Jump to content

CPU Multitasking-Gaming

akis_s

Recommended Posts

Στην ίδια αρχιτεκτονική που έχεις θα κάνεις αναβάθμιση? Σε άλλη? Ανέφερε μας τα πράγματα που έχεις και τι θα κρατήσεις απ'αυτά. Περίπου τα χρήματα που θα διαθέσεις για την αναβάθμιση.

Σκέφτομαι να κάνω upgrade το παλιό μου pc και θα ήθελα τη γνώμη σας για επεξεργαστή καλό σε multitasking και medium gaming(gpu r7 260x) έως 200€.

Σε intel αρχιτεκτονική, η καλύτερη επιλογή για gaming στα χρήματα που διαθέτεις είναι: Intel Core i5-3570K | Skroutz.gr

Από κει και πάνω, δεν έχει νόημα. Παίζεις πλέον μόνο με καλύτερη gpu.

απτην στιγμη που εχουν βγει oi haswell δεν υπαρχει λογος να παει σε παλαιοτερο socket ....

επισης το παλικαρι λεει 200ε.....

αυτο ειναι αδυνατον , εκτος αμα εχεις σκοπο να αλλαξεις ΜΟΝΟ καρτα γραφικων

δυστυχος φιλε μου , το ελαχιστο κοστος για νεα συνθεση(αξιοπρεπη) υπολογιστη ξεπερναει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 300αρι , και αυτο παλι κανοντας αρκετους συμβιβασμους

εκτος αν βεβαια ο υπολογιστης που εχεις τωρα , ειναι αξιος για αναβαθμηση

(στην περιπτωση που εχεις καναν Pentium 4...ειναι σκουρα τα πραματα)

Για να σας δώσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το τι θέλω να αναβαθμίσω τα parts είναι : CPU,RAM,MOBO,HDD,CASE από τα οποία είμαι σε δίλημμα για cpu-mobo και συγκεκριμένα για AMD FX 8320 kai i5 4570 στην περίπτωση του FX εαν αγοραστεί θα γίνει oc στα stock του 8350 έχω cooler. Γενικά το σύστημα θα βγει γύρω στα 440€.

εγω ειμαι υπερ την intel , εκει μεσα ξερουν να φτιαχνουν cpu , εχουν ΜΙΚΡΗ καταναλωση , οι haswell με σωστο τροφοδοτiκο κανταντανε να τρωνε οσο ενα netbook οταν ειναι idle.

αλλα νταξ , και amd να πας , δεν νομιζω να το μετανιωσεις

σου προτινω την

Gigabyte GA-H87M-D3H - 90ε

ι5 4670 - 170ε

2x 4Gb g.skill sniper 1866CL9 - 72ε

και μετα εισαι οριακα για case+hdd

αν και καποια στιγμη καλο θα ηταν να παρεις εναν sdd

Σε intel

Μητρική

Asrock H87 Pro4 Asrock H87 Pro4 | Skroutz.gr ~70e

Gigabyte GA-H87-HD3 Gigabyte GA-H87-HD3 | Skroutz.gr ~90e

Asus H87-Plus (C2) Asus H87-Plus (C2) | Skroutz.gr ~100

- 4570 Intel Core i5-4570 Box | Skroutz.gr ~170-175e

- Kingston HyperX Genesis 8GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX Genesis 8GB DDR3-1600MHz (KHX1600C9D3K2/8GX) | Skroutz.gr ~60e

- Με ssd

Kingston SSDNow V300 120GB Kingston SSDNow V300 120GB w/Adapter | Skroutz.gr ~78e

Samsung 840 Series Evo 120GB Samsung 840 Series Evo 120GB | Skroutz.gr ~90e

- Western Digital Caviar Blue 1TB Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA ΙΙΙ | Skroutz.gr ~60e

*Αν δεν βάλεις ssd

Western Digital Caviar Black 1TB Western Digital Caviar Black 1TB (WD1003FZEX) | Skroutz.gr ~78e

Με ssd (kingston) και mb γύρω στα 90e πας στα 463e χωρίς κουτί

χωρίς ssd αλλά με hdd wd black 403e χωρίς κουτί

Σε amd

- 8320 AMD FX-8320 | Skroutz.gr 145e

- Asus M5A97 R2.0 Asus M5A97 EVO R2.0 | Skroutz.gr ~ 80e

Gigabyte GA-990XA-UD3 Gigabyte GA-990XA-UD3 | Skroutz.gr ~ 95e

Με ssd (kingston) και mb γύρω στα 80e πας στα 423e χωρίς κουτί

χωρίς ssd αλλά με hdd wd black 363e χωρίς κουτί

Όποια αρχιτεκτονική και να επιλέξεις θα είσαι πάνω κάτω στα ίδια. Έχε υπόψιν σου ότι εάν δεν έχεις κάρτα γραφικών και δεν σκέφτεσαι να αγοράσεις άμεσα, αν πας σε 8320 θα χρειαστείς κάρτα γραφικών.

Τώρα τα ζυγίζεις, απ'την μια έχεις ψήκτρα για για να κάνεις oc (δεν θα χρειαστείς να ξοδέψεις χρήματα), υπολόγισε και το κουτί ,έχε στο πρόγραμμα να πάρεις

και έναν ssd αργότερα αν δεν βγαίνεις οικονομικά τώρα, απ'την άλλη πας σε καινούργια αρχιτεκτονική και το κυριότερο κρίνεις με βάση την τσέπη σου.

Σε intel μπορείς να πάς και σε B85 μητρική γύρω στα 70e .Πάρε γνώμες κι άλλων, ότι και να επιλέξεις δεν θα κάνεις λάθος, η διαφορά στην τιμή δεν είναι

μεγάλη αλλά μπορείς να τη συμπληρώσεις με κάτι άλλο που χρειάζεσαι.

δεν θαελεγα πως οι intel ειναi ιδιοι με τους amd

AMD FX-8320 vs Intel Core i5-4570

βλεπουμε την τεραστια διαφορα του intel ως προς τα singlethreaded .....

επισης κατι αλλο , αμα σαρεσουν τα online παιχνιδια , τοτε ο intel θα ειναι η μερα με την νυχτα σε σχεση με τον amd

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.