Jump to content

Αγορά καινούργιας κάρτας γραφικών

alfie

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγορά καινούργιας κάρτας γραφικών

Καλησπέρα, έχοντας εδώ και 4 χρόνια την Nvidia Geforce GTS 250 αποφάσισα να την αλλάξω μιας και πλέον έχει παλιώσει αρκετά.

Πλέον δεν υποστηρίζει DirectX 11,ούτε το Nvidia Experience την υποστηρίζει.Παρόλα αυτά επειδή βγάζει ακόμα τα "ψωμιά" της σε παιχνίδια και HD ταινίες,σκέφτομαι

να την κρατήσω σαν δεύτερη κάρτα γραφικών σε διαφορετικό monitor(αν γίνεται φυσικά αυτό,η μητρική μου έχει 2 PCI-e slots).Η τωρινή κάρτα γραφικών έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

(Point of View) Nvidia Geforce GTS 250:

GPU clock: 738 MHz

Memmory size: 1GB DDR3

Memory clock: 1100 MHz

Shader:1836 MHz

Memory interface: 256bit

(δεν ξέρω αν έχει CUDA cores..)

PCI-E x16 2.0

Τα λεφτά που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι τα 70 ευρώ και δεν ψάχνω extreme πράγματα,τα παιχνίδια μέχρι τώρα τα παίζω με medium settings και δεν με απασχολεί τόσο,απλά να μπορώ να παίζω

τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών για κάνα 2-3 χρόνια ακόμα.

Στην έρευνα αγοράς που έκανα έχω βρει κάτι τέτοιο: ( MSI GEFORCE GT 630 N630GT-MD2GD3 2GB DDR3 PCI-E RETAIL - - με CUDA Cores:96)

Με την μόνη διαφορά το memory interface είναι 128 bit και το Shader 1620 MHz και η ερώτηση μου είναι παίζουν μεγάλη διαφορά αυτά τα στοιχεία ;

Επίσης να αναφέρω ότι δεν θέλω ATI γιατί στο παρελθόν δεν είχα καλές εμπειρίες.

Τέλος θα μπορέσω να έχω δυο κάρτες γραφικών μαζί σε διαφορετικά monitor;Εσείς θα προτείνατε κάποια άλλη κάρτα;

Στα 70Ε δεν υπαρχει κατι που να αξιζει να πας απο την gts250, η 630 ειναι χειροτερη καρτα.

γιατί το λες αυτό;εδώ βλέπω ( [ame=http://www.youtube.com/watch?v=qKrQZSQySMY]Nvidia GeForce GT630 - Battlefield 3 - YouTube[/ame] ) παίζει battlefield 3 με ultra settings , το οποίο δεν είναι και ένα τυχαίο παιχνίδι. Επίσης ξέχασα να αναφέρω έχω cpu AMD Phenom II X4 3.0 GHz με μητρική Gigabyte GA-MA780G-UD3H 6GB DDR2 RAM και ssd disk 120gb και 1 ΤΒ HDD

Λοιπόν να ξεκινήσουμε από τα εύκολα.

Ναι μπορείς να την βάλεις πάνω στην μητρική σαν δεύτερη.Το πρόγραμμα της nvidia θα την δει σαν δευτερη για PhysX.Ίσως χρειασθεί να την ορίσεις εσύ για PhysX.Πάνω σε αυτή λοιπόν θα βάλεις το δεύτερο μόνιτορ.Κάποτε το είχα κι εγώ έτσι με μια 580 και μια 9800.

Τώρα για την νέα κάρτα.Θέλεις directX11.Πιστεύοντας ότι μιλάς για μεταχειρισμένη,γιατί για καινούργια δεν παίρνεις τίποτα καλύτερο.Γνώμη μου.Απέφυγε τελείως την σειρά 400.

Ήθελαν πολύ περισσότερο ρεύμα με αποτέλεσμα να είναι πολύ ζεστές.Πάμε λοιπόν σε σειρά 500.Τα χρήματα που διαθέτεις είναι λίγα.Παρόλα αυτά όμως μπορείς να βρεις 550 σε αυτήν την τιμ με λίγο ψάξιμο,υπομονή και παζάρια.Αν μπορείς να βάλεις άλλα 30 τότε πας σε 560ti που αξίζει τα παραπάνω χρήματα,τα games θα πηγαίνουν σφαίρα,άλλα θα περάσεις και πολύ περισσότερο καιρό μαζί της.

EDIT:Ατυχές το παράδειγμα που βάζεις ότι η 630 θα παίξει σε ultra το bf3.Καλύτερα ας μην το σχολιάσουμε γιατί θα χαλάσει το thread.

Επειδή ψάχνω κ γω αυτό τον καιρό κάρτα, γιατι απορρίπτουμε την 630; Οι υπόλοιπες της σειράς 6;

Την απορρίπτουμε με την προϋπόθεση ότι θέλει να τρέχει τους τελευταίους τίτλους παιχνιδιών από ότι λέει,αλλά και για 2-3 χρόνια ακόμη.!!

Εδώ η 560ti που πρότεινα δεν θα μπορεί να πάει τόσο.

Η 630 είναι κάρτα για δουλειές γραφείου και όχι για games.

Βεβαίως και η μεγαλύτερες της σειράς 600 κάνουν, και μάλιστα θαύματα, για τα χρήματα που πωλούνται μεταχειρισμένες σήμερα.

venex58 όταν λες σειρά 500, εννοείς GTX 500 series σωστά?

ναι

και καλό είναι από 560 και πάνω

Επειδή ψάχνω κ γω αυτό τον καιρό κάρτα, γιατι απορρίπτουμε την 630; Οι υπόλοιπες της σειράς 6;

η 630 ειναι μια 430 rebrand, δηλαδη μια 430 με αλλο ονομα.

Μη ικανη για τα σημερινα παιχνιδια εκτος και παιζεις σε 800Χ600 και ειναι ηδη αρχαια.

προσωπικα για παιχνιδοκαρτα εν ετη 2014 δε μπορω να σκεφτω κατι μικροτερο απο μια 7790.

Βρες καμιά μεταχειρισμένη gtx 460 / 6870 και άσε τις καινούριες. Άμα μπορείς να πας κοντά στο κατοστάρικο κάτι γίνεται, αλλιώς μη το σκέφτεσαι καθόλου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.