DMylonas Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2004 Το παρακάτω Mod ήθελα από το καλοκαίρι να το κάνω στο κουτί μου. Σήμερα είχε πολύ καλό καιρό στην Θεσσαλονίκη και είπα να το ξεκινήσω... Συνολικά χρειάστηκαν 3 ώρες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το mod είχε σαν σκοπό την τοποθέτηση δύο fan της Akasa με flash led (τα οποία θα αλλαχθούνε με κόκκινα, αντί τα μπλε που έχουνε) και για να χρησιμοποιήσω τα grill πιο πολύ (σε κάποιον εδώ μέσα, θα του θυμήσουνε κάτι )... Απαραίτητα εργαλεία: α) Τρυπάνι απλό, β) Τρυπανάκια No#3.5 και #5, γ) Ένα σβουράκι, δ) κόφτης λαμαρίνας, ε) κόφτης μεγάλος χαρτιού, στ) διάφορα κουρέλια, ζ) κατσαβίδια, ανεμιστήρες, fan grill, βίδες. 1. Σκεπάζουμε με τα διάφορα κουρέλια το εσωτερικό του κουτιού. Βέβαια καλό θα ήταν να αφαιρέσουμε τα πάντα μέσα από το κουτί, αλλά αρκετό χρόνο θα χρειαστούμε για το τρύπημα, μην περάσουμε και όλοι την ζωή μας κάνοντας δύο τρύπες, 2. Ξεκινάμε κάνοντας έναν κύκλο με μολύβι στο επάνω μέρος του κουτιού, χρησιμοποιώντας ως δείκτη τον εσωτερικό κύκλο του fan grill. Μαζί ζωγραφίζουμε και τις τρύπες, 3. Με τον κόφτη χαρτιού χαράζουμε το επάνω μέρος του κουτιού, ακολουθώντας τον κύκλο που φτιάξαμε με το μολύβι, 4. Βάζουμε στο τρυπάνι το No#3.5 τρυπανάκι και ξεκινάμε να κάνουμε τρύπες μέσα στο «αυλάκι» που φτιάξαμε με τον κόφτη, σε απόσταση, όχι μεγαλύτερη των 5mm η κάθε τρύπα, 5. Τώρα αλλάζουμε τρυπανάκι και βάζουμε το 5άρι. Τρυπάμε πάλι όλες τις τρύπες από την αρχή. 6. Τώρα με τον κόφτη λαμαρίνας κόβουμε προσεχτικά τις ενώσεις από τις τρύπες. 7. Βάζουμε στο τρυπάνι το σβουράκι και λιένουμε τον εσωτερικό δακτύλιο της τρύπας. 8. Τέλος τοποθετούμε τα fan και τα grill τους και αναρωτιόμαστε... Καλά έκανα 3 ώρες για δύο τρύπες?! :wall: Βασικές συμβουλές: α) Μην δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ποτήρι για ξύλο... ’δικος κόπος και πολύ φασαρία με μηδέν αποτέλεσμα, όπως μπορείτε να δειτε στην 1η εικόνα. β) Έκανα δύο περάσματα τις τρύπες με διαφορετικά τρυπανάκια, γιατί αν τις έκανα κατευθείαν με το 5άρι θα υπήρχανε λακκούβες γύρω από κάθε τρύπα. Έτσι είχα κάνει στο άλλο κουτί μου και το αποτέλεσμα ήταν πολύ άσχημο. γ) Αν κάνετε τις τρύπες με τα εξαρτήματα μέσα στο κουτί, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Τα ρινίσματα είναι μεγάλος μπελάς και μπορεί να γίνει κανένα βραχυκύκλωμα. Τώρα θα μου πείτε, εσύ γιατί το έκανες έτσι, ε η ζωή θέλει ρίσκο όταν βαριέσαι να αδειάσεις όλο το κουτί... δ) Καλό θα ήταν μετά το τρύπημα να ρίξετε ένα βαψιματάκι. Εγώ θέλω να πάρω το «γουνάκι» που βάζουνε στα ηχεία και να το κολλήσω, αλλά δε βρίσκω χρόνο να κατέβω Θεσσαλονίκη να ψάξω...
zpower Οκτώβριος 9, 2004 #2 Οκτώβριος 9, 2004 ωραιο..μπραβο ρε DMylona γιατι ηθελα και εγω σε λιγο καιρο να κανω και σκεφτομουν να το παω σε κανεναν σιδερα... Μπορεις να μου πεις που βρηκες αυτα τα fan grilles??
DMylonas Οκτώβριος 9, 2004 Author #3 Οκτώβριος 9, 2004 Τα σιγκεκριμένα τα πήρα από ένα καλό παιδί στο forum... Τώρα νομίζω ότι το HAC shop έχει παρόμια....
las_kar_is Οκτώβριος 9, 2004 #4 Οκτώβριος 9, 2004 :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
DMylonas Οκτώβριος 9, 2004 Author #9 Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από xrist22 Γιατι 2 φαν και οχι ενα μεγαλυτερο Δημητρη? Η αρχική σκέψη ήταν να φτιάξω με σωλήνα υδροροής κάτι σε στυλ epox με 3 fans 9cm, βιδωτό στο κουτί, μετά βαρέθηκα να πω την αλήθεια και σκέφτηκα να μπούνε 3 fans 8cm, επάνω στην λαμαρίνα, σε σχήμα τριγώνου, αλλά δεν είχα τρίτο ίδιο grill και τρίτο fan με flashing leds, οπότε έμεινα στους δύο. Σκέφτηκα να βάλω έναν 12cm αλλά τα "μουράτα" grill που είχα ήταν για 8cm και δύο, οπότε βγήκε το παραπάνω αποτέλεσμα....
gbdanis Οκτώβριος 9, 2004 #10 Οκτώβριος 9, 2004 γ@μ@το πόσο και από πού τα FAN μην με πεις ζηλιάρη αλλά θα το κάνω και εγώ
DMylonas Οκτώβριος 9, 2004 Author #11 Οκτώβριος 9, 2004 Δεν υπάρχει προβλημά... Και εγώ από άλλον πήρα την ιδέα Τα fan, τα είχα πάρει 10 νομίζω το ένα... Πριν αρκετό καιρό από Checkmate... Βλέπεις αργότερα τα έφερε και το EShop και οι τιμές πέσανε κατακόρυφα, για έναν περίεργο λόγο. Τώρα έχουνε 4.72 στο Checkmate και είναι το μοντέλο Akasa AK170BL2S... Τα grill μπορείς να τα βρείς στο HACshop...
gbdanis Οκτώβριος 9, 2004 #13 Οκτώβριος 9, 2004 Τι λέτε για την οροφή, να βάλω αυτόν Thermaltake Blue-Eye Led Fan TH-A1460 Μέγεθος 80 x 80 x 25mm Ταχύτητα 2000±10%RPM Ροή Αέρα 27.8CFM Θόρυβος 21dBA Bearing Sleeve Bearing Tιμή
gbdanis Οκτώβριος 9, 2004 #14 Οκτώβριος 9, 2004 Απο πού πήρες τα grill ? Το Hacshop δεν έχει αυτό το σχέδιο που μου άρεσε
DMylonas Οκτώβριος 9, 2004 Author #15 Οκτώβριος 9, 2004 Αρχική απάντηση από gbdanis Από θόριβο τι λέει ??? Τους έχω συνδέσει σε ένα ολοκληρωμένο με 8v και δεν ακούγονται...Αρχική απάντηση από gbdanis Απο πού πήρες τα grill ? Το Hacshop δεν έχει αυτό το σχέδιο που μου άρεσε Τα συγκεκριμένα τα είχα πάρει μεταχειρισμένα... Και το πιο σίγουρο είναι ότι το παιδί που μου τα έδωσε, τα πήρε από Αμερική...
gbdanis Οκτώβριος 10, 2004 #16 Οκτώβριος 10, 2004 Τους έχω συνδέσει σε ένα ολοκληρωμένο με 8v και δεν ακούγονται...Πώς το έκανες ?? Δεν κατέχω απο αυτα είναι δυσκολα ??
naz Οκτώβριος 11, 2004 #17 Οκτώβριος 11, 2004 ωραιες οι γριλιες....να αφηναν και τον αερα να περναει και θα ηταν απαιχτες....σε περιπτωση που η ολη φαση γινεται για αυτες,καντε απλα 4 τρυπες και βιδωστε τες....την ιδια δουλεια πανω κατω θα κανουν...
DMylonas Οκτώβριος 14, 2004 Author #18 Οκτώβριος 14, 2004 Αρχική απάντηση από gbdanis Τους έχω συνδέσει σε ένα ολοκληρωμένο με 8v και δεν ακούγονται... Πώς το έκανες ?? Δεν κατέχω απο αυτα είναι δυσκολα ?? Όχι είναι πανεύκολο... Πήγαινε σε μαγαζί με ηλεκτρονικά και ζήτα έναν ολοκληρωμένο για 12v σε 8v. Θα έχει τρία ποδαράκια... Πάρε και μια ψυχτρούλα από εκεί... Αρχική απάντηση από naz ωραιες οι γριλιες....να αφηναν και τον αερα να περναει και θα ηταν απαιχτες....σε περιπτωση που η ολη φαση γινεται για αυτες,καντε απλα 4 τρυπες και βιδωστε τες....την ιδια δουλεια πανω κατω θα κανουν... Εντάξει βγάζουνε αέρα αρκετό... Σκέφτηκα να βάλω τις απλές γρίλιες αλλά παρά είναι απλές...
gbdanis Οκτώβριος 14, 2004 #19 Οκτώβριος 14, 2004 Περιμένεις να υπάρχει κατάστημα με ηλεκτρικά είδη στην Ηγουμενίτσα . χαχαχαχαχαχα ας γελάσω Από Αθήνα πού έχει κανένα κάλό ??Ααααα μην το ξεχάσω πως το σύνδεσε με το ρεύμα ??Από τιμή ???Sorry Που σε κουράζω αλλά δεν ξέρω @@@:daisy: :daisy:
GoriLLakoS Οκτώβριος 14, 2004 #20 Οκτώβριος 14, 2004 Πολυ ωραια δουλεια αν κ πιστευω οτι αδικα παιδευτηκες 3 ωρες που λες για μοναχα 2 τρυπουλες..εγω εχω κανει με ποτηρια ξυλου σε σιδερο κ αλουμινιο κ απλα ηθελε λιγο εξικιωση παραπανω κ μου πηρε μολις 20 λεπτα για 2 τρυπες 90αρες.....το θεμα τωρα ειναι οτι δεν βρισκω 90αρηδες ανεμηστηρες με uv leds...!χε!χε!Keep up the good work!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.