Jump to content

Οκτάμηνος εκκαθαριστικός από ΔΕΗ!?

Snips

Recommended Posts

Μου ήρθε λοιπόν ο λογαριασμός (εκκαθαριστικός) με ισσχύ από 15/3/13- 16/11/13

Δηλαδή οκτάμηνος!

Έχει τύχει σε κανέναν σας;

Οι kwh της περιόδου ανέρχονται σε 2795 για όλο το οχτάμηνο.

Έστω ότι είναι οι σωστή μέτρηση, (δεν έχω μπει σε διαδικασία ακόμα να το ψάξω), και δεδομένου ότι υπάρχει κλίμακα χρέωσης ανάλογα με την kwh, (Λογαριασμοί ΔΕΗ. Πίνακας και διάγραμμα χρέωσης (Photos - ΔΕΗ - ρεύμα - λογαριασμός) - Infographics & Ειδησεογραφία - Infographics - Φωτογραφίες :: Photo Post - asxetos.gr)

οκτάμηνος εκκαθαριστικός αποτελεί φουστιά της ΔΕΗ, ή "α συγνώμη, δεν είχαμε προσωπικό για καταμετρήσεις ξέρετε το προηγούμενο τετράμηνο";

Βασικά αυτές οι κλίμακες ισχύουν για μήνα/δίμηνο/τετράμηνο ή τι;

Διότι ακόμα και τόσες να είναι οι kwh αν τις σπάσεις σε δίμηνο ή τετράμηνο, σαφώς και μπαίνουμε σε φτηνότερη κλίμακα χρεωσης από το 0.9+/kwh που μου χρεωσανε 9(για όλες).

Περιττό να πω πως όλοι οι έναντι πριν είχαν πληρωθεί κανονικά και συμβαδίζαν με τα της περυσινής περιόδου ακόμα έστω και λαμβάνοντας υπ'οψιν την αύξηση στο ρεύμα.

Το κακό είναι ότι δεν βρίσκω τους παλιούς λογαριασμούς για να δω αν όντως ο πιο προηγούμενος από αυτόν ήταν εκκαθαριστικός και στείλανε κακώς οχτάμηνο, ή αν ήταν έναντι και θα πάω να τους "φάω" μόνο για την κλίμακα. (λογικά θα μπορούν να μου εκδόσουν επι τόπου και τους παλιούς)

Όχι ίσως, σίγουρα. Στο ebill θα σου βγάλει όλους τους λογαριασμούς των τελευταίων 12 μηνών.

Επίσης, βεβαιώσου ότι όντως έχεις τιμολογηθεί με την ανώτερη κλίμακα και όχι με αυτή των ~1400 kwh.

Μέτρηση δεν γίνεται μόνο στην περίπτωση που η ΔΕΗ δεν έχει πρόσβαση στο χώρο των ρολογιών. Αλλά να ξέρεις μπορείς να κάνεις και μόνος σου τις ενδιάμεσες μετρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, μίλα πρώτα με τη ΔΕΗ.

Αν για κάποιο λόγο δε μπορούσαν να μετρήσουν το ρολόι σου, σου στέλνουν συνέχεια έναντι. Όπου σε κάποια φάση σου στέλνουν εκκαθαριστικό και σε (εκ)καθαρίζουν κανονικά! :p

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους παίρνεις τηλέφωνο στις ημερομηνίες που λέει ο λογαριασμός σου και να τους λες τις μετρήσεις του ρολογιού σου, έτσι ώστε να αποφεύγεις τους συνεχείς έναντι λογαριασμούς και το εγκεφαλικό μετά από καιρό :p

Όντως στο ebill αποδεικνύεται ότι δεν μεσολαβεί εκκαθαριστικός από τον Μάρτιο.

Άρα η διαφορά των 2795(ρεύμα ημέρας) προκύπτει από την τελευταία μέτρηση που πάρθηκε τον Μάρτιο.

Και όντως η κλίμακα τιμολόγησης (0.09460ευρώ/kwh) είναι αυτή για πάνω από 2000/2500kwh.

Τώρα, να μην μπορεί να έρθει η ΔΕΗ για μέτρηση 4 τετράγωνα πιο μακριά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα, πέραν του ότι δεν στέκει και λογικά και ελπίζω να μην το ακούσω σαν δικαιολογία όταν πάω απο εκεί (ελπίζω αύριο).

Αυτό θα ακούσεις. Θα σου πουν ότι πέρασαν αλλά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο ρολόι κτλ. Αν μπορείς πάντως και τους παίρνεις τηλέφωνο και τους λες την ένδειξη του ρολογιού, θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.