Jump to content

Koινωνικο τιμολογιο ΔΕΗ

coolman

Recommended Posts

Aντε παλι με το "δε με συμφερει"...:) Γιατι φιλε μου δε με συμφερει, χανω κατι?

Μήπως να διάβαζες την πρόταση και μετά το κόμμα; Αλλιώς διαβάζεις ότι θέλεις και η πληροφόρηση σου είναι πάντα λάθος.

Αν καις μέχρι 1700 kWh ( το μέσο σπίτι στην Ελλάδα καίει 1800 ) σε συμφέρει. Είναι τόσο απλό. Καις παραπάνω; ΟΚ δεν συμφέρει, αλλά δεν αλλάζει και τίποτα σε σχέση με ότι είχες!
Αφου προχτες εξαγγελθηκαν τα νεα μετρα!

Και ανεργος να εμεινες το περασμενο Νοεμβριο δικαιουσαι κοινωνικο τιμολογιο, 3 φορες το εγραψα...

Ασ'το, μην το γράφεις άλλο, μάθε από κάποια αρμόδια υπηρεσία κι αν θέλεις να κάνεις το καλό, γράψε κι εδώ τι έμαθες.

Μήπως να διάβαζες την πρόταση και μετά το κόμμα; Αλλιώς διαβάζεις ότι θέλεις και η πληροφόρηση σου είναι πάντα λάθος.

Μετα το κομμα λεει οτι δεν αλλαζει και τιποτα με οτι ειχα, ok, γιατι ομως αυτο δε συμφερει? Εχω να χασω τιποτα και δε με συμφερει?

εμείς πάντως στο σπίτι με καθημερινό ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, μαγείρεμα πλυντήρια και λοιπά που χρειάζεται ένα σπίτι έχουμε ταβάνι τις 950 kwh. βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι όλες οι συσκευές είναι ενεργειακής κλάσης Α τουλάχιστον, αλλά και πάλι [MENTION=1347]jpavly[/MENTION] πολλές μου φαίνονται οι 1400. εκτός και αν δεν καίτε πετρέλαιο και θερμαίνεστε αποκλειστικά με ρεύμα.

Ο ετήσιος προϋπολογισμός του σπιτιού περιλαμβάνει και περίπου 500 με 600 λίτρα πετρέλαο.

Αν λάβεις υπόψη ότι με σωστή ρύθμιση του καυστήρα, λελογισμένη χρήση της λειτουργίας του καλοριφέρ (aka στις 8 το πρωί στους 18.5 βαθμούς, στις 5 το απόγευμα στους 19 και στις 8μιση το βράδυ στους 19.5 μέχρι που σβήνει στις 11μιση) έχω καταφέρει με τη βοήθεια ηλεκτρονικού προγραμματιζόμενου θερμοστάτη να γράφει ο μετρητής κατά μέσο όρο μιάμιση ώρα την ημέρα.

Βοηθάει βέβαια και ο αρκετά καλός καιρός στην περιοχή μου, καθώς και ότι το σπίτι είναι κατασκευής 1997 με ικανοποιητική μόνωση.

εμείς πάντως στο σπίτι με καθημερινό ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, μαγείρεμα πλυντήρια και λοιπά που χρειάζεται ένα σπίτι έχουμε ταβάνι τις 950 kwh. βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι όλες οι συσκευές είναι ενεργειακής κλάσης Α τουλάχιστον, αλλά και πάλι [MENTION=1347]jpavly[/MENTION] πολλές μου φαίνονται οι 1400. εκτός και αν δεν καίτε πετρέλαιο και θερμαίνεστε αποκλειστικά με ρεύμα.

1396 έχω ταβάνι ημέρα και νύχτα μαζί, δεν έχω νυχτερινό. Η κατανάλωση είναι από καλοκαίρι με air condition. Επίσης, έχω ηλιακό. Θέρμανση το χειμώνα (ας γελάσω) πάλι με AC.

εμείς πάντως στο σπίτι με καθημερινό ηλεκτρικό θερμοσίφωνο, μαγείρεμα πλυντήρια και λοιπά που χρειάζεται ένα σπίτι έχουμε ταβάνι τις 950 kwh. βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι όλες οι συσκευές είναι ενεργειακής κλάσης Α τουλάχιστον, αλλά και πάλι @jpavly πολλές μου φαίνονται οι 1400. εκτός και αν δεν καίτε πετρέλαιο και θερμαίνεστε αποκλειστικά με ρεύμα.

950 μόνο κιλοβατωρες το 4μηνο??

Πόσα ατομα ειστε?

Εμεις 2 ατομα(συν επισκεπτες) και χαλαμε περι τις 2500...

@jpavly Πως και δεν βαζεις φυσικο αεριο?Ρωταω γιατι βλεπω οτι εισαι Αθηνα.

δεν συμφερει?

Ο κολλητος μου εχει βαλει και χαλαει (3 ατομα) περιπου 1200€ το χρονο, οποτε μαλλον συμφερει.

@jpavly Πως και δεν βαζεις φυσικο αεριο?Ρωταω γιατι βλεπω οτι εισαι Αθηνα.

δεν συμφερει?

Είμαι με ενοίκιο, οπότε δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ :p

[MENTION=29935]coolman[/MENTION] αν δεν έχετε πισίνα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, 2500kwh είναι WAY TOO MUCH. Όταν λες επισκέπτες τι εννοείς; :p

too much? μπαα, αν βαλεις φουρνο θερμοσιφωνα πλυντηριο ερκοντισιον ηλ.σιδερο κλπ. τα καλυπτεις ευκολα. Επισκεπτες ειναι οι συγγενεις που θα ερθουν ή και θα διανυκτερευσουν.

Ψυγειο, tv, φωτα, pc φανταζομαι καινε λιγο.

Αληθεια, 2 pc (oχι ενεργοβορα) ανοιχτα ολο το 24ωρο ποσες περιπου κιλοβατωρες πιανουν το 4μηνο?

εμείς πάντως είμαστε σε σπίτι 110 τ.μ., 2 ενήλικες και η κόρη μου. 3-4 πλυντήρια την εβδομάδα είναι ταρίφα, 2 φορές το πλυντήριο πιάτων, μαγείρεμα και λοιπά καθημερινά του νοικοκυριού είναι ευκόλως εννοούμενα, η τηλεόραση πρέπει να δουλεύει ένα 8ωρο την ημέρα, ενώ από ηλεκτρονικά είναι μονίμως αναμένα NAS, switch, router.

a/c δούλευαν το καλοκαίρι 2 9άρια από 2-3 ώρες το καθένα, ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δούλευε 5-10 λεπτά το καλοκαίρι και 30-45 λεπτά τώρα. δεν έχω δει ΠΟΤΕ πάνω από 950 kwh. ίσως δω αυτό το τετράμηνο, γιατί λόγω της μικρής έχουμε άπειρα φωτάκια, αλλά χαλάλι της.

εμείς πάντως είμαστε σε σπίτι 110 τ.μ., 2 ενήλικες και η κόρη μου. 3-4 πλυντήρια την εβδομάδα είναι ταρίφα, 2 φορές το πλυντήριο πιάτων, μαγείρεμα και λοιπά καθημερινά του νοικοκυριού είναι ευκόλως εννοούμενα, η τηλεόραση πρέπει να δουλεύει ένα 8ωρο την ημέρα, ενώ από ηλεκτρονικά είναι μονίμως αναμένα NAS, switch, router.

a/c δούλευαν το καλοκαίρι 2 9άρια από 2-3 ώρες το καθένα, ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δούλευε 5-10 λεπτά το καλοκαίρι και 30-45 λεπτά τώρα. δεν έχω δει ΠΟΤΕ πάνω από 950 kwh. ίσως δω αυτό το τετράμηνο, γιατί λόγω της μικρής έχουμε άπειρα φωτάκια, αλλά χαλάλι της.

Εμεις δεν εχουμε πλυντηριο πιατων αλλα αν εσυ βαζεις 2 φορες την εβδομαδα σημαινει οτι αφηνεις τα πιατα και τα λοιπα σκευη απλυτα εκτεθειμενα για μερες? Η μανα μου πλενει τα πιατα καθε μερα και συνηθως ανοιγει το θερμοσιφωνα για τη δουλεια αυτη.

Στο φουρνο φαγητα καθε ποτε κανεις?

Τα ηλεκτρονικα που ειπες, τα φωτακια και η τιβι δε πρεπει να πιανουν πολυ.

Πως ζεσταινεστε? Εχεις ηλιακο θερμοσιφωνα/φυσικο αεριο?

Το καλοκαιρι εγω εχω το ερκοντισιον 20ωρες τo 24ωρο[:lol:] oμως δε πολυχρησιμοποιειται ο θερμοσιφωνας, οποτε υπαρχει παλατζαρισμα.

950 μονο κιλοβατωρες για το 4μηνο??

Σε ευρω πόσο σου ερχεται το συνολο? (χωρις το χαρατσι)

Tα πιάτα προφανώς και δεν μένουν στον νεροχύτη για μέρες. Ξεπλένονται και μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων μέχρι αυτό να γεμίσει.

Για το μαγείρεμα τι να σου πω... να μαγειρεύει 4 φορές την εβδομάδα η σύζυγος. (τις υπόλοιπες δεν τρώμε delivery, απλά μαγειρεύει παραπάνω φαί και τρώμε 2 μέρες)

Όπως είπα και πριν καίμε πετρέλαιο για θέρμανση και ρεύμα για ζεστό νερό.

Οι λογαριασμοί έρχονται γύρω στα 120-130 ευρώ το δίμηνο χωρίς το χαράτσι.

260€ για 1000 κιλοβατωρες δε σημαινει 520€ για 2000 κιλοβατωρες, κρινοντας απ το δικο μου λογ/σμο.

Ωστε μαγειρευει μονο 4 φορες την εβδομαδα... Η δικη μου μαγειρευει 2-3 φορες την ημερα.

Πετρελαιο για θερμανση, μαλιστα. Αν λοιπον αυτο το προσθεσεις θα ανεβει το νουμερο.

Πες μας τι κάνεις να το κάνουμε και μεις δηλαδή.

120τμ, 4 άτομα, Υπολογιστής, τηλεόραση, ψυγείο, λάμπες ολες Α+, κουζίνα, πλυντήρια, θερμοσίφωνες κανονικά, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ και 2800kwh μ.ο. το οκτάμηνο. Ναι οκ...

Δηλαδή τώρα που καίω 2 θερμοπομπούς (ανάλογα τα κρύα) να περιμένω καμιά δεκαρια χιλιάδες δλδ...

Μάλλον πρέπει να πάρω καμιά συσκευή μέτρησης κατανάλωσης ή να αλλάξουμε σπίτια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.