Jump to content

Ηχεια creative PC και Ενισχυτης pioneer !

davelis

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.

Εκανα λιγο ερευνα και επεσα στο φορουμ σας οποτε καλως σας βρηκα!

Εχω το εξης προβλημα με τον ηχο του pc, εχω κατι ηχεια creative inspire p5800 πολυ παλια και λειτουργουν τελεια.Αλλα το χειριστηριο τα εχει παιξει δεν λειτουργει καλα με αποτελεσμα να μην λειτουργουν και τα ηχεια,το ανοιξα το πειραξα λιγο στο ποτενσιομετρο αν δεν κανω λαθος και ποτε παιζει ποτε σταματαει.

Επισης εχω εναν ενισχυτη Pioneer SA-606

http://www.hifiengin...er/sa-606.shtml

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι σε περιπτωση που το χειριστηριο δεν φτιαχνει μπορω να κανω καμια πατεντα με τα καλωδια και να συνδεσω τον ενισχυτη με τα ηχεια η το woofer ωστε αντι να το λειτουργω απο το χειριστηριο creative να ξεκιναει απο τον ενιχσυτη πια?

Μπορω να συνδεσω (αν εχει ιδιο βισμα) ενα χειριστηριο διαφορετικης μαρκας και θα ειναι λειτουργικο ?

πανω στο ψαξιμο ειδα ενα μηνυμα που ελεγε

*Γίνεται.

Αν ο ενισχυτής δίνει σήμα μη ενισχυμένο, τότε χρειάζεσαι ένα καλώδιο stereo minijack-to-RCA. Θα συνδέσεις το στερεοφωνικό minijack στην πορτοκαλί υποδοχή του control pod των Logitech και θα δώσεις το σήμα από τον ενισχυτή στο ένα από τα δύο RCA (με δοκιμή βρίσκεις πανεύκολα ποιο από τα δύο αντιστοιχεί στο κανάλι του subwoofer).

Αν ο ενισχυτής δίνει σήμα ενισχυμένο, τότε πρέπει αναγκαστικά να ανοίξεις την καμπίνα του subwoofer, να αποσυνδέσεις το καλώδιο του ηχείου και να βάλεις πάνω του την έξοδο από τον ενισχυτή. Μια εντελώς πρόχειρη λύση, απλώς για να δεις πώς παίζει όταν το συνδέσεις, είναι να περάσεις το καλώδιο μέσα από την τρύπα του bass reflex. Φυσικά, για μόνιμη σύνδεση, πρέπει να κάνεις κάποια πατέντα για να βγάλεις εξωτερικά κάποια είσοδο που θα συνδέεται με το sub.*

ο ενισχυτης που εχω μαλλον δινει σημα ενισχυμενο οποτε θα ηθελα να μαθω περισοτερα για το χειρουργειο !

ευχαριστω ! :)

Καλησπερα και καλως ηρθες. :)

Πρωτη ερωτηση...Τα ηχεια ειναι σετ απο 5.1 και ο ενισχυτης σου δικαναλος. Αρα το 5.1 το ξεχνας και παμε για 2.0 (απλο Stereo)

Με ενα γρηγορο search ειδα οτι οι δορυφοροι ολοι ειναι 8W και ο ενισχυτης 2χ40W. -Θεωρητικα- να βραχυκυκλωσεις (Θα ξεγυμνωσεις τα καλωδια, και θα ενωσεις τα κοκκινα μαζι και τα μαυρα μαζι) τα 2 ηχειακια μαζι σε καθε καναλι και θα παιξουν μια χαρα.

Προσοχη, θα τα συνδεσεις στην πανω σειρα Α που ειναι για 4Ohm ηχεια.

Τωρα απο το pc στον ενισχυτη, οπως πολυ σωστα ειπες θες ενα RCΑ σε mini-jack.

Φυσικα το χειρηστηριο, center speaker και subwoofer τα ξεχνας.

Καλησπερα και καλως ηρθες. :)

Πρωτη ερωτηση...Τα ηχεια ειναι σετ απο 5.1 και ο ενισχυτης σου δικαναλος. Αρα το 5.1 το ξεχνας και παμε για 2.0 (απλο Stereo)

Με ενα γρηγορο search ειδα οτι οι δορυφοροι ολοι ειναι 8W και ο ενισχυτης 2χ40W. -Θεωρητικα- να βραχυκυκλωσεις (Θα ξεγυμνωσεις τα καλωδια, και θα ενωσεις τα κοκκινα μαζι και τα μαυρα μαζι) τα 2 ηχειακια μαζι σε καθε καναλι και θα παιξουν μια χαρα.

Προσοχη, θα τα συνδεσεις στην πανω σειρα Α που ειναι για 4Ohm ηχεια.

Τωρα απο το pc στον ενισχυτη, οπως πολυ σωστα ειπες θες ενα RCΑ σε mini-jack.

Φυσικα το χειρηστηριο, center speaker και subwoofer τα ξεχνας.

Καλως σας βρηκα!

Αυτο με το δικαναλο δεν το ειχα δει.αξιζει να κανω τοση φασαρια για τα δυο ηχεια μονο ? μαλλον οχι εκτος και αμα βρω ενα μεγαλο κανονικο. ε?

αν βρω ενα μεγαλο ποσα βατ μπορω να βαλω ?

μα σε ενα μηνυμα ενος φιλου απο εδω μεσα λεει οτι γινεται να εχεις και το γουφερ.

http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/enisxytis-kai-subwoofer-apo-logitech-z5500-48194.html

τελευταιο μηνυμα.

Δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για κατι τοσο τεχνικο. 2-3 πραγματακια τα ξερω. :hehe:

κατι ειναι κ αυτο για εμας που δεν εχουμε ιδεα απο αυτα ! :p:)

Αν θελω να βαλω ηχεια κανονικα πρεπει να ειναι 40w το καθενα ?

Μην κανεις διπλα ποστ. Πατα διορθωση στο τελευταιο και κανε οτι θες.

Γενικα ισχυει οτι τα W του καθε καναλιου του ενισχυτη, να ειναι περισσοτερα απο τα W του ηχειου. Και οταν λεμε περισσοτερα, μιλαμε για πανω απο 40-60%.

πχ εγω θα εβαζα max 25-30W ηχειο σε καθε καναλι.

Μην κανεις διπλα ποστ. Πατα διορθωση στο τελευταιο και κανε οτι θες.

Γενικα ισχυει οτι τα W του καθε καναλιου του ενισχυτη, να ειναι περισσοτερα απο τα W του ηχειου. Και οταν λεμε περισσοτερα, μιλαμε για πανω απο 40-60%.

πχ εγω θα εβαζα max 25-30W ηχειο σε καθε καναλι.

Οκ δεν ηξερα.

Καταλαβα.

κατι τελευταιο πρεπει αναγκαστηκα να ειναι δυο ηχεια των 30w H μπορω να βαλω που να ειναι 60-70 Πχ ?

και εχω κατι ηχεια παλια μαρκα οτιναναι που απο πισω λενε το εξεις

3 way - tune bass reflex speaker system

amblifier power min 10 max 70

και εχει και δυο για ρυθμιση εντασης των w λογικα.

1ον αμα τα φτιαξω κανουν για τον ενισχυτη ?

2ον μπορει να τα φτιαξω και να βγαζουν μεχρι 40w ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.