Lakisss Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 30, 2013 Lab-ιτες δώστε μία χείρα βοηθείας γιατί με το Project Plexi γιατί απελπίστηκα...Όλα ξεκίνησαν πριν καμιά εβδομάδα, όπου το pc σε βίντεο +720p. αναβόσβηνε η οθόνη, και κάτω δεξιά εμφάνιζε μήνυμα για πρόβλημα στους drivers της κάρτας και επανάκτησή τους. Το πρόβλημα εντάθηκε ώσπου μετά τη μαύρη οθόνη έκανε restart πλέον.Δοκίμασα τέσσερις άλλους drivrers αλλά τα ίδια, ώσπου δύο ημέρες μετά η οθόνη παρουσίασε artifacts και το μηχάνημα δεν εκκινούσε πια, κάνοντας ένα μπιπ περίπου των 2sec. (σας κάνω φουλ περιγραφή μήπως και βοηθήσω)Σκέφτηκα ότι η κάρτα παρέδωσε πνεύμα και αποφάσισα με βαριά καρδιά να βρω κάποια άλλη, άλλωστε δεν παίζω παιχνίδια.Αγοράζω σήμερα αυτή https://www.skroutz.gr/s/1945000/Gainward-GeForce-GT630-1GB-D5.html?from=account_favorites βγάζω όλους τους παλιούς drivers, την κουμπώνω και ξεκινάω.Το pc μουλαρώνει και κάνει 24 beep. Βάζω την παλιά ξεκινάει κανονικά, ωχ....ελαττωματική κάρτα?Ξανα τη καινούργια και πάλι τα beep, η Αγάπη μου προτείνει να βγάλω μνήμες, και το pc εκκινεί κανονικά με μία.Μετά βάζοντας διαδοχικά και τις τέσσερις μνήμες ξεκινούσε κανονικά με τη καινούργια κάρτα, αλλά και με τη παλιά! Έπαιζε και ταινίες κανονικά.1) Τι σχέση έχουν οι μνήμες λοιπόν με το κρασάρισμα των οδηγών της κάρτας?Περνάω drivers στη νέα κάρτα, βάζω ταινία και αρχίζουν πάλι τα κουλά. Έχω δει 6 μπλε οθόνες το απόγευμα και συνέχεια artifacts.Με τη νέα κάρτα κρασάρει μόνο του χωρίς να κάνεις καμία εργασία, ενώ τη τελευταία φορά έβγαλε μήνυμα κάτω δεξιά ότι δεν αναγνωρίζει gpu nvidia στο σύστημα.2) Τσάμπα αγόρασα τη νέα κάρτα και δουλεύει η παλιά;Περιμένω γνώμες.
idonthave Νοέμβριος 30, 2013 #2 Νοέμβριος 30, 2013 Αυτά τα μπλοκαρίσματα και ξεμπλοκαρίσματα που σου κάνει, εμένα μου πάει σε μητρική. Δοκίμασες να δουλέψεις το σύστημα χωρίς πολλά πολλά πάνω στην μητρική? Να αποσυνδέσεις usb καλώδια και οτιδήποτε άλλο ''περιττό'' έχεις, να το δουλέψεις με την κάρτα γραφικών μία μνήμη για αρχή και τον βασικό σου δίσκο και να δοκιμάσεις να περάσεις τους drivers για να δείς αν το ξανακάνει.
Lakisss Νοέμβριος 30, 2013 Author #3 Νοέμβριος 30, 2013 Το ενδεχόμενο να είναι μητρική είναι κάτι που τρέμω...
karmen1983 Νοέμβριος 30, 2013 #4 Νοέμβριος 30, 2013 Πριν προδικάσουμε θέμα hardware επειδή έτυχε να δω μερικά minidumps απο τις BSOD (τα έστειλα και σε έναν καλό άνθρωπο να τα δει ΛΟΛ) θα σου έλεγα να κάνεις το εξής γιατί για λαλακισμένα windows μου μοιάζει το πράμα. Πήγαινε εδώ Download Ubuntu Desktop | Ubuntu κατέβασε το 13.10 που λέει. Θα κάνει save ένα iso αρχείο. Μόλις το κατεβάσει (αν δεν έχεις φάει κρασάρισμα στο ενδιάμεσο ) θα γράψεις το iso σε ένα cd. Αν δεν ξέρεις πως πας εδώ The Official ImgBurn Website Το κατεβάζεις και κάνεις αυτά τα βήματα How to write an image file to a disc using ImgBurn - Guides - ImgBurn Support Forum Αφού το γράψεις πάτα restart και μετά πάτα το delete κουμπί να μπεις στο bios Εκεί θα του ορίσεις να ξεκινήσει απο το CD στο disk boot priority (ψάξε να δεις που είναι μεσα στο bios σου και βάλε 1ο το CD και απο κάτω θα εμφανιστεί ο δίσκος σου) Πατάς F10 (λογικά για save and exit διάβαζε όμως τις οδηγίες κάτω που σου λέει με τα κουμπιά όσο είσαι μέσα στο bios) Θα σε ρωτήσει να σώσει ή όχι. Πάτα το κουμπί Y (σημαίνει Yes) και enter. Αν έχεις κάνει καλά το copy στο cd θα πάει και θα ξεκινήσει απο αυτό. Οταν θα σε ρωτήσει να το δοκιμάσεις ή να το εγκαταστήσεις εσύ θα πεις δοκιμάσω. Κάτσε μέσα στο νέο σου περιβάλλον και δοκίμασε. Εκλεισε; Αν όχι, τοτε το πρόβλημα δεν* είναι Hardware. edit: ^^^*Παίζει ένα hardware να στην κάνει σε αυτή τη περίπτωση και είναι δίσκος. Αλλά long shot
HellhammeR Δεκέμβριος 1, 2013 #6 Δεκέμβριος 1, 2013 τι hardware έχεις? To cpu σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ώστε να δοκιμάσεις απευθείας απο αυτήν και να μην χρησιμοποιήσεις καθόλου την PCIe ?
Lakisss Δεκέμβριος 1, 2013 Author #7 Δεκέμβριος 1, 2013 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#ov , Q9400, 4gb. ram
Nick74 Δεκέμβριος 1, 2013 #9 Δεκέμβριος 1, 2013 γιατί για λαλακισμένα windows μου μοιάζει το πράμα.Πήγαινε εδώ Download Ubuntu Desktop | Ubuntu κατέβασε το 13.10 που λέει. Θα κάνει save ένα iso αρχείο. Μόλις το κατεβάσει (αν δεν έχεις φάει κρασάρισμα στο ενδιάμεσο ) θα γράψεις το iso σε ένα cd. +100000000000000000000000000000000000 Επισεις να συμπληρωσω, ΙΣΩΣ να σ αρεσει και αν δεν εχεις τιποτα ασυμβατα προγραμματα να μην ξαναγυρισεις στα winholes (η εστω πας σε dual boot)
thaaanos Δεκέμβριος 1, 2013 #10 Δεκέμβριος 1, 2013 για να μην χαλάς τα cd σου μπορείς να το (ubuntu) τρέξεις και απο usb χρησιμοποιώντας το YUMI – Multiboot USB Creator | USB Pen Drive Linux μπορείς πάνω του να περάσεις και ένα bootable antivirus για να αποκλείσεις και αυτήν την πιθανότητα. καθώς και το memtest86+ για να τσεκάρεις μνήμες Παίζει να κουμπώσεις τις κάρτες σε ένα άλλο pc να δείς συμπεριφορά ή και να τις τσεκάρεις με αυτό HOME PAGE OF MISHA CHERKES τσέκαρε την γείωση της κάρτας τσέκαρε το καλώδιο της οθόνης τσέκαρε και την οθόνη
Lakisss Δεκέμβριος 1, 2013 Author #11 Δεκέμβριος 1, 2013 Λεπον...είμαι στα πρόθυρα να το εκπαραθυρώσω. Έπαιξα με τη μπαταρία αλλά τίποτα. Έκανα αυτά που είπε η Αγάπη , αλλά όταν πάει να φορτώσει Ubuntu απ' το dvd βλέπω αυτό. Πλέον με το καλημέρα βλέπω. Δοκιμάζω τώρα να περάσω τους τελευταίους Nvidia drivers μήπως...
Lakisss Δεκέμβριος 1, 2013 Author #12 Δεκέμβριος 1, 2013 Χμμμ....αν αφαιρεθούν εντελώς οι drivers η οθόνη δείχνει κανονικά.
thaaanos Δεκέμβριος 1, 2013 #13 Δεκέμβριος 1, 2013 Ξέχνα το software, hardware πρόβλημα και δεν πρέπει να είναι ούτε η κάρτα ή οι κύριες μνήμες δες τις με (memtest) ή το bios έχει ξεκουδουνίσει, δοκίμασε να το ξαναφλασάρεις αλλιώς πας για mobo για διάβασε τι κάνει ατό το xpress recovery με το f12 στο boot και δοκίμασέ το
PetrosD Δεκέμβριος 1, 2013 #14 Δεκέμβριος 1, 2013 VGA είναι. Το ίδιο ακριβώς μου έκανε η 8800GTS.Επίσης να προσθέσω ότι μου κράσαρε ο firefox, το memtest έδειχνε τις μνήμες καλές, αλλά μόλις τις άλλαξα το πρόβλημα διορθώθηκε.
Lakisss Δεκέμβριος 1, 2013 Author #15 Δεκέμβριος 1, 2013 Η vga είναι κούτα, εχτές την πήρα. Τα ίδια κάνει και με την παλιά. Πέρασα τους τελευταίους drivers και άνοιξε κανονικά, όλα κομπλέ σε σημείο που είπα "έφτιαξε". Ξεκίνησα να τρέξω ένα Malware μήπως, αλλά κράσαρε πάλι και τώρα όλο μπλε οθόνες και artifacts. Σε bios δεν ξέρω να επέμβω, και δεν στεριώνει ανοικτό για memtest. Ήδη έχω ανοίξει τη μισή μπαλκονόπορτα και ετοιμάζομαι για σουτ.
thaaanos Δεκέμβριος 1, 2013 #16 Δεκέμβριος 1, 2013 Η vga είναι κούτα, εχτές την πήρα. Τα ίδια κάνει και με την παλιά.Πέρασα τους τελευταίους drivers και άνοιξε κανονικά, όλα κομπλέ σε σημείο που είπα "έφτιαξε". Ξεκίνησα να τρέξω ένα Malware μήπως, αλλά κράσαρε πάλι και τώρα όλο μπλε οθόνες και artifacts. Σε bios δεν ξέρω να επέμβω, και δεν στεριώνει ανοικτό για memtest. Ήδη έχω ανοίξει τη μισή μπαλκονόπορτα και ετοιμάζομαι για σουτ. πρώτα φτιάξε με το yumi ένα usb με to memtest πάνω να αποκλείσεις τις μνήμες ή ξήλωσέ τες και βάλτες μια μια αν έχει χαλασμένη μνήμη δεν μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω ψυχραιμία, παίζει να έχεις κολλήσει κάποιο bios virus δές και εδώ bios Virus -GIGABYTE GA-990FXA-UD3 σε αυτήν την περίπτωση ίσως το backup bios να σε σώσει οπότε κάνε πρώτα clear cmos από τα jumperακια και μετά σώσε το bios της mobo σου απο το site της gigabyte σε ένα usb και μπές από το boot στο qflash για να το φλασάρεις
thaaanos Δεκέμβριος 1, 2013 #17 Δεκέμβριος 1, 2013 μπορεί να έγινε το εξής1. το βιντεο είχε ιο που πήγε να χαρχαλέψει το bios 2. στο reboot η μητρική το κατάλαβε και φορτωσε το backup bios3. το backup bios είναι παλία έκδοση και έχει προβλήματα ασυμβατότητας με τις gpu που έχειςπχ να είναι η f4 έκδοση δες http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2846#biosκαι σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι bios reflashαλλά μην το δοκιμάσεις αν δεν έχει ελέξει τις μνήμες πρώτα γιατί αν είναι χαλασμένες δεν θα γίνει σωστά το flasharismaπροφανώς μετά boot απο yumi με το antivirus full scan ton δισκο σου
Lakisss Δεκέμβριος 1, 2013 Author #18 Δεκέμβριος 1, 2013 Εντάξει όλα αυτά, αλλά πλέον δεν μένει ανοικτό ώστε να τα κάνω...άσε που αν καταφέρει και ξεκινήσει δείχνει άλλα ντάλα η οθόνη και δεν ξέρεις τι κάνεις. Πρέπει να βρώ άλλο pc να δοκιμάσω κάρτα, μνήμες. Το αφήνω για σήμερα.
HellhammeR Δεκέμβριος 1, 2013 #19 Δεκέμβριος 1, 2013 δοκίμασε και τροφοδοτικό αν μπορείς να βρεις κάποιο.
karmen1983 Δεκέμβριος 1, 2013 #20 Δεκέμβριος 1, 2013 Νίκο απο ότι είδα συνεχίζει και πήγε πλέον και έξω απο τα windows άρα ΔΕΝ είναι drivers. Κάρτα δεν είναι εκτός αν είσαι τέρας γκίνιας και έχεις μία κουτάτη χαλασμένη και μία ακόμα.Ξέρω ότι έχεις πλέξι στη μητρική αλλά πάρε τη κάρτα και κούμπωσε την στην πορτοκαλί PCI και δες τι θα κάνει.Επίσης επειδή έχεις επέμβει στο τροφοδοτικό σου και ο διάολος έχει πολλά ποδάρια κούμπωσε πρόχειρα ένα άλλο επάνω και δοκίμασε.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.