Jump to content

Αναβάθμιση επεξεργαστή

panagiotis21

Recommended Posts

Παιδια καλημερα...ειμαι καινουριος στο forum οποτε συγχωρεστε με για τυχον λαθη...εχω ενα sony vaio sve1511a1ew και θελω να το αναβαθμισω βαζοντας του εναν επεξεργαστη intel core i5 4670...γνωριζει κανενας αν αυτη η αναβαθμιση ειναι εφικτη?

Παιδια καλημερα...ειμαι καινουριος στο forum οποτε συγχωρεστε με για τυχον λαθη...εχω ενα sony vaio sve1511a1ew και θελω να το αναβαθμισω βαζοντας του εναν επεξεργαστη intel core i5 4670...γνωριζει κανενας αν αυτη η αναβαθμιση ειναι εφικτη?

Καλώς τον. Όχι φίλε μου. Είναι διαφορετικοί οι επεξεργαστές για desktops απο τους mobile.

Καλώς τον. Όχι φίλε μου. Είναι διαφορετικοί οι επεξεργαστές για desktops απο τους mobile.

Σε ευχαριστω για την απαντηση...μηπως γνωριζεις αν μπορω να βαλω ενα νεο επεξεργαστη i5 ή και αυτο ειναι αδυνατο?ειμαι λιγο ασχετος οποτε μη με παρεξηγεις...θελω να κανω πιο γρηγορο το laptop με καθε τροπο

Eπεξεργαστη i5 ..μπορεις να βαλεις .Νεο Ι5 ..δεν μπορεις να βαλεις.

Εκεινο που θες παντως ειναι ssd.

Οταν λες νεο i5 τι εννοεις?το laptop το αγορασα περυσι τον σεπτεμβρη και ενας φιλος αγορασε τον οκτωβρη το ιδιο ακριβως με i5...μπορω να βαλω σαν του φιλου μου και αν ναι που μπορω να ψαξω?

Εάν έχω βρει τις σωστές προδιαγραφές για το laptop σου, αυτό μπορεί να φορέσει επεξεργαστές socket rPGA988B, οπότε μπορεί να μπει οποιοσδήποτε mobile 2ης γενιάς, i5 2520m i5 2540m, ακόμη και i7 2620m. Επειδή η Sony είναι Sony, με όλα τα καλά και τα άσχημά της, καλόν είναι να αναζητήσεις έναν σχετικά φθηνό i5, ώστε αν τελικά δεν τον αναγνωρίσει σωστά, ή δεν τον αναγνωρίσει καθόλου, να μην έχεις χάσει πολλά χρήματα. Προσωπικά προτείνω έναν i5 2410m ή 2520m, που είναι γρήγοροι και μπορούν να βρεθούν μεταχειρισμένοι σε λογική τιμή. Καλόν είναι να αποφύγεις επεξεργαστές προπαραγωγής (ES, engineering samples). Βεβαίως, η ασφαλέστερη λύση είναι να βρεις επεξεργαστή σαν του φίλου σου.

Σε κάθε περίπτωση, σου συνιστώ εμφατικά να επανεγκαταστήσεις τα Windows από την αρχή, καθώς δεν είναι βέβαιον ότι το σύστημα θα δουλεύει σωστά με το νέο επεξεργαστή. Για παράδειγμα, μιας και το laptop σου δουλεύει με το ενσωματωμένο στον επεξεργαστή κύκλωμα γραφικών, μπορεί να μη λειτουργεί η ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης.

Ενδεικτικές λύσεις:

Intel Core i5 Mobile 2.3GHz/ 2.9GHz 3MB SR04B 2410M | eBay

Intel FF8062700840017 Core i5-2520M 2.5GHz Socket G2 rPGA988B Processor SR048 | eBay

Intel Core i5 2410M 2.3 GHz Dual-Core FF8062700845205 SR04B SOCKET G2 TESTED 3540260038032 | eBay (από ΗΠΑ)

__ Intel (στείλε μύνημα στον πωλητή και ρώτησέ τον αν στέλνει Ελλάδα)

NEW GENUINE INTEL CORE i5 - 2410M 2.3GHz/ 2.9GHz 3MB SR04B 2 Cores/4 Threats 35W | eBay

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.