deninho Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 7, 2013 Λοιπόν, έχω ένα καλώδιο που έρχεται από το ρούτερ, και πάει πάνω σε ένα switch. Στο switch είναι συνδεδεμένα, μεταξύ άλλων, ένα access point (modem/router για την ακρίβεια, που εκτελεί χρέη AP. Συγκεκριμένα το siemens sl-141), και ο υπολογιστής μου.Όταν κατεβάζω αρχεία από (απομακρυσμένο-εκτός τοπικού δικτύου) ftp στον υπολογιστή πιάνω ~1MB/s (7-8 mbits). Όταν κατεβάζω αρχεία από τον ίδιο ftp από το tablet ή το κινητό, χρησιμοποιώντας το ES File Explorer, πιάνω τις ίδιες ταχύτητες με τον υπολογιστή.Όταν από το tablet ή το κινητό προσπαθώ να αντιγράψω ή να κάνω stream αρχεία που είναι στον υπολογιστή, πιάνω μέγιστη ταχύτητα 640KB/s!!! Πάλι με το ES File Explorer, και ανεξάρτητα από το μέγεθος ή το είδος των αρχείων. Την ίδια ταχύτητα πιάνω κι αν κάνω αντιγραφή από το κινητό προς τον υπολογιστή.Ο υπολογιστής έχει gigabit ethernet, τους τελευταίους drivers, και τρέχει Windows 8.1. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχα, όμως, και με τον προηγούμενο υπολογιστή (πάλι gb ethernet, αλλά με windows 7). Τις πταίει για τις χαμηλές ταχύτητες;
slalom Δεκέμβριος 8, 2013 #2 Δεκέμβριος 8, 2013 Το κινητο σου φταιει. Και εγω περιπου τα ιδια εχω μεσω WiFibtw, ωραιο avatar !
deninho Δεκέμβριος 8, 2013 Author #3 Δεκέμβριος 8, 2013 Το κινητό, και το tablet, πιάνουν μεγαλύτερη ταχύτητα όταν κατεβάζουν από το Internet, συνδεδεμένα στο ίδιο access point. Πως φταίει το κινητό; Sent from my Find 5 using Tapatalk
TifoziF1 Δεκέμβριος 8, 2013 #5 Δεκέμβριος 8, 2013 Το κινητό, και το tablet, πιάνουν μεγαλύτερη ταχύτητα όταν κατεβάζουν από το Internet, συνδεδεμένα στο ίδιο access point. Πως φταίει το κινητό; Sent from my Find 5 using TapatalkΚοιτα, η ταχύτητα του wirelless μοιράζεται, αν πχ το wifi είναι 150άρι σημαίνει ότι max upload ή download έχεις 75 στο wifi-client. Αν συνδεθούν 2 συσκεύες ασύρματα τότε έχεις max 37.5 και πάει λέγοντάς.
deninho Δεκέμβριος 8, 2013 Author #6 Δεκέμβριος 8, 2013 ρε παιδιά, μην περιπλέκουμε τα πράγματατο ίδιο μηχάνημα (tablet/κινητό) που τη μία στιγμή κατεβάζει από το νετ με 1MB/s (όσο πάει η γραμμή μου, δηλαδή), όταν πάει να κατεβάσει από τον υπολογιστή (που είναι συνδεδεμένος με το AP μέσω switch) κατεβάζει με 640kb/s. Ούτε γράφει αργά στο κινητό, ούτε παίζει ρόλο το πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες. Η πηγή -ο υπολογιστής- είναι το πρόβλημα, αλλά δεν ξέρω τι φταίει και μοιράζει τα αρχεία τόσο αργά.
swatoner Δεκέμβριος 9, 2013 #7 Δεκέμβριος 9, 2013 Τα περιπλεκουμε γιατί μπορεί εκείνη την στιγμή κάποια άλλη συσκευή να τραβάει bandwidth και να μην τερματίζει το laptop.Μπορεί να φταίνε οι drivers στο laptop επίσης. Πχ οταν στελνεις η παίρνεις αρχεία απο ασύρματο σε ασύρματο σπάει η ταχύτητα στα δύο. Στο upload 50% και αλλα 50% στο downloadSent from my Pantoflini N7100
deninho Δεκέμβριος 9, 2013 Author #8 Δεκέμβριος 9, 2013 Τα περιπλεκουμε γιατί μπορεί εκείνη την στιγμή κάποια άλλη συσκευή να τραβάει bandwidth και να μην τερματίζει το laptop.Μπορεί να φταίνε οι drivers στο laptop επίσης. Πχ οταν στελνεις η παίρνεις αρχεία απο ασύρματο σε ασύρματο σπάει η ταχύτητα στα δύο. Στο upload 50% και αλλα 50% στο downloadSent from my Pantoflini N7100Μα ποια ταχύτητα να σπάει στα 2; Μόνο κατεβάζει το τάμπλετ, και είναι η μόνη συσκευή στο ασύρματο.Μία συσκευή συνδεδεμένη στο ασύρματο δίκτυο. Ο υπολογιστής συνδεδεμένος με καλώδιο. Το κινητό/tablet, κατεβάζει, με τη βοήθεια του es file explorer, ένα αρχείο από τον υπολογιστή. 640kb/s. Πατάω cancel, κατεβάζω από ftp το ίδιο αρχείο, και τερματίζει τη γραμμή του internet.Τα 640kb/s συνέβαιναν σε 2 διαφορετικούς υπολογιστές, με την ίδια μεθοδολογία.
deninho Ιούνιος 6, 2014 Author #9 Ιούνιος 6, 2014 bump. έχει κανείς καμιά ιδέα; γιατί δεν την παλεύω να μην μπορώ να κάνω streaming, και να πρέπει να περνάω τις ταινίες στο τάμπλετ.
UltraB Ιούνιος 6, 2014 #10 Ιούνιος 6, 2014 Το Airdroid δεν βοηθάει; Αν όχι, δες τα παρακάτω:1. Using FTP Server App--I have defined the port used by server as 8000 and ticked anonymous user login. And just turning on the server from the app makes the phone available as server at the local IP address e.g. ftp://192.168.1.3/8000 in my case-In the Windows 8, On My computer page Just clicked the add a network location ->Create a new custom location-> Specify the location of your website (here I entered the IP address of the ftp server which is shown in the FTP server app) and saved.-The phone will be available as a Network drive easily browsable like the local C: or D: drives 2. Using Solid Explorer (SMB connection) for accessing PC files on phone--1st requirement for this setup is U have a password protected account on lappy or PC and share the folders on network which u may wanna access on phone.-in the solid explorer app, go to Jump->Network->SMB/CIFS-Hit the + sign, a SMB connection setup will be open. Hit the scan button in the window-Soon the PC on the same wifi network will be available as an IP address, then hit the select button-In the next option change the authentication method as -Store encrypted password-enter pc Username/Password in next 2 fields and press OKYour lappy/PC will be added as a server, open it and shared drives/folders will be accessible. You can pretty much transfer files to and from each other, even delete files on PC.3. Using a simple app - Wifi file Sender- Install the app from playstore-Install the app for PC from developers site - http://bartwell.ru/s...iFileSender.exe- upon installation option will be available in windows right click menu while selecting any file.-Whenever u wanna send any file, video, movie just right click and send to - Wifi file sender- open the app on phone and both pc and phone app will automatically detect the IP address and transfer will begin.Average transfer rate - 3.5 MBps
it.expert Ιούνιος 6, 2014 #12 Ιούνιος 6, 2014 Βάζοντάς τα κάτω, τα 2 πράγματα που παρεμβάλλονται μεταξύ pc και wifi συσκευής είναι το switch και το AP. Αυτά τα 2 θα πρέπει να κοιτάξεις. Θα μου πεις γιατί δεν κάνει το ίδιο και από internet μιας και πάλι είναι και τα 2 ενδιάμεσα? Απάντηση δεν έχω να σου δώσω, το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι λόγω αυτής της διαφοράς (μεταξύ lan και internet) θα κοιτούσα το switch.
deninho Ιούνιος 7, 2014 Author #13 Ιούνιος 7, 2014 Kαι γω το ιδιο προβλημα εχω με es explorer.μετά από αυτό, έψαξα, και είδα ότι πολύς κόσμος έχει θέμα με την ταχύτητα στις ίδιες συνθήκες (φυσιολογική ταχύτητα στο νετ, αργά στο δίκτυο)... φταίει ο es file explorer; φταίει το smb; φταίει κάτι άλλο;
vasi Ιούνιος 7, 2014 #14 Ιούνιος 7, 2014 τις χαμηλές ταχύτητες τις έχεις όταν είσαι συνδεόμενος με lan???,
avpap Ιούνιος 7, 2014 #15 Ιούνιος 7, 2014 Εχεις 2ο λάπτοπ να δοκιμασεις να κανεις αντιγραφή απο το 1ο. Δοκίμασε το 2ο να είναι ασύρματα και μετά ενσύρματα. Να καταλάβουμε αν είναι θέμα δικτυου ή του πρώτου λάπτοπ.Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
denz Ιούνιος 16, 2014 #16 Ιούνιος 16, 2014 Το Lan Speedtest προγραμματάκι είναι αξιόπιστο; Σε 100mb (παράδειγμα) αρχείο, μου δίνει 6mbps write και 500mbps read. Είναι καλά αυτά τα νούμερα; Το router μου είναι 1000άρι αλλά το καλώδιο (το οποίο θα αλλαχτεί άμεσα) που συνδέεται το pc στο router είναι cat5. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τερματίζει στα 100mbps;
felix Ιούνιος 16, 2014 #17 Ιούνιος 16, 2014 120MB/s είναι το μέγιστο θεωρητικό για Gigabit LAN. Προσοχή στη διαφορά Mbps και ΜΒ/s για να μην βγαίνει άλλο νόημα.Το LAN Speedtest το δοκίμαζα κι εγώ όταν έστηνα το δίκτυο στο σπίτι, γενικά έβγαζε αποτελέσματα πολύ νορμάλ.
slalom Ιούνιος 16, 2014 #18 Ιούνιος 16, 2014 Το Lan Speedtest προγραμματάκι είναι αξιόπιστο; Σε 100mb (παράδειγμα) αρχείο, μου δίνει 6mbps write και 500mbps read. Είναι καλά αυτά τα νούμερα; Το router μου είναι 1000άρι αλλά το καλώδιο (το οποίο θα αλλαχτεί άμεσα) που συνδέεται το pc στο router είναι cat5. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τερματίζει στα 100mbps;Αν αντιγράψεις ένα αρχειο δε βλέπεις την ταχυτητα?Αν βλέπεις στις ιδιότητες δικτυου συνδεση 1Gbps το καλωδιο δεν εχει προβλημα
denz Ιούνιος 22, 2014 #19 Ιούνιος 22, 2014 Υπάρχει περίπτωση να λεεί στην καρτέλα δικτύου 1Gbps αλλά να μην ισχύει ; Από το ένα pc που είναι δίπλα στο Gigabit switch (όπου συνδέεται πάνω ο NAS) το αρχείο έπιανε 70-75 mb/s σε download. Ενώ ένα άλλο pc που είναι σε παραδίπλα δωμάτιο πάλι συνδεμένο με το switch αλλά μέσω καλωδίων που πέρασε από κανάλια σε τοίχους ο ηλεκτρολόγος, έπιανα 10-12 mb/s σε upload αρχείου στον NAS. Και στα 2 pc η καρτέλα δικτύου αναγράφει 1Gbps.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.