που καλεί) έβγαλα σχεδόν όλη την πίστα...

Υπομονή ώς το σ/κ μιας και στη μέση της εβδομάδας δεν παίζω (χαμός με τα φροντιστήρια και το σχολείο).

Τρελλα τα 3 NWΝ . Φανατικος κι εγω....

Απλα "πασχουν" απο το γεγονος οτι η υποθεση αργει να γινει ενδιαφερουσα οποτε στην αρχη δεν σε μαγνητιζει. Εχοντας τελειωσει τα baldur's gate 1+2 απο παλια, το ειχα 2-3 μηνες πριν αποφασισω αν ασχοληθω μαζι του πανω απο 1 ωρα. Οταν ομως εκατσα και επαιξα ενα τριωρο και αρχισαν τα side quests κλπ, χτυπουσα 10-12 ωρα την ημερα απο την πορωση.

Αρχική απάντηση από catgirl [Σήμερα, στις 15:01]

Πρόσφατα μου φέραν από εξωτερικό δώρο το BATTLECHEST που περιέχει από DIABLO I, II, expansion, βιβλίο φοβερό κλπ... Το εγκατέστησα αλλά μου φάνηκαν απαρχαιωμένα τα γραφικά του! Έχω καλό computer κρίμα να παίζω τόσο παλαιά παιγνίδια! Anyway το έχω υπόψην...

Πλάκα μας κάνεις. Το Diablo II έχει απαρχαιομένα γραφικά. Είναι σκηνές π.χ στο τέλος του ACT II , ACT ΙΙΙ στην πόλη, στο travincal, στο ACT IV σε κανα δυο σημεία και στο ACT V στην πόλη και στο τέλος που φθηνές κάρτες FX5200, 9200 κλπ ζορίζονται αρκετά,

Εντάξει δεν υποστηρίζει πάνω απο 800χ600 αλλα τα γραφικα του είναι μια χαρα και να αναλογιστείς ότι είναι παχνίδι 1998-2000.

Και απο εθισμό έχει ένα σωρό συνδιασμόυς αντικειμένων και χαρακτήρων

Αυτήν την περίοδο το ξαναπαίζω(Δεν το έχω τερματίσει με όλους)

Το Baldurs Gate 2 έχει χειρότερα γραφικα αλλα είπαμε είναι άλλο στυλ παιχνίδι. (Και γ@μ@ τα RPG)

Μήπως έβαλες το 1 αντι για το δυο?

SLN και μένα δεν με τραβάει το ΝW. Σταμάτησα στο δευτερο act πριν μπω σε μια πόλη που θέλει άδεια για να μπεις; (κάτι τέτοιο). ϊσως αργότερα να είναι πιο εθιστικο.

Αρχική απάντηση από blkik [Σήμερα, στις 14:16]

Πλάκα μας κάνεις. Το Diablo II έχει απαρχαιομένα γραφικά. Είναι σκηνές π.χ στο τέλος του ......

.....πριν μπω σε μια πόλη που θέλει άδεια για να μπεις; (κάτι τέτοιο). ϊσως αργότερα να είναι πιο εθιστικο.

Sorry καλά μην βαράς...

Ξέρω ότι πρόκειται για ΤΟ παιγνίδι απλά 800χ600 είναι πλέον πολύ λίγα... Μιλάω για την μηχανή γραφικών λέγοντας ξεπερασμένα γραφικά... Και το CS έχει ξεπερασμένη μηχανή (HalfLife) αλ΄λά παίζει ο μισός πλανήτης...

ΟΚ το έχω βάλει ήδη στη σειρά εξάλου να πάει ανεκμετάλευτο τέτοιο κουτί (battlechest) δεν λέει!

ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΟ DIABLO I!!!

Αρχική απάντηση από catgirl [Σήμερα, στις 17:11]

Και το CS έχει ξεπερασμένη μηχανή (HalfLife) αλ΄λά παίζει ο μισός πλανήτης...

!

Σωστό και αυτό

Ναι το ξέρω ότι τα 800χ600 είναι λίγα αλλά είναι ΤΟ παιχνίδι:worship: :worship:

P.S Αν προσέχεις τόσο πολύ τα γραφικά μην βάλεις το Baldur's Gate είναι 2D και πολύ απλοικά ΑΛΛΑ είναι είναι και ΤΟ RPG:worship: :worship:

Sorry αν τα πήρα λίγο

Ρε για ηρεμήστε υπέρμαχοι και μη των παιχνιδιόνεεεε

darkCount casts "Time Stop"

darkCount casts "Imprisonment" ->blkik

darkCount casts "Imprisonment" ->catgirl

Λοιπόν σας κανόνισα. Αύριο θα περάσω να ρίξω ένα "Freedom".....μέχρι τότε....ΑντιαμοΤσιμέντο :hehe::rofl::hehe:

Αρχική απάντηση από darkCount

Ρε για ηρεμήστε υπέρμαχοι και μη των παιχνιδιόνεεεε

darkCount casts "Time Stop"

darkCount casts "Imprisonment" ->blkik

darkCount casts "Imprisonment" ->catgirl

Λοιπόν σας κανόνισα. Αύριο θα περάσω να ρίξω ένα "Freedom".....μέχρι τότε....ΑντιαμοΤσιμέντο :hehe::rofl::hehe:

:hehe: :baby: :hehe:

Αρχική απάντηση από catgirl

σε ενα παιχνιδι ποτε δεν μετρουν τα γραφικα παρα μονο το gameplay....αν θες να δεις καλα γραφικα βαλε το farcry!

WArcraft 3 TFT αν θες να ασχοληθεις παιξε BattleNet,αλλαζει εντελως το παιχνιδι!

Αρχική απάντηση από Nos-Dio [15-10-2004 14:21]

σε ενα παιχνιδι ποτε δεν μετρουν τα γραφικα παρα μονο το gameplay....αν θες να δεις καλα γραφικα βαλε το farcry!

WArcraft 3 TFT αν θες να ασχοληθεις παιξε BattleNet,αλλαζει εντελως το παιχνιδι!

με ISDN64? χλωμό!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.