semnos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 3, 2013 Καλημέρα παίδες , διαβάζοντας τα post σας είναι μια κατάθλιψη για το πόσο άσχετος νιώθει ενας μέσος χρηστης PC απο πλευράς γνώσεων όπως εγώ. Το pc μου ψιλογέρασε και φάνηκε φέτος με τον καινούργιο τίτλο του pro evolution soccer 2014 όπου απλά δεν τραβάει.. Η χρήση που κάνω είναι κυρίως για ηχογραφήσεις ( CUBASE και πάει λέγοντας), όσο αφορά το Gaming δεν έχω και πολύ χρόνο και οι μόνοι τίτλοι που ασχολούμαι ειναι Tο Pro Evollution και το DiabloIII. Λόγω gaming (διότι το Cubase και τα VST τρέχουν άνετα) βασανίζομαι εδω και κανα μήνα αν θα είναι πιο καλό να κάνω αναβάμιση ή να διαλέξω την μη επιθυμητή και πιο δαπανηρή λύση του Playstation4. Νομίζω οτι είστε οι καταλληλότεροι και πιο ψαγμένοι να με καθοδηγήσετε γιατι στα μαγαζια που ρώτησα ο καθένας ελεγε την παπαριά του. Το κουτί μου περιέχει τα εξής: Λειτουργικο: Vista Home Premium Motherboard: Gigabyte GA-EP35-DS3 Intel Core 2 DUO E6550 2.33 GHZ LGA775-133 RAM: 4 x Kingston KHX 6400D2/1G Hyperx Tροφοδοτικό: Thermaltake W0089 TR2 Power 470W Kάρτα Γραφικών: ΗIS RADEON HD3650 512MB ZALMAN ISILENCE Διαθέτοντας Maximum 300Euro επιθυμητό 250 ( νέος μπαμπάς βλέπετε ... υποχρεώσεις) τι μπορώ να κάνω για να αναβαθμίσω το γέρικο μωρό μου??? :sorry: αν σας κούρασα
das Δεκέμβριος 3, 2013 #2 Δεκέμβριος 3, 2013 Αμα σε ικανοποιεί το πως τρέχει το απαιτητικό cubase,δε θες υπολογιστή,θες καρτα γραφικών.sent from mobile
venex58 Δεκέμβριος 3, 2013 #3 Δεκέμβριος 3, 2013 Αν δεις το cubase πως τρέχει σε καινούργιο μηχάνημα,δεν θα το πιστεύεις.Με τα χρήματα που λες ότι διαθέτεις (για αυτή την εποχή και με τις συνθήκες που λες,και πολλά είναι)δεν νομίζω οτι μπορεις να κάνεις κάτι της προκοπής.Γνώμη μου είναι να μαζέψεις κάτι πάρα πάνω,αν βέβαια μπορείς (είναι και τα babylino στη μέση)και να πας σε κάτι μεταχειρισμένο,ώστε να γλυτώσεις αρκετά χρήματα.
winters Δεκέμβριος 3, 2013 #4 Δεκέμβριος 3, 2013 Νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις τις νέες APU της AMD (Kaveri).Υπομονή λίγο ακόμη.
gdp77 Δεκέμβριος 3, 2013 #5 Δεκέμβριος 3, 2013 Eφόσον η απόδοση στο cubase σε ικανοποιεί, λογικά με μια gpu στο επίπεδο της gtx760, θα είσαι κομπλέ.
dpolal Δεκέμβριος 3, 2013 #6 Δεκέμβριος 3, 2013 Μοντέρνα καινούργια gaming λύση με τα χρήματα που διαθέτεις δεν υπάρχει, δυστυχώς.Η βέλτιστη πρόταση με το h/w που ήδη έχεις αλλά να δείς και ορατές διαφορές στην απόδοση είναι ένας 128άρης SSD και windows 7 x64.Για να έχεις και καλύτερο gaming εκτός των παραπάνω, αν και δεν αναφέρεις ποιό βαριά παιχνίδια, αλλάζεις και την κάρτα γραφικών με κάποια όως που θα ητν σηκώνει το τροφοδοτικό σου.
virus777 Δεκέμβριος 3, 2013 #7 Δεκέμβριος 3, 2013 Λόγω gaming βασανίζομαι εδω και κανα μήνα αν θα είναι πιο καλό να κάνω αναβάμιση ή να διαλέξω την μη επιθυμητή και πιο δαπανηρή λύση του Playstation4.Wrong. Το Pc είναι πιο δαπανηρή λύση.Σκέψου οτί πρέπει να φτιάξεις το pc από την αρχή, να κρατήσεις δηλαδή το κουτί άντε και το τροφοδοτικό (ανάλογα την κάρτα που θα βάλεις).Άν θες καινούργια parts πρέπει να μαζέψεις τουλάχιστον άλλα 200-250€ (εκτός από αυτά που είπες) για να σου βγει κάτι αξιοπρεπές.....Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίσουμε την οθόνη, που δεν ανέφερες ποια έχεις.
Oric Δεκέμβριος 3, 2013 #8 Δεκέμβριος 3, 2013 ASUS H81M-C RETAIL - -INTEL CORE I5-4570 3.20GHZ LGA1150 - BOX - - CPU -KINGSTON KHX16C9B1B/4 4GB DDR3 1600MHZ HYPERX BLACK SERIES - RAM -Σύνολο 262€. Εάν γίνεται, καλόν είναι να μπει και ένας SSD, οπότε το σύνολο πάει στα 343€. Εναλλακτικά, επειδή η παρουσία του SSD δίνει στη χρήση άλλη αίσθηση ταχύτητας, μπορεί αυτός να μπει στάνταρ (συνδεδεμένος σε θύρα 6Gbps) και να αλλαχθεί ο επεξεργαστής με έναν φθηνότερο και πιο αργό από τον i5, αλλά μακράν ταχύτερο του Ε6550, οπότε το κόστος πάει στα 272€.Άλλη λύση, από τα 272€ μπαίνει ακόμη πιο φθηνός επεξεργαστής, ο οποίος όμως είναι κι αυτός σαφώς ταχύτερος του Ε6550, και μπαίνει και μια νέα GPU, οπότε το κόστος πάει στα 325€. Προσωπικά, λόγω Cubase, θα προτιμούσα τη μέση λύση των 272€ (i3 + SSD), και τα παιχνίδια όσο πάνε. Το υπόλοιπο υλικό είναι συμβατό με τα καινούργια και μπορεί να παραμείνει ως έχει.
semnos Δεκέμβριος 3, 2013 Author #9 Δεκέμβριος 3, 2013 Οσο αφορά το Cubase , είμαι ικανοποιημένος μιας και για την χρήση μου δεν έχω κάποια καθυστερηση στον ηχο . δεν χρησιμοποιώ και πάνω απο 2 VST ταυτόχρονα, ποτέ δεν με κρέμασε. αλλα βέβαια εκεί καθαρίζει και η κάρτα ήχου που χρησιμοποιώ.Απλά το σκέφτομαι να σκάσω σε αγγελίες ενα 100 αρι να πάρω μια μεταχειρισμένη καρτα Γραφικών μήπως και τελικά δεν συμβαδίζει με το όλο σύστημα και πάνε κλαμένα..και πάλι και να τα σκάσω δεν είμαι σίγουρος τι αξίζει αυτά τα γκαφρά, Αυτη ειναι η πιο απλή λύση ,απ το να σκασω φραγκα για επεξεργαστη και Μνημες αλλα φοβάμαι οτι θα κάνω τα τρια δυο μόνο με μια καρτα... Εννοείται οτι μιλάω για PES Gaming σε Μedium ανάλυση
jesus Δεκέμβριος 3, 2013 #10 Δεκέμβριος 3, 2013 Τσιμπα καναν τετοιο http://www.thelab.gr/pwliseis/p5q-e8400-129414.html 8400-8500 η καλυτερα κανα QXXX αν βρεις.Παρε και εναν ssd. Παρε και μια καρτουλα η καμια μεταχειρισμενη 4850/4870 η καινουργια καμια 7750/7770 και εισαι ο απολυτος αρχοντας.Ο απολυτος ομως. Και pes θα παιζεις νερακι.Και οχι μονο pes.
semnos Δεκέμβριος 3, 2013 Author #11 Δεκέμβριος 3, 2013 Chipset δεν θέλω ν αλλάξω γιατί λογικά θα θέλει και καινούργια Windows (η αδεια δεσμευεται με τα συγκεκριμένο Motherboard της εγκατάστασης) ισχύει αυτό??)
cabdik Δεκέμβριος 3, 2013 #12 Δεκέμβριος 3, 2013 αν με τα προγραμματα που δουλευεις εισαι ικανοποιημενος, θα συμφωνησω κι εγω με μια καρτα γραφικων, ωστε να τρεξει τα παιχνιδακια που παιζεις..! απο μενα Asus Radeon HD7770 1GB | Skroutz.grEDIT: αν βρεις και κανα Q9*** σε καλη τιμη, βαλτον...!!!
Oric Δεκέμβριος 3, 2013 #13 Δεκέμβριος 3, 2013 ...( νέος μπαμπάς βλέπετε ... υποχρεώσεις)... ... και Συγχαρητήρια!
jesus Δεκέμβριος 3, 2013 #14 Δεκέμβριος 3, 2013 Chipset δεν θέλω ν αλλάξω γιατί λογικά θα θέλει και καινούργια Windows (η αδεια δεσμευεται με τα συγκεκριμένο Motherboard της εγκατάστασης) ισχύει αυτό??)Απλα επεξεργαστη σου ειπα να αλλαξεις.Δεν θα αλλαξεις μητρικη.Δεν θα χρειαστει να βαλεις καιουργια win αν και δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις.
semnos Δεκέμβριος 3, 2013 Author #15 Δεκέμβριος 3, 2013 ... και Συγχαρητήρια! Thank you σε όλους και στα δικά σας:baby::baby::baby::baby: Απλα επεξεργαστη σου ειπα να αλλαξεις.Δεν θα αλλαξεις μητρικη.Δεν θα χρειαστει να βαλεις καιουργια win αν και δεν καταλαβαινω τι ακριβως εννοεις. λάθος δικό μου νομιζα οτι μίλαγες για μητρική
venex58 Δεκέμβριος 3, 2013 #16 Δεκέμβριος 3, 2013 Έναν Q9550 (αλλά έχουν τρελαθεί αυτοί που τους πουλάνε,Τον δίνουν ίδια τιμή με έναν 2500Κ)στα 100-120 ευρω.και μια κάρτα 560ti μεταχειρισμένη στα 100-110 και θα δεις; απιστευτες διαφορες στο cubase,θα έχεις και directX 11 από την κάρτα και θα μείνουν και χρήματα για γαλατάκι του baby.Εκτός και αν πας στην πρόταση του oric που είναι πάρα πολύ καλή.Με τα windows δεν έχεις το πρόβλημα που αναφέρεις.Άλλωστε υπάρχουν τόσες άλλες λύσεις.......
Nick74 Δεκέμβριος 3, 2013 #17 Δεκέμβριος 3, 2013 ενα ps3 μεταχειρισμενο στα 100-120 ευρω, τη στιγμη που οπως λες εισαι ικανοποιημενος για τις υπολοιπες δουλειες απο το συστημα σου. (απλα αν μπορεις αναβαθμισε το λειτουργικο σου σε 7 64bit )Αν παλι για τα παιχνιδια που παιζεις θες ps4 παλι οικονομικοτερο ειναι απο ισαξιο gaming pcTo pc gaming δεν ειναι οικονομικο σπορ, τουλαχιστο σε σχεση με τις κονσολες
das Δεκέμβριος 3, 2013 #18 Δεκέμβριος 3, 2013 Το cubase θελει επεξεργαστή μονο στα export.Πολυ μνήμη θελει γενικά.Ο ssd επίσης βοηθάει πολυ στο φόρτωμα των vst.Εγω επιμένω,επειδη είσαι στριμωγμένος,μονο μια midrange gpu για τα παιχνιδια σου,αμα σε παίρνει αργότερα και ενα ssd.EditΚαι εννοειται win 64 bit Edit 2Ειχα κάποτε έναν core 2 duo ,άλλαξα μονο cpu σε q6600 και ειδα μεγάλη διαφορά sent from mobile
semnos Δεκέμβριος 4, 2013 Author #19 Δεκέμβριος 4, 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας με γλιτώσατε απο περιτά έξοδα λόγο άγνοιας σχετικά με τα παιχνίδια. Κατάληξη για αρχή: 1)Ενα ΤΕΤΡΑΠΥΡΙΝΟΣ Q6600 socket 775 μεταχειρισμένο σε άριστη κατάσταση στα 75Ευρο για να δώσω ανάσες στο Cubase 2) Metaxeirism;eno Playstation 3 super slim με δωράκι το pro2014 στα 120 Ευρω΄ για να ξεκαβλώσω τις GAMING ανησυχίες μου , Απ οτι κατάλαβα για να πάρω αντίστοιχα αποτελέσματα με τα γραφικα του PES 3 στο PC (δεν μιλάμε για το 4:jump:) έπρεπε να σκάσω κανα τετρακοσάρι στο χαλαρό..... Με συνολάκι 195 Γιουρια και θα έχω για αρκετό καιρό Recording Pc και θα ψιλοπαίζω όσο έχω χρόνο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους
dpolal Δεκέμβριος 4, 2013 #20 Δεκέμβριος 4, 2013 Aφού κατέληξες στο gaming και σου περισσεύουν και χρήματα θα πρότεινα ΠΑΛΙ να σκεφτείς το θέμα ενώς ssd και win 7 x64. Θα νομίζεις ότι έχεις άλλο σύστημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.