cabdik Νοέμβριος 30, 2013 #21 Νοέμβριος 30, 2013 [MENTION=7477]adpanos[/MENTION], καπου τα εχεις μπερδεψει μου φαινεται ή δεν διαβασες καλα..!! το συστημα που εχει "celeron g530 pc που έχω αγορασμένο πριν ένα χρόνο 485 eurosεπεξεργαστής g530 sandy bridgeμητρική asus p8h61m-le rev.2μνήμη 4gb corsair value ram ddr3δίσκος seagate barracuda 250 gb sata3οδηγός dvdr samsung τροφοδοτικό deer 500 wattsκουτί asus vento mid tower"1 εφοσον την δουλεια την κανει ο επεξεργαστης, η καρτα γραφικων στη συγκεκριμενη περιπτωση, δεν παιζει κανενα ρολο, πλην της απεικονισης στο μονιτορ. πραγμα που το κανει με οποιαδηποτε onboard. 2 SATA 3 εχει...!!3 το τροφοδοτικο ειπαμε, θελει αλλαγη. 4 μνημες, το μονο που χρειαζεται ειναι να αλλαξει σε 2χ4GB DDR3 εφοσον εχει μονο 2 SLOTS..! και ΑΝ ειναι ηδη καλυμμενα..! μπορει να εχει 1χ4GB..!! http://www.skroutz.gr/s/292817/Kingston-HyperX-Genesis-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3K2-8GX.htmlτο Chipset, ναι..., δεν ειναι και το καλυτερο, αλλα αν δεν "παιζει" με το BIOS, λιγη διαφορα θα του κανει..!! αν θα αναβαθμισει τελικα, η αν θα παει σε ριζικη αλλαγη, εξαρταται καθαρα απο το μπατζετ του..! για να παει σε ριζικη αλλαγη, θα ξεπερασει τα 400€...!! ενω η αναβαθμιση θα κοστισει περι τα 280-300€
nikonick Νοέμβριος 30, 2013 Author #22 Νοέμβριος 30, 2013 καλημέρα σε όλους και ξανά πολλά ευχάριστο για τις τόσες πολλές απαντήσεις σαςναι γνωρίζω ότι η μητρική μου παίρνει cpu 1155 οποτε θα κοιτάξω στο ebay να βρω κανένα μεταχειρισμένο i3, i5σύμφωνο απόλυτα με τον φίλο mokou δηλαδή ότι το video rendering θέλει δυνατό cpu, μονο το sony vegas 12 pro χρειάζεται και καλή κάρτα γραφικών κατηγοριας cuda η quadroμε τον g530 κάνω video rendering sd όχι hd σε περίπου δυο ώρες και 25 λεπτά με κάποια effects, όχι άσχημαθα κοιτάξω προσεκτικά όλες τις προτάσεις σας και θα καταλήξω κάπου μέσα στα χριστούγεννα όταν θα έχω και τα χρήματαευχάριστο όλουςκαλή μέρα
adpanos Νοέμβριος 30, 2013 #23 Νοέμβριος 30, 2013 @adpanos, καπου τα εχεις μπερδεψει μου φαινεται ή δεν διαβασες καλα..!! το συστημα που εχει "celeron g530 pc που έχω αγορασμένο πριν ένα χρόνο 485 euros επεξεργαστής g530 sandy bridge (IGP = μνήμη από σύστημα, υποτυπώδης κάρτα) μητρική asus p8h61m-le rev.2 Intel® H61(B3) chipset : 4 x SATA 3Gb/s port(s), blue = SATA II 2 x DIMM, μνήμη 4gb corsair value ram ddr3 δίσκος seagate barracuda 250 gb sata3 οδηγός dvdr samsung τροφοδοτικό deer 500 watts κουτί asus vento mid tower" Αυτά ! Πιστεύω πως η πλατφόρμα που έχει ΔΕΝ αξίζει για βάση συστήματος, ώστε να χτίσεις με μια 300€ πάνω της σύγχρονο σύστημα.
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #24 Νοέμβριος 30, 2013 Αν το σύστημα που είχε ήταν κομπλέ στα υπόλοιπα θα έλεγα για I7. Να σκάσει μια 300€ (τιμή Κύπρου) και να είναι εντάξη. Αλλά αν δεις από την μια 4gb ram , από την άλλη παλιός 250gb, τρίτον ενσωματωμένη κάρτα γραφικων, 4ο deer τροφοδοτικό, πέμπτο H61 μητρική. Intel? H61 Express ChipsetΓια αυτό τον λόγο θα προσπαθούσα να αλλάξω και οτιδήποτε άλλο πέρα της cpu μπορούσα.Αν και ως AMDας θα έπρεπε να συμφωνήσω, δεν βλέπω τον λόγο να αλλάζει όλο το σύστημά του.Για επεξεργαστή γιατί να δώσει 300€? Γίνεσαι υπερβολικός εδώ. Μπορεί να πάρει ένα μοντέλο που να παίζει κοντά στα 150-200€, έναν quad i5, και να έχει παρόμοιες επιδόσεις με τον 8320 στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μπορεί να δώσει και λιγότερα αφού όπως φαίνεται ποιο πάνω αξιοποιεί το eBay. Αφαίρεσε και ένα π.χ. 25άρι που θα δώσει τον δικό του.Τα 4GB RAM αν είναι 1X4GB αναβαθμίζονται εύκολα και οικονομικά στα 8GB με αγορά άλλου ενός. Αν είναι 2Χ2GB επίσης δύο 4άρια θα του κοστίσουν 60€, 40€ αν σκοτώσει τα 2Χ2GB με 20€.Ο δίσκος δεν νομίζω να είναι πρόβλημα που είναι μόλις 250GB. Πέρσι το έφτιαξε το μηχάνημα, SATA3 είναι, δεν είναι κατ΄ανάγκη για πέταμα. Με τα λεφτά που δεν θα δώσει αλλάζοντας όλο το σύστημα παίρνει έναν 120άρι Samsung SSD και το σύστημα απογειώνεται. Θα παίζει ο Samsung σε SATA2? Ε και? Και εγώ σε SATA2 τον έχω. Το μοναδικό σύστημα με SATA3 που έχω, κάθεται στο σαλόνι ως HTPC!!!Τι και αν έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Δεν βλέπω να παίζει παιχνίδια.Το Deer ναι είναι θέμα, με τον 8320 των 125W και μια επιπλέον κάρτα γραφικών. Αν όμως δεν έχει ανάγκη την ξεχωριστή GPU και πάει και σε έναν quad Intel των 60-80W, δεν χρειάζεται καμιά αλλαγή στο τροφοδοτικό.Όσον αφορά την μητρική, την δουλειά της την κάνει; Quad επεξεργαστές υποστηρίζει; Ποιος ο λόγος να την αλλάξει; Για το USB3? Για το SATA3? Επειδή δεν υποστηρίζει Crossfire ή SLi? Δεν γίνομαι ειρωνικός εδώ, απλά δεν βλέπω τον λόγο σε ένα PC που θα δουλεύει, δεν θα παίζει, να μιλάμε για αλλαγή μητρικής επειδή έχει το H61 chipset. Ε και?Εγώ προσωπικά θα άλλαζα μόνο επεξεργαστή και μνήμη. Λαμβάνοντας υπόψιν και το σχόλιο στο πρώτο postέχω ένα pc με τον intel g530 εδώ και ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την ως τώρα απόδοση του στα προγράμμτα που δουλεύωθεωρώ ότι αυτός είναι ο μόνος λογικός και οικονομικός δρόμος αναβάθμισης.[MENTION=28781]nikonick[/MENTION]i5 πάρε ώστε να έχεις 4 κανονικούς πυρήνες, όχι 2 + 2 μισούς από το Hyperthreading + ότι άλλα καλούδια έχει ο i5 έναντι του i3.
adpanos Νοέμβριος 30, 2013 #25 Νοέμβριος 30, 2013 Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά ένα σύστημα yanni. Σε αυτό τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε.Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως νοείται deer τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/312449/Deer-500W-DR-8500BTX.html και h61-le μητρική ,ώριμη βάση για να σκάσεις φράγκα για σύστημα. Αν παρόλα αυτά δεν τον ενδιαφέρει κάτι παραπάνω ας κοιτάξει αυτό που λες .Και όχι δεν θα έχει ίδια απόδοση σε αρκετές τέτοιου τύπου εφαρμογές. Εγώ μέσα σε όλα τα παραπάν έχω προτείνει και ξεχωριστή καρτούλα αν είδες.Δεν ξερουμε και τι μνήμη έχει , βέβαια 1x4gb ή 2x2gb ...Να πω εδώ πως ένας I5 3330 κοστίζει 190€ στην κύπρο στα γρήγορα που κοίταξε και ένας I7 3770 330€ στο φτηνότερο κατάστημα . Δεν μιλάμε για τιμές Ελλάδας ...
cabdik Νοέμβριος 30, 2013 #26 Νοέμβριος 30, 2013 Ουτως η αλλως, SATA2- SATA 3 δεν παιζει ρολο σε HDD... ........!!!! προτασεις επεσαν στο τραπεζι, ας αποφασισει ο ενδιαφερομενος..!!
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #27 Νοέμβριος 30, 2013 Ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά ένα σύστημα yanni. Σε αυτό τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε.Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως νοείται deer τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/312449/Deer-500W-DR-8500BTX.html και h61-le μητρική ,ώριμη βάση για να σκάσεις φράγκα για σύστημα. Αν παρόλα αυτά δεν τον ενδιαφέρει κάτι παραπάνω ας κοιτάξει αυτό που λες .Και όχι δεν θα έχει ίδια απόδοση σε αρκετές τέτοιου τύπου εφαρμογές. Εγώ μέσα σε όλα τα παραπάν έχω προτείνει και ξεχωριστή καρτούλα αν είδες.Δεν ξερουμε και τι μνήμη έχει , βέβαια 1x4gb ή 2x2gb ...Το deer ας πούμε ότι είναι για 300 άντε 350W max φορτίο. Να μην πούμε 300? Να πούμε 250W? Με μόνο έναν i5 πάνω των 80W max και άντε άλλα 50W - και πολλά βάζω - τα υπόλοιπα, το τροφοδοτικό αυτό μπορεί να γράφει Deer πάνω, πρακτικά όμως δεν θα ιδρώσει καν. Η μητρικούλα είναι της ASUS με Intel chipset. Μια χαρά ώριμη είναι. Μην γινόμαστε και υπερβολικοί.Και την καρτούλα ναι την είδα, τον λόγο προσθήκης μιας 7730 δεν βλέπω.Όσο για την μνήμη, αν έχει 1Χ4GB ή 2Χ2GB είτε αλλάξει πλατφόρμα, είτε παραμείνει με την ίδια, λίγο ενδιαφέρουν. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πάει στα 8GB minimum.
adpanos Νοέμβριος 30, 2013 #28 Νοέμβριος 30, 2013 Δεν μιλάω για κατανάλωση αλλά για ποιότητα - αξιοπιστία.
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #29 Νοέμβριος 30, 2013 Ε ωραία, με τα λεφτά που ΔΕΝ θα δώσει αλλάζοντας όλη την πλατφόρμα παίρνει ένα 430 Corsair με 40 ευρώ και καθάρισε.
salde Νοέμβριος 30, 2013 #30 Νοέμβριος 30, 2013 το ebay δε μοιάζει να είναι ο καλύτερος τόπος για αγορά επεξεργαστή, αν είναι να κοιτάς μεταχειρισμένα δες και τις αγγελίες στο thelab μήπως βρεις πακέτο κάτι μητρική-επεξεργαστή.
Μοκου Νοέμβριος 30, 2013 #31 Νοέμβριος 30, 2013 το ebay δε μοιάζει να είναι ο καλύτερος τόπος για αγορά επεξεργαστή, αν είναι να κοιτάς μεταχειρισμένα δες και τις αγγελίες στο thelab μήπως βρεις πακέτο κάτι μητρική-επεξεργαστή.Μην το κανεις φιλε μ!!! Η motherboard εχει 3+1 phase ειναι πολυ μικρη για να ταισει το cpu 3770 σε πληρες φορτιο!!Πας σε αλλο pc να εχεις το κεφαλι σ καθαρο οτι δεν θα ξεχιλωση η μητρικη απο ρευμα!Μετα θα πληρωσεις 2πλα!Σκεψου το.....
nikonick Νοέμβριος 30, 2013 Author #32 Νοέμβριος 30, 2013 καλο απόγευμα σε όλουςευχάριστο πολύ όλους για τις απαντήσεις σαςφαίνεται ότι έχω δυο επιλογές δηλαδή να πωλήσω το pc μου (intel g530) ως έχει και να παο σε καινούργιο είτε σε amd η σε intelη άλλη επιλογή είναι να κρατήσω το pc μου και απλά να αλλάξω τον επεξεργαστή (Socket 1155) με πιο δυνατόέχω ψάξει παρα πολύ το ebay, μπορώ να πω ότι το ebay γερμανίας έχει παρα πολύ χαμηλές τιμές πιο χαμηλές από εδώ στην κύπρο σε cpu, μητρικές και σε barebone συστήματα δηλαδή έτοιμα pc χωρίς δίσκογια τους φίλους που έχουνε ρωτήσει τι μνήμη έχω είναι η corsair value ram 4 gb ddr3 1 dimmνομίζω ότι οι amd κάνουνε καλλίτερη διαχείριση μνήμης και μάλλον προσανοτολιζομαι για καινούργιο amdτο θέμα ότι δεν μπορώ να παο άμεσα σε 8 gb μνήμης λόγο ότι τα προγράμματα μου είναι στα 32 bits sony vegas, bryce 3d και αυτό με περιορίζει ίσος πολύμίλησα με κάποιον πολίτη το πρωί και μπορεί να μου δώσει amd fm1 α6 3650 όλα καινούργια αλλα να τον στήσω εγώ στα 320 eurosamd a6 3650μητρική asrock a55m2 x 2 gb ddr3 ram apacerlg dvdrwδίσκος wd red nas 1 terraκουτί asus ventoτροφοδοτικό xilence 350 wattsτο pc σίγουρα δεν είναι κατηγοράς i5 τώρα το δικό μου pc θα πρέπει να πωληθεί έστω και στα 230-250 ώστε να παο για τον τον amd a6για κάρτα γραφικών θα κοιτάξω για quadro στο ebay έστω και μεταχειρισμένη
salde Νοέμβριος 30, 2013 #33 Νοέμβριος 30, 2013 αν βάλεις το λειτουργικό σε 64bit τα προγράμματα που σε ενδιαφέρουν θα έχουν θέμα να τρέχουν στα 32;μεταχειρισμένη CPU από ebay μπορεί να είναι φτηνή αλλά αν έχει πρόβλημα θα δυσκολευτείς. Το τροφοδοτικό των 350 δεν είναι αρκετά μικρό; Αν είναι να αγοράσεις άλλα πράγματα από αυτά που έχεις, ας πάρεις τουλάχιστον καλά.
cabdik Νοέμβριος 30, 2013 #34 Νοέμβριος 30, 2013 φιλε nikonick, νομιζω οτι ο τροπος σκεψης σου ειναι εντελως λαθος..!! 1 εχεις ηδη μικρο συστημα, ποιο το οφελος να αλλαξεις με αλλο μικρο?2 την μνημη την διαχειριζονται τα λειτουργικα συστηματα, και οχι οι επεξεργαστες. οι επεξεργαστες απλα επικοινωνουν με τα υπολοιπα υποσυστηματα..!!3 βαζεις 8gb για να ωφεληθει, και το συστημα σου αλλα και τα προγραμματα..! πως? απλα.. τα προγραμματα που δουλευεις, θα εχουν περισσοτερη διαθεσιμη μνημη για να λειτουργουν πιο ανετα..!! αλλα με την προυποθεση, να εχεις 64μπιτο λειτουργικο...! κι εφοσον εχεις 1χ4gb , πολυ ανετα βαζεις αλλο ενα ιδιο και καθαρισες..!!4 κι εναν καλο 4πυρηνο, και εισαι αρχοντας..!! και τροφοδοτικο βεβαια..., μην ξεχνιομαστε!!!
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #35 Νοέμβριος 30, 2013 230-250 δεν θα πωληθεί ο Pentium. Γνώμη μου πάντα. Από εκεί και πέρα ότι νομίζεις.
idonthave Νοέμβριος 30, 2013 #36 Νοέμβριος 30, 2013 αν έχεις βρεί να το πουλήσεις το μηχάνημα και να πας σε ίδια κατηγρία σύστημα μην το κάνεις. Αυτο που σου πρότειναν τα να βάλεις κάποιον i5 , μνήμη και τροφοδοτικό συμφωνώ.
nikonick Δεκέμβριος 1, 2013 Author #37 Δεκέμβριος 1, 2013 καλημέρα σε όλουςναι, σύμφωνο με τους φίλους στο ότι η καλύτερη λύση θα είναι η αλλαγή του cpu, τροφοδοτικού και ακόμη 4 gb μνήμης το θέμα αν παο σε windows χρ pro 64 δεν θα δουλεουνε κάποια από τα τα προγράμματα μουγια window 7 δεν παο προς το παρόν γιατί συνήθισα τόσα χρονια με τα χργια την τιμή του pc μου ναι μπορεί να πωληθεί αφού ακόμη και ο παλιός p4 πιάνει πάνω από 100 euros ρίξτε μια ματια για να διαπιστώσετε ποσο πάνω είναι οι τιμές εδώCyprus classified ads, Desktops & PC's,cyprus, desktop, pc, dell, hewlett packard, for sale, nicosia, limassol, paphos, pafos, larnaka, larnaca*on www.bazaraki.com
yanni Δεκέμβριος 1, 2013 #38 Δεκέμβριος 1, 2013 για window 7 δεν παο προς το παρόν γιατί συνήθισα τόσα χρονια με τα χρΞεσυνήθισε ή επέλεξε έστω την λύση του dual boot. Τα 7 πάντως είναι ένα λειτουργικό που μπορεί εύκολα να συνηθίσει κάποιος που προέρχεται από τα XP. Αν και πάλι επιθυμείς να μείνεις με τα XP και μόνο τα XP, αναβάθμισε τον επεξεργαστή ΜΟΝΟ και άραξε όπως είσαι. Τα XP δεν σου απαγορεύουν να πας σε i5.
salde Δεκέμβριος 1, 2013 #39 Δεκέμβριος 1, 2013 nikonick,εσύ ξέρεις καλύτερα για πάρτη σου τι σε βολεύει, όμως τα XP έχουν τελειώσει. Αν όχι σήμερα, σε 1-2-3 χρόνια θα ζορίζεσαι να βρεις hardware για αυτά. Εκτός αν σκοπεύεις να τα υποστηρίζεις εσαεί μόνος σου και να κάνεις ταρζανιές κάθε φορά που κάτι θα θέλει αλλαγή, αργά ή γρήγορα θα περάσεις σε άλλο λειτουργικό. Όποτε κι αν το κάνεις θα έχεις μικρή ή μεγάλη learning curve. Καλύτερα γρήγορα παρά αργά, έστω με το dual boot που σου λένε τα παιδιά.
cabdik Δεκέμβριος 2, 2013 #40 Δεκέμβριος 2, 2013 καλημέρα σε όλουςναι, σύμφωνο με τους φίλους στο ότι η καλύτερη λύση θα είναι η αλλαγή του cpu, τροφοδοτικού και ακόμη 4 gb μνήμης το θέμα αν παο σε windows χρ pro 64 δεν θα δουλεουνε κάποια από τα τα προγράμματα μουγια window 7 δεν παο προς το παρόν γιατί συνήθισα τόσα χρονια με τα χργια την τιμή του pc μου ναι μπορεί να πωληθεί αφού ακόμη και ο παλιός p4 πιάνει πάνω από 100 euros ρίξτε μια ματια για να διαπιστώσετε ποσο πάνω είναι οι τιμές εδώCyprus classified ads, Desktops & PC's,cyprus, desktop, pc, dell, hewlett packard, for sale, nicosia, limassol, paphos, pafos, larnaka, larnaca*on www.bazaraki.comδεν νομιζω να εχεις προβλημα με τα προγραμματα, αν πας σε 7αρια 64bit..!! βεβαια δεν γνωριζω ολα τα προγραμματα που χρησιμοποιεις....., αλλα δεν νομιζω να μην μπορεις να βρεις καποια πιο νεα εκδοση, η οποια να λειτουργει και σε 7..!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.