nikonick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2013 χαιρετώ όλους,έχω ένα pc με τον intel g530 εδώ και ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την ως τώρα απόδοση του στα προγράμμτα που δουλεύωsony acid pro, propellerhead's reason 3.5, adobe audition, gimp 2.8σύντομα αρχίζω με bryce 3d 7 pro και sony vegas studio 10 (αναμένονται από ebay σε πολύ χαμηλή τιμή)τον celeron g530 μπορώ να τον πωλήσω μέχρι και 280 euro και να πάρο ένα pc με τον sempron 190 x2 στα 280 euros αλλα δεν ξέρω εάν η απόδοσης του sempron είναι πολύ καλύτερη από τον g530 που έχωτο pc με τον sempron έχει από τι μου εξήγησε of πολίτης του καταστήματος πολύ πιο ποιοτικά εξαρτήματα από αυτόν που έχω και όντως η απόδοση επηρεάζεται κατά πολύ προς το καλύτεροπαρακαλώ θα ήθελα την συμβουλήν σας σας και εάν αξίζει να δώσω τον celeron για για να πάρο τον sempronsempron pc στα 345 euros καινούργιος με τρία χρονια εγγύησηεπεξεργαστής sempron 190 x2 με πυρήνα sargasμητρική asus msa78l-leμνήμη 3 gb ddr3 (3 x 1gb kit) extreme performance viper series pc3δίσκος western digital 1 terra red nas sata3κάρτα γραφικών sapphire radeon hd 6570 ultimate 1 gb gddr3οδηγός dvdr liteon 1-has122τροφοδοτικό xilence 580 watts red wingκουτί coolermaster elite 372 mid towerceleron g530 pc που έχω αγορασμένο πριν ένα χρόνο 485 eurosεπεξεργαστής g530 sandy bridgeμητρική asus p8h61m-le rev.2μνήμη 4gb corsair value ram ddr3δίσκος seagate barracuda 250 gb sata3οδηγός dvdr samsung τροφοδοτικό deer 500 wattsκουτί asus vento mid towerσας ευχάριστο πολύ
adpanos Νοέμβριος 29, 2013 #2 Νοέμβριος 29, 2013 Κράτησε από το pc που έχεις Τροφοδοτικό (εδώ με ερωτηματικό ????? ΜΕΓΑΛΟ) Κουτί Μνήμη Σκληρό δίσκος Dvd RW και κοίταξε σε ένα σύστημα με AMD FX 8320 8-CORE 3,5Ghz https://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320.html?keyphrase=FX+8320 ή AMD FX 6300 6-CORE 3,5Ghz https://www.skroutz.gr/s/2524846/AMD-FX-6300-Box.html?keyphrase=FX+6300 ASUS M5A97 R2.0 https://www.skroutz.gr/s/2348801/Asus-M5A97-R2-0.html HD7730 κάρτα γραφικών !!! https://www.skroutz.gr/s/3712220/Sapphire-Radeon-HD7730-1GB-GDDR5-UEFI.html Σύνολο για τα παραπάνω θες 245 - 280€ ! Μέχρι τα 345€ του sempton μένουν χρήματα και για 8GB DDR3 μνήμη !! https://www.skroutz.gr/s/292817/Kingston-HyperX-Genesis-8GB-DDR3-1600MHz-KHX1600C9D3K2-8GX.html ή για ένα καλύτερο και αξιόπιστο τροφοδοτικό https://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.html?keyphrase=xfx+550 Τα μηχανάκια που θες ΔΕΝ κάνουν .... Κάπου είδα SONY VEGAS .... με SEMPTON και Celeron ... :tongue::tongue: Αργότερα συμπλήρωσε και έναν SSD 120GB και ακόμα 8GB DDR3 1600Mhz μνήμη ... και θα πάθεις πολιτισμικό σοκ ! Μια ιδέα της διαφοράς που έχεις με ssd δίσκο είναι η ακόλουθη . [ame] [/ame] ή Θα προτιμούσα την σύνθεση με τροφοδοτικό, μιας και το deer που έχεις είναι για κλάματα ... Μην πάρεις κανένα pc στο χέρι .....
Oric Νοέμβριος 29, 2013 #3 Νοέμβριος 29, 2013 Όχι, δεν αξίζει. Πας από τη Σκύλλα στη Χάρυβδι. Με 345€ στήνεις πολύ πιο γρήγορη μηχανή - και τα 3 χρόνια εγγύησης δεν είναι ισχυρό επιχείρημα...
Nick74 Νοέμβριος 29, 2013 #4 Νοέμβριος 29, 2013 αν παιζει θεμα budget σιγουρα ειναι προτιμοτερη η λυση amd, αλλα -χωρις να ειμαι ιδιεταιρα γνωστης των amd επεξεργαστων- πας για 8320 που προτεινει το παλικαρι (εχω την εντυπωση πως ο 8350 ειναι ανωτερος, αλλα για καποιο λογο ολοι οι amd fans προτεινουν τον 8320... δε γνωριζω το γιατι, αλλα παιζει να εχουν καποιο σοβαροτερο λογο εκτος της τιμης), οχι sempron και κουραφεξαλα. Τωρα οσον αφορα το bryce 3d 7 pro προτιμησε μια απο τις gtx470, gtx 570, gtx580, gtx670 εστω και μεταχειρισμενες. Προκειται για quadro καρτες με 32-48 rendering processors (μια ευγενικη χορηγεια της nvidia στους απλους χρηστες και χοντρη π...στια απεναντι στους επαγγελματιες το να πουλαει ιδιο προιον με κλειδωματα και διαφορετικους drivers ) Επισεις δε νοειται σημερα pc χωρις ssd... Καλος επεξεργαστης + hdd ειναι σα να βαζεις μηχανη bmw σε ενα τρακτερ
adpanos Νοέμβριος 29, 2013 #5 Νοέμβριος 29, 2013 αν παιζει θεμα budget σιγουρα ειναι προτιμοτερη η λυση amd, αλλα -χωρις να ειμαι ιδιεταιρα γνωστης των amd επεξεργαστων- πας για 8320 που προτεινει το παλικαρι (εχω την εντυπωση πως ο 8350 ειναι ανωτερος, αλλα για καποιο λογο ολοι οι amd fans προτεινουν τον 8320... δε γνωριζω το γιατι, αλλα παιζει να εχουν καποιο σοβαροτερο λογο εκτος της τιμης), οχι sempron και κουραφεξαλα.Τωρα οσον αφορα το bryce 3d 7 pro προτιμησε μια απο τις gtx470, gtx 570, gtx580, gtx670 εστω και μεταχειρισμενες. Προκειται για quadro καρτες με 32-48 rendering processors (μια ευγενικη χορηγεια της nvidia στους απλους χρηστες και χοντρη π...στια απεναντι στους επαγγελματιες το να πουλαει ιδιο προιον με κλειδωματα και διαφορετικους drivers ) Με αυτό το budget και αυτό το τροφοδοτικό ? Οι AMDάδες προτείνουν τον 8320 γιατί πολύ απλά είναι ακριβώς το ίδιο με έναν 8350 και γλυτώνεις 40€ .. Είναι ίδια chip και είναι και τα δυο ξεκλείδωτα .
Nick74 Νοέμβριος 29, 2013 #6 Νοέμβριος 29, 2013 Με αυτό το budget και αυτό το τροφοδοτικό ?Οι AMDάδες προτείνουν τον 8320 γιατί πολύ απλά είναι ακριβώς το ίδιο με έναν 8350 και γλυτώνεις 40€ ..Είναι ίδια chip και είναι και τα δυο ξεκλείδωτα .thanks φιλε μου, αυτο ηθελα να το ρωτησω εδω και καιρο αλλα δεν επεφτα σε καταλληλο τοπικ να κανω την ερωτηση.Αρα μιλαμε απ οτι καταλαβα για εργοστασιακη διαλογη απο το ιδιο προιον με διαφορετικα προρυθμισμενα clocks... ε ναι, δεν αξιζει ετσι...
yanni Νοέμβριος 29, 2013 #7 Νοέμβριος 29, 2013 χαιρετώ όλους,έχω ένα pc με τον intel g530 εδώ και ένα χρόνο και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την ως τώρα απόδοση του στα προγράμμτα που δουλεύωsony acid pro, propellerhead's reason 3.5, adobe audition, gimp 2.8σύντομα αρχίζω με bryce 3d 7 pro και sony vegas studio 10 (αναμένονται από ebay σε πολύ χαμηλή τιμή)τον celeron g530 μπορώ να τον πωλήσω μέχρι και 280 euro και να πάρο ένα pc με τον sempron 190 x2 στα 280 euros αλλα δεν ξέρω εάν η απόδοσης του sempron είναι πολύ καλύτερη από τον g530 που έχωτο pc με τον sempron έχει από τι μου εξήγησε of πολίτης του καταστήματος πολύ πιο ποιοτικά εξαρτήματα από αυτόν που έχω και όντως η απόδοση επηρεάζεται κατά πολύ προς το καλύτεροπαρακαλώ θα ήθελα την συμβουλήν σας σας και εάν αξίζει να δώσω τον celeron για για να πάρο τον sempronsempron pc στα 345 euros καινούργιος με τρία χρονια εγγύησηεπεξεργαστής sempron 190 x2 με πυρήνα sargasμητρική asus msa78l-leμνήμη 3 gb ddr3 (3 x 1gb kit) extreme performance viper series pc3δίσκος western digital 1 terra red nas sata3κάρτα γραφικών sapphire radeon hd 6570 ultimate 1 gb gddr3οδηγός dvdr liteon 1-has122τροφοδοτικό xilence 580 watts red wingκουτί coolermaster elite 372 mid towerceleron g530 pc που έχω αγορασμένο πριν ένα χρόνο 485 eurosεπεξεργαστής g530 sandy bridgeμητρική asus p8h61m-le rev.2μνήμη 4gb corsair value ram ddr3δίσκος seagate barracuda 250 gb sata3οδηγός dvdr samsung τροφοδοτικό deer 500 wattsκουτί asus vento mid towerσας ευχάριστο πολύΟ πωλητής τζίρο θέλει να κάνει και να σπρώξει την σαβούρα. Οπότε τι τον νοιάζει αν θα χάσεις λεφτά εσύ; Αν μου είχε προτείνει το σύστημα που έχεις βάλει ποιο πάνω θα τον έβριζα. Δεν σου κάνω πλάκα. Σου βάζει Sempron όταν ο κανονικός ο Athlon ΙΙ Χ2 π.χ. παίζει σε ίδιες τιμές. Σου βάζει 3Χ1GB που αν μου έλεγε εμένα για 3Χ1 σε AMD μηχάνημα θα του έλεγα στα ίσια "ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ" και θα έφευγα από το μαγαζί. Πόσο μάλλον όταν τώρα είσαι με 4GB. Σου βάζει 6570 που είναι παλιό μοντέλο.Από ότι λες τον g530 τον έχεις ήδη αγορασμένο. Οπότε πούλα τον(ΜΟΝΟ τον επεξεργαστή) και πάρε στην θέση του έναν i5 ή i7 αφού η μητρική σου τον υποστηρίζει. Αν τα 4GB είναι ένα μόνο στικάκι και όχι σετ των δύο, πάρε άλλο ένα για να πας στα 8GB. Αν τα προγράμματά σου χρειάζονται επιπλέον μνήμη πούλα και αυτό και πάρε 2Χ8GB(η μητρική σου έχει όριο τα 16GB). Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μηχάνημα πολύ ταχύτερο από τον Pentium ή τον Sempron.Υ.Γ. Προσωπικά δεν θα έδινα πάνω από 180€ για το σύστημα με τον g530. Ποιος στον αγοράζει με 280€? Άμα ο πωλητής σου είπε ότι τόσο κοστολογείται, δες ξανά το τι θα του έλεγα (τα κεφαλαία).
adpanos Νοέμβριος 29, 2013 #8 Νοέμβριος 29, 2013 thanks φιλε μου, αυτο ηθελα να το ρωτησω εδω και καιρο αλλα δεν επεφτα σε καταλληλο τοπικ να κανω την ερωτηση.Αρα μιλαμε απ οτι καταλαβα για εργοστασιακη διαλογη απο το ιδιο προιον με διαφορετικα προρυθμισμενα clocks... ε ναι, δεν αξιζει ετσι... Θα σου έλεγα ούτε καν διαλογή ... o 8350 μου σε καλύτερη μητρική για τα 5Ghz θέλει παραπάνω τάση ...
salde Νοέμβριος 29, 2013 #9 Νοέμβριος 29, 2013 Εδώ ο κατάλογος με τους επεξεργαστές που υποστηρίζει η μητρική σου για την περίπτωση που αποφασίσεις αλλαγή επεξεργαστή μόνο.oops, στη σελίδα που βλέπεις διάλεξε CPU Support για να δεις τους υποστηριζόμενους επεξεργαστές.
Volrath Νοέμβριος 29, 2013 #10 Νοέμβριος 29, 2013 Εγώ δε κατάλαβα τι παίζει. Τι εννοείς "τον celeron g530 μπορώ να τον πωλήσω μέχρι και 280 euro και να πάρο ένα pc με τον sempron 190 x2 στα 280 euros".Θα πάρει ο πωλητής σου το παλιό σου pc και θα σου δώσει πιστωτικό 280€ για το καινούριο; Αν ναι, αφού το pc με τον sempron πάει 345€, εσύ γιατί θα δώσεις 280€; Λογικά θα έπρεπε να δώσεις 345-280 = 65€.Κάπως μπερδεμένα τα λες. 1)Πόσα σου αγοράζει το παλιό σύστημα - αν στο αγοράζει ο ίδιος.2)Πόσα σου πουλάει το νέο σύστημα.Όπως και να έχει sempron μη πάρεις, στα ίδια € έχει ΚΛΑΣΕΙΣ ανώτερους επεξεργαστές, Athlon II x2 270/280, A4 5300 από AMD και από Intel με ένα 10ρικο παραπάνω τον Pentium G3220. Και 3x1GB μνήμη; Τι λε ρε μπάρμπα...1x4 ή 2x2. Τι παίρνεις... s1366;
Nick74 Νοέμβριος 29, 2013 #11 Νοέμβριος 29, 2013 Θα σου έλεγα ούτε καν διαλογή ......καταλαβα, απλα φτιαξαν τα clocks "εργοστασιακα" για οσους φοβουνται η δεν ξερουν να τα φτιαξουν μονοι τους, οποτε παλι το ιδιο θεμα τυχης ειναι το ποσο θα σου παει το τσιπακι σου...Αν ειναι ετσι δεν το συζηταμε καθολου, εκτος πια κι αν ο αλλος φοβαται τοσο να παιξει λιγο (αν και η διαφορα τους ειναι τοσο μικρη που δε νομιζω να θελει καν πειραγμα σε τασεις για να κανει καποιος τον 8320 8350)
nikonick Νοέμβριος 29, 2013 Author #12 Νοέμβριος 29, 2013 καλησπέρα σε όλους και ευχάριστο για τις απαντήσεις σαςναι το ξέρω ότι τα pc που αναφέρω είναι τις χαμηλότατης κατηγοριας αλλα δεν υπάρχουνε λεφτά προς το παρόν για κάτι πολύ καλύτερογια τον φίλο Volrath εξηγώ ότι το pc μπορώ να το πωλήσω εγώ ο ίδιοςτώρα για το σύστημα με τον amd fx ναι θα πρέπει να είναι όντως πολύ δυνατό ειδικά στα 3d rendering που πρωτίστως με ενδιαφέρει αλλα οι τιμές τις κύπρου είναι κατά πολύ πιο ακριβές από τις τιμές τον καταστημάτων που αναφέρεστεαπό τι κοίταξα λίγο ένα σύστημα με τον amd fx εδώ θα μου στοιχίσει πάνω από euros 500 και μιλάμε μονο για εξαρτήματα το στήσιμο δικό μου οποτε δεν βγαίνωγια τον φίλο γιάννη έχω να πω ότι να είναι καλύτερα να πάρο ένα intel καλύτερο ίσος κατηγοριας i3 η i5 από ebay, μεταχειρισμένο το βρίσκω πολύ φτηνά οποτε είναι καλή επιλογήσας ευχάριστο όλους για τις απαντήσεις σας
adpanos Νοέμβριος 29, 2013 #13 Νοέμβριος 29, 2013 Αργότερα βάζεις και 8GB RAM και έναν SSD και είσαι κομπλέ. Από κατάστημα Κύπρου που δουλεύει και Ελλάδα
nikonick Νοέμβριος 29, 2013 Author #14 Νοέμβριος 29, 2013 καλησπέρα ξανάευχάριστο πολύ φιλε adpanoπολύ φτηνά και δεν το ξερα αυτό το κατάστηματα μονα που θα άλλαζα θα ειτανε το τροφοδικοθα προτιμούσα ένα enermax η heroilchi έστω και αν θα έδινα ακόμη 50 euros περισοοετρα, και η μητρική θα πήγαινα για asusέχω να πω ότι έχω αλλάξει δυο μητρικές asrock βάση 939 από το 2005 με amd athlon64 στα 3200+ και 4200+δεν νομίζω να αντέχουνε πολύ στα video renderingsο προιπολγισμος είναι γύρο στα 345-380 οποτε μου κάνει και άmd athlon x3 αλλα με κάπως καλύτερη μητρικήδούλευα με amd πολλά χρονια οποτε ίσος να είναι καλή επιλογή ένας amd εκτος και εάν βρω intel ι5 η η3 στα 50-70 euros από ebayσας ευχάριστο καλο σαββατοκύριακο
yanni Νοέμβριος 29, 2013 #15 Νοέμβριος 29, 2013 για τον φίλο γιάννη έχω να πω ότι να είναι καλύτερα να πάρο ένα intel καλύτερο ίσος κατηγοριας i3 η i5 από ebay, μεταχειρισμένο το βρίσκω πολύ φτηνά οποτε είναι καλή επιλογήΤο desktop δεν είναι ούτε κονσόλα ούτε laptop. Αναβαθμίζεται. Πάρε έναν i5 που να υποστηρίζει η μητρική σου, βάλε και επιπλέον 4GB τουλάχιστον και θα έχεις ένα σύστημα μερικές φορές ποιο γρήγορο από τον Pentium ή τον Sempron. Θα σου έρθει και πολύ οικονομικότερα μια τέτοια αναβάθμιση από το να αλλάζεις ολόκληρο το σύστημα και στην τελική να παίρνεις ουσιαστικά μια από τα ίδια σε επιδόσεις.
adpanos Νοέμβριος 29, 2013 #16 Νοέμβριος 29, 2013 καλησπέρα ξανάευχάριστο πολύ φιλε adpanoπολύ φτηνά και δεν το ξερα αυτό το κατάστηματα μονα που θα άλλαζα θα ειτανε το τροφοδικοθα προτιμούσα ένα enermax η heroilchi έστω και αν θα έδινα ακόμη 50 euros περισοοετρα, και η μητρική θα πήγαινα για asusέχω να πω ότι έχω αλλάξει δυο μητρικές asrock βάση 939 από το 2005 με amd athlon64 στα 3200+ και 4200+δεν νομίζω να αντέχουνε πολύ στα video renderingsο προιπολγισμος είναι γύρο στα 345-380 οποτε μου κάνει και άmd athlon x3 αλλα με κάπως καλύτερη μητρικήδούλευα με amd πολλά χρονια οποτε ίσος να είναι καλή επιλογή ένας amd εκτος και εάν βρω intel ι5 η η3 στα 50-70 euros από ebayσας ευχάριστο καλο σαββατοκύριακοTo τροφοδοτικό είναι πολύ καλό. Βγάζει 38Α στην 12V και γενικά έχει πάρει πολύ καλές κριτικές ενώ είναι και φτηνό.Για μητρική μπορείς να δεις και την GIGABYTE 970A-UD3 με 8+2 φάσεις τροφοδοσίας στα +10€ !Εννοείται πως θα πουλήσεις πακετάκι τον παλιό επεξεργαστή και την παλιά μητρική σου, οπότε θα κερδίσεις κάτι παραπάνω. Σε video renderings γενικά πρέπει να πας σε I7 για να έχεις ίδιες ή καλύτερες επιδόσεις από fx. Πιστεύω πως ο 8320 σε συμφέρει γιατί σου δίνει το δικαίωμα να συμαζέψεις λιγάκι και το υπόλοιπο σύστημα (τροφοδοτικό, μητρική, κάρτα γραφικών), μιλώντας πάντα για καινούρια.Αυτά από εμένα, ότι και να πάρεις καλές αγορές.ΕΔΙΤ δεν ταιριάζουν όλοι οι I5 και I7 με την μητρική σου. Αν πας σε αναβάθμιση στην υπάρχουσα πλατφόρμα με μεταχειρισμένο, κοίταξε να είναι συμβατός ο επεξεργαστής. Μην φας καμιά πόρτα με κανέναν 1366, 1156 socket I7 και ψάχνεσαι ...
Nick74 Νοέμβριος 30, 2013 #17 Νοέμβριος 30, 2013 rendering με καποιες συγκεκριμενες καρτες (ανεφερα τις πιο οικονομικες που βρισκονται και μεταχειρισμενες) μαλλον καλυτερα απο gpu παρα απο cpu, διαφορετικα παει σε ισχυρο i7...αυτα τουλαχιστο γνωριθζω απο ανθρωπους που ασχολουνται σοβαρα με το αθλημα...
Μοκου Νοέμβριος 30, 2013 #18 Νοέμβριος 30, 2013 rendering θες καθαρα cpu! GPu rendering ειναι πολυ πιο αργο απο cpu rendering!!!! Η gpu ειναι για real time view και οι απλες gpu λογο driver δεν μπορουν να το κανουν(δουλευουν με σπαστικες κινησεις)!Μονο με μοντες και οχι ολες οι καρτε γινοντε firepro!Οτι σου λεει ο adpanos απο συνθεσεις αλλα και μια ψυκτρα θα την χρειαστεις απο την στιγμη που κανεις rendering!
cabdik Νοέμβριος 30, 2013 #19 Νοέμβριος 30, 2013 συνηθως θα συμφωνουσα με τον adpanos, αλλα.... στη δικη σου περιπτωση θα διαφωνησω..!! δεν χρειαζεται να αλλαξεις ολο το PC γιατι εχεις μια καλη βαση..!! με το μπατζετ που διαθετεις, μπορεις απλως να αλλαξεις 2-3 κομματια και να εχεις 3-4 φορες δυνατοτερο συστημα..!! 1 βασικοτερο, να αλλαξεις τροφοδοτικο, γιατι αυτο που εχεις απλα δεν.....!!!! ηδη εχουν προταθει καλα τροφοδοτικα.2 χρειαζεσαι παραπανω μνημη για να εχεις ανεση σε τετοιες επεξεργασιες χωρις να "μπουκωνει" το συστημα. 3 και σημαντικοτερο για την αποδοση του συστηματος, ο επεξεργαστης!! πρπει να βαλεις εναν 4πυρηνο ι5 για να αποδιδει πολυ καλυτερα στα προγραμματα που δουλευεις. αναλογα τα χρηματα που διαθετεις i5 - Επεξεργαστές (Socket: 1155) | Skroutz.gr ή και πιο δυνατοι ακομα http://www.skroutz.gr/c/32/cpu-epeksergastes/f/61371/1155.html?keyphrase=i7εννοειται οτι θα διαλεξεις CPU βασει του Support List της μητρικης σου...!!και επισης, θα αναβαθμισεις το BIOS ωστε να μην εχεις θεματα συμβατοτητας..!!
adpanos Νοέμβριος 30, 2013 #20 Νοέμβριος 30, 2013 συνηθως θα συμφωνουσα με τον adpanos, αλλα.... στη δικη σου περιπτωση θα διαφωνησω..!! δεν χρειαζεται να αλλαξεις ολο το PC γιατι εχεις μια καλη βαση..!! με το μπατζετ που διαθετεις, μπορεις απλως να αλλαξεις 2-3 κομματια και να εχεις 3-4 φορες δυνατοτερο συστημα..!! 1 βασικοτερο, να αλλαξεις τροφοδοτικο, γιατι αυτο που εχεις απλα δεν.....!!!! ηδη εχουν προταθει καλα τροφοδοτικα.2 χρειαζεσαι παραπανω μνημη για να εχεις ανεση σε τετοιες επεξεργασιες χωρις να "μπουκωνει" το συστημα. 3 και σημαντικοτερο για την αποδοση του συστηματος, ο επεξεργαστης!! πρπει να βαλεις εναν 4πυρηνο ι5 για να αποδιδει πολυ καλυτερα στα προγραμματα που δουλευεις. αναλογα τα χρηματα που διαθετεις i5 - Επεξεργαστές (Socket: 1155) | Skroutz.gr ή και πιο δυνατοι ακομα i7 - Επεξεργαστές (Socket: 1155) | Skroutz.grεννοειται οτι θα διαλεξεις CPU βασει του Support List της μητρικης σου...!!και επισης, θα αναβαθμισεις το BIOS ωστε να μην εχεις θεματα συμβατοτητας..!!Αν το σύστημα που είχε ήταν κομπλέ στα υπόλοιπα θα έλεγα για I7. Να σκάσει μια 300€ (τιμή Κύπρου) και να είναι εντάξη. Αλλά αν δεις από την μια 4gb ram , από την άλλη παλιός 250gb, τρίτον ενσωματωμένη κάρτα γραφικων, 4ο deer τροφοδοτικό, πέμπτο H61 μητρική. Intel? H61 Express Chipset , χωρίς sata III , με 2 slot μνήμης κ.λ.π. Δεν θα έλεγα πως είναι και τόσο καλή μαγιά .Για αυτό τον λόγο θα προσπαθούσα να αλλάξω και οτιδήποτε άλλο πέρα της cpu μπορούσα. Ο fx έχει καλό redering και κλοκάρει χωρίς πολλά φράγκα, η μητρική έχει SATA III και 4 slot μνήμης άρα έχει δυνατοτητα αναβάθμισης και πλήρης υποστήριξης ssd μελλοντικά, η κάρτα γραφικών δεν του τρώει μνήμη από το σύστημα και θα βοηθήσει λίγο παραπάνω από την ενσωματωμένη και αλλάζει και τροφοδοτικό.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.