andkokin Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2013 Σε μια νεα μητρική που εχει 8 θέσεις για μνήμες τι ειναι προτιμότερο αν για παράδειγμα θελουμε 16 giga;Να βάλουμε:8 τεμάχια των 2 giga,4 τεμάχια των 4 giga η2 τεμάχια των 8 giga;Παίζει κάποιο ρολο;Ξέρω οτι θα ρωτήσω off topic αλλα θελω να τελειώνω με τις απορίες που εχω πριν την αγορα του νέου πισί.Στην είσοδο του USB 3 μπορει να συνδεθεί στικακι ας πούμε usb2;Και τέλος στην sataIII των 6 μπορει να συνδεθεί δίσκος των 3;Ευχαριστώ πολυ για το χρόνο σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
shattered Δεκέμβριος 15, 2013 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 αν μιλάμε για 8 θέσεις(2011? socket)τότε για να έχεις quad channel που υποστηρίζει αυτό το socket θέλεις 4*4gb ή 8*2gbπροσωπικά θα πήγαινα σε 4*4gb διότι αφήνει και επιλογές για αναβάθμιση στην μητρική (και δουλεύει και ο imc πιο χαλαρά)σε usb3 θύρα κουμπώνει και λειτουργεί κανονικά usb2 hardware(και το αντίθετο λειτουργεί με μειωμένες ταχύτητες όμως)το ίδιο ισχύει και για τις sata θύρες(οι διαφορές σε μηχανικό σκληρό δεν φαίνονται , σε ssd μόνο σε benchmark πιστεύω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 15, 2013 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 Η μητρική σου είναι σοκετ 2011Για να εκμεταλλευθείς το quad channel,πας σε 4X4Απέφυγε το 8Χ2 περισσότερα ρεύματα,περισσότερο φόρτωμα στην μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Δεκέμβριος 15, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.Δε ξέρω τι ειναι το IMC και και τι κανει το quad channel.Βασικά εχω καταλήξει να βαλω 32 giga corsair dominator και αρα με αυτα που μου λέτε ειναι προτιμότερο να βαλω 4 τεμάχια των 8 giga και όχι 8 τεμάχια των 4 giga.Το κατάλαβα καλά;Δηλαδη τις 8 θέσεις για μνήμες εχουν μονο 2011 socket μητρικής;Ειναι το ιδανικό socket να αγοράσει κανείς σημερα η ειναι προτιμότερο κάποιο άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 Αν δεν υπάρχει λόγος να θες 8 θέσεις μνήμης, τότε απόφυγέ το. Καλύτερα haswell και 1150 socket Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 16, 2013 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σας.Δε ξέρω τι ειναι το IMC και και τι κανει το quad channel.Βασικά εχω καταλήξει να βαλω 32 giga corsair dominator και αρα με αυτα που μου λέτε ειναι προτιμότερο να βαλω 4 τεμάχια των 8 giga και όχι 8 τεμάχια των 4 giga.Το κατάλαβα καλά;Δηλαδη τις 8 θέσεις για μνήμες εχουν μονο 2011 socket μητρικής;Ειναι το ιδανικό socket να αγοράσει κανείς σημερα η ειναι προτιμότερο κάποιο άλλο;Το quad channel παίρνει δεδομένα από 4 μνήμες ταυτόχρονα.Το έχει μόνο το 2011.Το dual (αυτό με τα 4 σλοτ μνημών) παίρνει από δυο ταυτόχρονα Σαν πλατφόρμα είναι λογικό ότι το quad είναι καλύτερο.Πάντα όσο πιο λίγο επιβαρύνεις την μητρική είναι καλύτερα.Είναι προτιμότερο να βαλεις 4Χ8Αν έχεις την οικονομική άνεση να πας σε 2011 (όλα ακριβότερα) θα το βρεις μπροστά σου.Το θέμα όμως είναι μήπως πληρώσεις κάτι ακριβότερο και δεν το εκμεταλλευθείς ποτέ.Βάλε κάτω τις ανάγκες σου και τα χρήματά σου και αποφάσισε.Για πιο λόγο θες 32giga μνήμη??Τα 16 δεν φτάνουν?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Δεκέμβριος 16, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Venex58 ευχαριστώ για το χρόνο σου.Εχω αποφασίσει μητρική asus deluxe x79 με i7 4930Μου φτάνουν και τα 16 αλλα η διάφορα με τα 32 ειναι κοντά στα 200€, σεβαστό ποσο αλλα μπορω να το δώσω και να ησυχασω για πολυ καιρό.Για gpu θα βαλω μια 7870.Βασικά μεχρι τώρα κινούμε με τον εξής τροποΑγορα κορυφαίας μητρικής επεξεργαστής 2 με 3 σκαλιά κάτω απο τη κορυφήΤο ίδιο και με τη gpu 2 με 3 θέσης κάτω.Το πισί δε παίζει παιχνίδια ειναι μονο για δουλειά με τη πιο βαριά το βιντεομονταζ.Αρα απο αυτα που κερδίζω προτιμώ την επιπλέον ram.Συνειδητά λοιπον δίνω καθε 5 με 6 χρονια 2500 - 3000€ για το πισί και ενδιάμεσα κανά 200αρι για νεα gpu(πάντα κάτω απο τα κορυφαία μοντέλα.Αυτη τη στιγμή που μιλάμε εχω μια asus pk5deluxe αρχές του 2008 με ενα e6850 και το μονο που πλήρωσα απο τοτε ήταν πριν δυόμιση χρονια μια 4670 εαν θυμάμαι καλά που έβαλα και ενα swap tray για δίσκο.Για το μονο που εχω πια ενδοιασμό ειναι εαν θα πάω σε windows 8.1 η 7 ultimate κλείνοντας μάτι πιο πολυ στη δεύτερη περιπτωση μιας και μοιάζουν πιο πολυ με τα windows και όχι με "κινητό τηλ".Η γνώμη σου για αυτό; Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Δεκέμβριος 16, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Και μιας και το ξεφτιλισαμε το νήμα με άσχετες ερωτήσεις, να κανω και μια τελευταία. (Τώρα που σε βρήκα,χε,χε!)Εαν στο μέλλον θελήσω να προςθεσω και μια άλλη gpu, αυτη πρεπει να ειναι πανομοιότυπη με την υπάρχουσα η μπορει να ειναι μια άλλη με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλα διαφορετική μάρκα η υλοποίηση;Απορία.Thanks φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Δεκέμβριος 16, 2013 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 το ιδανικό είναι να είναι ολόιδιες,η το λιγότερο, ίδια σειρά ίδια ΜΒ (αν όχι, ίδια μάρκα).Καλές επιλογές έκανες, σε μνήμες 4x 8GB για εμένα.Αργότερα βάζεις άλλες 4x 8GB (σύνολο 64GB). Άμα τα βρεις μπαστούνια (λέμε τώρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 16, 2013 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Φίλε μου βλέπω ότι είσαι κατασταλαγμένος στο τι θες.Προχώρα και μεγιά από μένα.Ότι διάλεξες είναι πάρα πολύ καλάCrossfire μπορείς να κάνεις με όλη τη σειρά 78ΧΧ Μαλιστα αν παρεις την 7870XT μπορείς να κάνεις και με την 7950 αν δεν κάνω λάθος,μιας και είναι μια κομμένη 7950.Δεν παίζει ρόλο η υλοποίηση ούτε τα ρολόγια και μνήμες.Απλώς αν δεν είναι ίδιες θα λειτουργούν και οι δυο με τα ρολόγια και μνήμη της χαμηλότερης.Όμως ως τότε θα υπάρχουν κάρτες πολύ πιο δυνατές και νομίζω ότι δεν θα σε συμφέρει αυτή η κίνηση.Πουλώντας την 7870 και προσθέτοντας τα χρήματα της δεύτερης μεταχειρισμένης,αγοράζεις μια πιο καινούργια με δυνατότητες μεγαλύτερες από δυο 7870.Και αποφεύγεις και τα προβλήματα με τους drivers για το crossfire. Για τα windows θα συμφωνήσω μαζί σου για τα 7αρια.Εδώ βλέπεις ότι κάνει crossfire με την 7850 αλλά επιμένω στην εντύπωση οτι η ΧΤ κάνει και με την 7950.http://prntscr.com/2bk0ir Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 16, 2013 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Λοιπόν ξεκαθάρισα το τι συμβαίνει με την 7870ΧΤ.Δεν ξέρω αν θα πάρεις αυτήν η την απλή,αλλά έτσι για την ιστορία ας το αναφέρουμε.Η απλή 7870 κάνει crossfire με μια άλλη 7870 αλλά και με 7850.Η 7870ΧΤ δεν κάνει crossfire με την 7870 και 7850 αλλά με τις 7950 και 7970 μιας και έχουν το ίδιο τσιπάκι.Yes you can the 7870 xt has a 7950 core and it will not crossfire with a 7800 series it has to be Crossfired with a 7900 ex( 7950,7970,7990 or a 7870 xt Link to comment Share on other sites More sharing options...
andkokin Δεκέμβριος 16, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους.Φίλε vanex είδα τη παρουσίαση του κουτιού σου και εχω πάθει πλάκα, αλλα το χρώμα απο τα λεντακια ειναι όλα τα λεφτα.Να σαι καλά να το χαίρεσαι και να το πειραζεις οπως εσυ θέλεις.Επέτρεψέ μου εαν χρειαστώ κάτι να σε ρωτήσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
venex58 Δεκέμβριος 16, 2013 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους.Φίλε vanex είδα τη παρουσίαση του κουτιού σου και εχω πάθει πλάκα, αλλα το χρώμα απο τα λεντακια ειναι όλα τα λεφτα.Να σαι καλά να το χαίρεσαι και να το πειραζεις οπως εσυ.Επέτρεψέ μου εαν χρειαστώ κάτι να σε ρωτήσωΕυχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Ότι χρειασθείς είμαι στη διάθεσή σου.Ελπίζω να βοήθησα.Νάσε καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.