Jump to content

Μουφα οι νεοι P4???

xrist

Recommended Posts

Για οσους δεν το διαβασαν απο το περιοδικο CHIP..

Μουφα οι νεοι P4???

Ενας φιλος μου θελει να στησει ενα συστημα με ολα αυτα τα καινουργια πραγματα (925/PCI EXPRESS κλπ)

Αξιζει τα ευρα?

Εγω του λεω να παει σε A64.

Εσεις τι λετε?

post-884-1416071300,9351_thumb.jpg

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Εχει πλακα παντως που αρχιζουν να αναφερουν στους Ρ4 την "υπερθερμανση των επεξεργαστων"

Α ρε κατι κυκλους που κανει η ζωη...

Γυρισε ο τροχος...μαμησε κι ο φτωχος.

Παντως αν ειναι να παρει συστημα εξαρχης και θελει Ιντελ, ειναι μονοδρομος το 775+pci-e+ddr2 (αν το αντεχει η τσεπη του το τελευταιο με τις μνημες).

καλα σοβαροι ειναι οι τυποι που εκαναν την "μετρηση" μεταξυ των επεξεργαστων??

βαλανε benchmarks απο MP3/LAME και DivX????

ναι το ξερουμε οτι εκει ( και μονο εκει ) υπερεχουν ξεκαθαρα οι Ρ4. Αλλα ποιος παιρνει την σημερον ημερα καινουργιο PC μονο και μονο για να κανει ΜΡ3 και να κανει ταινειες σε DivX??? ( και το ωφελος με τον Ρ4 θα ειναι ας πουμε μιση ωρα λιγοτερη απο τον Α64! )

Παιρνουμε PC για να παιζουμε για να χρησιμοποιουμε ενα σωρο προγραμματα και για multimedia χρησεις. Ας βαλουνε benchmarks απο επιδοσεις σε παιχνιδια και σε εφαρμογες γραφειου και θα δεις ποιος διαφερει και κατα ποσο.

Επισης απο θεμα θερμοκρασιων το τοπιο ειναι ξεκαθαρο. Οι νεοι Ρ4 κυριολεκτικα ψηνονται ( πανε ανετα σε 55-65 C και με την ψυκτρα σε 5000+ στροφες να σου σπαει τα νευρα με τον θορυβο της ) και ο Α64 που εγω πηρα ( 3200+ με box ψυκτρα ) εχει παει το πολυ 49C ( με cool'n'quiet και το fan να πηγαινει το πολυ 3500)! Νομιζω ετσι γινεται με τις περισσοτερες περιπτωσεις. Τα συμπερασματα xrist22 δικα σου.

Επειδη και εγω μολις ενα μηνα πριν ημουν σε αυτην την θεση ( και διαλεξα το μηχανημα της υπογραφης μου :D ) θα πω μακρια απο τα νεα αυτα προϊοντα ( 775+pci-e+ddr2 ) για πολλους λογους. Παρε εναν Α64 σε 939 και μια ωραια καρτα γραφικων ( 6800GT ;) ) και θα εισαι κυριος και σε λιγο καιρο πας και σε Win64 ανετα...

Κι εγω ειμαι της γνωμης οτι τουλαχιστον στην επομενη γενια που ερχεται οι Α64 θα υπερισχυσουν.

Γιαννη ανοιξα το θεμα για λογαριασμο σου ωστε να παρεις οσο το δυνατον περισσοτερες γνωμες........ ;)

Βρε καλά μου παιδιά εφόσων οι AMD είναι τόσο καλοί γιατί στην πιάτσα γενικώς κυκλοφορούν περισσότεροι INTEL και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά περίπου 7 INTEL έναντι 3 AMD ; :hmm:

Αν τα συγκριτικά δεν έχουνε την σφραγίδα του PCMag, μην τα πέρνεις υπόψιν σου... Έχω ακούσει πολλές βρωμοδουλειές για τα περισσότερα περιοδικά.. Το μόνο καθαρό προς στιγμής φαίνετε να είναι το PCMag....

Αρχική απάντηση από las_kar_is

Βρε καλά μου παιδιά εφόσων οι AMD είναι τόσο καλοί γιατί στην πιάτσα γενικώς κυκλοφορούν περισσότεροι INTEL και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά περίπου 7 INTEL έναντι 3 AMD ; :hmm:

Τι παραγωγη εχεις ομως η INTEL και τι η AMD;)

Aν προσεξες ρωταω για τους νεους INTEL και με αφορμη το τεστ του περιοδικου το οποιο συνηθως ελεγε καλα λογια για τους μεχρι τωρα INTEL.

DMylonas@ Δημητρη σιγουρα δεν πρεπει να δινουμε και μεγαλη βαση στα περιοδικα αλλα απο καπου πρεπει να περνουμε αφορμη για να τη ψαχνουμε.

Εγω ενας λογος που ηθελα μεχρι τωρα INTEL ηταν οι χαμηλες θερμοκρασιες.Αν αρχισουν να ανεβαζουν κι'αυτοι τοτε γιατι να μη σκεπτομαι και τους AMD?

έχεις δίκιο δε το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό, και η ’ννα Βίση είναι η καλύτερη τραγουδίστρια, που γέννησε ποτέ η Ελλάδα.

Διοτι ως γνωστον η ποσοτητα δε συμβαδιζει με την ποιοτητα....

Αρχική απάντηση από enduracell

έχεις δίκιο δε το είχα σκεφτεί ποτέ αυτό, και η ’ννα Βίση είναι η καλύτερη τραγουδίστρια, που γέννησε ποτέ η Ελλάδα.

Όλα τα λεφτά!!!! :clap:

Βασικά το 7 προς 3 ισχύει διότι μετράμε και τους παλιούς επεξεργαστές. Τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις είναι 50-50 νομίζω.

Πάντως η καλύτερη λύση είναι Α64. Αν θέλει οπωσδήποτε Intel νομίζω ότι καλύτερα να πάει σε 478 ώστε να μην πληρώσει ένα κάρο λεφτά για BTX, DDR2, και δεν συμμαζεύεται.

Οι υπολογιστές έχουν γίνει τόσο γρήγοροι που πλέον είναι τουλάχιστον υπερβολικό να πιστεύουμε ότι το σύστημά μας θα έχει ξεπεραστεί σε 6-12 μήνες. Έχουν χτυπήσει και τοίχο οι εταιρίες κατασκευής επεξεργαστών. Ακόμα περιμένουμε να δούμε τα 64bit - 15 μήνες μετά και ίσως άλλο τόσο να μας πάρει να δούμε ουσιαστικές επιδώσεις με τα dual cores.

Η μόνη περίπτωση που θα πήγαινα σε 775 θα ήταν αν έδινα τουλάχιστον 400 με 500€ για κάρτα γραφικών. Εκεί τίθεται το ερώτημα για το κατά πόσο είναι καλή ιδέα 400€ για AGP σήμερα...

Αρχική απάντηση από yanniΒασικά το 7 προς 3 ισχύει διότι μετράμε και τους παλιούς επεξεργαστές. Τον τελευταίο καιρό οι πωλήσεις είναι 50-50 νομίζω.
σε αυτό φαίνεται να έχεις δίκιο

πριν μας ρωτησεις θα επρεπε να αναρωτηθεις και λιγο μονος σου ;)

ας παρουμε παραδειγμα την χωρα μας. Αν παρεις ενα οποιοδηποτε μαγαζι Η/Υ ( ετσι αυτοαποκαλουνται τα περισσοτερα παντως ) και δεις τα "ετοιμα" συστηματα που προσφερει θα καταλαβεις γιατι. Το καθε χαζομπακαλικο στα συστηματα που προσφερει βαζει εναν "Τρομερο" και "Πανισχυρο" Pentium 4 με πολλα GHz ( γιατι τον συμφερει απο πλευρας τιμης και συμφωνιων με Intel ) και ενα σωρο αλλες μπαρουφες μεσα ( mobo , ram , case , audio ...) γιατι o αρχαριος αλλα και ο ασχετος χρηστης/αγοραστης μονο που θα ακουσει οτι εχει 3GHz θα πειστει οτι το μηχανημα ειναι "κατσε καλα" και αξιζει να το παρει. Βεβαια ποτε δε θα ψαξει αν οι επιδοσεις αυτες ειναι οντως τοσο καλες ή αν το PC του ψηνεται στους 70 C , αλλα με το Word που θα ανοιξει και το FIFA που θα παιξει μαλλον δε θα το αντιληφθει ποτε...

Και απο τους αγοραστες Η/Υ αυτοι που προανεφερα αποτελουν σιγουρα το 70-80%. Σωστα? οριστε λοιπον η διαφορα στις αγορες που δεν λεει απολυτως τπτ.

αντιθετως αν κατσεις μερικες ωριτσες και ψαξεις 5-10 benchmarks απο διαφορα sites ( που ειναι οσο το δυνατον πιο αντικειμενικα και λεπτομερεστατα ) θα δεις με αριθμους ακριβως τις διαφορες αναμεσα σε καθε κομματι για Η/Υ.

οταν λοιπον το ψαξεις θα δεις οτι Α64>Ρ4 χαλαρα και σχεδον σε ολους του τομεις.

Εμενα δε με νοιαζει ουτε αν δινω τα λεφτα στην AMD ουτε αν τα δινω στην Intel. Με νοιαζει να αγορασω κατι που θα αξιζει στο επακρο τα λεφτα του και θα με ικανοποιει απολυτα. Απλα πραματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.