Jump to content

Νέο hardware με το υπάρχον software. Γινεται;

andkokin

Recommended Posts

Πάω για εξαετια με το υπάρχον πισί και τα vista.

Εχει αρχίσει να δείχνει την ηλικια του όσον αφορά το hardware.

Με το software είμαι αρκετά καλυμμένος και μετα τόσα χρονια εχω φερει τα vista στα δικά μου μέτρα, αρα δε θελω να τα αλλάξω.

Θελω λοιπον να αγοράσω καινούργιο πισί

αλλα θελω επίσης να γλυτωσω ολο αυτό το σεταρισμα και την εγκατάσταση ξανά όλων αυτών που χρειάζομαι.

Εαν υποθέσουμε οτι αγοράζω νεα μητρική με νέο επεξεργαστή με νεα μνήμη και νεα κάρτα γραφικών

και βάλω πανω τον σκληρό με τα vista που ειναι φρέσκος και λειτουργικοτατος ενός έτους απο cloning και πατήσω on....

....Τι θα γινει;

Θα δουλέψει;

Δε θα ανοίξει καν;

Θα φταίει το οτι εχει το νέο πισί UEFI και όχι BIOS;

Μήπως δεν πρεπει να αλλάξω για αρχή τη κάρτα γραφικών και να τη βάλω μετα;

Οπως βλέπεται Εχω πολλές απορίες αλλα το ζητούμενο ειναι ενα,

νέο hardware με το υπάρχων software. Γινεται;

Εαν μπορείτε βοηθήστε με παρακαλώ.

Πρεπει να πω οτι αντιμετώπισα το ίδιο θεμα προ δυο μηνών αλλάζοντας ενα ipad2 με ενα 3.

Αλλα μετα απο μια ωρα και χωρίς καθόλου τεχνικές γνώσεις είχα ενα καινούργιο μηχάνημα οπως ακριβώς το παλιό.

Κανονικότατος κλωνος του παλιού.

Μακάρι να ήταν έτσι εύκολα και στο πισί.

Πρεπει να πω οτι αντιμετώπισα το ίδιο θεμα προ δυο μηνών αλλάζοντας ενα ipad2 με ενα 3.

Αλλα μετα απο μια ωρα και χωρίς καθόλου τεχνικές γνώσεις είχα ενα καινούργιο μηχάνημα οπως ακριβώς το παλιό.

Κανονικότατος κλωνος του παλιού.

Μακάρι να ήταν έτσι εύκολα και στο πισί.

Τι ασχετο ηταν αυτο με το ipad? Μηλα με πορτοκαλια, και ετσι;

Ξαναβαλτα απο την αρχη, θα φας μιση μερα, οτι αλλο ειναι ημιμετρο. Αν και το πιθανοτερο ειναι οτι και τον δισκο οπως ειναι αν τον βαλεις θα παιξει, αλλα καλυτερα clean fresh installation.

Σε ευχαριστώ αλλα δε βοηθάς οταν λες "αν και το πιθανότερο".

Τη λύση του clean installation τη ξέρω και εγω που είμαι αδαης.

Περιμένω κάποιον που να μπορει να με βοηθήσει στο πρόβλημα μου

Ευχαριστώ.

είχα κάνει ακριβώς το ίδιο με εσένα(αν και η καινουργια μητρική δεν είχε ουεφι) me windows vista και έπαιξε χωρίς καμμία αλλαγή. Δεν ξέρω αν το ουεφι θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα..

κοιτα........... αυτο που ζητας, ειναι λιγο trιcky.....!!!!!

δλδ, τι εννοω...! θεωρητικα, μπορει να λειτουργησει!! πως? απλα, πριν κανεις την αλλαγη του hardware που θες (δεν μιλαω για την καρτα γραφικων, εκει ειναι ευκολο το πραμα..!), αυτο που πρεπει να κανεις οπωσδηποτε και μαλιστα με μεγαλη σχολαστικοτητα, ειναι να κατσεις και να απεγκαταστησεις οποιοδηποτε software εχει σχεση με το/τα κομματι/α που θες να αλλαξεις.

και βεβαια, το πιο δυσκολο κομματι στην αλλαγη αυτη ειναι η μητρικη..! πρεπει να αφαιρεσεις ολους τους drivers και ολες τις εφαρμογες, που εχουν σχεση με τις συσκευες της μητρικης. ηχο, καρτα δικτυου, κλπ...!!!

αφου λοιπον σιγουρευτεις οτι τα εχεις αφαιρεσει ολα σωστα, τοτε προχωρεις στην αλλαγη του hardware...!

να εχεις επισης υποψη σου, οτι στις πρωτες εκκινησεις-επανεκκινησεις του νεου hardware, πιθανοτατα (μαλλον σιγουρα..!) θα φας και καποιες BLUE SCREENS, μεχρι να "αλληλοβρεθουν" λειτουργικο με τις νεες συσκευες. μην παθεις κανα σοκ..!!!

αυτα τα εχω κανει και στα 2 μηχανηματα μου, με τη διαφορα, οτι εγω εχω Windows 7 64bit Ultimate. αλλα, αν ενθυμουμαι καλως (γεραματα, βλεπεις..!!), το ειχα κανει και σε ΧΡ παλιοτερα...!! αλλα στα ΧΡ ειναι πιο δυσκολο...!!

ΠΡΟΣΟΧΗ,

οτιδηποτε κανεις ομως, κρατα οπωσδηποτε BACK UP

δεν σου εγγυαται κανεις οτι θα δουλεψει σωστα.,

Βασικά στα 3 AMD συστήματα που έχω, ουκ ολίγες φορές άλλαζα μητρικές και άφηνα προφανώς τον ίδιο δίσκο και το ίδιο λειτουργικό πάνω. Αυτά σε Windows 7. Τώρα για εντελώς διαφορετικό hardware και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις. Μπορεί το λειτουργικό να μπει, να βρει όλες τις νέες συσκευές και μετά από ένα ή περισσότερα restart να είσαι έτοιμος, μπορεί όμως να τρως και μπλε οθόνες.

Αρχικά πάντως θα άφηνα στην νέα μητρική τον hard disk controller σε απλό IDE και θα πέρναγα μετά ACHI/RAID ή οτιδήποτε. Νομίζω το ποιο δύσκολο κομμάτι του hardware για τα windows, είναι ο hard disk controller. Αν δεν έχουν πρόβλημα με αυτόν κουτσά στραβά θα δουν και το υπόλοιπο hardware. Η κάρτα γραφικών είναι το μικρότερο από τα προβλήματά σου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Εχω προβληματιστεί πολυ για το τι θα κανω.

Βασικά εχω μια asus pk5 premium

(αυτη εδώ: Motherboards - P5K Premium/WiFi-AP)

με 4gb ram και CPU E6850 στα 3 ghz και μια κάρτα οθόνης ati της σειράς 4800.

Εδώ και κάποιο καιρό εχω μπλε οθόνες που απο οσο προλαβαίνω να δω μιας και σβήνουν αμέσως λέει κάτι για memory.

Επίσης μου σβήνει η οθόνη στα vista βγάζοντας πολλα pixel και μετα επανέρχεται στα vista λέγοντας οτι το προγραμα οδήγησης οθόνης amd έκλεισε αλλα και παλι δε προλαβαίνω να το αποτυπώσω σωστά ώστε να το μεταφέρω.

Αυτό γινεται αραιά και που όχι συνέχεια.

Αυτό που γινεται πιο συχνά και καταντάει ενοχλητικό ειναι το οτι οταν τον ανάβης δε ξεκινά το bios τη διαδικασία (δε κανει το μπιπ) παρά μονο οταν κούνησω τη κάρτα γραφικών, τουλάχιστον οταν το κανω αυτό το bios ξεκινά και δε κανει συνεχόμενα μπιπ.

Απλά να πω οτι θεμα τροφοδοτικου δεν υπαρχει μιας και ειναι χιλιαρι enermax και δε εχω σχέση με παιχνίδια.

Για να καταλήξω λοιπον

Απο αυτα που έγραψα μπορει να φταίει κάτι και να διορθώνεται;

Δε με νοιάζει να αλλάξω πισί εαν μπορω να το διορθώσω.

Οκ καλό το sata 6 gb και το USB 3 αλλα ακόμα μπορω να ζήσω και χωρίς αυτα.

Μπορω αυτό το πισί να το αναβάθμισω -μεχρι τι CPU παίρνει και μεχρι τη κάρτα οθόνης-

Και να βγάλει καμία τριετία ακόμα?

ετσι για αρχη βγαλε τις μνημες σου, καντους ενα φυσιμα και ξαναβαλτες, και περνα κανα τεστακι τους σκληρους σου (τον c βασικα)

Τωρα για το θεμα με τα γραφικα, ειναι σχετικα συνηθισμενο φαινομενο, και παιζουν 3 πραγματα...

1. ξηλωνεις drivers και περνας φρεσκους

2. κοιτας μηπως φταιει η καρτα γραφικων (κανονικα αυτο μπαινει στη θεση 3, αλλα χμμμ... το εγκεφαλικο στο ετοιμασα για το τελος... να εισαι λοιπον καθιστος οταν διαβαζεις την παρακατω συμβουλη :p)

3. κανεις FORMAT και fresh install (ε αν φτασεις μεχρι εκει πετα και τα vista και βαλε 7ρια )

παρά μονο οταν κούνησω τη κάρτα γραφικών

:hmm:

Πες μου ότι δεν έχεις βιδωμένη και σταθερή την κάρτα γραφικών και ότι την κουνάς με τον υπολογιστή αναμμένο, να σου πω πόσο γρήγορα θα τα κάψεις όλα.

Και βιδωμένη ειναι και τη κουνώ με κλειστό το πίσω διακόπτη.

Ποσο μπορει να κουνηθεί μια βιδωμένη κάρτα τόσο τη κουνώ και μετα παίρνει μπρος.

Οι drivers της κάρτας ειναι οι τελευταίοι.

Βασικά μετα απο έξι χρονια εχει σκόνη μέσα παρόλο που εχω αδειάσει κατα καιρούς κανά δυο κουτιά σπρευ αέρα.

Αυτό με τις μνήμες δε το εχω κανει.

Πρεπει να πω επίσης οτι εδώ και κανά δυο χρονια το ανεμηστηρακι πανω απο τη ψυκτρα του επεξεργαστή δε δουλεύει και φοβάμαι να το πειραξω μήπως κανω ζημιά.

Ο δίσκος δείχνει μια χαρά αλλα εαν μου πεις με πιο προγράμματακι να τεστάρω το σκληρό θα σου ήμουν ευγνώμων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.