Jump to content

Οικακο δίκτυο

airjim

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους του συνδρομητές και στους admin που αποδέχτηκαν την αίτηση μου να συμμετάσχω και εγω σε αυτο το αξιόλογο forum.Ειναι η πρώτη μου υποβολή θέματος που θα προσπαθήσω να κανω και που θα ζητούσα την βοήθεια σας μιας και όπου απευθηνθηκα δεν μπόρεσα να πάρω μια απαντηση.Εχω στήσει ένα τοπικό δυκτυο στο σπίτι μου όπου αποτελείται απο καλώδιο utp cat 6 ένα modem Tp-link 8970 1Gb και έναν switch επίσης 1Gb της ίδιας εταιρίας που προανέφερα,και εκει πάνω στον switch ειναι συνδεδεμένοι ένα laptop με κάρτα δυκτυου η οποία μου δείχνει 1Gb και έναPC του οποίου και αυτή η κάρτα δυκτυου μου δείχνει επίσης 1Gb,και ενας media player WD LIVE HUB που και αυτος ειναι στα 1Gb.Δεν παρεμβαλεται τίποτα άλλο,οι τερματισμοι των καλωδίων ειναι μετρημένα με συσκευή και δείχνουν οτι και αυτα ειναι στο 1Gb.Και θα ήθελα σας παρακαλω να σας ρωτήσω όταν κανω αντιγραφή απο το PC μια ταινία και επικοληση στο στο Media Player η ταχύτητα αντιγραφής που βλεπω ειναι 13,4 MB/SEC.Τι θα μπορούσε να φταει,νομίζω πως η ταχύτητα στο δυκτυο ειναι παρα πολυ χαμηλή.Ποση ταχυτητα θα έπρεπε να μου δειχνει το πινακακι όταν αντίγραφο μια ταινία,η μεταφέρω κάτι απο το ένα μηχάνημα στο άλλο με το copy-paste?Χρειαζεται να κανω κάτι στους δυο υπολογιστές?Νομιζω πως η ταχύτητα μου ειναι πολυ εώς παρα πολυ χάλια για το οικιακού δυκτυο που έκανα!!!!!Τι μπορει να φταει???Ευχαριστω θα περιμένω την βοήθεια σας.:

Με μια γρήγορη ματιά βλέπω ότι είναι θέμα του WD. Κάνε μια δοκιμή μεταξύ των Η/Υ να δεις εκεί τι πιάνεις.

Δε μετράμε ταχύτητα στο δίκτυο με αντιγραφές αρχείων, γιατί μπαίνουν στην εξίσωση παράγοντες όπως ανάγνωση-εγγραφή δίσκου, ταχύτητα διαύλου και διενέξεις IRQ. Μπορείς να μετρήσεις την ταχύτητα με κάποιο πρόγραμμα, όπως είναι το iperf.

Καλησπέρα και παλι στους φίλους για τις απαντήσεις τους.Εκανα τον έλεγχο για μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών η ταχύτητα που είδα ήταν ανάμεσα απο 28,5 εώς 34,5 αλλα και παλι δεν ειναι η ταχύτητα που θα μπορούσα να εχω σε ένα δυκτυο 1Gb η κανω λάθος?η μέγιστη ταχύτητα που εχω διαβάσει και που θα πρέπει να μου αποδώσει το δυκτυο κατα την μεταφορά αρχείων ειναι γύρω στα 126 MB/sec δεν ξέρω βέβαια αν ειναι σωστό αυτο που γράφω αλλα έτσι εχω διαβάσει.Μηπως υπαρχει κάποιος άλλος τρόπος να δούμε τι μπορει να φταει?θα ακολουθήσω και την αλλη συμβουλή του φίλου που μου έγραψε να μέτρηση την ταχύτητα με κάποιο προγραμμα που θα προσπαθήσω να το κανω.Αν έχετε καποια αλλη άποψη ,γνώμη,που μπορείτε να προτείνετε περιμένω την βοήθεια σας.Σας ευχαριστω πολυ.

Το 126 είναι το ανώτερο θεωρητικό όριο. Συνήθως σε κόβουν οι hdd σε ταχύτητες ~80MB/sec (τουλάχιστον αυτά βλέπω στο δικό μου δίκτυο).

Σε δοκιμή με ram drives έπιασα 100+ .

Μπορεί να σε κόβουν οι σκληροί των συστημάτων σου.

Μπορεί το Tp-link να "μπουκώνει" εύκολα.

Τα καλώδια είπες είναι οκ;

Επειδή λες ότι και το modem και το switch είναι κλάσης giga κάνε μια δοκιμή έχοντας τα pc συνδεδεμένα μόνο στο ένα και βγάλε εντελώς το άλλο. (Αλήθεια το switch γιατί το θες; Το modem δε σου φτάνει;)

Καλησπέρα και παλι στους φίλους για τις απαντήσεις τους.Εκανα τον έλεγχο για μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών η ταχύτητα που είδα ήταν ανάμεσα απο 28,5 εώς 34,5 αλλα και παλι δεν ειναι η ταχύτητα που θα μπορούσα να εχω σε ένα δυκτυο 1Gb η κανω λάθος?η μέγιστη ταχύτητα που εχω διαβάσει και που θα πρέπει να μου αποδώσει το δυκτυο κατα την μεταφορά αρχείων ειναι γύρω στα 126 MB/sec δεν ξέρω βέβαια αν ειναι σωστό αυτο που γράφω αλλα έτσι εχω διαβάσει.Μηπως υπαρχει κάποιος άλλος τρόπος να δούμε τι μπορει να φταει?θα ακολουθήσω και την αλλη συμβουλή του φίλου που μου έγραψε να μέτρηση την ταχύτητα με κάποιο προγραμμα που θα προσπαθήσω να το κανω.Αν έχετε καποια αλλη άποψη ,γνώμη,που μπορείτε να προτείνετε περιμένω την βοήθεια σας.Σας ευχαριστω πολυ.

Σωστα είναι όλα. Δεν είναι όμως απαραιτητο ή υποχρεωτικό να τερματίζεις το Gigabit.

Να μαντεψω ότι οι δισκοι σου είναι παλια μοντελα?

Παιζει ρολο ποσο κατακερματισμένα είναι τα αρχεια, και το μεγεθος, φυσικα, αν είναι ταινιες ή εικόνες, κλπ.

Με του καινούριους μου πιανω παντα >50%, εχω δει και 70-90% σταθερα. Με τους παλιους μικρους ειχα τα ιδια νουμερα με σενα.

Ευχαριστω για της απάντησεις ναι το ένα μηχάνημα ειναι laptop 5 ετών acer και ο σταθερός υπολογιστής ειναι καινούργιος μετά απο αναβάθμιση,βέβαια δεν ξέρω αν αλλαχθηκε ο σκληρός δίσκος αλλα ολα τα υπόλοιπα έχουν αλλαχτει.Θαδοκιμασω να παράκαμψη τον switch να συνδέσω και τους δυο υπολογιστές στο μοντεμ να δώ αν υπαρχει διάφορα στην ταχύτητα οπως μου πρότεινε και παραπάνω ένας φίλος διαβάζοντας βέβαια ανακάλυψα πως παίζει ρόλο και το πρωτόκολλο με το οποίο μεταφέρω τις ταινίες,και κάπου έλεγε να εγκαταστήσω το πρωτόκολλο FTP(FILE TRANSFER PROTOCOL) βέβαια δεν ειναι τοσο απλό και δεν ξέρω πως να το κανω.Δοκιμαζοντας μερικά να δούμε τι θα γίνει γιατι η μέγιστη ταχύτητα που είδα ειναι μέχρι 38MB/SEC και αυτο στιγμιαία.Ευχαριστω πάντως για όλες τις απαντήσεις σας Ειληκρινα εχω απογοητευτεί που απο το δυκτυο και τα χρήματα που επενδυσα(MODEM SWITCH καλώδια) και τοσο πρωσοπικο κόπο να μην μπορέσω να καταφέρω μια αξιοπρεπείς ταχύτητα.να είστε όλοι σας καλα ευχαριστω.

Δε χρειάζεται τίποτα από αυτά που λες. Και εγω πριν 3 χρόνια τέτοιες ταχύτητες ειχα.

Το laptop σου, λογικό είναι να έχει τέτοιες ταχύτητες.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.