Jump to content

Αγορά Desktop για Σχεδιασμό

BasiliCeLew

Recommended Posts

Καλησπέρα, αποφάσισα να αγοράσω έναν καινούριο υπολογιστή καθώς παρατηρώ ότι ο τωρινός μου είναι για πέταμα για την δουλειά που το θέλω.(προφανώς δεν δούλευα στο δικό μου PC :stop:)

Τώρα----> s775 E3200 @2.4GHz, 2.0GB RAM, GT 610, SSD Samsung EVO 120Gb , WD red 1TB

Θέλω έναν υπολογιστή ο οποίος να μου παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερο επεξεργαστική ισχύ. Τον χρειάζομαι για προσομοιώσεις, 3D σχεδιασμό και για υπολογιστικές προσεγγίσεις. Θεωρώντας τους καιρούς χαλεπούς, ψάχνω κάτι το οικονομικό για τώρα όμως να μπορεί να δέχεται Σωστές αναβαθμίσεις για 3-4 χρόνια ακόμα, αν και ελπίζω να υπάρξει σε αυτό το διάστημα κάποιο χρηματικό κέρδος αυτής μου της προσπάθειας οπότε και να πάρω καινούριο :giveup:.

Για να μην μακρολογώ το τωρινό μπάτζετ είναι της τάξης των 500(+/-50) ευρώ καθώς θέλουμε να γεμίσουμε και όχι να αδειάσουμε το ταμείο μας.

Από σκληρούς πιστεύω είμαι προς το παρών καλυμμένος --> SSD Samsung EVO 120Gb , WD red 1TB

Οπότε θέλω μία πρόταση για (case στη χειρότερη κρατάω αυτό που έχω)/mobo/cpu/ram/pcu/(gpu **)

** Δεν θέλω υπολογιστή για παιχνίδια ταινιες κλπ αλλά δεν ξέρω αν βοηθάει το υπόλοιπο σύστημα ή όχι η gpu για την δουλειά που θέλω να κάνω, ελπίζω εσείς να μου απαντήσετε σε αυτό.

Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά.

Τι προγραμματα θα δουλευεις φιλε μ??

CORSAIR CP-9020048-EU BUILDER SERIES 600W - -

PATRIOT PV38G240C0KRD VIPER 3 VENOM RED 8GB (2X4GB) DDR3 2400MHZ CL10 DUAL CHANNEL KIT - RAM -

AMD FX-8320 3.5GHZ 8-CORE BOX - - CPU -

Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: Asrock 990FX Extreme 4, AM3+ - E-Gate | Computer Store

NOCTUA NH-U9B SE2 - -

Συνολο 525 ( τα μαγαζια ειναι ενδεικτικα!)

Κρατας για την ωρα την καρτα σου, μαζεψε λευτα και κοιτα για κατι μεταχειρισμενο πχ 5870 -560. Αλλιος πας εδω Msystems.gr - Προϊόντα - HP AMD FirePro V4900 1GB PCIe ειναι για real time η καρτα!

σε πλατφόρμα Intel, πηγαίνοντας σε socket 2011, chipset X79, θες ένα 500άρικο περίπου για μητρική και επεξεργαστή μόνο. Αυτή είναι κι η καλύτερη επιλογή με βάση αυτά που γράφεις:

«Θέλω έναν υπολογιστή ο οποίος να μου παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερο επεξεργαστική ισχύ. Τον χρειάζομαι για προσομοιώσεις, 3D σχεδιασμό και για υπολογιστικές προσεγγίσεις. Θεωρώντας τους καιρούς χαλεπούς, ψάχνω κάτι το οικονομικό για τώρα όμως να μπορεί να δέχεται Σωστές αναβαθμίσεις για 3-4 χρόνια ακόμα»

Πάντως οποιοδήποτε πρόσφατο chipset της Intel θα είναι σημαντικά καλύτερο από το 775 που έχεις τώρα. Απλώς δεν θα καλύπτει τα υπόλοιπα που λες περί μελλοντικών αναβαθμίσεων με ορίζοντα τετραετίας, άπλετη επεξεργαστική ισχύ κ.λ.π.

Οπότε αναθεωρείς είτε το ποσόν είτε τις προσδοκίες αν μιλάμε για σύστημα βασισμένο σε Intel.

Από AMD δε γνωρίζω.

Edit: Θα χρειαστείς και μνήμη μάλλον άνω των 8GB

Τι προγραμματα θα δουλευεις φιλε μ??

Αυτήν την στιγμή είμαι σχετικά κομπλέ, δουλεύω Autocad, Catia ,Solidesk , Matlab και ένα πρόγραμμα για Fotran της Intel (ταυτόχρονα όλα). Στα επόνεμα 1-2 χρόνια θα χρησιμοποιήσω πιο βαρια προγράμματα που θα κάνω προσομοιώσεις πεπερασμένων στοιχείων για ένα project και ότι προκύψει κατα την συνέχεια.

Γενικότερα άκουσα ότι οι AMD δεν αποδίδουν όσο οι INTEL, αν γίνεται πες μου κατι για αυτό γιατί δεν ξέρω.

[MENTION=3559]Oric[/MENTION] δεν ξέρω κατά πόσον μου κάνει η μητρική, επεξεργαστή κάτι τέτοιο σκεφτόμουν σε s2011

[MENTION=28876]salde[/MENTION] κανε μου μια πρόταση αν γίνεται.

αν και σίγουρα υπάρχουν πολλοί πολύ καταλληλότεροι από εμένα για προτάσεις, με 500€ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για 2011: ακόμη κι οι φτηνότερες μητρικές με Χ79 πάνε γύρω στο 200άρι- για δε τον επεξεργαστή ο 4820Κ με κάτι λιγότερο από 300€.

Κι αν κρίνουμε από το τετραπύρηνο της CPU που έβαλα, δεν είναι καν η καλύτερη επιλογή. Αλλά για περισσότερους πυρήνες από Intel σε 2011, θα ξεφύγεις σε χρήμα.

Το θέμα εδώ φίλε είναι να οριοθετήσεις κάπως καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σου. Φτηνό, «περισσότερη επεξεργαστική ισχύς» και ανθεκτικό για μια τριετία/τετραετία δεν υπάρχει. Οποιοδήποτε σύγχρονο chipset της Intel (H81, Z87 κ.λ.π.) σε συνδυασμό με μπόλικη μνήμη, θα είναι μέρα νύχτα σε σχέση με το 775.

Από κει και πέρα το 2011 σε στέλνει σε δυνατότερους κι ακριβότερους επεξεργαστές (= καλύτερη αντοχή στο χρόνο αλλά μην περιμένεις να είναι ο υπολογιστής state of the art για 4 χρόνια συν μεγαλύτερη πιθανότητα να βρεις μελλοντικά κάποιον μεταχειρισμένο ακόμη δυνατότερο από τον καινούργιο που αντέχεις οικονομικά σήμερα/ τα εξηγεί σε κάποιο άλλο thread ένας φίλος χθες) ενώ το 1150 σου προσφέρει περισσότερη οικονομική ευελιξία για αγορά τώρα (=μπορείς να βάλεις περισσότερη μνήμη, καλύτερη κάρτα γραφικών αν χρειάζεται στα ίδια λεφτά αλλά μην περιμένεις σε 4 χρόνια να πετάει).

Αν δεν ανεβάσεις τον προϋπολογισμό, μην αποκλείεις προκαταβολικά την AMD πλατφόρμα imho ή έστω να προγραμματίσεις αναβάθμιση σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν ώστε να προτείνω πιο συγκεκριμένες λύσεις.

Πιστεύω ότι θα έπρεπε εκτός απ τα χαρακτηρίστικα του δικού σου μηχανήματος, να μας πεις και τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος που δουλεύεις αυτά τα πρόγραμμα.

Και αυτό γιατί πιστεύω πως pc που να κάνεις άνετα την δουλειά σου φτιάχνεις άνετα με τα 500€.

Γενικα διαβάζω συνέχεια εδώ πως ένας AMD platform δεν θα σε καλύψει...

Ας πω λοιπόν ότι έφτιαξα με 600€ AMD πύργο για το αφεντικό μου και τρέχει άνετα autocad 2013, anadelta tessera, tekton και κάποια άλλα τυπογραφικά πρόγραμμα χωρίς κάποιο κόλλημα πουθενά. Και όλα αυτά με ένα 8150 και μια 7850.

Αν η δουλειά σου είναι σε τέτοιο επίπεδο που θέλει τεράστια υπολογιστική ισχύς τότε θα πρότεινα να τα σκάσεις για ένα Mac ώστε να βγεις και απ το σκεπτικό αναβαθμίσεων.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Θα συμφωνησω με τον αποπανω μονο στο οτι επρεπε να γραψεις τι εχεις και στο γραφειο (ή οπου αλλου δουλευες/εις το αλλο pc).

Oτιδηποτε συγχρονο (8320/ι5 ) ειναι μια χαρα για αυτο που θες..

Μη τα σκασεις για mac.

Μη σχεδιαζεις αναβαθμιση.

Παλι στη 5ετια μητρικη-επεξεργαστη μνημη θα ψαχνεις.

(και αν σου φαινεται η 5ετια μεγαλη..και σε δυο χρονια παλι το ιδιο θα κανεις..απλα δεν θα εχεις ιδιαιτερο λογο για αναβαθμιση στη 2ετια).

[MENTION=13481]afanoulis[/MENTION] [MENTION=699]ΝTG[/MENTION] θα το τσεκάρω καθώς αποτελεί pc εργαστηρίου και λόγω κάποιον προβλημάτων (...κατάληψη) από δευτέρα θα μπορέσω να έχω πρόσβαση σε αυτόν πάλι. Εκεί έχουμε και multi process systems οπότε δεν ξέρω τι παίζει σχετικά με αυτά.

[MENTION=13481]afanoulis[/MENTION] προς το παρών δεν θέλω τόσο τεράστια υπολογιστική ισχύς αλλά δεν θέλω να πάρω έναν υπολογιστή ο οποίος θα με περιορίσει άμεσα σε 1-2 χρόνια. Τα συστήματα που πρότειναν τα παιδιά πάνω ανταπεξέρχονται όλα άνετα στην δουλειά που θέλω σήμερα,αλλά δεν ξέρω σε περίπτωση που χρειαστώ κάτι πιο "δυνατό", όπως υπολογισμοί και προσομοιώσεις κλίμακας μια βδομάδας πως θα αντεπεξέλθει το σύστημα που θα πάρω.

[MENTION=28876]salde[/MENTION] είμαι σε δίλημμα και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο να κάνω, για αυτό άνοιξα το thread μπας καταλάβω τι θα μου φανεί χρησιμότερο. Δεν είμαι σε θέση με τις γνώσεις μου στους υπολογιστές να πάρω μια τέτοια απόφαση μονος μου.

Σημείωση: Το pc προφανώς ίσως χρειαστεί να λειτουργεί 24/7 οπότε ας ξεκινήσουμε με γνώμονα αυτό και δεδομένο ότι ένας μέσος επεξεργαστής i5/AM 10 κλπ με min 6gb ram σηκώνει άνετα τα προγράμματα που θέλω τώρα. Οπότε θέλω έναν υπολογιστή ας πουμε ΄τετοιας ή καλύτερης δυναμικότητας ο οποίος να μην "μασα" μια ακατάπαυστη λειτουργία.

Μαθε και αν σου χρησιμευει η καρτα γραφικων πουθενα.

Ενδεχεται να μη την χρειαζεσαι.

Το pc του oric(ποστ#3) ειναι μια χαρα ..(αν και οπως ειπα δε νομιζω να χρειαζεσαι καρτα γραφικων ..αλλα παει αναλογα τα προγραμματα που δουλευεις).

Θα αλλαζα τροφοδοτικο (που δε μπορω τα φτηνα corsair-coolermaster) και θα πηγαινα σε bequiet L8 -400/430watt ή στο xfx 450/550.

Μνημες παρε τις ballistix

CRUCIAL BLS2C4G3D169DS3CEU 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL KIT - RAM -

που θα φορανε micron ..και λογικα θα μπορουν να παιξουν καπου στα 2000mhz.:p

(αν δεν βαριεσαι να ασχοληθεις)

Και η μητρικη η πλεον φτηνη ...αλλα οκ..θα σε καλυψει.Αν περισσευαν θα πηγαινα σε h87..με 4 slots για μνημες.(asrock H87 performance πχ...σαν απο τις πιο "ακριβες" επιλογες ~90€)

Asrock Fatal1ty H87 Performance | Skroutz.gr

Τσέκαρα όλα τα προγράμματα και δεν απαιτεί πουθενά χρήση γραφικών (για αυτά που θέλω), οπότε κρατάω την gt610 αν και δεν θα μου κάνει και πολλά.

[MENTION=699]ΝTG[/MENTION] εσύ δλδ κάτι τέτοιο προτείνεις έτσι;

CRUCIAL BLS2C4G3D169DS3CEU 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL KIT - RAM -

INTEL CORE I7-4770 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

Be Quiet Pure Power L8 430W | Skroutz.gr

Μου βγαίνει γύρω στα 500 ευρώ από το internet μπορώ να τα πάρω καμιά 450 από μαγαζί φίλου (ελπίζω αν κεράσω 2-3 μπύρες:hehe:) μου φαίνεται κομπλέ μπορώ να πώ αν και θα το κοιτάξω καλύτερα. ΄

Για να σας ρωτήσω κάτι ακόμα τώρα, παίζει μεγάλη σημασία για την θερμοκρασίες το case που θα έχω; Γενικότερα το παραπάνω σύστημα δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία όμως το βλέπω.

Η καλύτερα να το ρωτήσω αλλιώς, Τι κέρδος έχω αν κρατήσω όσο πιο "δροσερό" γίνεται το σύστημα;

To "οσο πιο δροσερο γινεται" απο ενα σημειο και μετα ειναι παρανοια..:p

Στο θεμα θερμοκρασιας ..θα παιξει ρολο και πως εχει κατσει το heatspreader στον επεξεργαστη(να ναι καλα η μαμα ιντελ) .

Αυτο μονο αμα εισαι ατυχος..αλλιως δεν εχεις θεμα.

Το ιδιο πραμα θα ειναι αν σου λειτουργει στους 30 βαθμους..το ιδιο και στους 40-45.

Aν ειναι απλα περι φπα ο φιλος..

κοιτα και αυτες τις μνημες..

Mushkin 997015 - 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-17000 10-11-10-28 Blackline | Skroutz.gr

G.Skill RipjawsX 8GB DDR3-2400MHz (F3-2400C11D-8GXM) | Skroutz.gr

Το 65αρι του eshop ειναι καλο δελεαρ για τις συγκεκριμενες..αλλα αν ειναι να παιξεις πανω απο 70€ για μνημες..δες τις δυο παραπανω .

Για επεξργαστη ..παιζει αν δεν πηγαινα στον 4770K να πηγαινα στον 4670K.

Ο 4770 (χωρις Κ) ειναι καλη λυση αν θες ντε καλα Hyperthreading και δεν θες να κανεις oc.

Προσωπικα δεν θα με χαλαγε ο 4670Κ τον οποιον θα εκανα oc ομως απλα για το κεφι και επειδη μου εχει λειψει ενα ocable μηχανημα:p

Θα εχεις κερδος 60€ στη τσεπη ..(απο τα οποια ενα 40αρι θα το εβαζα σε καποια ψυκτρα).

(και για

ΚΑρτα δε χρειαζεται να κρατησεις ουτε την παλια..

Παιζει η "μαμα" να ειναι καλυτερης της 610..(αντε παραπλησια..αν και δε ξερω τι κανει η 610..περα το οτι ειναι αρκετα "χαμηλη")

Ένα από τα πιο απλά είναι η σωστή ροή του αέρα (έναν ανεμιστήρα από μπροστά να βάζει αέρα και έναν από πίσω να βγάζει) στο εσωτερικό του κουτιού θα το βοηθάει να διατηρεί τις θερμοκρασίες των εξαρτημάτων στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, εφόσον τα σύστημα ψύξης του κάθε εξαρτήματος που έχεις μέσα δουλεύει σωστά.

Τσέκαρα όλα τα προγράμματα και δεν απαιτεί πουθενά χρήση γραφικών (για αυτά που θέλω), οπότε κρατάω την gt610 αν και δεν θα μου κάνει και πολλά.

[MENTION=699]ΝTG[/MENTION] εσύ δλδ κάτι τέτοιο προτείνεις έτσι;

INTEL CORE I7-4770 3.40GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -

Be Quiet Pure Power L8 430W | Skroutz.gr

Μου βγαίνει γύρω στα 500 ευρώ από το internet μπορώ να τα πάρω καμιά 450 από μαγαζί φίλου (ελπίζω αν κεράσω 2-3 μπύρες:hehe:) μου φαίνεται κομπλέ μπορώ να πώ αν και θα το κοιτάξω καλύτερα. ΄

Για να σας ρωτήσω κάτι ακόμα τώρα, παίζει μεγάλη σημασία για την θερμοκρασίες το case που θα έχω; Γενικότερα το παραπάνω σύστημα δεν θα ανεβάζει θερμοκρασία όμως το βλέπω.

Η καλύτερα να το ρωτήσω αλλιώς, Τι κέρδος έχω αν κρατήσω όσο πιο "δροσερό" γίνεται το σύστημα;

i5 παρε οχι i7!!! Αλλιος σε 2011 πας....! Για να τρεξουν προγραμματα προσομειωσης σωστα και νερακι κλεινεις το HT!!!Αρα εχεις εναν ι5 στο pc soy! Επιδει τρεχω αρκετα προγραμματα μηχανολογικου σε σκαφη μονο ο 8320 καλυψε τα ''κοληματα-κρασαρισματα'' σε βαριες δουλειες!Μην το υποτημας το cpu!

Ειμαι λιγο κολλημενος με intel...

Σπιτι βασικο μηχανημα εχω αυτο της υπογραφης (allaraound χρηση και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος), στο εργαστηριο εχω επισεις i7 970 (με το οποιο ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και πιστευω θα ειμαι για αρκετα χρονια ακομα), τα laptops μου επισεις ειναι intel, ενα netbook με atom κι ενα πιο "χρηστικο" με i5, και επισεις στις δουλειες μου οτι στηνω κατα 70% χρησιμοποιω intel επεξεργαστες ΑΛΛΑ, οταν μιλαμε για περιορισμενο budget και ζητας το καλυτερο δυνατο, η δικη μου προταση ειναι να ακουσεις τις προτασεις των AMD-αδων.

Για κολληματα-κρασαρισματα το μονο σιγουρο οτι δε φταιει το cpu..

ΠΕρι HT..πλεον ειναι ελαχιστες οι εφαρμογες που δουλευει "αντιστροφα".Στη χειροτερη απλα δεν θα προσφερει..

Αν εχεις ορεξη ..κανε καποια τεστ να δουμε και εμεις τις διαφορες με HT on/off

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.