Crowderon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2013 Υπάρχει περίπτωση να καεί ενας υπολογιστής οχι απο αύξηση της τάσης του ρεύματος αλλά απο μείωση; Είτε απότομη είτε φυσιολογική με παράγοντα οτι είτε θα επανέλθει στο φυσιολογικό επίπεδο, είτε να κοπεί τελείως.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos83 Δεκέμβριος 11, 2013 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Θεωρητικά υπάρχει ναι . Αμα έχει καλό τροφοδοτικό , τότε θα έχει under voltage protection . Και έτσι μειώνεται η πιθανότητα . Επίσης άμα έχεις ενα σταθεροποιητή η UPS μειώνεται κατα πολύ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Θεωρητικά υπάρχει ναι . Αμα έχει καλό τροφοδοτικό , τότε θα έχει under voltage protection . Και έτσι μειώνεται η πιθανότητα . Επίσης άμα έχεις ενα σταθεροποιητή η UPS μειώνεται κατα πολύ .Με συγχωρείς αλλά επειδή δεν ξέρω τι εννοείς οταν λες σταθεροποιητή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
seventh_son Δεκέμβριος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Σταθεροποιητης είναι συσκευή η οποία σου δίνει ρεύμα σταθερό 220 volt. Απλά έχει ανοχές. Είναι μια χαρά πχ αν η ΔΕΗ σου στείλει 150Volt αλλά ανάλογα με τις ανοχές του συνήθως δε σου κάνει τίποτα αν σου στείλει 50Volt. Αν θες να έχεις πλήρης προστασία θα πρέπει να πάρεις UPS με AVR Regulator που σε τροφοδοτεί μόνιμα από μπαταρία έτσι ώστε ότι και να κάνει η ΔΕΗ εσύ να παίρνεις σταθερό ρεύμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Σταθεροποιητης είναι συσκευή η οποία σου δίνει ρεύμα σταθερό 220 volt. Απλά έχει ανοχές. Είναι μια χαρά πχ αν η ΔΕΗ σου στείλει 150Volt αλλά ανάλογα με τις ανοχές του συνήθως δε σου κάνει τίποτα αν σου στείλει 50Volt. Αν θες να έχεις πλήρης προστασία θα πρέπει να πάρεις UPS με AVR Regulator που σε τροφοδοτεί μόνιμα από μπαταρία έτσι ώστε ότι και να κάνει η ΔΕΗ εσύ να παίρνεις σταθερό ρεύμα.Επειδή δεν γνωρίζω και πολυ απο αυτά μήπως έχεις να μου κανεις καποιες προτάσεις σε UPS;Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Δεκέμβριος 11, 2013 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 για τι υπολογιστη και σε τι budget? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 για τι υπολογιστη και σε τι budget?Αυτό είναι το PC. Δεν ξερω ακριβώς πόσο κοστίζει ενα UPS, οπότε αν μπορει κάποιος που γνωρίζει να μου προτείνει κάποιο καλό που έχει δοκιμάσει και ξέρει οτι είναι αξιόπιστο.http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/poio-ups-einai-katallilo-gia-ton-parakatw-129948.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Δεκέμβριος 11, 2013 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 μωρε η δουλεια μου ειναι να τα εχω δοκιμασει και να ξερω ποια ειναι αξιοπιστα, αλλα οι δικες μου προτασεις σπανια ανταποκρινονται στο budget του απλου οικιακου χρηστη...Για μενα τα καλυτερα "οικονομικα" ειναι τα ace αλλα βεβαια οταν λεω οικονομικα δεν εχουν σχεση με τα φθηνα... απλως οικονομικα οπως το αντιλαμβανομαι εγω με τα δικα μου στανταρς...Αν δε σου κανει κοπο παρ τους και ρωτα τους, εχουν κι ενα πολυ φθηνο μοντελο που λειτουργει και ως online και ως line interactive με προεπιλογη και προφανως προοριζεται για οικιακους χρηστες... Απο τιμη, προσφατα τα λεγαμε εδω, αλλα δε θυμαμαι, νομιζω παντως ισως ακομα και κατω απο 200 ευρω... δεν ξερω, παρε και ρωτα τους για κατω απο 1000-1500 w UPS PC inverters | ACE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 μωρε η δουλεια μου ειναι να τα εχω δοκιμασει και να ξερω ποια ειναι αξιοπιστα, αλλα οι δικες μου προτασεις σπανια ανταποκρινονται στο budget του απλου οικιακου χρηστη...Για μενα τα καλυτερα "οικονομικα" ειναι τα ace αλλα βεβαια οταν λεω οικονομικα δεν εχουν σχεση με τα φθηνα... απλως οικονομικα οπως το αντιλαμβανομαι εγω με τα δικα μου στανταρς...Αν δε σου κανει κοπο παρ τους και ρωτα τους, εχουν κι ενα πολυ φθηνο μοντελο που λειτουργει και ως online και ως line interactive με προεπιλογη και προφανως προοριζεται για οικιακους χρηστες... Απο τιμη, προσφατα τα λεγαμε εδω, αλλα δε θυμαμαι, νομιζω παντως ισως ακομα και κατω απο 200 ευρω... δεν ξερω, παρε και ρωτα τους για κατω απο 1000-1500 w UPS PC inverters | ACEΣε ευχαριστώ πολύ! Παρόλα αυτα τσεκαρω και τα apc αλλα ειναι πολυ ακριβά, ειδα κατι 1500va στα 350€ και τρελάθηκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Την τσεκαρα την σελίδα και ειδα οτι εχει πολλα μοντέλα μηπως μπορεις να μου προτείνεις κανα δυο online; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Δεκέμβριος 11, 2013 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Σε ευχαριστώ πολύ! Παρόλα αυτα τσεκαρω και τα apc αλλα ειναι πολυ ακριβά, ειδα κατι 1500va στα 350€ και τρελάθηκα.. κοιτα, το δικο μου ειναι ace online 10kva και εχει πανω απο 3500... βεβαια δεν πηγα να το αγορασω για το σπιτι (ειμαι μερικες φορες λιγο υπερβολικος αλλα δε φτανω εκει ) απλως το ειχε παραγγειλει καποιος παπ...ρας και χαλασε η συμφωνια και το εφαγα στον κ... (ε... μετα γλυκαθηκα και δεν ηθελα να το δωσω καπου αφου ειναι online αριστο με οτι προστασια μπορεις να φανταστεις και με ολες τις προδιαγραφες marine) Τα ace παντως τα θεωρω καλυτερα ολων για αυτη την κατηγορια, σε σχεση με την τιμη τους παντα, τωρα στις μικρες κατηγοριες δεν ξερω τι λενε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 11, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Σε ευχαριστω πολυ Nick θα τους πάρω τηλεφωνο και θα σου πω νεότερα αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Δεκέμβριος 11, 2013 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2013 Την τσεκαρα την σελίδα και ειδα οτι εχει πολλα μοντέλα μηπως μπορεις να μου προτείνεις κανα δυο online;παρτους ενα τηλεφωνο και ζητα κατι value 4 money...ειναι ενταξει επαγγελματιες κι οχι λαμογια οποτε θα σου προτεινουν οι ιδιοι κατι που να ειναι οκ για τις αναγγες σου και για τα χρηματα που θες να δωσεις...Εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως 1-1,5kva ειναι ενταξει για το συστημα σου και το κραταει αρκετα (αναλογα και την οθονη φυσικα) και φυσικα προτιμω online (line interactive στη δουλεια μου ειναι ανεκδοτο οποτε δεν τα ειχα ποτε σε καμια εκτιμηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Δεκέμβριος 12, 2013 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2013 Το pc δεν καίγεται απο τη μείωση της τάσης συνήθως,αμα ειναι πολλή αλλα θα σβήσει .Απλά συνήθως μετα τη μείωση δεν επανέρχεται νταν στα 230 η τάση,αλλα συνοδεύεται απο spike/υπέρταση ,και εκεί ειναι που τα τσουρουφλαει ολα.sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 12, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2013 παρτους ενα τηλεφωνο και ζητα κατι value 4 money...ειναι ενταξει επαγγελματιες κι οχι λαμογια οποτε θα σου προτεινουν οι ιδιοι κατι που να ειναι οκ για τις αναγγες σου και για τα χρηματα που θες να δωσεις...Εγω το μονο που μπορω να σου πω ειναι πως 1-1,5kva ειναι ενταξει για το συστημα σου και το κραταει αρκετα (αναλογα και την οθονη φυσικα) και φυσικα προτιμω online (line interactive στη δουλεια μου ειναι ανεκδοτο οποτε δεν τα ειχα ποτε σε καμια εκτιμηση)Καλησπέρα και πάλι Nick, τους πήρα τηλέφωνο και τους ρώτησα για UPS online. Το 1000va έχει μου είπαν 300€ και το 1500va έχει 415€. Είναι πολλά τα λεφτά, εσύ τι λες; Μετά εχουν μου είπαν και τα Κινεζικά αλλα τα φοβάμαι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Δεκέμβριος 12, 2013 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2013 Εκεί κρίνεις τι ειναι αυτο που θες να προστατεύσεις.Αμα ειναι πραγμα των 2000 ευρώ ,να δώσεις τέσσερα κατοσταρικα να το προστατεύσεις ,εαν και εφόσον.Εγώ έτσι το βλέπω.Να πω πως μεχρι στιγμής ,στο 40 ετών σπίτι μου ,απο οσο θυμαμαι ολα τα χρονια ,εχει καει ενα τροφοδοτικο 5ετιας turboX ,που ίσως και να έφταιγε η τάση .Ήμουν τυχερός και δεν πήρε κάτι άλλο μαζί του.Οπότε ζυγιζεις και τις πιθανότητες συνάμα με την τσέπη σουsent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 12, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2013 Ευχαριστω das θα το σκεφτώ. Απόδοση ξέρω όμως τα online ups κάνουν πολυ θόρυβο. Εχεις κατι να μου προτείνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crowderon Δεκέμβριος 12, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2013 Το pc δεν καίγεται απο τη μείωση της τάσης συνήθως,αμα ειναι πολλή αλλα θα σβήσει .Απλά συνήθως μετα τη μείωση δεν επανέρχεται νταν στα 230 η τάση,αλλα συνοδεύεται απο spike/υπέρταση ,και εκεί ειναι που τα τσουρουφλαει ολα.sent from mobileΤην υπέρταση/spike που λαμβάνει ο Υ/Π μετά απο την ενδεχόμενη πτώση της τάσης δεν την συγκρατεί ενα surge protector? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimdim Δεκέμβριος 15, 2013 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 Από θέμα κατανάλωσης τα ups πως πάνε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimdim Δεκέμβριος 15, 2013 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2013 είχε βάλει ένας φίλος ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε τρομερή κατανάλωση στο ρεύμα.Ισχύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.