Jump to content

PCI EXPRESS COMBO RAID CARD

Cos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Έχω ένα pc από το 2009, η μητρική είναι η ASUS P5N7A-VM με ενσωματωμένο raid controller, VGA Geforce 9300 και CPU Intel® Socket 775 Core™2 Duo.

Πριν δύο εβδομάδες περίπου είπα να αλλάξω το τροφοδοτικό και από ένα PREMIER 450W που είχα στο pcέβαλα ένα Corsair VS Series 550W για αναβάθμιση του μηχανήματος.

Συζήτηση που είχα με κάτι φίλους πήρα την απόφαση και αγόρασα δύο ssd δίσκους Kingston 120gb SV300S37A, τους συνέδεσα στο pc και τους έκανα raid 1μιας και όπως ανέφερα πιο πάνω η μητρική έχει ενσωματωμένο raid controller, εγκατέστησα Windows 8.1 (64bit). Από ότι φαινόταν από την διαχείριση του συστήματος το raid 1 δούλευε όπου μετά από 2 μέρες χρειάστηκα να κάνω restart το pc και διαπίστωσα ότι μετά το restart να έχει χάσει το mirror, έκανα πάλι το mirroring και το συγχρονισμό και δεν μου το ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα αυτό. Μπήκα σε διάφορα forums που λέγανε ότι για καλύτερες επιδώσεις των δίσκων ssd σε παλαιές μητρικές υπάρχει η λύση των PCI EXPRESS COMBO RAID CARD, ηmotherboard ASUS P5N7A-VM έχει ένα slot PCIe x1 αγόρασα μία DIGITUS DS-30106 SATA III/PATA INTERNAL PCI EXPRESS COMBO RAID CARD και έχω συνδέσει τους δύο ssd δίσκους πάνω στην pci express με 2 sata 3 καλώδια μιας που η κάρτα είναι sata 3.

Έχω κάποιες απορίες:

· Θα φτάσει τις ταχύτητες Read: 450 MB/s (85,000 IOPS) και Write: 450 MB/s (55,000 IOPS);

· Εφόσον έχω βάλει την PCI EXPRESS RAID CARD και λόγω ότι η μητρική όπως έχω αναφέρει έχει ενσωματωμένο raidcontrollerθα πρέπει να τον απενεργοποιήσω από το bios(αν γίνεται αυτό) και να ενεργοποιήσω το raid 1πάνω από την PCI EXPRESS RAID CARD;

· Θέλουν τελικά ή όχι να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις οι ssdδίσκοι σε συνδυασμό με τα windows8.1 σε αντίθεση με τους μηχανικούς δίσκους (HDD);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.