Jump to content

Ανεξήγητα κρασαρίσματα

Lakisss

Recommended Posts

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Με τη νέα κάρτα κρασάρει μόνο του χωρίς να κάνεις καμία εργασία, ενώ τη τελευταία φορά έβγαλε μήνυμα κάτω δεξιά ότι δεν αναγνωρίζει gpu nvidia στο σύστημα.

2) Τσάμπα αγόρασα τη νέα κάρτα και δουλεύει η παλιά;

Περιμένω γνώμες.

Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι οι κάρτες πατάνε στην pci πολύ καλά. Έχει χρειαστεί να λιμάρω το μέταλλο κάρτας(εκεί που βιδώνει πάνω στο κουτί) για να χωθούν όλα τα pin μέσα. Το κουτί είναι δική σου πατέντα οπότε μπορεί να φταίει αυτό. Ρίξε λοιπόν το κουτί στο πλάι και χώσε την-όποια-κάρτα κάθετα, χωρίς να την βιδώσεις και δες.

Για να μην παιδεύεσαι με μνήμες, ubuntu και τα σχετικά βγάλε τον παράγοντα κάρτες/pci εκτός και τρέξε το σύστημα με την κάρτα της μητρικής. Αν είναι όλα εντάξει σκέψου ό,τι σου είπα και δες και το παρακάτω:

Diagnose video card problems by comparing with example corrupted screens

Video cards sometimes place some of their data in RAM on the motherboard. They load the data from the motherboard into the video card when needed. AGP motherboards occasionally corrupt the data when it's transferred into the video card. The artifacts can often look like very bad video RAM artifacts. In the case shown above the problem was solved by reducing the AGP speed multiplier from 8x to 4x. There are instructions on how to reduce your AGP multiplier on this page. PCI and PCI-Express video cards rarely have this problem.

παίδες και memtest έγινε και με διαφορετικές μνήμες bootarame και ρεύμα δώσαμε.

Επίσης Πέτρο δεν έχει on board VGA το Pc οπότε δε γίνεται να δοκιμαστεί κάτι τέτοιο.

Για τις γειώσεις που αναφέρθηκαν όλα είναι ΥΠΕΡκομπλέ

edit: Επίσης επειδή αναφερθηκαν σκασίματα σε πυκνωτές κλπ. Η μητρική δεν έχει κανέναν σκασμένο/φουσκωμένο εξάλλου όλοι solid caps είναι

Εγω να προτείνω να βγάλετε την μητρική εκτός κουτιού κ να δοκιμάσετε ξανά. Μήπως δεν πατάει σωστά η κάρτα.

Επίσης δοκιμή με παλιούς drivers γιατί παίζει chipset με κάρτα να να κανουν conflict απο οτι να ναι βλαμενους οδηγούς.

Αφου το πρόβλημα το κάνει μόνο με nvidia.

Sent from my Pantoflini N7100

Νίκο δεν είναι θέμα drivers όταν βλέπεις μέσα στο bios και κατά το ποστ πριν μπει καν στα win όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Επίσης αποκλείεται να είναι θέμα αν πατάει καλά η κάρτα ή όχι. Δοκιμάστηκαν μέχρι και 2 pci στη μητρική οι κάρτες μπήκαν όπως έπρεπε. Ε δε θέλει τις Nvidia. Δε γουστάρω που το λέω καθώς δεν έχει λογική, αλλά προσωπικά έχω κουφαθεί. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράμα.

Νίκο δεν είναι θέμα drivers όταν βλέπεις μέσα στο bios και κατά το ποστ πριν μπει καν στα win όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Επίσης αποκλείεται να είναι θέμα αν πατάει καλά η κάρτα ή όχι. Δοκιμάστηκαν μέχρι και 2 pci στη μητρική οι κάρτες μπήκαν όπως έπρεπε. Ε δε θέλει τις Nvidia. Δε γουστάρω που το λέω καθώς δεν έχει λογική, αλλά προσωπικά έχω κουφαθεί. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράμα.

Δεν ασχολείσαι αρκετά με troubleshooting γιαυτο σου φαίνεται περίεργο. Εμένα πια όλα μου φαίνονται πιθανά. Χεχε

Το να βγει απο το κουτί δεν το λέω μονο θέμα καρτών. Μπορεί να πατάει κάτι κ να γίνετε βραχυκύκλωμα. Δεν ξέρω τι μπορεί ακόμα να παίζει. Δεν έχει τίποτα να χάσει εκτός απο χρόνο. Όπως ειναι βγαλσιμο. Δοκιμη με αλλο τροφοδοτικό κ 1 dimm μνήμης αν γίνεται κ άλλης μάρκας

ρε συ Νίκο just food for thought

Αν έχει θέμα με βραχυκύκλωμα γιατί δεν βραχυκυκλώνει με ΑΤΙ κάρτα; Τη ντρέπεται;

Το βραχυκύκλωμα είναι βραχυκύκλωμα.-

Αλλο psu και μία μία ram έχουν δοκιμαστεί όπως γράφουμε.

Ας το βγάλει εγώ πρόβλημα δεν έχω, απλά μόνος του δε μπορεί με τίποτα να το κάνει. Θέλει 2 άτομα για να βγει η μητρική απο εκει μέσα. Αλλά βάζω το κεφάλι μου στη γκιλοτίνα ότι πάλι τα ίδια θα κάνει.

Επειδή τα μηχανήματα έχουν άποψη και χαρακτήρα και θέλουν το κακό μας.

Εσύ εξήγησε μου γιατί βραχυκυκλωνει με nvidia κ όχι με ati. Παίρνουν διαφορετικά ρεύμα? Έσκασε ξαφνικά ασυμβατότητα mobo με vga? Θυμήθηκε καμιά βεντέτα απο τα παλιά κ κάνει μουτράκια?

Επειδή πότε δεν ξέρεις κ όλα είναι πιθανά αναγκαστικά πρέπει να αποκλίσεις κ αυτήν την πιθανότητα αλλιώς αποδέχεσαι την ati κ πας παρακάτω αν κ φοβάμαι οτι θα ξανά σκάσει το θέμα.

Αν ήξερα την απάντηση στο ερώτημα ρε συ Νίκο δε θα σε ρωτούσα πιο πάνω. Τι με ρωτάς τώρα;

Απλά δε παίζει με τίποτα να είναι βραχυκύκλωμα. Το βραχυκύκλωμα είτε του έβαζες ΑΤΙ κάρτα είτε Nvidia είτε πιστωτική θα παρέμενε βραχυκύκλωμα είναι πολύ απλό εκτός αν ξεχάσα όλα όσα ξέρω.

Ας το κάνει πάντως και ας το βγάλει αλλά εδώ θα είμαστε με το αποτέλεσμα.

Λεπόν μόλις πήρα στα χέρια μου μία μητρική. Να ευχαριστήσω τον [MENTION=16220]sotoscorfu[/MENTION] και αποτελέσματα πλέον θα έχουμε αργά το βράδυ καθώς όλα τα άλλα έχουν δοκιμαστεί

Λοιπόν...τα επίσημα αποτελέσματα.

Χωρίς να αλλάξω τίποτα στο κουτί απλά φόρεσα την HD 6450 που μου δάνεισε η [MENTION=20975]karmen1983[/MENTION], και το μηχάνημα λειτουργεί κανονικότατα! Τέλος οι μπλε οθόνες, τέλος τα artifacts. Μεγάλη διαφορά είδα με τον ssd btw.

Πριν τη βάλω δοκίμασα πάλι με τη 630 μήπως και άλλαξε γνώμη, αλλά ούτε καν πρόλαβε να μπουτάρει και πέταξε μπλε οθόνη.:hehe:

Ανακεφαλαιόνωντας να θυμίσω ότι με 9500gt και gt630 δεν λειτουργεί πλέον, ενώ με 5770 και HD-6450 κανένα πρόβλημα. Βγάλτε συμπέρασμα τώρα...

Να ευχαριστήσω τον [MENTION=16220]sotoscorfu[/MENTION] που μου δάνεισε άλλη μητρική για δοκιμή, που τελικά δεν χρειάστηκε να στήσω.

Σκέφτομαι μα το θεό να μεταφέρω τα πάντα στην άλλη μητρική, αλλά φοβάμαι ότι αν δουλέψουν εκεί οι 9500gt, gt630 θα το πετάξω απ' το παράθυρο!:p

Τελικά έχω ΑΤΙ lover μητρική;:p Αγόρασα τσάμπα καινούργια κάρτα; Να κατάσχω τη κάρτα της Αγάπης στο όνομα του Project Plexi;:) (ελπίζω αύριο να μην ποστάρω με νέο πρόβλημα)

ρε συ σοβαρά τώρα βάλε τα πάνω στην άλλη mobo. Μα το Θεό θα σκάσω με αυτή την ιστορία.

Αν βαριέσαι να έρθω να το κάνω εγώ. Απλά να λυθεί η απορία:confused:

«Στο όνομα του True Violet Project άσε ήσυχη τη κάρτα»

Η κάρτα έχει κατασχεθεί by Lakisss*®. Η διεύθυνση του καταστήματος να μας δώσει μπούτονς μπάτονς μπουτόν(ς) να αποδοκιμάζουμε με ουστ την πορτοκαλί ριβιούερ. Να μάθει να διαλέγει χρώματα στις περιπέτειές της. (φοινίκι από το γνωστό franchise ζαχαροπλαστείο: έτσι κι έτσι αλλά ενδιαφέρον, δοκίμασ΄το αν δεν έχεις καλύτερα)

Οι &*%$# ΝVIDIA δοκιμάστηκαν σε άλλη μητρική είπατε; Υπάρχει περίπτωση η υποδοχή να έχει πρόβλημα (αόρατο με γυμνό μάτι;) και να είναι διαφορετική η αντιμετώπιση του «προβληματικού» pin ανάμεσα σε NVIDIA και ATI; Ή είναι βλακεία κάτι τέτοιο; Καλή σπαζοκεφαλιά έχει αντιμετωπίσει ο Lakisss, είναι να βαράς κεφάλι σε τοίχο. Το καλό της υπόθεσης: πήρε SSD αν κατάλαβα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.