yanni Δεκέμβριος 13, 2013 #21 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Πριν γράψω το post #15 κοίταξα λίγο στην ASUS για κάποια hi end μητρική με intel chipset της σειράς 7Χ. Ε απλά δεν υποστηρίζει Haswell. Ούτε DDR4 χρειάζεται, ούτε αλλαγή socket. Και η Intel αλλάζει κάθε 12 μήνες? τους επεξεργαστές της.Περί dual core/quad core έχω εμπειρίες από τα δικά μου συστήματα που είχαν και 1 και 2 και 3 και 4 και 6 πυρήνες. Ακόμα και από τον Χ6 σε Χ4 ένοιωσα την διαφορά, χωρίς βέβαια αυτή να επηρεάσει την καθημερινή χρήση του υπολογιστή, αλλά φαίνεται. Φαίνεται και όταν ξεκινάνε τα windows και από τις εφαρμογές. Το έγραψα και στο προηγούμενο post. Δεν λέω ότι κάποιος με dual core δεν θα κάνει μια χαρά την δουλειά του, απλά λέω ότι οι 4 πυρήνες στα windows δεν κοιμούνται πλέον όπως παλιά.Ο 2130 έχει 4 threads. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #22 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Πολύ χαμό βλέπω λέτε μοντέλα το ένα το άλλο ξέρω πληροφοριακά κτλ. αλλά δεν μπορώ να κατάλαβω και πολλά επίσης , στα πιο αναλυτικά. Δύσκολα να ξεφυγω απο το budget άντε το πολύ 700€ με οθόνη μέσα ,σίγουρα και έστω τα ηχεία. Οπότε δεν ξέρω. Σαν πλατφόρμα δεν είναι καλή η FM2+ ? Με AMD A8-6600K Box ? Προτιμότερο είναι της Intel; Αλλίως επίσης AMD R7 δεν είναι και κακή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #23 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 σιγά μην πάρω απο ελλάδα σόρρυ παιδιά ! hardwareversand απο εκεί θα παραγγείλω,οπότε αν μπορεί κάποιος να ετοιμάσουμε απο εκει πακέτο; βρήκα την AMD R9 270X με 169€ Gigabyte X3 OC edition.:baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2013 #24 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Δεν υπαρχει κακη πλατφορμα .Ειναι τι περιμενεις απο αυτην.Πχ μπορεις να θες κατι οτι πιο συγχρονο αρκει να κουμπωσει μια 780gtx,Και αυτο γινεται.Ο,τι και να παρεις θα σε καλυψει με τους εκαστοτε συμβιβασμους αναλογα το τι θα παρεις.Aν δεν απατωμαι νομιζω kaveri ερχονται αρχες ιανουαριου..Και μονο για το ipc τους αξιζει η αναμονη αν πας σε αυτη τη πλατφιρμα.(απλα για να πιασεις τους ηδη υπαρχοντες vishera .Και on-die καρτα 7750 εε).(edit..ok ..δεν χρειαζεται να περιμενεις ..τωρα ειδα οτι θα παιζουν στο 150αρι..;p)[MENTION=188]yanni[/MENTION] (για το επομενο σχολιο)ξερω ποαα threads εχει ο 2130...Δε παιζει να μπω στη διαδικασια να πω περι HT.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 ωραία εγώ είπα τι θέλω.Μουσική , σέρφινκ ανοιχτό θα μένει σχεδόν 24/7,θα είναι κάτω απο τηλεόραση που θα το συνδέω μέσω HDMI και θα θέλω πχ,αν αράξω στον καναπέ 2 μέτρα ακριβώς μπροστά να παίξω κανένα παιχνίδι με ασύρματο (όταν πάρω ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο.)Πάνω κάτω τα είπα τα παιχνίδια,δεν θέλω να τα παίζω Full High - Extreme Gamer κτλ κτλ κτλ. βολεύομαι με Full HD + Ηigh settings Να φαίνετε ωραία ...:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 13, 2013 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Είναι ολίγον σπαστικό να ψάχνεις hardware για άλλον οπότε ολίγον στα γρήγορα έβγαλα αυτό (ποιο πολύ για να δω που πάει το κόστος) Σχετικά με το παραπάνω setup CPU+mobo δεν είναι ετοιμοπαράδοτα. Μνήμη μπήκε με πολύ χοντρικά κριτήρια. Κουτί μπήκε στην τύχη, απλά να είναι λίγο πάνω από το 50άρικο για το τελικό σύνολο. Η 270 επιλέχτηκε ως κάρτα γραφικών διότι θεωρώ ότι στα 1080p παίζει απλά τα ΠΑΝΤΑ, αν δεν έχει κάποιος υπερβολικές απαιτήσεις. Για κάθε βήμα προς τα κάτω στην ισχύ της κάρτας μπορούμε να εξοικονομούμε 5-20€ κάθε φορά(π.χ. 270>660>650ti boost>260X>650Ti ή 7790>7770). Ανάλογα όμως μειώνονται και οι επιδόσεις του συστήματος στα games. Το κόστος πάει στα 560€ του παραπάνω setup μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για την οθόνη, πληκτρολόγια/ηχεία/μεταφορικά/κ.τ.λ.. Μπορεί να μειωθεί το κόστος με επιλογές άλλων κομματιών προφανώς. Ένα φτηνότερο κουτί θα κάνει μια χαρά την δουλειά του εξοικονομώντας 15-20€ χοντρικά. Ένα καλό 500άρι τροφοδοτικό θα μπορούσε να βρεθεί με άλλα 15-20€ λιγότερα. Ποιο αργές μνήμες θα μείωναν το κόστος άλλα 10€, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει. Με τα Ελληνικά μαγαζιά τα δεδομένα είναι άλλα, εδώ όμως καλύτερα να επιλεγούν οι ποιο γρήγορες. Για ΑΜ3+ σύστημα με 6core 6300 που είναι ο καλύτερος από άποψη κόστους/απόδοσης από αυτούς που έχει το μαγαζί, μαζί με μια τυπική 970 μητρική, το κόστος έναντι του FM2+ αυξάνει κατά 25€. Όσον αφορά Intel, ειλικρινά δεν νομίζω ότι χωράει Intel εδώ εκτός και αν γίνει μεγάλη παραχώρηση στο θέμα της cpu(pentium) ή/και της κάρτας γραφικών(7770, 7790 max). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hronis84 Δεκέμβριος 13, 2013 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 COOLERMASTER N200 INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 (54w tdp)ASUS B85M-GKINGSTON HYPERX 8 GBHD7790 84w tdp σε αυτα τα watt δεν υπαρχει καλυτερη,η την R7 250 για πιο φθηνη...XFX 450wINTEL 520 ssd η κανα 840 samsungDELL P2314HΠανω κατω εισαι μεσα στο budget σου και για αυτα που τον θες δεν νομιζω να χρειαζεσαι κατι παραπανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Είναι ολίγον σπαστικό να ψάχνεις hardware για άλλον οπότε ολίγον στα γρήγορα έβγαλα αυτό (ποιο πολύ για να δω που πάει το κόστος) Σχετικά με το παραπάνω setup CPU+mobo δεν είναι ετοιμοπαράδοτα. Μνήμη μπήκε με πολύ χοντρικά κριτήρια. Κουτί μπήκε στην τύχη, απλά να είναι λίγο πάνω από το 50άρικο για το τελικό σύνολο. Η 270 επιλέχτηκε ως κάρτα γραφικών διότι θεωρώ ότι στα 1080p παίζει απλά τα ΠΑΝΤΑ, αν δεν έχει κάποιος υπερβολικές απαιτήσεις. Για κάθε βήμα προς τα κάτω στην ισχύ της κάρτας μπορούμε να εξοικονομούμε 5-20€ κάθε φορά(π.χ. 270>660>650ti boost>260X>650Ti ή 7790>7770). Ανάλογα όμως μειώνονται και οι επιδόσεις του συστήματος στα games. Το κόστος πάει στα 560€ του παραπάνω setup μην αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για την οθόνη, πληκτρολόγια/ηχεία/μεταφορικά/κ.τ.λ.. Μπορεί να μειωθεί το κόστος με επιλογές άλλων κομματιών προφανώς. Ένα φτηνότερο κουτί θα κάνει μια χαρά την δουλειά του εξοικονομώντας 15-20€ χοντρικά. Ένα καλό 500άρι τροφοδοτικό θα μπορούσε να βρεθεί με άλλα 15-20€ λιγότερα. Ποιο αργές μνήμες θα μείωναν το κόστος άλλα 10€, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει. Με τα Ελληνικά μαγαζιά τα δεδομένα είναι άλλα, εδώ όμως καλύτερα να επιλεγούν οι ποιο γρήγορες. Για ΑΜ3+ σύστημα με 6core 6300 που είναι ο καλύτερος από άποψη κόστους/απόδοσης από αυτούς που έχει το μαγαζί, μαζί με μια τυπική 970 μητρική, το κόστος έναντι του FM2+ αυξάνει κατά 25€. Όσον αφορά Intel, ειλικρινά δεν νομίζω ότι χωράει Intel εδώ εκτός και αν γίνει μεγάλη παραχώρηση στο θέμα της cpu(pentium) ή/και της κάρτας γραφικών(7770, 7790 max). [ATTACH]59719[/ATTACH] Είναι σπαστικό το υποψιάζομαι αλλα βοηθάς πολύ σε κάποιον που έμεινε εκτός σκηνής αρκετά όσο και αν ασχολούμε. Απλά σκέψου το σαν πράξη καλής θέλησης λόγω εορτών,θα κάνω και εγώ έναν έλεγχο τώρα πάνωσε αυτά που έβαλες να δώ τι μπορώ να κάνω. Ερώτηση FM2+ να μην βάλω πχ APU; Α8 ; δεν αξίζει; COOLERMASTER N200 INTEL PENTIUM DUAL CORE G3420 (54w tdp) ASUS B85M-G KINGSTON HYPERX 8 GB HD7790 84w tdp σε αυτα τα watt δεν υπαρχει καλυτερη,η την R7 250 για πιο φθηνη... XFX 450w INTEL 520 ssd η κανα 840 samsung DELL P2314H Πανω κατω εισαι μεσα στο budget σου και για αυτα που τον θες δεν νομιζω να χρειαζεσαι κατι παραπανω... να'σε καλά και εσύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 13, 2013 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Είναι σπαστικό το υποψιάζομαι αλλα βοηθάς πολύ σε κάποιον που έμεινε εκτός σκηνής αρκετά όσο και αν ασχολούμε. Απλά σκέψου το σαν πράξη καλής θέλησης λόγω εορτών,θα κάνω και εγώ έναν έλεγχο τώρα πάνωσε αυτά που έβαλες να δώ τι μπορώ να κάνω.Ερώτηση FM2+ να μην βάλω πχ APU; Α8 ; δεν αξίζει;Να το πω ποιο συγκεκριμένα για να μην παρεξηγηθώ κιόλας. Αν ήταν δικό μου PC Θα έψαχνα μια δυο μέρες. Χωρίς πλάκα. Κάθε εξάρτημα, κάθε μοντέλο και θα ήθελα δύο μέρες διότι ούτε εγώ είμαι κινητή βιβλιοθήκη hardware να ξέρω τα πάντα. Θα έπρεπε να ψάχνω μια ώρα μόνο για τα PSUs π.χ. Τώρα για σύστημα άλλου απλά είναι αδύνατον να το κάνεις. Στην τελική νομίζω ότι είναι ήδη πράξη καλής θέλησης οι ώρες που έχω ήδη αφιερώσει στο παρόν thread(ένα post δεν γράφετε σε 15 δευτερόλεπτα).APU δεν νομίζω ότι έχει νόημα δεδομένου ότι θα πας σε ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Ακόμα και 10€ επιπλέον να δώσεις για να πας σε επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά, που δεν νομίζω να είναι 10 αλλά αρκετά παραπάνω, αν δεν ανεβάσεις το budget σου θα πρέπει να μειώσεις το κόστος κάποιου άλλου κομματιού hardware. Είτε μικρότερο PSU, είτε μικρότερη κάρτα γραφικών, είτε ποιο φτηνό κουτί, ποιο φτηνή οθόνη κ.τ.λ. Το μόνο ουσιαστικό κέρδος από την επιλογή μιας APU είναι η ύπαρξη μιας δεύτερης κάρτας γραφικών. Αν σου χαλάσει αυτή που θα πάρεις π.χ. δεν θα μείνεις ξεκρέμαστος μέχρι να ολοκληρωθεί το RMA και λάβεις την νέα κάρτα.Άκυρο. Για 10€ επιπλέον που βλέπω ότι κοστίζει ο A8-5600K μάλλον αξίζει, ακόμα και αν ανεβάσεις το budget σου ή κόψεις από αλλού. ισχύει μεν το παραπάνω που έγραψα(και διέγραψα) αλλά νομίζω για 10€ αξίζει.(μπερδεμένα πράγματα, για αυτό σου λέω είναι μπελάς το να φτιάξεις ένα configuration, ακόμα και για τον εαυτό σου, πόσο μάλλον για κάποιον άλλον που δεν είσαι και στο μυαλό του). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2013 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Στο ιντελαδικο συστημα .. μνημες αυτες.... G.SKILL F3-17000CL11D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM - (βασικα παρε αυτες οπου και να πας) Aν μπει ssd οπωσδηποτε samsung evo sta 85-90€ και μητρικη ..αν οχι Β75 των 50€ ..τοτε Η87 των 70€.. Η οθονη στο msystems εχει 190€ (+3ε ) Αν δεν μπει ssd ...χωραει καρτα 270χ (Δεδομενων των kaveri και των πιθανων modulo-επεξεργαστων που θα σκασουν στο fm2+ λεει και αυτη η πλατφορμα..Προυποθετει να παρεις επεξεργαστη των 150€ μεσα στο '14 βεβαια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hronis84 Δεκέμβριος 13, 2013 #31 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Στο ιντελαδικο συστημα ..μνημες αυτες....G.SKILL F3-17000CL11D-8GBXL 8GB (2X4GB) DDR3 PC3-17000 2133MHZ RIPJAWSX DUAL CHANNEL KIT - RAM -και μητρικη ..αν οχι Β75 των 50€ ..τοτε Η87 των 70€..Για ποιο λογο να παρει 2133mhz μνημες δεν προκειται να δει διαφορα στην αποδοση αν δεν βαλει κανα apu ασε που δεν υποστηριζεται απο κανενα επεξεργαστη + οτι θα θελει και καλυτερο motherboard για να τρεχουν σε αυτη τη συχνοτητα + οτι αν το κανει και παει κατι στραβα θα χασει την εγγυηση για κατι στο οποιο δεν θα δει διαφορα στην αποδοση αντε σε κανα synthetic benchmark...Επισης για αυτα που τον θελει το b75 τον καλυπτει + οτι εχει καλυτερη θερμοκρασια...αντε βαρια να παρει το vanguard B85...Επισης τις τιμες τις εβαλα ενδεικτικα...αυτα:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Δεκέμβριος 13, 2013 #32 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 i5-4430 Intel Core i5-4430 Boxed inkl. L ASRock B85 Pro4 ASRock B85 Pro4 Sockel 1150 ATX (Article no. 90513543) - Mainboards - computeruniverse Gigabyte GV-R927XOC-2GD Gigabyte GV-R927XOC-2GD-GA BF4-Edition 2GB GDDR5 (Article no. 90538438) - Graphics Cards PCI Express - computeruniverse G.Skill Ares 8GB G.Skill Ares 8GB DDR3 Kit (Article no. 90468453) - RAM - computeruniverse Kingston SSDNow V300 120GB Kingston SSDNow V300 120GB MLC (Article no. 90493743) - Solid State Drives (SSD) - computeruniverse XFX Core Edition Pro 550W XFX Core Edition Pro 550 Watt (Article no. 90425683) - Power Supplies - computeruniverse Corsair Carbide 200R Corsair Carbide 200R schwarz (Article no. 90492054) - Computer Cases - computeruniverse 648e +12e μεαφορικά με ι5-4570 Intel Core i5-4570 Boxed inkl. L πας +10e με ASRock H87 Pro4 ASRock H87 Pro4 Sockel 1150 ATX (Article no. 90512307) - Mainboards - computeruniverse +6e με ASUS B85M-E c2 ASUS B85M-E C2 Sockel 1150 M-ATX (Article no. 90527958) - Mainboards - computeruniverse +5e με Samsung SSD 840 EVO Samsung SSD 840 EVO Series 120GB Basic-Edition (Article no. 90518383) - Solid State Drives (SSD) - computeruniverse +13e Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2013 #33 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Kανεις δεν βλεπει τιμες ενδεικτικα ..αν δεν το γραψεις.(οπως εκανες τωρα δλδ).Ουτε εγγυηση χανεις ουτε παθαινει τιποτα απο πιο γρηγορες μνημες.(ο χριστος και η παναγια)..Αν υποστηριζει xmp τελειωσε το θεμα ,που στο 99% των περιπτωσεων υποστηριζει.(να πω 100%)Τις μνημες θα τις παρεις για πολλους λογους..Ενας εξαυτων για να μη καλοβλεπειες τις πρωτες δδρ4 που θα παιζουν στις ιδιες συχνοτητες.Συν οτι για 5€ για κατι που σκοπευεις να κρατησεις 2-3 χρονια με προσθηκη αλλου επεξεργαστη..απλα τις αγοραζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #34 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 δεν σας πρόλαβα ,αλλά έκανα αυτό με ηχεία πληκτρολόγιο και ποντίκι μαζί . πως σας φαίνετε;;; :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Δεκέμβριος 13, 2013 #35 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 μητρική σε chipset a88 να επιλέξειςηχεία και σετ keyboard/mouse το χρειάζεσαι? χρησιμοποίησε αλλού αυτό το 60eαν τα χρειάζεσαι πάρε σε logitech.τροφοδοτικό xfx 550 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hronis84 Δεκέμβριος 13, 2013 #36 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Kανεις δεν βλεπει τιμες ενδεικτικα ..αν δεν το γραψεις.(οπως εκανες τωρα δλδ).Ουτε εγγυηση χανεις ουτε παθαινει τιποτα απο πιο γρηγορες μνημες.(ο χριστος και η παναγια)..Αν υποστηριζει xmp τελειωσε το θεμα ,που στο 99% των περιπτωσεων υποστηριζει.(να πω 100%)Τις μνημες θα τις παρεις για πολλους λογους..Ενας εξαυτων για να μη καλοβλεπειες τις πρωτες δδρ4 που θα παιζουν στις ιδιες συχνοτητες.Συν οτι για 5€ για κατι που σκοπευεις να κρατησεις 2-3 χρονια με προσθηκη αλλου επεξεργαστη..απλα τις αγοραζεις.Πανω απο 1.575V χανεις την εγγυηση στην μητρικη...επισης ειπα εαν παει κατι στραβα οχι οτι αμα τις βαλει θα παει...Η διαφορα ddr4 και ddr3 δεν θα ειναι μονο στην συχνοτητα...και επισης για τον επεξεργαστη το ξαναλεω δεν εχει τοση σημασια η συχνοτητα αλλα το latency...μονο για την igpu η κανα apu εκει θα δεις διαφορα...οσο ανεβαινεις συχνοτητα ανεβαινει και το latency... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 13, 2013 #37 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 δεν σας πρόλαβα ,αλλά έκανα αυτό με ηχεία πληκτρολόγιο και ποντίκι μαζί .πως σας φαίνετε;;; :giveup:Μητρική όπως αναφέρθηκε με Α88Χ chipset για να δέχεται τους μελλοντικούς FM2+ που θα βγουν τον άλλον μήνα. Αυτή που σου έχω βάλει θα ήταν σίγουρα η μητρική από την οποία θα ξεκίναγα(και ίσως να τελείωνα) το ψάξιμό μου, απλά δεν την έχει ετοιμοπαράδοτη.Τώρα το setup αυτό είναι στα 650€ χωρίς οθόνη, οπότε τίθεται ερώτημα για το ποιο είναι το budget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #38 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 μητρική σε chipset a88 να επιλέξειςηχεία και σετ keyboard/mouse το χρειάζεσαι? χρησιμοποίησε αλλού αυτό το 60eαν τα χρειάζεσαι πάρε σε logitech.τροφοδοτικό xfx 550Οκ ,πρέπει να το δούμε το θέμα.Γενικότερα όμως καλό δεν φαίνετε σαν σύνολο;Ναι ,τα χρειάζομαι κυρίως τα ηχεία το πληκτρολόγιο ποντίκι έχω με σύρμα,αλλά θέλω ασύρματα για να κάθομαι στον καναπέ.Για το τροφοδοτικό,είναι καλό το thermaltake Με Modular κτλ. δεν λέει;Μητρική όπως αναφέρθηκε με Α88Χ chipset για να δέχεται τους μελλοντικούς FM2+ που θα βγουν τον άλλον μήνα. Αυτή που σου έχω βάλει θα ήταν σίγουρα η μητρική από την οποία θα ξεκίναγα(και ίσως να τελείωνα) το ψάξιμό μου, απλά δεν την έχει ετοιμοπαράδοτη.Τώρα το setup αυτό είναι στα 650€ χωρίς οθόνη, οπότε τίθεται ερώτημα για το ποιο είναι το budget.Κοίταξε...Έχεις δίκιο το κοίταξα έτσι μήπως το έχω συνδεδεμένα μόνιμα στην τηλεόραση μέχρι να πάρω οθόνη ,αλλά ακόμα το ψάχνω.Προς στιγμή σαν σύνολο όμως καλό δεν είναι; :smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetranEVO Δεκέμβριος 13, 2013 Author #39 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 ορίστε με τις αλλαγές που είπατε,και την οθόνη μέσα μια 23-24" μου είναι μια χαρά έτσι και αλλίως θα μπεί στον τοίχο η οθόνη γιατι το κενό κάτω απο την τηλεόραση είναι 38 εκ. οπότε ή οθόνη θα χωρέσει μόνο με βάση .. τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Δεκέμβριος 13, 2013 #40 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2013 Πανω απο 1.575V χανεις την εγγυηση στην μητρικη...επισης ειπα εαν παει κατι στραβα οχι οτι αμα τις βαλει θα παει...Η διαφορα ddr4 και ddr3 δεν θα ειναι μονο στην συχνοτητα...και επισης για τον επεξεργαστη το ξαναλεω δεν εχει τοση σημασια η συχνοτητα αλλα το latency...μονο για την igpu η κανα apu εκει θα δεις διαφορα...οσο ανεβαινεις συχνοτητα ανεβαινει και το latency...αν ειναι κατι να παει στραβα επειδη θα βαλεις μνημες με ταση πανω απο 1.575 και "να χαθει η εγγυηση" ..παρε tablet.Το λατενσυ για αρχη θα ανεβει..δεν θα πρωτοπορησει η ddr4 .Τοσα ειδαμε μεχρι να φτασουμε μεχρι εδω.Για αρχη ειναι συχνοτητα tmings και το συνολικο bandwidth που αυτο μπορει να προσφερει και συναμα να χρειαζεται ο χρηστης.Οπως κανεις δεν ενδιαφερθηκε για ddr2 @400mhz kai 533 ..οπως επισης κανεις δεν ενδιαφερθηκε για ddr3 @ 800/1066 ..ετσι και τωρα *θεωρητικα τουλαχιστον για οποιον παιζει πανω απο 2000..μιας και ειναι αρκετοι @ 1600 πχ και πιο κατω. ) Μεχρι να ξεπεραοουμε τα 3000μηζ και να φανει πραγματικα η ddr4 απο τις (αρκετα) γρηγορες δδρ3 εχουμε δρομο..Περι μητρικης ..ειπωθηκαν μερικα.δες αυτην ASUS A88XM-Plus, FM2+, mATXκαι cpu ..εφοσον πας για ξεχωρη καρτα..παρε αυτον..τσαμπα δινεις 80€ στον richland.(που δεν διαφερει και πολυ απο τον προκατοχο. AMD Athlon X4 750K Black Edition Box, 4x 3,40GHz, FM2Σαν λιγο πιο ακριβη μητρικη -απο αυτη που εβαλες- δες αυτην ASRock FM2A88X Extreme6+, FM2+, ATXεδιτΔεν προλαβα το πανω ποστ..αλλα 750€ για φμ2+ ..με 95€ μητρικη?Να ευχεσαι να καρα-αξιζουν οι kaveri..αλλιως ειναι 2much.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.