Jump to content

Νέο fan για hyper 212

akis_z80

Recommended Posts

To cpu cooler μου είναι το γνωστό CM Hyper 212 plus. Το έχω αρκετά χρόνια. Είναι η έκδοση με 3pin ανεμιστήρα (τον έχω voltage regulated στη m/b). Αυτός ο ανεμιστήρας λοιπόν άρχισε να μου κάνει νερά οπότε πρέπει να τον αλλάξω άμεσα.

Να πάρω τον ίδιο στη νέα 4pin έκδοση; Να πάρω JetFlo; Μήπως τον enermax;

Εννοείται πως ο παλιός όσο δούλευε σωστά με κάλυπτε με το παραπάνω, απλά θα ήθελα να ξέρω αν οι άλλες 2 λύσεις (ή οποιαδήποτε άλλη) είναι καλύτερες από άποψη απόδοσης-θορύβου. Τα ανεμιστηράκια του υπόλοιπου pc είναι τάφος, οπότε θα ήθελα να μην υπάρξει παραφωνία σε αυτό το θέμα!!

thx

Άν βρεις πάρε τον παλιό. Είχε κοντά στα 3 mmH2O πίεση, ότι πρέπει για το CPU.

O καινούργιος της CM είναι χειρότερος.

O enermax πολύ αθόρυβος αλλά δεν κάνει για ψύκτρα.

Ο jetflo φαίνεται λίγο φασαριόζος αλλά εντάξει γενικά.

Άν βρεις πάρε τον παλιό. Είχε κοντά στα 3 mmH2O πίεση, ότι πρέπει για το CPU.

O καινούργιος της CM είναι χειρότερος.

O enermax πολύ αθόρυβος αλλά δεν κάνει για ψύκτρα.

Ο jetflo φαίνεται λίγο φασαριόζος αλλά εντάξει γενικά.

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Kαινούριο εννοείς τον 4pin; Δηλαδή διαφέρει σε χαρακτηριστικά από τον 3pin blade master; Υπόψιν ο δικός μου είναι διάφανος με μπλε led που δεν τον βρίσκω πουθενά (ούτε στο site της CM).

Οι NB Eloop (B12P, B12PS) είναι κατάλληλοι για cpu heatsink; Διπλά λεφτά βέβαια αλλά βλέπω ότι έχουν 3πλάσιο MTBF και 6 χρόνια εγγύηση.. χμμ

Εννοούσα τον παλιό που είχε η 212+ πάνω, ήταν αρκετά καλός.

Αλλά απ'ότι βλέπω και ο Blade Master 120mm (R4-BMBS-20PK-R0) - Cooler Master που αναφέρεις είναι πολύ καλή λύση, με τα 3.90 mmH2O.

Δεν είναι και ιδιαίτερα θορυβώδης, οπότε...go for it!

Oι ΝΒ που παραθέτεις έχουν χαμηλή static pressure = 1.475 mmH2O, δεν ενδικνύονται.

Αυτόν παρήγγειλα. Φαίνεται ολόιδιος σε χαρακτηριστικά με αυτόν που έχω τώρα!

Η 212 δεν έχει και πολύ πυκνά fins πάντως οπότε λογικά θα την πάλευε και fan με μικρότερο static pressure...or not?

Ε δεν τα λες και αραιά...

Για να έχει προβλέψει ο κατασκευαστής να βάλει fan w/ high static pressure, σημαίνει οτί βοηθάει.

Ένας λόγος που έχει κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία της η 212 είναι και αυτός: Το πολύ αποδοτικό της fan.

To πήρα το blademaster. Όλα καλά.

Έστω ότι θέλω και 2ο ίδιο, λογικά θα χρειαστώ κάποιο 4pin Y cable για να τους έχω και τους 2 στην υποδοχή cpu fan της m/b (η m/b μου δεν έχει άλλη 4πινη υποδοχή) ;

Βρήκα ένα voltstorm αλλά κάνει 3,5 ευρώ + μεταφορικά.. Ξέρει κανείς μαγαζί από Θεσσαλονίκη που να έχει τέτοιο πράγμα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.