Jump to content

Αγορά από amazon - απορίες

SpirosKGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά,

Πως μπορεί κάποιος να αγοράσει από το amazon ; ποιοί οι τρόποι πληρωμής & αποστολής ; τελωνείο υπάρχει ;

Ευχαριστώ πολύ

Πιστωτική/χρεωστική/προπληρωμένη κάρτα.

Αν πάρεις από Amazon co.uk, de, fr, κλπ, δεν έχεις τελωνείο

Αποστολή γίνεται με ταχυδρομείο, αλλά δε στέλνουν όλοι Ελλάδα. Κάποια προϊόντα είναι από συνεργάτες και όχι το ίδιο το Amazon και ο καθένας έχει δική του πολιτική.

Έχε επίσης υπόψιν ότι σε βιβλία οι αμερικάνικες εκδόσεις είναι διαφορετικές από τις αγγλικές ας είναι η ίδια γλώσσα. Σε αντικείμενα με ρεύμα πρέπει πριν αγοράσεις να γνωρίζεις τι παίζει με τάσεις και πρίζες.

• 6 months later...

Έκανα δύο παραγγελίες από amazon uk από δύο διαφορετικούς πωλητές αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας στο πεδίο County έβαλα Greece και όχι Attiki.

Λέτε να έχω πρόβλημα; Δεν θα βρούνε την πόλη από τον Τ.Κ.;

Έστειλα μήνυμα και του πωλητή αλλά μετά διάβασα ότι οι πωλητές δεν μπορούν να αλλάξουν τη διεύθυνση παράδοσης και ότι θα πρέπει να ακυρώσω πρώτα την παραγγελία και να την ξανακάνω αν θέλω να κάνω αλλαγή.

Επειδή όμως έχουν δεσμευτεί ήδη τα € δεν ακυρώνω και ελπίζω να φτάσουν.

Στο address bar έγραψες Athens?

Ούτε εγώ πιστεύω ότι θα έχεις πρόβλημα.

Να ρωτήσω και εγώ κάτι; Μπορούμε να δούμε πόσα είναι τα μεταφορικά όπως στο ebay;

Ή πρέπει να κάνουμε όλη την διαδικασία της παραγγελίας και να μας τα βγάλει στο τέλος;

Ένα κουλό που έγινε ήταν ότι κατά την χρέωση δεν μου ζήτησε τον 3ψηφιο κωδικό της χρεωστικής κάρτας. Έδωσα μόνο τον αριθμό και το ποτέ λήγει και η χρέωση έγινε κανονικά.

Κουλό;

Φίλε όπως σωστά λέει και JaguarOne αυτά παίζουν κυρίως ρόλο. Το County όχι τόσο. Στη θέση σου δε θα ανησυχούσα ιδιαίτερα. Αυτό που λες για τα 3 ψηφία... Μήοως δεν ήταν η πρώτη φορά που αγόρασες με αυτή την κάρτα;

UltraB τα μεταφορικά σκέτα δεν μπορείς να τα δεις. Αν προχωρήσεις 2-3 βήματα μια παραγγελία, κάπου δεξιά θα δεις κόστος μεταφορικών. Σ' εκείνη τη σελίδα ακόμα δεν έχει καταχωρηθεί τίποτα, οπότε μπορείς να ακυρώσεις. Πρέπει όμως να είσαι γραμμένος για να μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά.

Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες τότε δυστυχώς, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω τεκμηριωμένα αν στο ζητάει κανονικά ή όχι. Πάει και καιρός που το έκανα εγώ.

• 2 weeks later...

Είναι 2 πακέτα από διαφορετικά μαγαζιά τα οποία πουλάνε και αποστέλλουν αυτά το προϊόν.

Your item(s) is (are) being sent by Royal Mail. This order does not have an associated tracking number.

κανονικά θα έπρεπε να έχει έρθει, αλλά δώσε λίγο χρόνο στα ελληνικά ταχυδρομεία...

Ένα κουλό που έγινε ήταν ότι κατά την χρέωση δεν μου ζήτησε τον 3ψηφιο κωδικό της χρεωστικής κάρτας. Έδωσα μόνο τον αριθμό και το ποτέ λήγει και η χρέωση έγινε κανονικά.

Κουλό;

Πολλά site δε χρησιμοποιούν σαν verification τα "3 πίσω" της κάρτας, αλλά γίνεται γενικότερη επαλήθευση όλων των στοιχείων που βάζεις, πχ όνομα, διεύθυνση, ταχυδρομικός κώδικας κλπ. Σε περίπτωση που δεν τα βάλεις ακριβώς ίδια, πχ γιατί τα greeklish που βάζεις στο amazon με τα ελληνικά κατά την έκδοση της κάρτας, μπορεί να διαφέρουν σε πολλά σημεία, η αυτόματη ροή ελέγχει ότι τουλάχιστον το 80% των γραμμάτων είναι όμοια και στην ίδια σειρά. Διαφορετικά, μπαίνει σε διαφορετική λίστα η έγκριση της κάρτας σου και πρέπει να ελεγχθεί από άνθρωπο.

Τα παραπάνω δεν ξέρω αν ισχύουν για την amazon, δεν γνωρίζω τι μπορεί να χρησιμοποιούν ακριβώς, αλλά είναι η γενικότερη πολιτική ελέγχου σε συναλλαγές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.