rs3 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 13, 2013 Καλησπέρα σε όλους. Έχοντας στην κατοχή μου εδώ και λίγο καιρό το router του τίτλου (TP-LINK TL-WDR3600), απο την αρχή με χάλαγε η δύναμη - εμβέλεια που έχει στο ασύρματο και στα 2.4Ghz και στα 5Ghz. Του "πέρασα" λοιπόν σήμερα το DD-WRT και μέσα στις πολλές επιλογές που δίνει, είδα και αυτήν της αύξησης της εμβέλειας που θέλω με δυο επιλογές 1η TX power - 20dBm 2η Antenna Gain - 0dBi Εγώ τί μπορώ να πειράξω -αλλάξω και μέχρι πόσο? (οι λοιπές ρυθμίσεις σε αυτήν την καρτέλα είναι αυτές: Wireless Physical Interface ath0 [2.4 GHz] Physical Interface ath0 - SSID [M******** Network] HWAddr [64:66:B3:7B:9A:65] Wireless Mode - Ap Wireless Network Mode - mixed Channel Width - Dynamic 20/40 MHz Wireless Channel - auto Extension Channel -auto Wireless Network Name (SSID) Wireless SSID Broadcast Enable Advanced Settings Regulatory Domain - Greece TX Power dBm 20 Antenna Gain dBi 0 Protection Mode - none RTS Threshold - Disable Short Preamble - Disable TX Antenna Chains - 1+2 RX Antenna Chains - 1+2 AP Isolation - Disable ScanList default Sensitivity Range (ACK Timing)(Default: 2000 meters) Max Associated Clients(Default: 256 Clients) MTik Compatibility - Disable Network Configuration - Bridged ) Ευχαριστώ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 13, 2013 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Πιο chip φοραει? Το TX power μπορεις να ανεβασεις, αλλα δεν νομιζω να υποστηριζει πανω απο 21-23 (Τα νομιμα δηλαδη...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 13, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Που θα το βρω αυτό? (είναι αυτό? CPU Model Atheros AR9344 rev 1.2 (0x2122) CPU Clock560 MHz Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 13, 2013 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 23 πάει, το άλλο το αφήνεις 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 14, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 Συνέχεια ερωτήσεων και... για να περάσω το DD-w-WRT κατέβασα δύο αρχεία αλλά πέρασα μόνο το factory-to-ddwrt πρέπει να περάσω και το tl-wdr3600-webflash ? Στις ρυθμίσεις Wireless Security ποια ρύθμιση είναι η καλύτερη για να συνδέοντα όλες οι συσκευές σωστά και με ασφάλεια? WEP, WPA Personal, WPA Enterprise, WPA2 Personal, WPA2 Enterprise, WPA 2 Personal mixed, WPA2 Enterprise mixed, or RADIUS και ποια επιλογή απο τις τρεις tkip , aes ή tkip + aes Χθές ζορίστικα πολύ για να συνδέσω pc (windows 7 ) που ενώ στην αρχή συνδεθηκε αμέσως μετά για κάποιο λόγο με ... τίποτα. Έχω μπερδευτεί λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 14, 2013 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 safer: wpa2 personal με AESΝα βάλεις όμως και στο 2.4 αλλά και στο 5ghz το ίδιο, μην αφήσεις το άλλο "ανοιχτό". Μερικές παλιές συσκευές (πχ παλιότερα κινητά) μπορεί να μην παίζουν με AES η WPA2 τότε (αν θέλεις αυτές να συνδέονται) να βάλεις TKIP+AES. Αν δεν έχεις τέτοιες συσκευές τότε wpa2 personal με AES. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Δεκέμβριος 14, 2013 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 το stock είναι όπως το λέει από το stock fw να πας σε αυτή την έκδοση το web είναι όταν έχεις άλλο fw να πας από εκείνο σε αυτό και επίσεις μπορείς να γυρίσεις και από το custom fw σε stock νομίζω υπάρχει ένα bin που σε γυρίζει στο stock δεν θυμάμαι πάει καιρός από τότε που έπαιζα με custom fw μέχρι να βρω το stable για εμένα όσο αφορά το security ότι είναι πάνω από wep είναι good:p και πάντα πας σύμφωνα με το τι θες να κάνεις πχ για home χρήση το wpa-wpa2 είναι jet αν θες να του αυξήσεις μετά το security μετά παίρνεις άλλα μέτρα για πιο επαγγελματική χρήση με πολλούς χρήστες πας σε Radius και ldap πιθανότατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 14, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 Χθες είχα WPA 2 Personal mixed & tkip +aes (και στα 2.4 και στα 5 )και ενώ στην αρχή σύνδεσα ένα netbook μετα μόνο το galaxy s4 μπορούσε να συνδεθεί ( το iphone 5 της συζύγου δεν ήθελε ) καθώς και δυο pc με Windows 7 μα με τίποτα όμως...Μετά τα άλλαξα στο 2.4 με Wpa persona & tkip και στα 5 Wpa 2 personal mixed & aes και μέχρι τώρα όλα καλά (δεν προσπάθησα ακόμα βέβαια τα 2 με windows 7) τι παίζει?Και ακόμα στο Channel Width το έχω στο dynamic 20/40 MHz και το Wireless Channel στο auto να κάνω καμιά αλλαγή?:bye: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 14, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 ...Τελικά μετά απο πολλές προσπάθειες και αρκετές αποσυνδέσεις των συσκευών μου χωρις λόγο ξανα έβαλα το "μαμά" λογισμικό και μέχρι τώρα όλα οκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 14, 2013 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 Σαν κάτοχος του ίδιου router, συμπεραίνω ότι δεν αξίζει καν τον κόπο το DD-WRT.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rs3 Δεκέμβριος 14, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 Σαν κάτοχος του ίδιου router, συμπεραίνω ότι δεν αξίζει καν τον κόπο το DD-WRT.. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που μπορώ να κάνω για καλύτερη απόδοση ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 14, 2013 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 Αν εννοείς για το ασύρματο, δεν ξέρω. Ούτε εγώ είμαι ικανοποιημένος πάντως. Ειδικά το 5GHz δίκτυο έχει μικρή εμβέλεια, μου έχει τύχει ορισμένες φορές να μη μπορώ να συνδεθώ από την κρεβατοκάμαρα με το router στο σαλόνι (και όχι δε μένω σε παλάτι, 55m2 σπίτι είναι ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 14, 2013 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2013 το 5ghz μια χαρά είναι ειδικά σε περιοχές που πέφτουν 4-5 ασύρματα σε κάθε συχνότητα.Για τοίχους όμως δεν κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
avpap Δεκέμβριος 15, 2013 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 Έχει βγάλει κανείς άκρη με QoS; έχουμε καμία σελιδα να βοηθήσει την κατάσταση; ηλπιζα ότι θα ήταν απλά priority ανα Mac address και port, άλλα τα πραγματα τα βλέπω μπλεγμενα. Έχω το few μαμάςSent from my Nexus 4 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakemjk Δεκέμβριος 16, 2013 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2013 Έχει βγάλει κανείς άκρη με QoS; έχουμε καμία σελιδα να βοηθήσει την κατάσταση; ηλπιζα ότι θα ήταν απλά priority ανα Mac address και port, άλλα τα πραγματα τα βλέπω μπλεγμενα. Έχω το few μαμάςSent from my Nexus 4 using Tapatalk Παρομοίως στο W8970 που έχω ρυθμίσει QoS δεν είδα να γίνεται κάτι ουσιαστικό. Βασικά, έδωσα lowest priority και μικρό bandwidth στην port του utorrent και max priority και σχεδόν όλο το bandwidth στην port του skype. Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, δηλαδή να παίρνει το skype όλο το bandwidth που χρειάζεται για να μιλάς φυσιολογικά και το υπόλοιπο να χρησιμοποιείται στο utorrent. Τουλάχιστον είναι σωστό σαν σκέψη; :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas2005 Φεβρουάριος 1, 2014 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2014 θέλω στο qos συγκεκριμένα στο netmask priority να βάλω όριο σε ip range με 10 ip (192.168.0.20-30)Πως γίνεται αυτό εδώ δέχεται μόνο ip της μορφής 192.168.0.1/24 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.