Jump to content

Επιλογή NAS θήκης

Bonito

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα NAS που θα συνδεθει πανω στο ρουτερ του σπιτιού. Αυτη τη στιγμή είμαι με λάπτοπ μέσα στο σπιτι αλλα στο κοντινό μέλλον θα έχω και σταθερό. Επίσης εργάζομαι μακριά απο το σπίτι και αρκετες φορές χρείαζομαι πρόσβαση στα αρχεία.

Συνοπτικά οι κύριοι λόγοι ειναι:

• Εύκολη πρόσβαση αρχείων απο διάφορες συσκευές χώρις να χρειάζεται να κρατάω ανοιχτό κάποιο υπολογιστή
  • RAID1,5 το όποιο χρειάζεται να έχω desktop.
  • Πρόσβαση αρχείων εκτός σπιτιού (Εχω 6-10mbit upload)

Ερωτήσεις:

• Θα μπορώ μεσω wifi N να κανω stream ταινιες 720p ?
  • Μπορω να εχω προσβαση στα αρχεία απο iOS,android συσκευες;
  • Μπορώ να έχω κωδικό πρόσβασης;

Είμαι μεταξύ του:

Προστοπαρόν εχω 2x2TB WD green, αλλα πολυ πιθανο μεσα σε ενα χρονο να χρειαστω περισσοτερο χόρο.

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, και στις 3 η απάντηση είναι ναι. Εγώ έχω αυτό και με έχει βολέψει πάρα πολύ, σύμφωνα με αυτά που ρωτάς νομίζω πως σε καλύπτει.. και σε πολύ καλύτερη τιμή :p

D-Link ShareCenter 2-Bay Network Storage DNS-320 (Diskless) | Skroutz.gr

Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου, και στις 3 η απάντηση είναι ναι. Εγώ έχω αυτό και με έχει βολέψει πάρα πολύ, σύμφωνα με αυτά που ρωτάς νομίζω πως σε καλύπτει.. και σε πολύ καλύτερη τιμή :p

D-Link ShareCenter 2-Bay Network Storage DNS-320 (Diskless) | Skroutz.gr

Κι εγω αυτο εχω αλλα δεν νομιζω να εχει καμμια σχεση(τουλαχιστον σε ταχυτητες) με αυτα που παρεθεσε ο Bonito....

[MENTION=4655]racer[/MENTION] δεν εχω καταφερει να αποκτησω προσβαση στα αρχεια μου οταν βρισκομαι εκτος σπιτιου.....γνωριζεις τη διαδικασια;...ειναι μεγαλη μανουρα; thanx :baby:

Όχι, σχετικά απλό είναι. Από το menu του router κάνεις την IP του NAS forward σαν FTP και από κάποιον browser πληκτρολογείς ftp://την-ip-σου, εκτός και αν έχεις πάρει DDNS, όπου βάζεις αυτό. Το ποιοι φάκελοι θα έχουν public access κλπ εξαρτάται από το τι ρυθμίσεις έχεις κάνει στο NAS. Στο κινητό έχω βάλει το AndFTP και τα στοιχεία μου, και είναι σαν να έχω dropbox :p

Τώρα πολύ χοντρικά αυτά γιατί κι' εμένα την 1η φορά ο γομαρ μου το 'χε στήσει.. :hehe: και τώρα που άλλαξα router το μόνο που έκανα ήταν forward την IP του :p

post-4655-1416077952,8114_thumb.jpg

:offtopic2:

[MENTION=4655]racer[/MENTION] φιλε:worship:, ευχαριστω παρα πολυ...τελικα το καταφερα:banging:, με τη βοηθεια σου και με λιγο ψαξιμο στο net....:T:

[MENTION=4655]racer[/MENTION] [MENTION=19337]fontanero[/MENTION] Πιστευετε ειναι υπερβολη το WD EX4? Τι διαφορες θα εβλεπα μεταξυ του EX4 και του D-link?

Θελω να αντεχει χρηση απο 2 ατομα κυριως.

[MENTION=4655]racer[/MENTION] [MENTION=19337]fontanero[/MENTION] Πιστευετε ειναι υπερβολη το WD EX4? Τι διαφορες θα εβλεπα μεταξυ του EX4 και του D-link?

ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ, ΚΑΠΟΙΟΣ ADMIN ΝΑ ΤΟ ΣΒΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Μπορείς να κοιτάξεις και κανένα HP microserver αν βρεις σε καλή τιμή. Αυτά με τον N54 είχαν φτάσει με έκπτωση στις 100 λίρες, τα τελευταία Gen8 είναι πιο ακριβά...

Το μειονέκτημα/πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχουν προεγκατεστημένο λειτουργικό, οπότε μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου έκδοση NAS software. Επίσης είναι σημαντικά πιο ισχυρά από το τυπικό έτοιμο NAS για τα ίδια λεφτά.

^^ αλλά και αρκετά (επί τοις εκατό) μεγαλύτερη κατανάλωση από ένα "διθέσιο" arm-powered NAS.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω, δεν έχω εμπειρία από άλλα μηχανήματα..

Επίσης είναι σημαντικά πιο ισχυρά από το τυπικό έτοιμο NAS για τα ίδια λεφτά.

Αυτό που ακριβώς φαίνεται στην πράξη; Σε transfer speeds; Γιατί εγώ πχ πιάνω ~20MB/s εγγραφή από τον SSD στο D-Link.

@racer @fontanero Πιστευετε ειναι υπερβολη το WD EX4? Τι διαφορες θα εβλεπα μεταξυ του EX4 και του D-link?

Εγω φιλε ακομα δε ξερω το δικο μου καλα-καλα...οποτε καλυτερα να περιμενεις καποιον που γνωριζει λεπτομερειες και για τα δυο....

Μπορω να σου πω οτι εχω βαλει το transmission (αν σου φαινεται χρησιμο) και οτι κανει λιγο θορυβο το φουρφουρι,το αλλαζεις αν θελεις.

Απο ταχυτητες εγω εχω 6-7mb...αν και με ενα προγραμματακι που βρηκα κατα τυχη, βγαζει οτι εχω 10-11mb

Δεν ξέρω να σου απαντήσω, δεν έχω εμπειρία από άλλα μηχανήματα..

Αυτό που ακριβώς φαίνεται στην πράξη; Σε transfer speeds; Γιατί εγώ πχ πιάνω ~20MB/s εγγραφή από τον SSD στο D-Link.

Πέρα από το γεγονός ότι μπορείς να στήσεις και άλλα πράγματα να τρέχουν εκεί πάνω, ακόμα και σε εντελώς χωριστές εικονικές μηχανές (πχ web server, voip, κλπ) ή να στήσεις πιο "εξωτικά" συστήματα αρχείων όπως zfs, δεν είναι παράλογο να περιμένεις και διπλάσιες ταχύτητες εάν το βελτιστοποιήσεις για εγγραφή.

IMHO

Τα synology πιθανως έχουν το καλύτερο λειτουργικό (με τα qnap πολύ κοντά τους από ότι λένε φιλοι) και είναι πραγματικά plug and play με πολύ λιγες δυσκολίες στην παραμετροποίηση. Κάνουν πολλά πράγματα και εύκολα. Έχω το 212j οπότε μιλάω εκ πείρας.

Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς τα. HP microserver είναι φανταστικά μηχανακια, αλλά θέλουν στήσιμο από την αρχή.

Προσωπικά το WD μάλλον θα το απεφευγα γιατί η εταιρεία δεν έχει εμπειρία στο χώρο.

Το dlink που έχουν τα παιδιά το είχα δει και εγω όταν εψαχνα και είναι πολύ τίμια λύση σε καλή τιμή.

Πρόταση μου να κανείς test drive το λειτουργικό πριν αγοράσεις μπαίνοντας στις ειδικές σελίδες που έχουν οι εταιρείες.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Τα d-link είναι τίμιες λύσεις αλλά στο θέμα των επιδόσεων έχουν θεματάκια. Αν στήσεις RAID δεν πρόκειται να δεις ταχύτητες και ακόμα και σε single δυσκολεύεται να φτάσει τις επιδόσεις άλλων. Με ένα zyxel που έχω χαλαρά πιάνω τα 35-45 ΜΒ/sec που για το d-link είναι ταχύτητες άπιαστες ειδικά για αυτά που είναι κοντά στο κατοστάρικο. Το gigabit που έχουν είναι εικονικό.

6-7 mb /sec? δηλαδή για μια ταινία 600ΜΒ περιμένεις κάμποσο;

Synology DS213j εδώ. 200Ε. Με ένα 100άρι switch των 20Ε.

Αντιγραφή απο το ΝΑΣ στο σύστημά μου, με 110ΜΒ/sec.

σχεδόν όσο και ένας δισκου που θα ήταν μέσα στο σύστημα δηλαδή.

να μην πω για τη χρηστικότητα του λειτουργικού της Synology, με πρόσβαση απο το κινητό όπου βρίσκομαι και δική τους εφαρμογή στο play store gia android.

6-7 mb /sec? δηλαδή για μια ταινία 600ΜΒ περιμένεις κάμποσο;

να μην πω για τη χρηστικότητα του λειτουργικού της Synology, με πρόσβαση απο το κινητό όπου βρίσκομαι και δική τους εφαρμογή στο play store gia android.

Φαντάζομαι εννοεις με χιλιαρι switch! Γιατί 110 με κατοσταρι χλωμό ;)

Το 212j μου, βγάζει περίπου 30MB/sec πάνω σε χιλιαρι switch και με WD green 5400rpm. Για ταινίες μια φορά μόνο έχει ζοριστει, dark knight rises στα 18γιγα και σε συγκεκριμενα σημεια.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Υπάρχουν τέτοιες ταχύτητες σε NAS με ethernet; :bye: Εντάξει, τίμιο το D-Link αλλά αν είναι έτσι θα πέσει αναβάθμιση κάποια στιγμή στο μέλλον :p

Χρειάζεσαι οπσωδήποτε 1000άρι switch αλλιώς 1000άρι router. Στο δεύτερο θα πρεπει να στάξεις κάνα 70+ Ευρώ, και να φροντίζεις πάντα να έχεις πάροχο που να υποστηρίζεται απο αυτό, αν πχ χώσεις κάνα voip πχ με hol και δεν παίζει το ρούτερ τσάμπα τα λεφτά.

άρα παίρνεις ένα switch πχ netgear με 25Ε. και πιο φτηνά έχει.

1000άρι σημαίνει μαξ 128mb/s μεταφορά. πιάνονται αυτά αν το ρυθμίσεις και έχεις χρόνο να το μετρήσεις για διαφορές, μέ jumbo frames Κλπ, στις ρυθμίσεις.

γενικά σίγουρα πάνω απο 100 πιάνω πάντως.

είχα κι άλλο νας και ούτε για πλάκα τέτοια ταχύτητα.

με 100άρι απλό δίκτο πού να πας, τι να πιάσεις..

το μόνο που νιώθω να αργεί είναι τα thumbnails, που δεν κάθομαι καν να περιμένω μέχρι να τα δω. σε όλα τα άλλα είναι σαν να έχω δίσκο στο σύστημά μου κι όχι έξω.

Ναι δε διευκρίνισα, με 1000άρι είμαι :) Το οποίο κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο απογοητευτική :hehe:

Πρέπει να έχεις καλό δίσκο πάνω στο NAS για να βλέπεις 110 ΜΒ/sec. O δικός μου ο wd red σε read πιάνει γύρω στα 60 ΜΒ/sec και σε εγγραφή μου με νοιάζει και πιο πολύ γύρω στο 45ΜΒ/sec. Πάντως το d-link είναι το μόνο που το raid με το single drive έχουν τις ίδιες ταχύτητες :p

Όσο για τον πάροχο δεν χρειάζεται να σε απασχολεί. Στήνεις το 1000άρι router σου και όλο το οικιακό δίκτυο και πετας πάνω και το modem/router του παρόχου στο δικό σου router κατά προτίμηση σε bridged mode και ipv6 :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.