Jump to content

Τοποθέτηση καλωδίων στο PSU

Kildeth

Recommended Posts

ολοκλήρωσα σήμερα τη συναρμολόγηση του νέου συστήματος μου.

Θέλω όμως μια επιβεβαίωση οτι σύνδεσα σωστά όλα τα power cables στο PSU.

Μηνδ έχω κάνει κάποια βλακεία και τα κάψω όλα.

έχω την Asus Maximus VI Hero, την Asus GTX780 DirectCU II OC και το Corsair AX860.

1.Το καλώδιο ΑΤΧ: η μία διπλή άκρη (18pins+10pins) μπαίνει στις δυο μεγάλες υποδοχές του PSU όπου αναγράφονται ως 24pin ATX. H άλλη διπλή άκρη (20pins+4pins) μπαίνει στην 24pin υποδοχή της μητρικής όπου αναγράφεται ως EATX 24pin

2.To καλώδιο PCIE: η μονή 8pin άκρη μπαίνει στη PSU, εκεί που αναγράφει 6+2PCIE/4+4CPU.

H άλλη άκρη έχει δυο καταλήξεις με 6pins+2pins η κάθε μία. H μία μπαίνει στην 8pin υποδοχή της GPU, η

άλλη μπαίνει στην 6pin υποδοχη της, με την 2pin να μένει ελεύθερη.

3.Το καλώδιο CPU: η μία 8pin άκρη μπαίνει στην δεύτερη,μεγαλύτερη υποδοχή της PSU, όπου αναγράφει πάλι

6+2PCI/4+4CPU. Η άλλη 8pin άκρη (4pins+4pins), μπαίνει στην 8pins υποδοχή της μητρικής, όπου αναγράφει CPU.

4. To SATA καλώδιο. η μία 8pins άκρη μπαίνει στην PSU, εκεί που αναγράφει Peripherals/SATA. Οι υπόλοιπες

sata άκρες μπαίνουν στους σκληρούς.

Τα έχω βάλει σωστά; ή έχω κάνει κάποιο λαθος;

ax760_860_psu_back.png

2.To καλώδιο PCIE: η μονή 8pin άκρη μπαίνει στη PSU, εκεί που αναγράφει 6+2PCIE/4+4CPU.

H άλλη άκρη έχει δυο καταλήξεις με 6pins+2pins η κάθε μία. H μία μπαίνει στην 8pin υποδοχή της GPU, η

η μόνη ένσταση που έχω , είναι η τροφοδοσία και των 2 βυσμάτων της vga σε μία 8αρα του τροφοδοτικού(θα συνέδεα με άλλο βύσμα την 8αρα της κάρτας και με άλλο την 6αρα).

αλλά μικρή σημασία έχει ... καθώς το τροφοδοτικό σου έχει μονή 12v γραμμή.

ολοκλήρωσα σήμερα τη συναρμολόγηση του νέου συστήματος μου.

Θέλω όμως μια επιβεβαίωση οτι σύνδεσα σωστά όλα τα power cables στο PSU.

Μηνδ έχω κάνει κάποια βλακεία και τα κάψω όλα.

έχω την Asus Maximus VI Hero, την Asus GTX780 DirectCU II OC και το Corsair AX860.

1.Το καλώδιο ΑΤΧ: η μία διπλή άκρη (18pins+10pins) μπαίνει στις δυο μεγάλες υποδοχές του PSU όπου αναγράφονται ως 24pin ATX. H άλλη διπλή άκρη (20pins+4pins) μπαίνει στην 24pin υποδοχή της μητρικής όπου αναγράφεται ως EATX 24pin

3.Το καλώδιο CPU: η μία 8pin άκρη μπαίνει στην δεύτερη,μεγαλύτερη υποδοχή της PSU, όπου αναγράφει πάλι

6+2PCI/4+4CPU. Η άλλη 8pin άκρη (4pins+4pins), μπαίνει στην 8pins υποδοχή της μητρικής, όπου αναγράφει CPU.

4. To SATA καλώδιο. η μία 8pins άκρη μπαίνει στην PSU, εκεί που αναγράφει Peripherals/SATA. Οι υπόλοιπες

sata άκρες μπαίνουν στους σκληρούς.

Τα έχω βάλει σωστά; ή έχω κάνει κάποιο λαθος;

ax760_860_psu_back.png

Δεν έχεις κάνει κανένα λάθος. Βασικά και να θες, δε μπορείς να κάνεις λάθος, αλλά λέμε τώρα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.