tristeno1416003162 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2004 Δοκιμή ασύρματης σύνδεσης μεταξύ δυο ίδιων φορητών με κάρτες wifi και επιπλέον bluetooth.802.11 b/g το ένα 802.11 b το άλλο.Καταφέρνω και ενεργοποιώ το ασύρματο δίκτυο. Επιλέγω να είναι peer to peer (μόνο δυο υπολογιστές- δεν υπάρχει access point). Και οι δύο φορητοί "βλέπουν" το ίδιο δίκτυο. Τους βάζω και στο ίδιο workgroup αλλά δεν μπορώ να τους κάνω να δουν ο ένας τον άλλο.Όταν ζητάω να μου δείξει τους υπολογιστές του WORKGROUP ο κάθε φορητός βλέπει μόνο τον εαυτό του και όχι τον άλλο φορητό όπως θα έπρεπε κανονικά.Μου ξεφεύγει κάποια ρύθμιση?Πρέπει να "γεφυρώσω" κάποιες συνδέσεις (η 1394 τι είναι?)Οπότε τελικά έμεινα να ανταλλάσσω αρχεία μέσω bluetooth που μάλλον είναι απογοητευτικό σε ταχύτητα.Καμμιά ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Οκτώβριος 9, 2004 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 1394 ή firewire δες το σαν usb2.0 σύβδεση κυρίως για άλλες ηλεκτρονικές συσκευες.αν και δεν κατέω πράμα απο ασύρματα στα ενσύρματα όταν δεν βλέπεις τον άλλο ενω θα έπρεπε το κάνεις ένα Ping και μετά εμφανίζεταιυπάρχει κάτι αντίστοιχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 9, 2004 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 9, 2004 Αν σου απαντάει το ping μεταξύ των 2 υπολογιστών το πρόβλημά σου με το file sharing των windows είναι καθαρά θέμα ρυθμίσεων και όχι κάτι που να φταίει το ασύρματο ή ενσύρματο.Το firewire (1394) μπορεί να συνδέσει 2 υπολογιστές, αλλά μόνο με καλώδιο. Κατά τ' άλλα δουλεύει κανονικά με IPv4. Δε χρειάζεται να "γεφυρώσεις" καμία σύνδεση.Αν θες τη γνώμη μου στήσε ένα ftp για να μεταφέρεις τα αρχεία σου και μην κάθεσαι να ασχολήσαι με αυτή τη λακαμία των Windows (στο Netbios αναφέρομαι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.