Jump to content

280x versus 5870 The Truth ! mini review gigabyte r9 280x rev 2

ARMAGEDDON

Recommended Posts

GIGABYTE - R9 280X 3GB REV 2.

Έχουμε και λέμε καλησπέρα παίδες πριν λίγες μέρες αγόρασα την παραπάνω κάρτα και θα ήθελα να μοιραστώ την πραγματική αλήθεια διότι πολλά ακούγονται και τα λοιπά . Με αποτέλεσμα να έχουμε χαζέψει και να μην ξέρουμε που βρισκόμαστε, με απλά λόγια ο καθένας λέει τα δικά του ....

Ας περάσουμε να δούμε το προϊόν με μια γρήγορη ματιά χωρίς πολλά πολλά :neo:

nape.jpg ycu6.jpg zh92.jpg 51lr.jpg qnb5.jpg jhuy.jpg tdz1.jpg

Σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τις μετρήσεις

cpu - i7 920 @ 4Ghz and HT ON

Ram - 12GB at 1528 MHz

Motherboard - Gigabyte UD7

Και για σκληρούς δίσκους τους μηχανικούς μου ....

wznm.jpg

Ας παραθέσω για αρχή κάτι σημαντικό

Επειδή έγινε ένα μικρό πανηγύρι αλλά όλα καλά ξεκλόκαρα τον cpu και έτρεχε με το turboboost στα 2,8 Ghz και είπα να τρέξω ένα run το 3DMarkVantageμε την κάρτα 1100/1500 .

Και μετά αφού κλόκαρα πάλι τον cpu στα 4Ghz το καλύτερο score μου με την κάρτα 1100-1500

7rlk.jpg

GPU SCORE είναι και όχι cpu score η απο πάνω εικόνα

Οπότε τι βλέπουμε, βλέπουμε ότι υπάρχει ένα bottleneck όπου η διαφορά είναι 6156 πόντους δηλαδή 20,70% παραπάνω με τον CPU να τρέχει στα 4GHz.

Τι θέλω να πω με αυτό ότι το σύστημα όπου γίνονται οι δοκιμές ναι μεν είναι στα 4 GHz και 8 Threads αλλά δεν παύει να είναι 4-5 χρονών πίσω !

Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια απόκλιση από την πραγματικότητα αλλά και πάλη θα δείτε παρακάτω τα δόντια της 280x-7970

Επίσης όλα τα Bench Marks τα έτρεξα με τις προυποθέσεις που κάνουμε συγκρίσεις εδώ μέσα

Ωραία ας ξεκινήσουμε το συγκριτικό μεταξύ της 5870 και r280xstock ρολόγια πάντα!

bgxd.jpg

Οι διαφορά τους είναι 16009 πόντοι που αντιστοιχεί σε +80,53% επιπλέον ιπποδύναμη η 280x από την 5870 .

ytd8.jpg

Η διαφορά τώρα επί της % : Ιce Storm +15,9% , Cloud Gate +26,35% and Fire Strike +127,53 %

u7sz.jpg

Τρέχτηκε και στις δύο κάρτες στο extreme mode μιας μόνο απο εκεί είχα κρατήσει μετρήσεις από την 5870.

Η διαφορά τώρα επί της % : Score +150,75% , ΜΑΧ +105,75%, Avarage +150,27%, Min +172,97% , κατα μέσο όρο η 280χ στο Heaven Bench είναι 2.5 φορές ποιο γρήγορη από την 5870.

Και για να μην απογοητεύσω κανέναν φίλο μας το Heaven σε Full HD

wlfl.jpg

nvor.jpg

Τρέχτηκε και στις δύο κάρτες όπως το τρέχουμε στην κατηγορία για benchmarks FullHD κλπ

Η διαφορά τώρα επί της % : Score +87,36% , Max +96,38% , Fps +87,60% , Min +155,55%

Επίσης να πω ότι είναι προγραμματισμένη να κρατιέται στους 61 βαθμούς όπου το φανάκι έφτασε έως 56% για να ακουστεί στο κουτί μου πρέπει να περάσει το 60-65%+ το δωμάτιο μπορώ να πώ ότι είναι γύρω στους 20 βαθμούς +- 3 βαθμούς , τώρα με o/c δεν πρόλαβα να ασχοληθώ άλλη δόση , το καλοκαίρι με 32 βαθμούς θέλω να μάθω τι θα κάνει έχει όρια λογικά όπως όλες οι κάρτες να δουλεύει στους 80 βαθμούς για αυτό ίσως χρειαστεί να κάνετε με κάποιο προγραμματάκι την ρύθμιση το καλοκαίρι ώστε να μην ξεπερνάει το 65% το fan της.

Εδώ τελειώνει και το review δυστυχώς games δεν προλαβαίνω να τρέξω και πιστεύω ότι τα παραπάνω bench καλύπτουν τα in real life games .

Στο δια ταύτα η κάρτα είναι καλή αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να πάρεις από αυτήν ώστε να παίζεις τα παιχνίδια που θέλεις στην ανάλυση που θέλεις

+ Αρκετά οικονομική υλοποίηση για high end

+ Μεγάλο + τα 3 χρόνια που δίνει εγγύηση

κατα μέσο όρο η 280χ στο Heaven Bench είναι 150 φορές ποιο γρήγορη από την 5870.

Yπερβαλλεις λιγο ...απλα 2 φορες ειναι.:p

(για το score ειναι ~2.5 φορες)

εδιτ

Η αλλιως 1.5 φορα παραπανω πιο γρηγορη

[MENTION=14318]ARMAGEDDON[/MENTION]

Ευχαριστουμε για το συκριτικο.

Μια ερωτηση στο 3DMark Vantage 2008 σε ποιο score αναφερεσαι? Στο 3DMARK Score, στο cpu score η στο gpu score?

Εαν αναφερεσαι στο 3DMARK Score, να ξερεις πως η ανοδος του δεν οφειλεται τοσο απο την υπαρξη bottleneck στην καρτα σου εξαιτιας του cpu, αλλα στο γεγονος οτι ανεβηκε το σκορ του cpu (λογικο ειναι να εχει μεγαλη διαφορα απο τα 2,8 στα 4ghz) και αυτο αυξησε τον μεσο ορο του score.

Yπερβαλλεις λιγο ...απλα 2 φορες ειναι.:p

(για το score ειναι ~2.5 φορες)

εδιτ

Η αλλιως 1.5 φορα παραπανω πιο γρηγορη

fixed απο κεκτημένη ταχύτητα

επίσης μια μίνι ενημέρωση για την 5870 που είχα στο σύστημα , η 5870 έχει τοποθετηθεί στο κουτάκι της 280χ μπας και ντοπαριστεί λίγο και περιμένει υπομονετικά να πάει στο επόμενο συστημα που θα την φιλοξενήσει όπου θα αποτελείται από έναν 8320 μια ud3 και 8gb ram

@ARMAGEDDON

Ευχαριστουμε για το συκριτικο.

Μια ερωτηση στο 3DMark Vantage 2008 σε ποιο score αναφερεσαι? Στο 3DMARK Score, στο cpu score η στο gpu score?

Εαν αναφερεσαι στο 3DMARK Score, να ξερεις πως η ανοδος του δεν οφειλεται τοσο απο την υπαρξη bottleneck στην καρτα σου εξαιτιας του cpu, αλλα στο γεγονος οτι ανεβηκε το σκορ του cpu (λογικο ειναι να εχει μεγαλη διαφορα απο τα 2,8 στα 4ghz) και αυτο αυξησε τον μεσο ορο του score.

της κάρτας καθάράς

Θα ανεβάσω κι εγώ της δικιάς μου R9280X συγκριτικά με τον 4770κ που έχω εγώ να δούμε το bottleneck αν είναι σημαντικό..

τρέξε μαν το vantage και ενημερωσέ με ο cpu μου στα 4Ghz βγάζει 24,347 +- 100 πόντους και το παραπάνω gpu score 35887

τρέξε μαν το vantage και ενημερωσέ με ο cpu μου στα 4Ghz βγάζει 24,347 +- 100 πόντους και το παραπάνω gpu score 35887

Ή σήμερα ή αύριο το πολύ θα γνωρίζεις!Μπράβο και για το mini review,άψογος!!

Ανέβασε και θερμοκρασίες σε παρακαλώ και πες μου γενικά τι εντύπωση από θόρυβο έχεις.Θέλει φίλος να την πάρει και ψάχνει να δει διαφορές με την version 1 η οποία στα reviews είχε θέματα με θερμοκρασία και θόρυβο.

Αν τρωει bottleneck η καρτα απο τον 920 γιατι να μη τρωει και απο τον 8320?

Εγω γυριζω με 8350/ακλοκαριστο κ σκεφτομαι να παω σε 280Χ ή 290 αλλα σκεφτομαι μηπως δεν αξιοποιειται απο τον επεξεργαστη.

Αν τρωει bottleneck η καρτα απο τον 920 γιατι να μη τρωει και απο τον 8320?

Εγω γυριζω με 8350/ακλοκαριστο κ σκεφτομαι να παω σε 280Χ ή 290 αλλα σκεφτομαι μηπως δεν αξιοποιειται απο τον επεξεργαστη.

Αυτό εξετάζουμε απλα είναι ένα δείγμα ας πούμε ενός gaming pc σε πραγματικςς συνθηκες ενος μεσου χρηστη και οχι με τα διαστημοπλοια που εχουν οι benchades :D

Περιμένουμε και τον φίλο μας τον Ari να τρέξει μερικά bench να δούνε

Ari

τρέξε αν μπορείς και τα 4 bench που έτρεξα και πόσταρε τα σκόρια

Στάλθηκε απο Thelab.gr Phone

Θα με κάνετε να βγάζω drivers τώρα...Έχω έναν i5 2.5k (4G) και έναν 8320 (στοκ).

Περιμένω να βγουν οι 290 non ref (αλλιώς και γω για gbyte 280x με βλέπω) και θα τη βάλω και στα 2 μηχανάκια να δω άμα υπάρχουν διαφορές. Εκτός benches προσωπική άποψη ΠΟΛΥ χλωμό.

• 1 month later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.