chris2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8, 2013 Γεια σας Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω ένα μίνι pc γιατί κρίμα είναι να δουλεύει το μεγάλο pc όπου είναι καμιά 800watt μόνο για κατέβασμα. Επίσης στο όλο concept μάλλον θα χρειαστεί και καινούργιου ρουτερ καθώς αυτό του παρόχου(hol) είναι για πέταμα Αυτό θα τοποθετηθεί λογικά δίπλα στο ρουτερ οπού δίπλα είναι και η τηλεόραση στο σαλόνι.Έτσι θα μπορώ να το χρησιμοποιώ ως κατεβαστίρη και να τραβάω ότι θέλω από το pc άλλα και για καμιά ταινία στην μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι Σκέφτομαι για κάτι τέτοιο όπου είναι χαμηλό στην κατανάλωση και μπορώ να το συνδέσω στην τηλεόραση Λογικά θα χρειαστώ:ρουτερ εώς 40 - 50 €μινι pc 80 - 100€σκληρό δίσκο λογικά 1 ή 2 τερα πληκτρολόγιο έχω Νομίζω πως δεν θα χρειαστώ κάτι παραπάνω άλλωστε και για αυτό ρωτάω Επίσης η μητρική στο pc (asrock extreme 4 z77) και μου λέει πως η maximum ταχύτητα είναι 100Μbps , άρα με ένα σωστό ρουτερ και ένα γρήγορο δίσκο θα μπορώ να πιάσω έως 100 Mbps από δίσκο σε δίσκο ??????Ευχαριστώ πολύ
chris2 Δεκέμβριος 8, 2013 Author #2 Δεκέμβριος 8, 2013 Γεια σας Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω ένα μίνι pc γιατί κρίμα είναι να δουλεύει το μεγάλο pc όπου είναι καμιά 800watt μόνο για κατέβασμα. Επίσης στο όλο concept μάλλον θα χρειαστεί και καινούργιου ρουτερ καθώς αυτό του παρόχου(hol) είναι για πέταμα Αυτό θα τοποθετηθεί λογικά δίπλα στο ρουτερ οπού δίπλα είναι και η τηλεόραση στο σαλόνι.Έτσι θα μπορώ να το χρησιμοποιώ ως κατεβαστίρη και να τραβάω ότι θέλω από το pc άλλα και για καμιά ταινία στην μεγάλη τηλεόραση στο σαλόνι Σκέφτομαι για κάτι τέτοιο όπου είναι χαμηλό στην κατανάλωση και μπορώ να το συνδέσω στην τηλεόραση Λογικά θα χρειαστώ:ρουτερ εώς 40 - 50 €μινι pc 80 - 100€σκληρό δίσκο λογικά 1 ή 2 τερα πληκτρολόγιο έχω Νομίζω πως δεν θα χρειαστώ κάτι παραπάνω άλλωστε και για αυτό ρωτάω Επίσης η μητρική στο pc (asrock extreme 4 z77) και μου λέει πως η maximum ταχύτητα είναι 100Μbps , άρα με ένα σωστό ρουτερ και ένα γρήγορο δίσκο θα μπορώ να πιάσω έως 100 Mbps από δίσκο σε δίσκο ??????Eνα πιο ποιοτικο πουτερ θα είχε και πιο μεγάλη εμβέλια ??Ωστε να πιάνει και στον δευτερο οροφο ??Ευχαριστώ πολύ
vagsk Δεκέμβριος 8, 2013 #3 Δεκέμβριος 8, 2013 Καταρχάς μην μπερδεύεις την μέγιστη ισχύ που μπορεί να αποδόσει το τροφοδοτικό με αυτή που εσύ καταναλώνεις στο PC σου. Αν δεν έχεις dual ή triple SLI/Crossfire δύσκολο να φτάσεις τα 800W. Το σύστημα της υπογραφής μου σε idle μαζί με οθόνη είναι κάτω από 100W κατανάλωση και σε gaming καταστάσεις φεύγει μαζί με την οθόνη κοντα στα 350-370W.Μπορείς να αγοράσεις κάποιο NAS που να δουλέυει σαν κατεβαστήρι αν αυτό μόνο θες. Η κατανάλωση θα είναι ΠΑΡΑ πολύ μικρή για 24/7 λειτουργία και θα έχεις το δίσκο διαθέσιμο σε όλο το δίκτυο. Και κάποιο βαρύ media player ίσως να μπορούσε να κάνει δουλεια torrent και να συνδεθεί με τηλεόραση για αναπαραγωγή media αρχείων στο σαλόνι.Με αλλαγή router ή access point ή και μόνο κεραίες στην υπάρχουσα υποδομή μπορείς να δώσεις wifi στον επάνω όροφο. Αν γενικά είναι δύσκολη περίπτωση και δεν έχει σήμα η επόμενη σκέψη είναι χρήση powerlines για να ενώσεις τον κάτω με τον πάνω όροφο.Όσο για μητρική οτιδήποτε με mATX και οικονομικό επεξεργαστή στυλ atom ή κάτι από AMD θα σου κάνει. Δεν σου προτείνω κάτι γιατί δεν έχω στήσει πρόσφατα htpc στο σπίτι.
chris2 Δεκέμβριος 16, 2013 Author #4 Δεκέμβριος 16, 2013 ok ευχαριστώΌπως και να έχει θέλω οπωσδήποτε καινούργιο ρουτερ υπάρχει κάποια πρόταση ??Κάτι που να είναι οικονομικό δηλαδή μέχρι 50-60 ευρώ και να πιάνει μεγαλη ταχυτηταΠεριπου τι ταχυτητες θα πιανω απο δισκο σε δισκο , στο pc ειναι μεχρι 100Μbps ??θα μπω να πιανω και τα εκατο?Επίσης το Nas ειναι σαν μικρο υπολογιστη για το συνδεουμαι στο ρουτερ για αποθηκευση ?Δεν μπορουμε κατευθειαν απο ενα εξωτερικο δισκο σε ενα ρουτερ ??
slalom Δεκέμβριος 16, 2013 #5 Δεκέμβριος 16, 2013 Και τα 100 θα πιανεις και θα βαρεθείς τη ζωη σου αν μεταφερεις ταινιες δικτυακα με 10ΜΒ/sec.Βαλε ένα 1000ρι αν ο χρονος σου είναι πολύτιμος. Είναι πολύ φτηνα τα υλικα πλεον.[MENTION=559]vagsk[/MENTION]μπορει να εχει συνδεσει σομπα στο PSU (!)
chris2 Δεκέμβριος 17, 2013 Author #6 Δεκέμβριος 17, 2013 Για να πιάσω 1000 θέλω λογικά κατά δικτύου και εννοείτε ρουτερ της προκοπής.Ναι όμως οι δίσκοι (τωρινοι HDD sata 6) νομίζω δεν θα πιάσουν πάνω από από 200 εγγραφή και ανάγνωση αλλά δεν είμαι και σίγουροςένα σατα 6 μέχρι ποσο πιάνει hdd??
slalom Δεκέμβριος 17, 2013 #7 Δεκέμβριος 17, 2013 Ένα switch θες και μια καρτα δικτυουTP-LINK TL-SG1005D 5-PORT UNMANAGED GIGABIT DESKTOP SWITCH - SWITCH -TP-LINK TG-3468 GIGABIT PCIE NETWORK ADAPTER - -Οσο για τις ταχύτητες, θα δεις από 40%-90% χρηση του Gigabit αναλογα τους δισκους σου.
chris2 Δεκέμβριος 18, 2013 Author #8 Δεκέμβριος 18, 2013 Ευχαριστώ πολυ για της απαντήσης σας αλλά έχω κάποιες αποριέςΤο switch ειναι κάτι σαν modem δηλαδή μπορώ να το παραλείψω και να βάλω ενα ρουτερ 1gb και εκεί να συνδέσω ενα nas ή κατευθειαν έναν δίσκο στο ??Επισης το nas ειναι σαν μινι υπολογιστής δηλαδή μπορώ να βάλω torrent και να κατεβάζει??Και οι υπάρχων δίσκος στο pc ειναι ενας WD caviar blue 1 TB sata6 μύπως γνωρίζεται κάποιο πρόγραμμα για να δω τι ταχύτητες πιάνει ?Ευχαριστώ
ΝTG Δεκέμβριος 18, 2013 #9 Δεκέμβριος 18, 2013 δε παιζει να ψιλλιαστει κανεις οτι z77 και "100"αρι .... δεν...!! (ποσο μαλλον η extreme 4 μιας και αναφερει και το μοντελο) υ.γ Ειναι 100 mega bits per second...δλδ καμμια 11-12 mb/s στη πραξη. Για ταινιομεταφορες μονο 1000αρι...εκτος αν θες να περιμενεις 6-7 λεπτα για 4.5γιγα ..
chris2 Δεκέμβριος 18, 2013 Author #10 Δεκέμβριος 18, 2013 Ναι όντως δεν εχω όρεξη να περιμένω αρα για 1000αρι ρουτερ και καρτα δικτυου
slalom Δεκέμβριος 18, 2013 #11 Δεκέμβριος 18, 2013 To ρουτερ 1gb είναι πολύ ακριβό μπορεις να το παρεις αν θες.Το nas κανει αυτό που λες και πολλα αλλα.Οσο για το δισκο δεν εχει νοημα να δεις τι ταχύτητες πιανει μονος του, αφου θα τον χρησιμοποιείς με καποιον άλλο.
chris2 Δεκέμβριος 18, 2013 Author #12 Δεκέμβριος 18, 2013 Δηλαδή περίπου ποσο ?και με το switch έχω το δίκτυο αλλα το nas που θα το συνδεσω?στο switch ή στο nas
slalom Δεκέμβριος 18, 2013 #13 Δεκέμβριος 18, 2013 Οσο για τις ταχύτητες, θα δεις από 40%-90% χρηση του Gigabit αναλογα τους δισκους σου.
carrion Δεκέμβριος 19, 2013 #14 Δεκέμβριος 19, 2013 Επίσης η μητρική στο pc (asrock extreme 4 z77) και μου λέει πως η maximum ταχύτητα είναι 100Μbps , άρα με ένα σωστό ρουτερ και ένα γρήγορο δίσκο θα μπορώ να πιάσω έως 100 Mbps από δίσκο σε δίσκο ??????Ευχαριστώ πολύΠου ακριβώς σου λέει για τα 100Mbps; Εδώ βλέπω να λέει κανονικά για Gigabit Lan
savaspar Δεκέμβριος 21, 2013 #15 Δεκέμβριος 21, 2013 Το switch ειναι κάτι σαν modem δηλαδή μπορώ να το παραλείψω και να βάλω ενα ρουτερ 1gb και εκεί να συνδέσω ενα nas ή κατευθειαν έναν δίσκο στο ??Οι routers που όλοι αναφέρονται (και απευθύνονται στον απλό καταναλωτή) είναι SOHO routers (small office - home office) που έχουν switch κάρτα επάνω για να συνδέονται οι συσκευές, όπως και κάρτα WiFi αλλά και modem τα πιο φτηνά. Οι 4 συσκευές που δέχονται δηλαδή συνδέονται ήδη σε switch. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις router με καλύτερη switch card γιατί το πληρώνεις χρυσό, όταν ήδη μπορείς να αγοράσεις με 10 ευρώ Gigabit switch που είναι και κλάσης ανώτερο από τα κινέζικα που χρησιμοποιούν όλων των ειδών οι SOHO routers... Το switch δεν έχει καμία σχέση με modem. Το switch χρησιμοποιείται σε όλα τα Ethernet δίκτυα πλέον για να συνδέσει μεταξύ τους όλες τις συσκευές. Έτσι είναι σχεδιασμένο το παρόν πρότυπο (802.3u για 100Mbps και 802.3ab για το πολυσυζητημένο Gigabit), δεν μπορείς να το παραλείψεις το switch. Αγοράζεις λοιπόν ένα Gigabit switch με 10-12 ευρώ, και είσαι μια χαρά, γιατί η μητρική σου έχει ήδη Gigabit LAN. Το ότι δεν το λένε τα Windows, είναι επειδή o παρόν router σου δεν έχει Gigabit switch κάρτα.
chris2 Δεκέμβριος 21, 2013 Author #16 Δεκέμβριος 21, 2013 Δηλαδη με ενα switch θα μπορω να πιασω και 1000mbps??Το nas επισης που θα συνδεθει?
slalom Δεκέμβριος 21, 2013 #17 Δεκέμβριος 21, 2013 Με λιγη προσπαθεια θα τα πιασειςΤο δικτυο σου θα είναι πιο απλο από αυτό, η αρχη είναι ιδια.http://www.formessengers.com/monitor2.jpg
chris2 Δεκέμβριος 22, 2013 Author #18 Δεκέμβριος 22, 2013 Επισης το ρούτερ μου τον τελευταίο καιρό κάνει κάτι νούμερα.Πηρα τηλέφωνο στον πάροχο και μου είπαν πως μάλλον φταιει η συσκευη.Η συσκευή είναι ένα Netfaster iad 2 αλλά το πρόβλημα είναι πως εκεί που είμαι στο ιντερνετ κανονικα δουλευουν όλα (torrent ,σελίδες ) και πιάνω και τα 6 mbps της γραμμής μου κόβει το ιντερνετ δεν φορτώνει καμία σελίδα τα torrent κατεβάζουν με 0,1Kb/s και το ping σε online multiplayer πάει εώς και 10.000 και όλα αυτά ενώ ο υπολογιστής μου δείχνει συνδεση στο ίντερνετ.Συνήθως μετά από κανένα τέταρτο επανέρχεται άλλα εσείς τι λέτε ότι είναι η συσκευή ή η εταιρία???Πραγματικά είναι σπάσιμο νεύρων.:help1::help1::help1:
savaspar Δεκέμβριος 23, 2013 #20 Δεκέμβριος 23, 2013 Επισης το ρούτερ μου τον τελευταίο καιρό κάνει κάτι νούμερα.Πηρα τηλέφωνο στον πάροχο και μου είπαν πως μάλλον φταιει η συσκευη.Η συσκευή είναι ένα Netfaster iad 2 αλλά το πρόβλημα είναι πως εκεί που είμαι στο ιντερνετ κανονικα δουλευουν όλα (torrent ,σελίδες ) και πιάνω και τα 6 mbps της γραμμής μου κόβει το ιντερνετ δεν φορτώνει καμία σελίδα τα torrent κατεβάζουν με 0,1Kb/s και το ping σε online multiplayer πάει εώς και 10.000 και όλα αυτά ενώ ο υπολογιστής μου δείχνει συνδεση στο ίντερνετ.Συνήθως μετά από κανένα τέταρτο επανέρχεται άλλα εσείς τι λέτε ότι είναι η συσκευή ή η εταιρία???Πραγματικά είναι σπάσιμο νεύρων.:help1::help1::help1:Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι ένα gigabit switch. Οι πάροχοι internet δεν προσφέρουν gigabit συσκευές, παρά μόνο FastEthernet (100Mbps). Θα συνδέσεις το modem/router του παρόχου σε μια ελεύθερη θύρα πάνω στο switch που θα αγοράσεις, και ότι συσκευή από τερματικό έχεις (pc/nas/server etc), το συνδέεις πάνω στο switch. Η επικοινωνία προς το modem/router θα γίνεται μόνο όταν θα χρειάζεται κάποια συσκευή να έχει πρόσβαση εκτός του δικτύου σου, δηλαδή στο Internet.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.