Jump to content

Χριστουγεννιατικο Στησιμο υπολογιστη :D

TheHacker

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Επειδή το κουτί και το τροφοδοτικό είναι τα parts τα οποία κρατάμε πιο πολύ καιρό από τα άλλα, καλό θα ήταν να χώσεις λίγα φράγκα παραπάνω εκεί. Επίσης μην περιορίσεις το εαυτό σου με micro atx κουτί, μπορεί σε 2 χρόνια να θες ή να χρειάζεσαι μεγαλύτερη μητρική, γιατί να πρέπει να ξαναλάξεις κουτί;

Πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις man; Πες μου το ποσό για να σου φτιάξω ένα build...

Μονο παραπανω θυρες μπορει να χρειαζεται καποιος απο μια atx μητρικη.

sli/cf προσφερουν για τους περισσοτερους..αντε να βαλεις καμμια καρτα ηχου ..μετα τι??

Προσωπικα σε αντιθεση απο οτι λεγεται το κουτι που παντα ηθελα το βαρεθηκα πολυ συντομα (χρονο ..λιγο παραπανω) ..και το τροφοδοτικο ευτυχως το πουλησα (επισης στο χρονο).

Παρτε κατι που να σας καλυπτει τωρα..το πιο πιθανο ειναι οτι οι αναγκες δεν αλλαζουν δραματικα προς το μεγαλυτερο.

Ο επομενος σοβαρος λογος που ακουγεται για atx μητρικη ...ειναι να μη φαινεται αδειο το κουτι.:p

Μονο παραπανω θυρες μπορει να χρειαζεται καποιος απο μια atx μητρικη.

sli/cf προσφερουν για τους περισσοτερους..αντε να βαλεις καμμια καρτα ηχου ..μετα τι??

Προσωπικα σε αντιθεση απο οτι λεγεται το κουτι που παντα ηθελα το βαρεθηκα πολυ συντομα (χρονο ..λιγο παραπανω) ..και το τροφοδοτικο ευτυχως το πουλησα (επισης στο χρονο).

Παρτε κατι που να σας καλυπτει τωρα..το πιο πιθανο ειναι οτι οι αναγκες δεν αλλαζουν δραματικα προς το μεγαλυτερο.

Ο επομενος σοβαρος λογος που ακουγεται για atx μητρικη ...ειναι να μη φαινεται αδειο το κουτι.:p

AM3+ δεν υπάρχει m-atx μητρική. Στο 2011 υπάρχουν μόνο 2.

Ξέρεις πως θα είναι το επόμενο socket; Στο FM2+ τα atx έχουν καλυτέρο power phase design από τις m-atx.

Εκεί κολλάω μόνο. Πόσο διαφορά έχει στο μέγεθος το 350D από το Define R4;

Θες λινκ με 4670K @4.3 σε 4 phase μητρικη των 70-80€?

Αλλα και παλι ειναι τα δικα σου "θελω".Γιατι θα πρεπει να ξεφυγει καποιος απο συγκεκριμενο συστημα -σε 1150 κιολας- που τον βολευει επειδη δεν βρισκεις matx σε am3+

Ανετα βρισκεις εκει (σ1150) 8 που ειναι παραπανω απο αρκετα για να χαιρεται ο χρηστης.

Περι κουτιου θα προτιμουσα κατι σε aquila,aerocool ds prodogy m ,silverstone στη χειροτερη.

Με ενα διπλο ψυγειακι (H100 κλπ) αν οχι καποια καλη ψυκτρα εχεις καλυφθει σχεδον το 90-95% των χρηστων.

πχ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OSOxvwbke9w]Silverstone SG09 Small Formfactor Gaming System Build Guide NCIX Tech Tips - YouTube[/ame]

Κοιταξε να δεις φιλε [MENTION=5181]winters[/MENTION] πριν 2 μηνες ελεγα για corsair 750d αλλα μετα λογω χορου καταλαβα πως εν τελει δεν μου χρειαζεται τοσο μεγαλο κουτι και πηγα στο "μικρο του αδερφακι"¨...διαθετω 1000-1100 ευρω τελικως..θελω intel+nvidia και οσο περισσοτερο corsair γινεται ;p ...για να δω

Κοιταξε να δεις φιλε [MENTION=5181]winters[/MENTION] πριν 2 μηνες ελεγα για corsair 750d αλλα μετα λογω χορου καταλαβα πως εν τελει δεν μου χρειαζεται τοσο μεγαλο κουτι και πηγα στο "μικρο του αδερφακι"¨...διαθετω 1000-1100 ευρω τελικως..θελω intel+nvidia και οσο περισσοτερο corsair γινεται ;p ...για να δω

Τα παρακάτω βγαίνουν 1.266,50€. Σου έβαλα αυτά που νομίζω ότι είναι ιδανικά για κάθε part, από 'κει και πέρα κόψε και ράψε.

πχ πας σε 760 και γλιτώνεις 75€ ή να κάνεις θυσία και πας στην 270X που είναι το καλύτερο value for money. Μετά από λίγο καιρό όταν ξαναμαζέψεις κάνεις ugprade.

Δεν παίρνεις SSD ή πας σε 4670Κ. Μπορείς πχ να πας σε άλλο κουτί (Corsair 330R).

Επίσης μπορείς να ζητήσεις μία έκπτωση στο μαγαζί αν τα πάρεις όλα από κει ;).

Μπορείς να κόψεις κανά 20άρικο από τις μνήμες και άλλον ένα από την ψύκτρα.

Το PSU είναι ακριβό (αλλά και πολύ καλό). Εύκολα κόβεις ένα 50άρικο εκεί.

Προσάρμοσέ το στα γούστα σου!

FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl (FD-CA-DEF-R4-BL)]FRACTAL DESIGN Define R4 Black Pearl (FD-CA-DEF-R4-BL)

COOLER MASTER V-Series 700W (RS700-AFBAG1-EU)

ASUS Z87-A (C2)

INTEL Core i7 4770K 3.50GHz + Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

G.SKILL RipjawsX 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHz 11-11-11-31 (F3-2400C1

ASUS NVIDIA GTX 770 2GB OC GDRR5 (GTX770-DC2OC-2GD5)

NOCTUA NH-U14S

SAMSUNG 840 Evo 120GB (MZ-7TE120BW)

Ενναλακτικές φθηνότερες επιλογές

CORSAIR Enthusiast Series TX650M Modular Bronze (CP-9020039-EU)

CORSAIR Carbide 330R (CC-9011024-WW)

INTEL Core i5 4670K 3.40GHz + Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

ASUS AMD R9 270X 2GB GDDR5 (R9270X-DC2T-2GD5)

ASUS NVIDIA GTX 760 2GB OC GDDR5 (GTX760-DC2OC-2GD5)

THERMALRIGHT True Spirit 140 BW (100700546)

σαν κουτι θα προτιμουσα corsair 350d Και να τα χωσουμε ολα εκει μεσα... τα χρηματα ειναι τα ιδια με αυτο π προτινεις ...τωρα για τον SSd εαν εκτος απο το να κανει ενα πολυ γρηγορο boot δν κανει τπτ αλλο τοτε θα τον παρω λγ αργοτερα ;p ...

Τα υπολοιπα μ φαινεται παρεμφερη με αυτα που Postara στο 1ο μ ποστ... ;p

thnx gia to help padws

σαν κουτι θα προτιμουσα corsair 350d Και να τα χωσουμε ολα εκει μεσα... τα χρηματα ειναι τα ιδια με αυτο π προτινεις ...τωρα για τον SSd εαν εκτος απο το να κανει ενα πολυ γρηγορο boot δν κανει τπτ αλλο τοτε θα τον παρω λγ αργοτερα ;p ...

thnx gia to help padws

έκανα edit το προηγούμενο post.

Πρόσεχε την εγγύηση στο τροφοδοτικό. Μην παρεις με λιγότερο από 5 χρόνια.

Επίσης, εάν έχεις ερωτευτεί το 350d go for it. Ίσως μία Asrock να είναι καλύτερη επιλογή από την Gene (είναι στα μισά λεφτά).

SSD πάρε οπωσδήποτε.

...επιλογή ενός 500ριού Thermaltake Hamburg, που είναι άριστης ποιότητας και επαρκέστατο.

Ουυυυ, πολύ ποιοτικό... Thermaltake Germany Series Hamburg 530 W im Test (Seite 6) - ComputerBase . Τελευταία βλέπω και το προτείνετε πολύ και το γιατί δεν ξέρω...

πάρε ένα Corsair VS450 Review να είσαι οκ.

84w ο cpu, 250 η κάρτα και κάνα 50άρι για ρέστα, σου φτάνει και σου περισσεύει.

thnx gia to help padws

με τόσα λεφτά που διαθέτεις είναι κρίμα να μη βάλεις ssd.

εγώ έβαλα πέρσι (όντας σε δίλημμα για το να αξίζει) και δε το μετάνιωσα.

στην αρχή σου φαίνεται απίστευτα γρήγορο (και όχι μόνο στο boot αλλά στα πάντα), στη πορεία το συνηθίζεις, άλλα μετά όταν κάτσεις σε άλλο πισι χωρίς ssd πραγματικά αγανακτείς!

ΚΑλως τοτε θα χωσω καπου εναν SSD ..μαλλον μειωνοντας απ τα αρχικα της μητρικης και του τροφοδοτικου ...dld https://www.skroutz.gr/s/2746875/Corsair-CX-Series-Modular-CX600M-600Watt-80-PLUS-Bronze.html κατι τετοιο σε τροφοδοτικο και https://www.skroutz.gr/s/3446279/Asrock-Z87M-Extreme4.html ή https://www.skroutz.gr/s/3445394/Gigabyte-GA-Z87MX-D3H.html ;) ..ωστε να "χωθει" και αυτο https://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

αυστηρά όχι και δια ροπάλου....

το τροφοδοτικό είναι κάτι που δεν αλάζουμε σε κάθε αναβάθμηση και είναι σημαντικό να αγοράσεις ένα ποιοτικό για 2 λόγους

1) να βγάζει σωστές τάσεις για να μην στείλει τίποτα αδιάβαστο(να δω μετά πως το τροφοδοτικό των 50 ευρώ καίει cpu-mobo-gpu-whatever πολλαπλάσιας αξίας)

2) ένα καλό τροφοδοτικό έχει καλύτερο efficiency..με άλλα λόγια για το ίδιο φορτίο στον υπολογιστή τραβάει λιγότερο ρεύμα από την μπρίζα(μικρές οι διαφορές εδώ σχετικά)

προσωπικά κόντεψα να την πατήσω με αντίστοιχο ανώνυμο τροφοδοτικό(η 4850 μου τότε σερνόταν δίχως λόγο...με το που το αναβάθμισα σε ένα μέτριο αλλά γνωστό...voila 4850 rocks..το οποίο μετά από 5 χρόνια σχεδόν καθημερινής λειτουργίας ίσα που τώρα άρχισε ο ανεμιστήρας να "γρατζουνάει" λίγο)

αν ήμουν στην θέση σου δεν θα το ρίσκαρα

καλως ..απλα σκεφτουμουν "καλα τι ρολο να εχει τροφοδοτικο..απλα ρευματακι δινει σιγα τις διαφορε" αλλα ισως αυτο με τα "καψηματα" που μου λες να εχει μια βαση .. θα το τσεκαρω εις βαθος γτ το πλαισιο μεσω ενος γνωστου μου εχωσε ολα αυτα που κατεληξα απο τα 1200 σχεδον στα 1050 δηλαδη μου εκοψε 150 ευρω + free shipping σπιτι και συναρμολογηση ;)..το μονο προβλημα που δν προλαβα να πω ειναι το τροφοδοτικο που θα προτιμουσα να ειναι corsair :S

Ακομη θα ηθελα να μου πειτε εαν η MSI VGA PCI X MSI N770 TF 2GD5/OC 2G - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr αξιζει 280ευρω και εαν θα μπορω να παιξω full setts σχεδον τα παιχνιδια που θελω (crysis-skyrim-HON-cod-blackshot) .. ευχαριστω!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.