nina421 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2013 Θα ήθελα τις προτάσεις-συμβουλές σας, παρακαλω! Εστω ότι κάποια στιγμή λύνεται το θέμα μου θετικά. Τώρα? Ποιο λαπτοπ να προτιμησω, η πρωην ασχετη και νυν χαμένη και φοβισμένη; Χρήση: Ήπια επαγγελματικη. Θελω μηχανημα αξιοπιστο για Internet, web-based εργασιες, παρουσιάσεις και Photoshop. Θα ειναι κυριως στο γραφειο με μικρη μετακινηση στο σπιτι, αντε ισως και σε κανα συνεδριο σε τσαντα καταλληλη. Παιχνιδια παιζω ελαχιστα, off line, του τυπου καμια πασιετζα, τριλιζα, δεν ειμαι gamer κοινως. Θα δω καμια ταινιουλα, δεν καιγομαι και για 1080p. Στην αρχη ελεγα οτι δεν καιγομαι ουτε για οπτικο δισκο, αλλά κατι πηρε το ματι μου οτι για reboot/recovery ειναι καλο να υπαρχει, οποτε ας υπαρχει. Α και θελω τουλαχιστον 2xUSB2, 1xUSB3. Αντιβηχικο εχω σουιτα ESET, και προσεχω για να εχω. Απαραίτητο πλεον: Σωστο καταστημα, σωστο σερβις απο τη μαμα κατασκευαστρια. Ας πληρωσω και εξτρα ρητρα σερβις. i3? i5? i7? isihtir? 2-πυρηνο? 4-πυρηνο? Intel? AMD? Shared ή χωριστη καρτα γραφικων? Τιμη... ετσι που ηρθανε τα πραματα, θα δωσω και 800€. Περισσοτερα λιγο δυσκολο. Ξερω οτι κανενα λαπτοπ δεν θα φτασει τον "παππουλη" μου, το φτιαχτό desktop "Plato/Powered by Asus/ Windows XP" που ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ 11 χρονια τωρα ειναι σκυλι. Μονο η καρτα γραφικων γερασε και δεν σηκωνει πολυ τα σημερινα δεδομενα. Τον εχω για αρχειοθετηση και αναγκαστικά για το ενσωματωμενο hardware/driver για τη δουλεια μου. Αν ξερετε λαπτοπ που αντεχει ετσι, πλιζ πειτε το. Να ξερα τοσες λαπτοπικες λεπτομερειες πριν το παθημα μου, ααααχ... Στερνη μου γνωση. Σας ευχαριστω παρα πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Νοέμβριος 28, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 ...i3? i5? i7? isihtir? 2-πυρηνο? 4-πυρηνο? Intel? AMD? Shared ή χωριστη καρτα γραφικων? ...Intel i5 ή i7 κατά τη γνώμη μου, και με πάνελ κατά προτίμηση τουλάχιστον HD+ (1600x900), ματ, αν είναι δυνατόν. Για τη συγκεκριμένη χρήση επαρκεί το ενσωματωμένο στον επεξεργαστή κύκλωμα γραφικών. Παράδειγμα...Επίσης, αλλά 17άρι, με ξέχωρη κάρτα γραφικών. (Εδώ και χρόνια, η HP δίνει τη δυνατότητα μεταγωγής της εικόνας από την αυτόνομη κάρτα στο κύκλωμα του επεξεργαστή, χάριν αύξησης της αυτονομίας σε λειτουργία με μπαταρία. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει σ' αυτό το μοντέλο - που πιθανότατα ισχύει)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nina421 Νοέμβριος 28, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Χμμ.... Αυτοι που εχουνε τη you.gr στην πόλη μου (ειμαι επαρχια) ειναι αυτοι που πριν 11 χρονια μου φτιαξανε τον παππουλη μου. Τους ευγνωμονω συνεχεια για το υπεροχο μηχανημα! Βεβαια, τοτε ητανε υπο αλλο ονομα και ισως καθεστως, ητανε Delta Systems, αλλα ακομη το καταστημα εχει τον ιδιο υπευθυνο και την ιδια κοπελα υπαλληλο. Νομιζω βεβαια, εχω καιρο να περασω απο εκει. Ευχαριστω, Oric! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Νοέμβριος 28, 2013 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Υποστήριξη και service σαν της Dell (NBD στην πόρτα σου) δεν πρόκειται να παρέχει κανείς. Οπότε πηγαίνεις για Dell δαγκωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nina421 Νοέμβριος 28, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Η Dell κερδιζει εδαφος συνεχως. Χμμ.... Μη βαρεσετε... εμ, τα Asus τι λενε; Βλεπω καλες κριτικες σε ιστοσελιδες υπολογιστων, η μητρικη του παλικαριου παππουλη μου ειναι Asus οποτε προσκυνω, εχω και εξειδικευμενο service Asus πολυ κοντα στο γραφειο μου. Ννννναι.... εχω προβλημα επιλογης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Νοέμβριος 28, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Dell.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 28, 2013 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 επειδη οπως εγραψες θες μακροχρονια σχεση με το λαπτοπ σου, κι επειδη απ οτι καταλαβα δεν εισαι ο τυπος που "χαλασε αυτο, οκ πεταγομαστε μεχρι το κοντινοτερο "λαπτοπαδικο" και παιρνουμε οτι βρουμε κι αλλαζουμε απλα το δισκο -που συνεπαγεται να παει στα τσακιδια κι η εγγυηση και ολα", κι επειδη προφανως θες να μη γινει εμποδιο ενα χαλασμενο λαπτοπ στο να ολοκληρωσεις τη δουλεια σου τις ωρες εργασιας κι οχι στις 2 τη νυχτα, η επομενη επιλογη σου επιβαλεται να ειναι DELL Οσοι δεν εχουν προβλημα στο να αντιμετωπισουν που και που καποιο προβλημα το οποιο θα λυσουν οι ιδιοι -συμπεριλαμβανομενου και εμου- επιλεγουν ACER,Toshiba ή HP αλλα ΠΟΤΕ για επαγγελματικη χρηση sony (κατι που κι εγω εμαθα κατοπιν εορτης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nina421 Φεβρουάριος 10, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2014 Να ξεθάψω και αυτο το θεμα για να ζητησω εκ νεου τις συμβουλες σας. Εχω καταληξει...Dell = ο,τι και να παθει, η μαμά αναλαμβανει. Η καλυτερη εγγυηση της αγορας. Βεβαια, το θεμα ειναι εαν ειναι ζημιαρικα τα Dell και θα μου βγαλει την πιστη. HP = καλη εγγυηση, όνομα, ενα μήνα δοκιμη χωρις δεσμευση. Asus = χμμμμμμμμμ.............................. Φιλος κομπιουτερας τα προσκυναει. "Απλα δεν θα χρειαστεις ποτέ την εγγυηση, ετσι απλα.". Toshiba = τρεις φιλοι σε χρηση στο σπιτι τα εχουνε 5-7 χρονια και ειναι σκυλια. Το μπατζετ πηγε μεχρι 800 ευρω. Και θελω και Full HD οθονη τωρα, ζηλεψα από τον αδελφό μου. Προτασεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 10, 2014 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2014 Επιβεβαιώνω ότι τα toshiba είναι σκυλιά. Επίσης πάρε laptop μέχρι 700 και με τα υπόλοιπα χτύπα ssd και 2nd hdd caddy. Η μέρα με τη νύχτα λέμε...Sent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
izybit Φεβρουάριος 11, 2014 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 ...και 2nd hdd caddy.Θα πρότεινα και κάποια φθηνή θήκη (από e-bay;) για να κάνεις εξωτερικό το οπτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 11, 2014 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Να ξεθάψω και αυτο το θεμα για να ζητησω εκ νεου τις συμβουλες σας. Εχω καταληξει...Dell = ο,τι και να παθει, η μαμά αναλαμβανει. Η καλυτερη εγγυηση της αγορας. Βεβαια, το θεμα ειναι εαν ειναι ζημιαρικα τα Dell και θα μου βγαλει την πιστη. HP = καλη εγγυηση, όνομα, ενα μήνα δοκιμη χωρις δεσμευση. Asus = χμμμμμμμμμ.............................. Φιλος κομπιουτερας τα προσκυναει. "Απλα δεν θα χρειαστεις ποτέ την εγγυηση, ετσι απλα.". Toshiba = τρεις φιλοι σε χρηση στο σπιτι τα εχουνε 5-7 χρονια και ειναι σκυλια. Το μπατζετ πηγε μεχρι 800 ευρω. Και θελω και Full HD οθονη τωρα, ζηλεψα από τον αδελφό μου. Προτασεις;Για τα Dell μπορώ να πω πως τα καλά μοντέλα των 700-800€ σίγουρα δεν βγάζουν προβλήματα. Έχω προτείνει πολλές φορές σε φίλους και μέχρι τώρα, φτου-φτου, δεν έχουν βγάλει κάτι. Η εγγύηση αχρείαστη είναι.Άποψη για τα HP δεν έχω.Για τα Asus νομίζω θα ακούσεις απόψεις εδώ. Το πρόβλημα είναι αν χρειαστείς την εγγύηση.Toshiba. Έχω προτείνει Toshiba σε πολύ κόσμο και οι περισσότεροι δεν είχαν προβλήματα. Έχω Toshiba εδώ και 6+ χρόνια το οποίο το χρησιμοποιεί καθημερινά η γυναίκα μου. Δεν έχω αλλάξει ακόμα μπαταρία. Δεν το έχω ανοίξει ποτέ για καθάρισμα. Του πρόσθεσα μνήμη (από 2GB στα 4GB) και έβαλα ένα SSD. Ακόμα σκυλί είναι. Έχω αντιμετωπίσει όμως μία φορά θέμα με Toshiba. Σχεδόν ίδιο μοντέλο με το δικό μου, το αγόρασε συνάδελφος και είχε πρόβλημα 2 φορές με οθόνη (αλλάχτηκε και τις 2 μέσα στην εγγύηση). Τυχαίο; δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonfighter Φεβρουάριος 11, 2014 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Εγώ έχω άποψη για HP. Τα χειρότερα μακράν. Έχω ήδη δυο, με προβλήματα στην κάρτα γραφικών και στο σύστημα ψύξης τους, και ψάχνω να βρω αν αξίζει να τα επισκευάσω.Τα άλλα 2 Toshiba, στην οικογένεια, είναι ταχύτατα και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα ως τώρα (1 και 2 χρόνια χρήση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
izybit Φεβρουάριος 11, 2014 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Toshiba και Dell τα εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια (αν και ένα Dell μετά από περίπου 2 χρόνια έβγαλε πρόβλημα στον σκληρό).Η HP θεωρώ ότι αξίζει μόνο στις ακριβές/επαγγελματικές σειρές της και όχι στις consumer.Στην τελική βέβαια είναι να μην πέσεις στην περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 11, 2014 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Προσοχή ό,τι και να πάρετε να έχει bay από κάτω για εύκολη αντικατάσταση δίσκου και μνήμης. Μην πληρώνετε κερατιάτικα στις αντιπροσωπείες ή στους τεχνικούςSent from my GT-I9300 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deus Φεβρουάριος 11, 2014 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 Έχω ένα HP 5 χρονια σχεδόν και το είχα αγοράσει περίπου 1300 euro + για να είναι καλο μηχάνημα μονο καλο όμως δεν βγήκεόταν το πήρα μέσα σε 3 μήνες το εστειλα στην εγγύηση 2 φορες για προβληματικό DVD recorderμου είχε πει το τεχνικός από το service της HP ότι είχε βγει ελαττωματική παρτίδα και ότι περίμεναν από νέο προμηθευτή, την δεύτερη φορα άργησε 1 μηνα η επισκευηΜόλις έληξε η εγγύηση χάλασε ο φωτισμός της οθόνης στο service ΗΡ θέλαν 80 euro για αλλαγή του back light με 3 μήνες εγγύηση η 320 για αλλαγή όλης της οθόνης με ένα χρόνο εγγύηση, το έφτιαξα μονος μου με κοστος 15 euroεδώ και 2 χρονια κάνει θόρυβο ο ανεμιστήρας θέλει αλλαγή αλλα δεν έχω ασχοληθείτο μονο θετικό που βρίσκω είναι ότι η μπαταρία κρατάει ακόμα 30-40 λεπτά μετά από τόσα χρονια δεν υπάρχει περίπτωση να πλήρωνα πάλι για HP Link to comment Share on other sites More sharing options...
bassplayer Φεβρουάριος 11, 2014 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2014 εγω απο οτι ξερω για hp μονο απο τους εκτυπωτες ειχα ακουσει/δει προβληματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bannedteam Φεβρουάριος 12, 2014 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2014 lenovo thinkpad δεν χαλαει ποτε ... και service εχει αρκετά καλο επιπέδου dell καποιος σου πρότεινε στην αρχη ενα πολυ καλο μοντελο ,γενικώς η σειρα thinkpad είναι πρώην ΙΒΜ δεν πρόκειται να χαλάσει ποτε γιατι εχουν εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης γιατί προορίζονται για επαγγελματιες εχουν περασει παρα πολλα thinkpad απ τα χερια μου χωρις ναχει το παραμικρο προβλημα κανενα μεχρι στιγμηςLenovo ThinkPad Edge E531 (i5-3230M/4GB/128GB SSD) | Skroutz.grfull HD , ssd , i5 (freeOS για να γλυτώσεις και τα λεφτα του λειτουργικου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Φεβρουάριος 13, 2014 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2014 Επίσης πάρε laptop μέχρι 700 και με τα υπόλοιπα χτύπα ssd και 2nd hdd caddy. Η μέρα με τη νύχτα λέμε...^^ Αυτο!Αν θελεις να εξαντλησεις ολο το budget, επελεξε καποιο μοντελο Dell ή Toshiba στα ~700€ και προσθεσε εναν SSD/2nd HDD caddy. Πραγματικα αξιζει!!!!Το DVD μπορεις να το κανεις εξωτερικο και να το εχεις καβατζα για την περιπτωση που σου χρειαστει!Επισης προσεξε αυτο:Προσοχή ό,τι και να πάρετε να έχει bay από κάτω για εύκολη αντικατάσταση δίσκου και μνήμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJman Φεβρουάριος 13, 2014 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2014 Μην δωσεις πολλα λεφτα.και ενα λαπτοπ με 700 ευρω κραταει ανετα.Αργοτερα αμα θες βαζεις ssd που λενε και τα παιδια, επεξεργαστη και μνημη και θα πεταει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.