Jump to content

Ανεξήγητα κρασαρίσματα

Lakisss

Recommended Posts

H παλιά σου κάρτα γραφικών σίγουρα ψοφάει σιγά σιγά.

Η καινούρια κάρτα σου πιστεύω ότι είναι καλή (θα αναφερθώ παρακάτω σε πιθανό πρόβλημα ασυμβατότητας).

Θέμα λειτουργικού που είπαν μερικοί ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να είναι.. Δεν βλέπετε ότι η οθόνη του BIOS έχει γίνει σαν πίστα του Kingdom of Kroz;

Όλα αυτά μου θυμίζουν ΟΛΟΪΔΙΟ πρόβλημα που είχε ένας φίλος με αντίστοιχης γενιάς hardware με το δικό σου:

Artifacts, κολληματα κλπ. Πρώτα αλλάζει κάρτα (αγόρασε καινούρια), μετά διαπιστώνει ότι το pc δεν ανοίγει με κατηλλειμένα τα 2 πρώτα ram slots και τη νέα κάρτα. Πλέον έχει τις μνήμες στις θέσεις 3 και 4 και φυσικά εγκατεστημένη τη νέα κάρτα γραφικών.

Δεν ξέρω γιατί εμφανίστηκαν και τα 2 προβλήματα ταυτόχρονα σε αυτόν, αλλά έτσι έγινε. Μπορεί να είναι κάποια τρελή ασυμβατότητα με τις νέες κάρτες γραφικών σε παλιές μητρικές με pci express.

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply
Q:What do the beeps emitted during the POST mean?

A: The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems.

(For reference only.)

1 short: System boots successfully

2 short: CMOS setting error

1 long, 1 short: Memory or motherboard error

1 long, 2 short: Monitor or graphics card error

1 long, 3 short: Keyboard error

1 long, 9 short: BIOS ROM error

Continuous long beeps: Graphics card not inserted properly

Continuous short beeps: Power error

μάλλον τα έχεις δει ήδη αλλά στα βάζω κι εδώ μπας και δεν τα διάβασες από το εγχειρίδιο. Οπότε τα πολλά beeps ήταν μάλλον ότι μέσα στον όλο χαμό δεν είχε κουμπώσει καλά η κάρτα. Δοκίμασέ τις και σε κανένα άλλο PCI αν γίνεται, μη τυχόν έχει πρόβλημα η υποδοχή πάνω στη μητρική (εκεί θα πας για μητρική αλλά προσωρινά τουλάχιστον να δεις) Καλά ξεμπερδέματα φίλε, it sucks.

Τρέλας συνέχεια...αρχίζω και πιστεύω ότι δεν έχω θέμα hardware.

Καταρχήν δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό και είχε την ίδια συμπεριφορά, οπότε κούμπωσα το παλιό που είναι εντάξει.

Μνημες (4x1gb.)

Εκκινώ κανονικά με μία στο πρώτο σλοτ (καλό αυτό), βάζω μία ταινία αλλά κρασάρει.

Βάζω δεύτερη στο δεύτερο σλοτ, και ακούω 24 beep χωρις να εκκινεί. Τη βγάζω και εκκινεί. :crazy:

Τη βάζω στο 3ο σλοτ, εκκινεί κανονικά και βάζω ταινία. Η ταινία παίζει λίγο, μαυρίζει η οθόνη και βγάζει παράθυρο για drivers. Αφού τους επανακτά δύο φορές, πετάει μπλε οθόνη με artifacts και σβήνει.

Τρέλας συνέχεια...αρχίζω και πιστεύω ότι δεν έχω θέμα hardware.

Καταρχήν δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό και είχε την ίδια συμπεριφορά, οπότε κούμπωσα το παλιό που είναι εντάξει.

Μνημες (4x1gb.)

Εκκινώ κανονικά με μία στο πρώτο σλοτ (καλό αυτό), βάζω μία ταινία αλλά κρασάρει.

Βάζω δεύτερη στο δεύτερο σλοτ, και ακούω 24 beep χωρις να εκκινεί. Τη βγάζω και εκκινεί. :crazy:

Τη βάζω στο 3ο σλοτ, εκκινεί κανονικά και βάζω ταινία. Η ταινία παίζει λίγο, μαυρίζει η οθόνη και βγάζει παράθυρο για drivers. Αφού τους επανακτά δύο φορές, πετάει μπλε οθόνη με artifacts και σβήνει.

Μου αρέσει που δοκιμάζεις 1-2 και δεν εκκινεί και δοκιμάζεις 1-3 και εκκινεί και λες δεν είναι θέμα hardware.

Χμμμμμ μείνε στις λίμες ρε :hehe:

Sorry που γελάω αλλά κάτι δε πάει καθόλου καλά με τόσες δοκιμές που έχεις κάνει.

Κάνε και αυτό με την 5770 να σου φύγει η απορία :p

Μητρική βρήκες ή ακόμα; :p

Μου αρέσει που δοκιμάζεις 1-2 και δεν εκκινεί και δοκιμάζεις 1-3 και εκκινεί και λες δεν είναι θέμα hardware.

Χμμμμμ μείνε στις λίμες ρε :hehe:

Το λέω για να αυθυποβάλλομαι.:hehe: Βεβαια είναι γνωστό ότι δεν έχω ιδέα τι κάνω.:p

Πετάξτε τις Nvidia! :p

Μια χαρά δουλεύει το μηχάνημα, και με όλες τις μνήμες επάνω. Ήδη απολαμβάνω τη ταινία μου. Το περιμένατε;

Τώρα τι κάνουμε; δεν μπορώ να μείνω με τη κάρτα έτσι!

-Τσάμπα αγόρασα την 630; (ανάθεμα την ώρα)

-Πως μπορώ να βάλω επάνω τουλάχιστον τις Nvidia; (τη παλιά η τη νέα)

Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ (το χρειάζομαι μετά τόση λαχτάρα), ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το θαύμα του.:p

9sq9.png

Ελπίζω να μην ξαναρχίσει τα κουλά... θα ενημερώσω αλλιώς.

Να πω κι εγώ την βλακεία μου.

Βαλε drivers απο 331.40 beta και πισω.Με ολους τους νεωτερους τρώω στιγμιαίες μαύρες οθόνες. Για μένα οι σταθερότεροι για την σειρά 600 ήταν οι 310.90 και 310.96

Έχω δοκιμάσει τους πιο παλιούς drivers που έβρισκα, ευελπιστώ μήπως με φορμάτ γίνει δουλειά και μπει μία Nvidia.

Είναι κρίμα να μην μπει πάλι αυτή που είχα μοντάρει εξαρχής και ταίριαζε οπτικά με το case, άλλωστε δεν παίζω παιχνίδια και αρκούσε.

Αν καταφέρω και δουλέψει η 630 θα μοντάρω αυτή και θα αντικαταστήσω τη παλιά.

[MENTION=4802]PetrosD[/MENTION] η ταινία μπήκε γιατί δεν χωράει μέσα στο κουτί η 5770, βρίσκει στο αυτοσχέδιο cooler δεξιά του slot.

Οι άλλες μπήκαν κανονικά γιατί ήταν κοντές, αυτός ήταν και ο λόγος που διάλεξα αυτή την 630 που αγοράστηκε άδικα εχτές.

[MENTION=29341]idonthave[/MENTION] το τσιγάρο το έκοψα, αλλά σήμερα "την άκουσα" και το σκέφτηκα προς στιγμή...

Νικο στο προβλημα σου εγω προσωπικα σηκωνω χερια ψηλα. Με το που ειδα εικονα απο bios ημουν 1000% σιγουρη οτι μιλαμε για hardware προβλημα. Για μια ακομα φορα αποδεικνύονται οτι ειναι μηχανηματα του διαβολου. Μη περιμενεις ξεκαθαρες απαντησεις.

Σου ειπα μιας κ πηρες ssd φερτο να κανουμε μοα φρεσκια εγκατασταση κ εχει ο θεος του hardware & software.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2

Εγώ θα γίνω κακιά τώρα και αρχικά θα ρωτήσω γιατί.

Και στη συνέχεια θα πω ότι σε pc που ανοίγει και κλείνει ότι ώρα του καπνίσει (όταν συζητούσαμε το πρόβλημα) με τι καρδιά και τι μυαλό προτείνει κάποιος flash bios. :blink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.