chrisbd Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 Κατα αρχάς χαιρετώ το φόρουμ ....Έχω ενα psu Qtec 550 (χωρίς διακόπτη ON/OFF) και τον τοποθέτησα σε ένα υπολογιστή που σύνθεσα αυτές τις μέρες... και έβαλα την μπρίζα του σε σταθεροποιητή τάσης .....μετά απο 3-4 φορές που τον άνοιξα και όλα φαίνονταν καλά ..ξαφνικά δεν λειτουργεί καθόλου .....η μητρική έχει ρεύμα φαίνεται απο τα ledάκια που έχει πάνω της (του ON/OFF kai reset) υπέθεσα ότι το πρόβλημα είναι η μητρική η κάτι άλλο... αλλά ξεκίνησα την διερεύνηση αλλάζοντας πρώτα τροφοδοτικό και όλα λειτουργούσαν καλά....τώρα πάω για καινούργιο psu η επισκευή του παλιού εφόσον είναι σύμφορο...Απλά ρωτάω μήπως οι σταθεροποιητές τάσης μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα σε psu ;; κάπου διάβασα για πρόβλημα που δημιουργούν σε active PFC....και πως γίνεται να βγάζει έστω λίγο ρεύμα;;any idea;;; ευχαριστώ..
Nick74 Δεκέμβριος 3, 2013 #2 Δεκέμβριος 3, 2013 αν ο σταθεροποιητης ειναι της κακιας ωρας κανενας amarad με ρελεδακια ΝΑΙ, γιατι να μη δημιουργησει προβλημα?Αν ειναι ηλεκτρονικος ή τυπου μοτερ οχι.Γενικα καποια πραγματα καλο ειναι ειτε να ειναι σωστης ποιοτητας (με την αναλογη τιμη παντα) η να μη μπαινουν καθολου.Τωρα απο την αλλη το τροφοδοτικο σου δε το γνωριζω αλλα απο τα λιγα που εχω διαβασει πρεπει να ειναι εντελως της πλακας
vagsk Δεκέμβριος 3, 2013 #3 Δεκέμβριος 3, 2013 Καλά και το qtec δεν το λες κορυφαίο τροφοδοτικό. Του κιλού είναι.
chrisbd Δεκέμβριος 3, 2013 Author #4 Δεκέμβριος 3, 2013 Ε ναι του κιλού ήταν....αλλά μου έβγαλε μια 5ετία-6ετία...τέσπα
manos_ir Δεκέμβριος 3, 2013 #5 Δεκέμβριος 3, 2013 μακριά από qtec ... νόμιζα οτι είχαν εξαφανιστεί ! :mamba:δεν φταίει ο σταθεροποιητής ... τράβα να ανάψεις ενα κεράκι που σου βγάλε 5 χρόνια !
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.