Jump to content

H60 2013 edition + 3930k stock υψηλες θερμοκρασιες!

Dr_Nikiforos

Recommended Posts

Καλησπερα, Πριν καμια εβδομαδα αλλαξα την αεροψυξη που ειχα στον 3930k και του εβαλα μια h60 2013 προσωρινα μεχρι να καταληξω σε ολα τα parts custom υδροψυξης.

Οι θερμοκρασιες που επαιρνα με την αεροψυξη ηταν 43-48 stock και 65-72 ingame μετα απο αρκετες ωρες χωρις θεμα ποτε.

Με την h60 παιρνω idle 48-53 και οποτε κανω αποσυμπιεση 10" (πχ unrar επεισοδιο 350mb) βλεπω αυξομειωσεις απο 55 να πεταγεται στους 75 βαθμους πχ.

η παστα που χρησιμοποιησα ειναι artic silver 5. και την εχω τσεκαρει 2 φορες. (αν και εχω σχετικη εμπειρια χωρις καποιο θεμα εως τωρα).

Ερχεται το ερωτημα... Μηπως η h60 δεν ειναι επαρκης ουτε για στοκ 3930k και ειναι λογικο να εχω τετοιες αυξομειωσεις?

Απ την αλλη πως γινεται η απλη αεροψυξη με push pull κουλερακια να ηταν σε νορμαλ επιπεδα και η h60 να μην μπορει να κρατησει σταθερη θερμοκρασια ουτε μισο λεπτο?

Βεβαια εχουμε τα windows 8.1... οπου ειχαν μπει 2 μερες πριν την h60 οποτε και δεν εχω εικονα για το αν

ειναι bugs στο hwmonitor-RealTemp στα συγκεκριμενα ή οχι..

ps. απο bios οι θερμοκρασιες που βλεπω ειναι 77 βαθμοι...

Δεν εχω δει μετρησεις που θα δειχνουν τοσο υψηλες θερμοκρασιες σε idle. Εκτος και αν παιζει κατι αλλο.

Εμενα ο FX 8350 με την Η60 2013 edition επισης, ειναι σε σχετικα idle (chrome+spotify ανοιχτα μονο) στους 25. Μετρημενο στο HWMonitor και με εξωτερικο sensor λεει 24,7 βαθμους. Το περισσοτερο που εχω δει σε gaming ή και σε video editing που κανω ειναι ~40-45. βεβαια παιζει και θερμοκρασια χωρου αλλα μηπως δεν εγινε σωστη εγκατασταση της Η60 σου?

Μήπως δεν έβαλες καλά την πάστα ; Δε θέλουν υπερβολικό σφίξιμο οι βίδες στο μπλοκ. Επίσης σταυρωτά τις βιδωσες ; Μη ξεχνάς το ενδεχόμενο να χει πρόβλημα η ψυχτρα.

Καλημέρα σας, έχω βάλει αρκετές της σειράς h σε διάφορα συστήματα. Πάντα με προσοχή για τα σωστά βιδακια κλπ κλπ. Όπως ανέφερα και πιο πάνω ή πάστα έχει τσεκάριστει πάνω από 3 φορές το ίδιο και όλοκληρη η h60. Οπότε αν μου είχε διαφύγει κάτι θα το είχα βρει.

Παρατήρησα πως όταν ανοίγω το pc μετά από ώρες, τότε έχω μόνιμα υψηλές θερμοκρασίες καθώς βλέπω 40-60% χρήση του επεξεργαστή χωρίς να έχω ανοίξει κάτι. Μόλις κάνω επιτόπου restart αυτή η χρήση δεν υπάρχει και η θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά πλέον.

Αλλά με οποιαδήποτε ενέργεια unzip convert κλπ αυξάνονται με διάφορες 20+ βαθμούς σε σχέση με idle.

Πιθανόν να πρέπει να δοκιμάσω εκ νέου σεταρισμα των Windows μήπως και υπάρχει κάποιο κόλλημα.

Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

[MENTION=23157]aneurysm[/MENTION]

0-2% όπου εκεί έχω θερμοκρασίες 40-45. To θέμα είναι όταν κάνει μια αποσυμπίεση μιας ταινίας πχ και κάνει χρήση 8-14% εκεί η θερμοκρασίες πάνε κλιμακωτά 50-60-70+

Ps. [MENTION=20514]ngxx[/MENTION] δεν είχα δει την απάντηση σου! Το tapatalk έκανε τα δικά του μάλλον.

Ναι τα ρεύματα είναι όπως πρέπει.

Αν θυμαμαι καλα απο τα πρωτα μοντελα H60/H80/H100 oι δυο πρωτες υπαρχαν περιπτωσεις οπου δεν μπορουσαν να ψυξουν επεξεργαστες με πολλα watt.

Προσωπικα πιστευω η Η60 δεν μπορει να καλυψει τις αναγκες το 3930 μιας και μιλαμε για εναν επεξεργαστη οπου φευγει απο το εργοστασιο με 130w tdp(αν θυμαμαι καλα) και η συγκεριμενη υδροψυξη εχει μονο και λεπτο ψυγειο.

Συμφωνώ. Άλλωστε το αναφέρω και στο πρώτο Pont ότι την πήρα προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί το Project μου.

Όμως δεν μπορώ να καταλάβω την συνεχή αυξομείωση 50-70+ βαθμών σε μια 8λεπτη αποσυμπίεση όταν με απλή αεροψυκτρα έπαιζε σταθερά σε stock 45βαθμους και με oc στα 4,5 έτρεχα cinebench και ήμουν κύριος.

Αν θυμαμαι καλα απο τα πρωτα μοντελα H60/H80/H100 oι δυο πρωτες υπαρχαν περιπτωσεις οπου δεν μπορουσαν να ψυξουν επεξεργαστες με πολλα watt.

Προσωπικα πιστευω η Η60 δεν μπορει να καλυψει τις αναγκες το 3930 μιας και μιλαμε για εναν επεξεργαστη οπου φευγει απο το εργοστασιο με 130w tdp(αν θυμαμαι καλα) και η συγκεριμενη υδροψυξη εχει μονο και λεπτο ψυγειο.

Ενταξει σε στοκ καταστασεις δεν ειναι και τοσο για πεταμα :p

Εμενα ο 8350 με 125w, δεν ανεβαινει πανω απο 40-45 βαθμους ακομα και με εντονο, βαρυ Gaming. Βεβαια χειμωνα εχουμε κιολας, το σπιτι ειναι ...δροσερο :p, καλοκαιρι δε ξερω τι θα γινει :p

Δεν μου φαίνεται λογικό... εχεις παρεμβάλλει καμια αντισταση στην τροφοδοσία της αντλίας να ριξεις τα βολτ και λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφες, ή την εχεις συνδέσει στο cpu fan header της μητρικής και έχεις βάλει το fan control απο το bios στο voltage και αυξομειώνει τα ρευματα?

αν έχει γίνει το δευτερο σπενεργοποίησε το fan control απο το Bios να παίζει μονιμα η αντλία στο φούλ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.