Jump to content

Socket 1150 vs 2011

Crowderon

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω νέα μητρική αλλα ειμαι λιγο μπερδεμένος για το πιο socket να επιλέξω. Μηπως μπορεί κανεις να μου εξηγήσει τις διάφορες;

Ευχαριστώ.

Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω νέα μητρική αλλα ειμαι λιγο μπερδεμένος για το πιο socket να επιλέξω. Μηπως μπορεί κανεις να μου εξηγήσει τις διάφορες;

Ευχαριστώ.

To 2011 προσφέρει περισσότερα PCI-E lanes και υποστηρίζει 6-core cpus.

Εάν δεν χρειάζεσαι τους extra πυρήνες ή τα extra lanes, το 1150 είναι καλύτερη επιλογή.

OΠως ειπε και ο [MENTION=5181]winters[/MENTION] σε θεμα αποδοσης σε σχεση με το 1150 δεν θα δεις καμια σημαντικη διαφορα στα παιχνιδια.Ελαχιστα 1-2 καρε παραπανω στο 2011 σε bench.Για μενα πας σε 1150 και βαζεις μια καλυτερη καρτα γραφικων εαν δεν εχεις!

To 2011 προσφέρει περισσότερα PCI-E lanes και υποστηρίζει 6-core cpus.

Εάν δεν χρειάζεσαι τους extra πυρήνες ή τα extra lanes, το 1150 είναι καλύτερη φθηνότερη επιλογή.

Proper.

Proper.

Όχι μόνο. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στη τιμή, που ουσιαστικά το 1150 είναι καλύτερο.

Στο "καλύτερο" βάζεις μέσαι και τις επιδόσεις και την τιμή.

Όχι μόνο. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά στη τιμή, που ουσιαστικά το 1150 είναι καλύτερο.

Στο "καλύτερο" βάζεις μέσαι και τις επιδόσεις και την τιμή.

Στο δικό μου σύστημα, το 1150 σερνόταν, ενώ το 2011 πετάει. Οπότε στο καλύτερο παίζει ρόλο και η χρήση. Αν αναφέρεσαι σε μια απλή γενική χρήση, ναι, συμφωνώ.

Στο δικό μου σύστημα, το 1150 σερνόταν, ενώ το 2011 πετάει. Οπότε στο καλύτερο παίζει ρόλο και η χρήση. Αν αναφέρεσαι σε μια απλή γενική χρήση, ναι, συμφωνώ.

Ε ναι εννοείται. Αφού έγραψα στο πρώτο ποστ, εάν δεν χρειάζεσαι τους 6 πυρήνες ή τα extra lanes. ;)

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι αν ο ανθρωπος διαθετει σημερα τα χρηματα (ανεξαρτητα χρησης) να παει σε 2011.Σημερα μπορει να του περισσευει.Αυριο ομως θα δει οτι επραξε σωστα μιας και για μια 3ετια-5ετια θα ησυχασει το κεφαλι του απο αναβαθμησεις.

Εστω και με εναν 3820K-4820K σημερα και αυριο να εχει να αλλαξει μονο επεξεργαστη που θα τον βρισκει φθηνοτερα μεταχειρισμενο.Αυτα αν δεν μπορει να παει σε 4930Κ σημερα.

Με το 1150 το καλοκαιρι θα ψαχνετε πάλι για τα νεα που θα βγουν.

Ελπιζω βεβαια οτι εχει δει τις διαφορες σε χρηματικα ποσα και οτι θελει και επεξεργαστη με σοκετ 2011 αλλά και τεσσερις μνημες.Γιατι βλεπω οτι συζηταει μονο για αγορα μητρικης.Εκτος και αν κανω λαθος λογο διατυπωσης της ερωτησης/

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι αν ο ανθρωπος διαθετει σημερα τα χρηματα (ανεξαρτητα χρησης) να παει σε 2011.Σημερα μπορει να του περισσευει.Αυριο ομως θα δει οτι επραξε σωστα μιας και για μια 3ετια-5ετια θα ησυχασει το κεφαλι του απο αναβαθμησεις.

Εστω και με εναν 3820K-4820K σημερα και αυριο να εχει να αλλαξει μονο επεξεργαστη που θα τον βρισκει φθηνοτερα μεταχειρισμενο.Αυτα αν δεν μπορει να παει σε 4930Κ σημερα.

Ελπιζω βεβαια οτι εχει δει τις διαφορες σε χρηματικα ποσα και οτι θελει και επεξεργαστη με σοκετ 2011 αλλά και τεσσερις μνημες.Γιατι βλεπω οτι συζηταει μονο για αγορα μητρικης.Εκτος και αν κανω λαθος λογο διατυπωσης της ερωτησης/

Καλησπέρα σχετικά με τις 4 μνήμες ειναι απαραίτητο να ειναι 4; Δεν μπορω να βάλω μια στα 4 gb;

Καλησπέρα σχετικά με τις 4 μνήμες ειναι απαραίτητο να ειναι 4; Δεν μπορω να βάλω μια στα 4 gb;

Το κόστος των μνημών πλέον είναι ελάχιστο σε σχέση με το σύνολο του συστήματος. Για να βάλεις άλλα 4, θέλεις περίπου 30-40€. Εκτός αυτού, το Χ79 chipset (2011 socket) υποστηρίζει Quad-Channel Memory, πράγμα που σημαίνει ότι διαβάζει παράλληλα από 4 μνήμες, οπότε ένα DIMM με δύο, θα έχουν σημαντική διαφορά στις επιδόσεις.

Το άλλο θέμα που θα έχεις είναι, αν μελλοντικά θελήσεις να βάλεις άλλα 4, μπορεί να μη βρίσκεις το ίδιο και μετά να έχεις προβλήματα συμβατότητας.

Μπορεις.

Αλλα για να εκμεταλευθεις πληρως το quad chanel καλο θα ειναι στο εγγύς μελλον να βαλεις 4 μνημες

Για μενα ναι ξεκινα ετσι αφου μαλλον τις εχεις και στην πορεια τις αλλαζεις.

Για 2011 αξιζει και αυτη η θυσια.

Ευχαριστώ.

Για τι χρήση προορίζεται το PC;

Winters Ασπάζομαι απολύτως την γνώμη σου και εν μέρη έχεις δίκιο.

Όμως θυμήσου ότι οι ίδιες συζητήσεις γίνονταν και το 2009 με το 1366.

Απο τοτε βγηκαν 3 σοκετ (1156-1151-1150) κι όμως το 1366 είναι ακόμα μπροστά μετά από 4+ χρόνια.Μας εριξε σκόνη τότε σε εμάς τους υπόλοιπους και την μαζεύουμε ακόμη και σήμερα, και ποιος ξερει για ποσο καιρο ακομη,με τους 960-980 Μεχρι και ο 920 στεκεται αξιοπρεπεστατα ακομη και σημερα.Τα extreem socket δείχνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Και πόσο μάλλον το 2011 το οποίο το υποστιριζει με νεους επεξεργαστες σε αντιθεση με το 1366 που εβγαλε μονο μια σειρα.

Μην μου πεις οτι δεν θα θέλαμε όλοι να έχουμε 2011 και να ησυχάσουμε για αρκετό χρονικό διάστημα.Βλέπεις ότι εμείς με τα άλλα, ήδη έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε την επόμενη γενιά,και αν θα είναι καλοί,αν θα είναι δροσεροί κλπ.Και ποιος ξέρει πόσα σοκετ θα χρειασθούν για να φτάσουμε το 2011.

Από αυτήν την άποψη και μόνο νομίζω ότι ένας ο οποίος μπορεί να διαθέσει τα χρήματα αυτά είναι ότι καλύτερο μπορεί να πράξει,ξέροντας ότι θα είναι μπροστά για αρκετά χρόνια.

Τελικά το όφελος σε όλους εμάς που δεν πήγαμε τότε σε 1366 (ελλείψει και χρημάτων) ποιο ηταν? Με τις αλλαγές και τις συνεχείς αναβαθμίσεις έχουμε πληρώσει παραπάνω από έναν 980Χ τον οποίο τον κοιτάμε ακόμα με τα κιάλια.

Εξαρτάται και τη χρήση.

Εμένα παντου ασπροπρόσωπο με βγάζει ο sandy,με το μάτι δεν καταλαβαίνω πουθενά διαφορά απο ivy...

Εγώ προτείνω 2011 μονο αν ο εν δυνάμει αγοραστής ειναι πολυ συνειδητοποιημενος και θα το χρησιμοποιεισει στανταρ όπως πρέπει,να κάνει και μια "απόσβεση" βρρ αδερφέ.

Δεν πιστεύω ότι εχει χρήση αυτο το σοκετ έξω απο cad ,3d και τα λοιπά.

Ουτε καν σε επαγγελματίες μουσικούς.

sent from mobile

χμμμ αν δεν περιμεναμε τις ddr4 θα συμφωνουσα απολυτα, αλλα λογο αυτης της αρκετα μεγαλης διαφορας που θα προκυψει προσωπικα αν και ηθελα 2011 επελεξα 1150 και θα παω μια και καλη σε 2011e. Αποψη μου βεβαια, ισως για καποιον αλλο να μην ακουγεται τοσο σημαντικη η διαφορα της ddr4 απο την υπαρχουσα ddr3 (η οποια ακομα δεν εχει αξιοποιηθει 100% απο κανεναν επεξεργαστη ως προς τις συχνοτητες που κυκλοφορει στο εμποριο, αλλα λεμε τωρα)

Εγω χρηστη που ρωταει το παραπανω καταλαβαινω οτι τωρα ειναι με <4gb.

Μηπως οι αναγκες του λοιπον δεν εχουν καμια σχεση με 2011s? :)

εγώ κατάλαβα ότι αφήσαμε στην άκρη την AMD πέσαμε με τα μούτρα πάλι στην intel ....

και μας άρχισε πάλι με τις π@π@ριες της και κάθε 6 μήνες μας αλλάζει socket ...

μάλλον ήρθε καιρός να επιστρέψουμε στα socket της amd πάλι μπας και στρώσει πάλι η intel(καλά που ήταν το 775 ...το οποίο την έβαλε στο παιχνίδι ξανά, μετά την στροφή στους athlon64)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.