lion_484 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 tha ithela na sas parakaleso an kseri kapios pou mporo na vro mia lista me olla ta laptop pou kykloforun stin agora kai exoun driver gia na sikosis XP kai as exoun ta VISTA proegkatestimena.Ppoli pikra ta "VISTA" telika.opoiadipote voithia eyprosdekti.eyxaristo ek ton proteron.LION_484banana Link to comment Share on other sites More sharing options...
koumle Φεβρουάριος 13, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 lion_484 καλωσόρισες στο OutOfSpecs.grΘα σε παρακαλούσα όμως να διορθώσεις το μήνυμά σου στα ελληνικά.Επειδή εκεί ήταν εκτός θέματος σου άνοιξα ένα καινούργιο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 13, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2008 Δεν υπαρχει laptop στην αγορα που να μην μπορει να παρει XP.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Κάνεις λάθος. Σχεδόν όλα τα επώνυμα laptop ΔΕΝ μπορούν να πάρουν XP. Η εταιρείες δε δίνουν drivers και τις περισσότερες φορές τα XP δε θα μπορέσουν να δουν ούτε το SATA για να κάνεις εγκατάσταση. Η λύση είναι να αγοράσεις laptop κατασκευής Πλαισίου, Multirama, Ε-shop κτλ. Κατά τα άλλα, συνεχίστε να στηρίζετε την M$. Σε λίγα χρόνια θα μας επιβάλουν τα λειτουργικά της με νόμο του κράτους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2008 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Κάνεις λάθος. Σχεδόν όλα τα επώνυμα laptop ΔΕΝ μπορούν να πάρουν XP. Η εταιρείες δε δίνουν drivers και τις περισσότερες φορές τα XP δε θα μπορέσουν να δουν ούτε το SATA για να κάνεις εγκατάσταση. Η λύση είναι να αγοράσεις laptop κατασκευής Πλαισίου, Multirama, Ε-shop κτλ. Δεν υπάρχουν Drivers για XP στο Site του κατασκευαστή?Μην λέμε οτι θέλουμε.Κατά τα άλλα, συνεχίστε να στηρίζετε την M$. Σε λίγα χρόνια θα μας επιβάλουν τα λειτουργικά της με νόμο του κράτους....Κανένας δεν σου επιβάλλει τπτ.Αλλοι γουστάρουν Linux επειδή έχουν τις γνώσεις και τον Χρόνο να το στήνουν,άλλοι τις BSOD επειδή γουστάρουν να στηρίζουν την MS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 18, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 και επειδη δεν υπαρχουν στο site του κατασκευαστη τι παει να πει αυτο...?Μπορεις να βρεις τα παντα μεσω google....@lion_484 τι laptop εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 και επειδη δεν υπαρχουν στο site του κατασκευαστη τι παει να πει αυτο...?Μπορεις να βρεις τα παντα μεσω google....Δεν είναι τόσο αυτονόητο, πίστεψέ με. Για πολλά components δε θα βρεις καθόλου drivers για XP, αφού οι κινέζοι κατασκευαστές έχουν βγάλει drivers μόνο για vista. Έχεις δοκιμάσει να περάσεις XP σε "επώνυμο" laptop που είχε προεγκατεστημένα Vista?Κανένας δεν σου επιβάλλει τπτΠερίεργο... Εγώ νόμιζα ότι αν επιλέξω να αγοράσω laptop, το 99,90% της αγοράς έρχεται με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προεγκατεστημένα Vista Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 18, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Ναι εχω περασει σε Acer και HP χωρις προβλημα...δεν παιζει κανενα ρολο αν ειναι Acer, HP, Multirama ή TurboX. Για ολα τα βασικα μπορεις να βρεις drivers πολυ ευκολα....τωρα αν κολλησεις στο 52K PSTN modem δεν νομιζω να ειναι μεγαλο προβλημα.http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php?t=882 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2008 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Περίεργο... Εγώ νόμιζα ότι αν επιλέξω να αγοράσω laptop, το 99,90% της αγοράς έρχεται με ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προεγκατεστημένα VistaΣε υποχρεώνει κανένας να μην αλλαξεις το λειτουργικό?Γιατί εκεί νομίζω αναφερόμουν.Και οχι στην πολιτική της εταιρίας που έχει εγκατεστημένο ότι γουστάρει αυτή.Βρε συ αδερφέ δεν είναι όλοι σαν και εσένα - εμάς δεν μπορείς να το καταλάβεις?Oταν πάει να αγοράσει μια ΘΕΙΑ laptop για να γράφει στο Word και να ακούσει μουσική θα την ρωτήσουν αν θέλει Vista η Linux?Kαι αυτή τι θα πει?μην με λες τέτοια δεν ξέρω τι είναι?Η μήπως δεν γίνεται έτσι?Εσυ που έχεις τις γνώσεις και αλλάζεις τα πάντα,ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ.Στο απαγορεύει κανένας?Σε ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ κανένας να μην κάνεις αυτό που βολεύει εσενα?PS.εγώ το σταματάω εδώ.Αρκετό το Flame για ΤΑ Win κάναμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να κάνω Linux vs Vista το thread. Απάντησα στον GeorgeVasil που ισχυρίστηκε ότι δεν μας επιβάλουν τίποτα. Συγνώμη, αλλά το να πάρω χωρίς να θέλω Vista και να τα πληρώσω κιόλας. εγώ το θεωρώ επιβολή και φασισμό. Το ότι αν θέλω μετά μπορώ να αλλάξω λειτουργικό, είναι άλλο θέμα... Αν και εδώ δε γνωρίζω τι θα μου πει η εταιρεία αν χρειαστώ service και δει ότι έχω βάλει Linux ή BSD κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Φεβρουάριος 18, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Μπορεις να παραγγειλεις οποιοδηποτε επωνημο χωρις windows. Τα HP πχ μπορεις να τα παρεις με FreeDOS. Ολα τα επωνυμα περνουν XP. Drivers υπαρχουν για το 98% των components. Προσφατα εκανα downgrade se Lenovo Thinkpad T61 απο Vista σε XP (και με το dvd της lenovo και με clean install).Το θεμα ειναι οτι οι εισαγωγεις φερνουν οτι νανε και πολυ συγκεκριμενα κομματια. Αν εχετε τον χρονο να περιμενετε Laptop χωρις vista γινεται...αλλα ολοι ψωνιζουν απο τις boutique (πλαισιο, multirama, eshop etc) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Δεν το ήξερα ότι μπορείς να παραγγείλεις όποιο laptop θέλεις, χωρίς OS. Όπου είχα ρωτήσει μου έλεγαν ότι δε γίνεται. Προφανώς εννοείς τις αντιπροσωπείες ; Σίγουρα η τελική τιμή θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις τιμές Πλαισίου, Multirama, Eshop κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Φεβρουάριος 18, 2008 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 δεν γινεται γιατι δε θελουν να το κανουν...φυσικα μην περιμενεις να το βρεις στα μηχανακια των 600-700 ευρω..αυτα τα πουλανε με το κιλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Τελικά πού μπορώ να παραγγείλω laptop στην Ελλάδα, χωρίς OS ? Ή έστω με XP ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Φεβρουάριος 18, 2008 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Σε οποιοδηποτε σοβαρο μαγαζι ... το καλυτερο ειναι να ψαξεις στο site της μαρκας που θελεις..να βρεις ακριβως το μοντελο που θες ..να βρεις το P/N και να το παραγγειλεις ετσι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Το έψαξα από περιέργεια για να δω αν ευσταθεί αυτό που λες, γιατί πραγματικά είναι κάτι που πρώτη φορά ακούω από σένα.Λοιπόν. Η acer.gr δεν έχει στο price list τη δυνατότητα να παραγγείλεις χωρίς λειτουργικό. Ούτε στην HP είδα κάτι τέτοιο. Ούτε στην Fujitsu. Μπορείς να μου δώσεις ένα Link όπου φαίνεται αυτό που λες; ;H έστω ένα link όπου σου δίνεται η επιλογή να αγοράσεις με XP; (Για να είμαστε και στο θέμα του thread). Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Φεβρουάριος 18, 2008 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 nope..ψαξε θα βρεις.. ψαξε και dell...acer ειναι του κιλου...ψαξε στα business notebooks γενικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2008 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Για τη Dell το ήξερα. Μόνο που στην Ελλάδα δεν έρχονται Dell παρά μόνο ελάχιστα μοντέλα. Εκτός αν παραγγείλεις από εξωτερικό οπότε με το service θα γίνει χαμός αν ποτέ το χρειαστείς. Φαντάζομαι ότι το κόστος θα είναι πολύ αυξημένο για μια τέτοια παραγγελία. Δε νομίζω ότι είναι οικονομικά εφικτό αυτό που λες. (Παρεμπιπτόντως και η Dell του κιλού είναι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Φεβρουάριος 18, 2008 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Επικοινωνησες με Dell Ελλαδος και σου ειπαν μονο για ελαχιστα μοντελα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orion Φεβρουάριος 18, 2008 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2008 Προφανως φιλε δεν εχεις ιδεα απο την αγορα και επιπλεον δε ξερεις τι λες. H dell του κιλου? Οχι δα..ισως αυτα που πουλανε στην Ελλαδα.. Οχι δεν εχει μεγαλη διαφορα στην τιμη. Ισα ισα θα ειναι κα φτηνοτερο χωρις λειτουργικο. Παλαιοτερα υπηρεχε μια αποφαση της Microsoft οτι εδινε πισω την αξια του λειτουργικου των laptop αν δε το εχεις χρησιμοποιησει...δεν ξερω αν ισχυει πια..παντως πολλοι linux users το ειχαν κανει..Δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει..παντως Υπαρχουν PC και laptop χωρις λειτουργικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.