Jump to content

PC 300ευρο και κατι

stergios1055

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδες θελω ενα pc για το μαγαζι με 300EURO. τρεχω πολλα προγραματα ταυτοχρονα και θελω να μν κολαει οπως αυτο που εχω τωρα:evil: οποτε εστιαζουμε σε ραμ κ επεξεργαστη.

εκανα μια συνθεση απο πλαισιο αλλα και απο e-shop θα με βολευε επισις.

Δεν θελω οθονη ηχεια πληκτρολογιο ποντικια ουτε καν κουτι μονο το hardware(to kouti einai sxetika palio alla pernei kai tetragones kai orthogonies motherboard den thimame ta onomata tous)

sklhros :

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/hdd-ssd-skliroi-diskoi/Toshiba-DT01ACA050-500GB-HDD-3-5-32MB-Cache-7200RPM-Sata-6Gb-s-DT01ACA050.htm

motherboard:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-H81M-DS2-1150-H81-DDR3.htm

trofodotiko:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/psu-trofodotiko/Corsair-PSU-CXM-500W-80-Bronze-CP-9020059-EU.

htm

ram:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Transcend-DDR3-4GB-Dimm-1333MHz-JM1333KLH-4G.htm

dvd:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cd-dvd-recorders/Lite-On-DVD-RW-iHAS124-14-Black-Bulk.htm

225 euro mexri twra

cpu:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-Core-i3-3240-s-1155-3-4-GHz-3-MB-BX80637I33240.htm

2purino sta 100eura

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/cpu-epeksergastes/Intel-CPU-Core-i5-4440-1150-3-1GHz-6Mb.htm

4purino sta 170

an k ksefeugei ap to badget πιστευω αξιζει να τα κανω 400 τα eyro τι λετε??

και συγνωμη που θα πονεσουν τα ματια απ τα ορθογραφικα :D

επιδι θα βαλω 32 βιτα σκεφτικα να παρω 1 4gb ραμ και αμα στο μελον αλλαξουν τα windows με τιν επιτρεπτη ραμ στα 3,5 βαζω αλλη μια 4αρα η για τν περιπτωση που βαλω 64βιτα τελως παντον..

Nα μη κολλαει με 4gb ram και μηχανικο δισκο?..suuuure...

Δε κανεις το κοπο να πεις μια τι εχεις τωρα και τι σοι προγραμματα ειναι αυτα που τρεχεις?

(γενικα για κοντα-2014..οχι Η61...αλλα και ουτε 32bit os :p)

http://www.dell.com/downloads/global/products/optix/en/spec_optix_sx280_en.pdf

αυτο εχω εδω και χρονια και νομιζω πως οτιδιποτε και να βαλω στν θεση του θα μου φανει φεραρι για να μην πω διαστημοπλοιο.

word excel skype ghrome(10-15tabs) και διαφορα αλλα κααπως επετιτικα απλα το θεμα μου ειναι οτι ολα αυτα πρεπει να ειναι ανοιχτα σε μονιμη βαση ειναι must να εχω αυτεσ τισ διεργασιεσ να τρεχουν

εχω και ενα 2 πυρινο λαπτοπ με 2 γιγα ραμ που την παλευει καπως καλυτερα αλλα και αυτο κλαταρει. νομιζω σου εδωσα να καταλαβεις περιμενω απαντησεις

απο chipset mitrikis δεν σκαμπαζω πολλα.

Έλα ρε αυτά τα προγράμματα δεν είναι απαιτητικά ένα απλό pc γραφέιου θες. Βάλε μπόλικη ram και έναν καλό επεξεργαστή αφού θες να τρέχεις πολλά μαζί και έναν σκληρό SSD είδα έναν χθες boot σε μισό χρόνο. Στο πλαίσιο με αυτά άντε να δώσεις 350. Στο e-shop ακόμα φθηνότερα.

εσυ κρινεις απο to office και το google απλα εχω κ αλλα προγραμματα που δεν τα ξερετε γτ ειναι τισ δουλειας τελος παντον το ζητουμενο ειναι να μν κολαει για να μην με καρκινιαζει

Έλα ρε αυτά τα προγράμματα δεν είναι απαιτητικά ένα απλό pc γραφέιου θες. Βάλε μπόλικη ram και έναν καλό επεξεργαστή αφού θες να τρέχεις πολλά μαζί και έναν σκληρό SSD είδα έναν χθες boot σε μισό χρόνο. Στο πλαίσιο με αυτά άντε να δώσεις 350. Στο e-shop ακόμα φθηνότερα.

τον ssd τον προτινεισ για να κανω install κ να τρεχω τα windows και εναν ακομα για τα αρχεια κλπ ??

ποτε μου δεν δοκιμασα τετιο σκληρο εχω ακουσει καλα λογια παντος

τον οικονομικοτερο i3 με ενα σχετικα καλουτσικο ssd, 8 gb ram και 64 bit os.

Αυτα ειναιο τα μονα που θες

Εύστοχες επιλογές, συμφωνώ σε όλα, εκτός της έλλειψης SSD. Όπως σου λέει και το παιδί παραπάνω, είναι μακράν προτιμώτερο να πάρεις επεξεργαστή i3 και με τα υπόλοιπα χρήματα έναν 120άρη SSD (και προερχόμενος από P4 σε intel 915, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου)...

Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι του προτείνετε να πετάξει 100 ευρώ στην Intel για ένα pc γραφείου..

εγω ξεκινισα απο ιντελ μιας και μονο αυτους εχω πιασει στα χερια μου και ξερω να βαζω το ανεμιστιρακι αμδ δεν σκαμπαζω αλλα επιδι ειναι φτηνοτεροι θα χερομουν να βλεπα μια συνθεση με αμδ

Εγώ από την άλλη δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι του προτείνετε να πετάξει 100 ευρώ στην Intel για ένα pc γραφείου..

αυτος φενετε ο καλυτεροσ σαν τιμη χοριτικοτιτα και αποδοση

KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL - -

αλλα επιδι 1η φορα ασχολουμε με τετιουσ δισκους πειτε μου ειναι εσωτερικοι/ εξωτερικοι και τι αλλο πρεπει να ξερω?

και γιατι να μν παρω 4 πυρηνο και εναν συνιθισμενο δισκο τοση μεγαλη διαφορα κανει το read write speed που δινει? νομιζα οτι τα hertz καθοριζαν τιν ταχυτιτα ενως υπολογιστη

semi-OT

[MENTION=4796]TifoziF1[/MENTION]: στο μηχάνημα που πρότεινες κι είναι άνευ λειτουργικού, γνωρίζεις τι παίζει με υποστήριξη αν δεν έχεις χαλασμένο hardware αλλά έχεις θέμα software (λειτουργικό κυρίως όχι τόσο τα όποια ειδικά προγράμματα);

Νομίζω ότι από την στιγμή που στο δίνουν χωρίς OS ότι δεν θα ασχοληθούν με το να καθαρίσουν τον Η/Υ από viruses κτλ.

ευχαριστώ, ακριβώς τέτοια είχα κατά νου συν τυχόν ασυμβατότητες, drivers κ.λ.π· σε αυτή την περίπτωση είναι ορθότερο η πρόταση να περιλαμβάνει το OS τουλάχιστον και την υποστήριξή του.

αυτος φενετε ο καλυτεροσ σαν τιμη χοριτικοτιτα και αποδοση

KINGSTON SV300S37A/120G V300 SSD 120GB SATA3 2.5'' RETAIL - -

αλλα επιδι 1η φορα ασχολουμε με τετιουσ δισκους πειτε μου ειναι εσωτερικοι/ εξωτερικοι και τι αλλο πρεπει να ξερω?

και γιατι να μν παρω 4 πυρηνο και εναν συνιθισμενο δισκο τοση μεγαλη διαφορα κανει το read write speed που δινει? νομιζα οτι τα hertz καθοριζαν τιν ταχυτιτα ενως υπολογιστη

Οι επεξεργαστες τουμπανα που βλεπεις πως εχουμε οι περισσοτεροι ειναι επειδη ειμαστε ανωμαλοι, οχι επειδη χρειαζομαστε 50-100-150 Gflops επεξεργαστικη ισχυ (simulation για να καταστρεψουμε ολο το γαλαξια θα κανουμε? :rofl: )

Οι επεξεργαστες της τελευταιας πενταετιας ειναι ΟΛΟΙ ανεξαιρετως overkill για το 90% των περιπτωσεων (και μην πεις παλι για εποαγγελματικες εφαρμογες, εκτος κι αν εισαι γραφιστας η παραγωγος εφε ταινιων).

Απο την αλλη οι "συνηθισμενοι" δισκοι (οι οποιοι μονο κατι συνηθισμενο δεν ηταν, απλα μια ναζιστικη επιβολη των εταιριων που τους βγαζαν απεναντι στην αγορα) ηταν ειναι και θα ειναι οσο υπαρχουν, ανεκαθεν το νουμερο ενα προβλημα.

Τι να τα κανεις τα GHz οταν τα δεδομενα που πανε για επεξεργασια κανουν γυρω γυρω ολοι και μια κεφαλη τρεχει πανω στο πλατερ σαν παλαβη για να τα διαβασει?

ευχαριστώ, ακριβώς τέτοια είχα κατά νου συν τυχόν ασυμβατότητες, drivers κ.λ.π· σε αυτή την περίπτωση είναι ορθότερο η πρόταση να περιλαμβάνει το OS τουλάχιστον και την υποστήριξή του.

μαλλον πεταμενα λεφτα ειναι αλλα αυτο ειναι προσωπικο θεμα

οποτε για να μν κανουμε γυρο γυρο ολοι διαλεγουμε εναν ssd και βρησκετε λυση?

τα 8 γιγα ραμ ομος δεν ειναι υπερβολη φιλε μου? αντε 6 αλλα 8?

Θα πάρεις μαζί και το CD με τους drivers κάθε εξαρτήματος απλώς αν σου εγκαταστήσουν τα windows αυτοί είσαι καλυμένος στη 1 στης τόσες που θα έχεις κάποιες ασυμβατότητες με drivers. Προτίμησε γνωστές εταιρείες και δεν θα έχεις πρόβλημα πιστεύω.

Τώρα φαντάσου ότι η τεχνολογία των SSD υπάρχει εδώ και χρόνια είναι απλώς πολλά φλασάκια μαζί να το πούμε χοντρά. Δεν το πολυπόιστευα ότι κάνει τόση διαφορά μέχρι να το δω. Αν δεν έχει και πολλά πράγματα μέσα στο pc αφήνεις μόνο τον SSD ή βάζεις έναν εξωτερικό σκληρό. Πραγματικά το γιατί κυκλοφορεί ακόμα η τεχνολογία HDD είναι απορίας άξιον.

Το "επαγγελματικά προγράμματα" αν δεν είναι autocad και photoshop είναι ελαφρύτερα από τα office. Με έναν από i3 και 4gb ram, SSD μια χαρά θα είσαι, ούτε καν 8gb ram αλλά σιγά τα λεφτά για να τα βάλεις συν 30 ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.