serpico75 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 10, 2013 Ένας γνωστός έχει ένα πρόβλημα με σύνδεση laptop με modem-router. Προσπάθησα να τον βοηθήσω με τις λίγες γνώσεις που έχω πάνω σε ασύρματα δίκτυα.Δίνω τα στοιχεία και στη συνέχεια αναφέρω το πρόβλημα...laptop:HP FG795EA#B1Amodem-router:δυστυχώς δεν το γνωρίζω. Πρόκειται σίγουρα για Conn-x 2-3 μηνών, οπότε το πιό πιθανό να μιλάμε για THOMSON GATEWAY TG585 v8.Το πρόβλημα είναι ότι το laptop (ισόγειο) δε μπορεί να συνδεθεί με το modem-router (2ος όροφος).Το laptop έχει Windows Vista.Στο device manager, και στην κατηγορία Network adapters, εκτός από ethernet και ασύρματη κάρτα δικτύου, υπήρχαν κάποια στιγμή, με κίτρινο θαυμαστικό, δύο εικονικοί adapters "6to4". Τέλος πάντων, αφού έψαξα λίγο στο Google είδα ότι πρέπει να τους κάνω remove και να εγκαταστήσω manually το "6to4". Όπως και έκανα. Τώρα το 6to4 είναι στην κατηγορία του όπως πρέπει (χωρίς κίτρινο θαυμαστικό), και στην κατηγορία Network adapters υπάρχουν τώρα μόνο ethernet και ασύρματη κάρτα δικτύου. Έχω κάνει και update στον driver της ασύρματης κάρτας (τελευταίος driver - είναι του 2008), αλλά και πάλι δε συνδέεται.Έγινε κάτι παράξενο, αλλά πρέπει να αναφέρω τη σειρά με την οποία έγιναν τα πράγματα.Πρέπει στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι εκείνη τη στιγμή είχα μαζί και αυτόν εδώ τον USB adapter (είναι αρκετά παλιός... ξέρω). Αλλά, αναφέρω την παλαιότητα γιατί ίσως παίζει κάποιο ρόλο. Θα καταλάβετε παρακάτω...Η σειρά με την οποία έκανα εκεί κάποια πράγματα είναι η εξής:- driver upgrade στην ασύρματη κάρτα δικτύου του laptop- δοκιμή σύνδεσης:αποτυχής- remove 6to4 (και στους δύο)- manually εγκατάσταση 6to4- δοκιμή σύνδεσης με την κάρτα του laptop:επιτυχής αλλά μετά την επανεκκίνηση που έκανα για να πιστοποιήσω ότι όλα διορθώθηκαν δεν ξαναέγινε ποτέ σύνδεση.- εγκατάσταση του USB adapter- δοκιμή σύνδεσης:επιτυχής αλλά επίσης μετά την επανεκκίνηση που έκανα για να πιστοποιήσω ότι όλα διορθώθηκαν με τον USB adapter δεν ξαναέγινε ποτέ σύνδεση.Έφερα για κάποιες δοκιμές το laptop στο σπίτι μου, και δοκίμασα χωρίς να κάνω τίποτα. Όλα δουλεύουν κανονικά. Τόσο στο δικό μου router, όσο και σε ενός γείτονα που έχει το router του στον πρώτο όροφο, και μιλάμε για μία απόσταση 40m-50m (περίπου).Αυτό που ανέφερα πριν γιά την παλαιότητα του USB έρχεται εδώ. Τόσο η ασύρματη κάρτα δικτύου του laptop (ο τελευταίος driver της κάρτας δικτύου του laptop είναι του 2008), όσο και το USB είναι αρκετά παλιά, ώστε να μη συνδέονται με το THOMSON v8. Αντίθετα, το δικό μου router όσο και του γείτονα είναι παλιά και μπορεί να γίνει σύνδεση.Τώρα, οι πρώτες απορίες (και λογικότατες) που θα σκεφτόταν κανείς, και ανερούν τα περί παλαιότητας που είπα αμέσως πριν, είναι:καλά, αφού υπάρχει στη μέση η παλαιότητα, γιατί συνδέθηκαν καί οι δύο κάρτες έστω καί μία φορά με το THOMSON? Σωστότατο !! Και γω αυτή την απορία έχω !!Και δεύτερον... Έρχεται εδώ η απόσταση. Το router του φίλου μου είναι δύο πατώματα επάνω. Σε αντίθεση με του γείτονα, που, αν και γείτονας, δεν είναι τόσο μακριά (όσο μπορώ να το υπολογίσω). Βέβαια, εδώ, έρχεται και ο παράγοντας τσιμέντο/πάτωμα δύο ορόφων, κάτι τοίχοι δωματών, κ.λπ. κ.λπ., που όλο και εξασθενούν το σήμα όλα αυτά. Αλλά και πάλι η ίδια ερώτηση:πώς με όλα αυτά είχαμε έστω και μία φορά σύνδεση με την κάθε κάρτα???Κάτι ακόμη,, Οι δύο κάρτες που έχω στα χέρια μου είναι b/g. Ενώ το router υποστηρίζει σίγουρα και το n. Το μόνο που πάει το μυαλό μου είναι ότι το router προσπαθεί να κάνει τη σύνδεση μόνο στο n. Βέβαια αυτά τα b/g/n δεν ξέρω καν τί είναι. Αν κάποιος μπορεί να μας βοηθήσει εξηγώντας λίγο περί αυτών, ίσως μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια άκρη.Αλλά, ακόμη κι αν δεν βρίσκεται εκεί η λύση, οποιαδήποτε βοήθεια θα είναι πολύτιμη.Ευχαριστώ για την υπομονή σας στο μεγάλο αυτό story.yiannis
swatoner Δεκέμβριος 10, 2013 #2 Δεκέμβριος 10, 2013 Το πρόβλημα είναι ότι το laptop (ισόγειο) δε μπορεί να συνδεθεί με το modem-router (2ος όροφος).Έχει μεγάλη απόσταση και πολλές παρεμβολές. Πρέπει με ανοιχτά παράθυρα παντζούρια να πιάνεις 1 με 2 γραμμές και με κλειστά τίποτα. Δες λίγο αν ισχύει κάτι τέτοιο.Γενικά σε τέτοια απόσταση τα router του εμπορίου με τις ενσωματωμένες κεραίες ή και με τις απλές εξωτερικές δε θα κάνουν δουλειά. Ας περάσει καλύτερα ένα καλώδιο εξωτερικό στο ισόγειο, να βάλει και ένα access point εκεί και να έχει και στον κάτω όροφο ασύρματο.Όταν λες δεν μπορεί να συνδεθεί? Δεν βλέπει καν το ασύρματο; Η το βλέπει με μια γραμμή αλλά δε καταφέρνει να συνδεθεί ποτέ.
serpico75 Δεκέμβριος 10, 2013 Author #4 Δεκέμβριος 10, 2013 Όταν λες δεν μπορεί να συνδεθεί? Δεν βλέπει καν το ασύρματο; Η το βλέπει με μια γραμμή αλλά δε καταφέρνει να συνδεθεί ποτέ.Το βλέπει το ασύρματο κανονικά. Αμέσως, μόλις μπεις στη λίστα με τα δίκτυα, είναι μάλιστα πρώτο-πρώτο. Απλά, όταν ζητάει κωδικό, βάζω τον κωδικό αλλά βγαίνει ένα απλό μήνυμα "Cannot connec to to the network" (κάπως έτσι, δε θυμάμαι ακριβώς). Πάντως, είναι ένα απλούστατο μήνυμα που δεν δίνει και κάποιο πιθανό λάθος για την ανικανότητα της σύνδεσης. Εντάξει, είναι και Vista.Τώρα, σχετικά με τις γραμμές πρέπει να είναι 2-3. Μία, σίγουρα όχι. Παραπάνω.Και κάτι ακόμη που θυμήθηκα πριν λίγο. Σε δύο laptop TOSHIBA που αγοράστηκαν πριν 1 μήνα περίπου, με Windows 8 καί τα δύο, η σύνδεση από το ισόγειο στο router στο 2ο επιτυγχάνεται. Βέβαια, είναι μερικές φορές που ή δεν γίνεται η σύνδεση ή γίνεται και μετά από λίγο σε πατάει εκτός και χρειάζεται επανασύνδεση στο router. Οπότε, λαμβάνοντας υπόψη καί αυτο το στοιχείο με τα 2 TOSHIBA, ο swatoner έχει δίκιο. Η απόσταση και τα πατώματα κόβουν το σήμα.Τη λύση με το εξωτερικό καλώδιο την είχα σκεφτεί και γω. Απλά, ήθελα να ρωτήσω, αντί να πάω σ' αυτή τη λύση, υπάρχει κάτι που να ενισχύσει αρκετά το σήμα του router και να έχω αποτέλεσμα χωρίς καλώδια;p.s. Επίσης, θα μπορούσα από έναν φίλο να δανειστώ αυτό το USB με εξωτερική κεραία. Μήπως αυτό είναι μία λύση λόγω της εξωτερικής κεραίας; Αν απ' τη μιά έχω αυτό, κι απ' την άλλη βρούμε αυτό που ανέφερα πιό πάνω, δηλαδή να εγκαταστήσω κάτι που να ενισχύσει το σήμα του router, μήπως έχω έτσι αποτέλεσμα?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.