Jump to content

Μητρική για multi-gpu

LuNaTiC

Recommended Posts

Θέλω να φτιάξω ένα σύστημα με πάνω από 2 κάρτες αλλά με μπερδεύουν αυτά τα hybrid crossfire / crossfireX / 2way 3way 4way SLI κτλ...

Υπάρχει κάπου να διαβάσω 2-3 πραγματάκια να ξεκαθαρίσω το τοπίο με το τι πραγματικά πρέπει να επιλέξω.

Ενδεικτικά μπορείτε να μου προτείνετε κάποια mobo που να χωράνε από 2 και πάνω GPU ?

2way, 3way, 4way: Πόσες κάρτες θα έχεις (2,3 ή 4 αντίστοιχα).

SLI: multiGPU της NVIDIA, παίζει μόνο με τις ίδιες κάρτες (2x gtx 760 κτλ).

Crossfire ή CrossfireX: multiGPU της AMD, παίζει με την ίδια οικογένια καρτών. Π.χ. 7950 + 7970 ή 2x R9 290Χ ή R9 290 + R9 290Χ κτλ.

Hybrid Crossfire: multiGPU της AMD όταν βάζεις discreet κάρτα να κάνει crossfire με το IGP του επεξεργαστή. Π.χ. έχεις A10-5800 CPU με 7660 GPU.

Δε μπορούμε να σου προτίνουμε μητρική χωρίς να ξέρουμε τι επεξεργαστή έχεις καθώς θα βόλευε να ξέραμε και τι GPU (μερικές μητρικές είναι μόνο crossfire).

Intel 2600k στα 4.6ghz

Corsair TX 750w

Έχω την Motherboards - MAXIMUS IV EXTREME-Z

Δεν σκεφτόμουνα απαραίτητα να το κάνω στο pc που έχω τώρα.

Αν για παράδειγμα η mobo μου δεν έχει πολλές δυνατότητες... να πήγαινα και σε νέα πλατφόρμα

Intel 2600k στα 4.6ghz

Corsair TX 750w

Έχω την Motherboards - MAXIMUS IV EXTREME-Z

Δεν σκεφτόμουνα απαραίτητα να το κάνω στο pc που έχω τώρα.

Αν για παράδειγμα η mobo μου δεν έχει πολλές δυνατότητες... να πήγαινα και σε νέα πλατφόρμα

Μια χαρά high end μητρική έχεις. 3 κάρτες παίρνει σε SLI (nvidia) και φαντάζομαι το ίδιο και σε crossfire από AMD. Προφανώς και δε χρειάζεται να αλλάξεις πλατφόρμα, αυτό έλλειπε.

Αν δεν σου κάνει αυτή η μητρική τότε ποια θα κάνει?

Από τις ποιο κορυφαίες.

Screenshot by Lightshot

Και αν δεν κάνω λάθος το 3way το κάνει Χ8Χ16Χ16

αλλά δίνει σλοτ που δεν χωράνε οι διπλές κάρτες.

Screenshot by Lightshot

Δεν βλέπω όμως να λέει πουθενά για 3way crossfire

Κάνει σίγουρα 3way sli?? δεν βλέπω πουθενά να λέει να χρησιμοποιήσεις τα 1,3,5 σλοτ

Screenshot by Lightshot

Κι εδώ βλέπω ότι την έχουν σβήσει από τις Ζ68+3way sli

http://prntscr.com/2c3pta

Ας απαντήσει κάποιος που την ξέρει καλύτερα την μητρική μην τον πάρω στο λαιμό μου τον άνθρωπο.

Τι εννοείς fixed φίλε μου

Το μοβο έχει 4 σλοτ...

Η 6950 που έχω σχεδόν καλύπτει το 2ο σλοτ... γι αυτό αναρωτιέμαι

Φαντάζομαι και αν βάλω αλλη μια στο 3ο σλοτ... παλι θα έχω θεμα στο 4ο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.