Orange Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Καλησπέρα.Προχθές το λοιπόν πάτησα το κουμπί της εκκίνησης και ο η/υ δεν άναβε.Αφού τον πήγα σε ένα τεχνικό και τον δοκίμασε βγάζοντας τα πράγματα ένα - ένα, και αφού έλεγξε και το τροφοδοτικό, αποφάνθηκε πως η μητρική είναι τελειωμένη. Ίσως και από βραχυκύκλωμα είπε, μιας και δεν είδε καμμένο πυκνωτή... Να σημειωθεί πως δεν είχα κάνει ποτέ οβερκλοκ μα ούτε και την κούραζα γενικά (παιχνίδια κτλ), μόνο σερφάρισμα..Γκουγκλάρωντάς το έπειτα βρήκα μαγαζιά που υπόσχονται επισκευή μητρικής, μάλιστα με 95% επιτυχία..!Βέβαια το κόστος αποστολής (είμαι επαρχία) μαζί με τον έλεγχο θα πάει 15 +, και εκεί υπάρχει ένα θέμα μιας και αυτά τα 15 ίσως είναι καλύτερα (σε περίπτωση δηλαδή που το πραγματικό ποσοστό είναι αντίστροφο, δηλαδή 5%) να πάνε σε αγορά άλλης. Και εδώ βρίσκεται η απορία μου : ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΙΚΕΣ;;;;;;; ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;;;MB: ASUS STRIKER EXTREME i680 (S775, DDR2)CPU: INTEL CORE 2 DUO 8200 BOX s775/2,66GPU: MSI 6770 (PCI-Expess, GDDR5, 1GB)RAM: CORSAIR 2x1GB + GEIL 2x1GB DDR2 800 4-4-4-12SSD: SAMSUNG 840 EVO120GB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 27, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 κοιτα, ειμαι ηλεκτρονικος αυτοματισμων, και μπορω να σε βεβαιωσω πως σχεδον ΟΛΑ επισκευαζονται, ΑΛΛΑ ποιος θα κατσει να ασχοληθει με κατι τετοιο? Να κατσει να βγαλει τα ματια του να κολλαει και να ξεκολαει smd για να παρει 10-15 ευρω? Αν ειναι φυλακισμενος (σε μερικες χωρες υπαρχουν τετοια projects, αλλα δε νομιζω να παιζει κατι τετοιο στην Ελλαδα) και εχει απειρο χρονο και θελει να ασχοληθει με κατι δημιουργικο ή αν ειναι καποιος που το κανει για το χομπυ του οκ, με γεια του με χαρα του, ομως υπο φυσιολογικες συνθηκες το θεωρω λιγο βλακεια να κατσει να επισκευασει καποιος μητρικη, εκτος ισως αν εξετασει οπτικα και δει καποιο φουσκωμενο πυκνωτη και τον αλλαξει. (Βαλε και οτι ενα καλο κολλητιρι smd επαγγελματικης ποιοτητας κοστιζει κανα 400-600ρι).Βεβαια επειδη πενια τεχνες κατεργαζεται δεν αποκλειεται καποιοι να ξεμειναν απο projects, απο πελατες, και προκειμενου να αγορασουν εστω ενα πιατο φαι να εχουν αρχισει να κανουν τετοιες επισκευες εστω για μερικες πενταροδεκαρες... ποιος ξερει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 27, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Εγώ ρωτούσα πόσο θα στοιχίσει η επισκευή και αυτός μου απαντούσε πως την παρασκεύη περιμένει νέα παραλαβή! Μα, απάντησα, εγώ ρωτάω πόσο θα στοιχίσει αν έχει βραχυκύκλωμα ή αν είναι κάτι καμμένο και αυτός συνέχισε ''μα, ναι, θα την ελέγξουμε την μητρική ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ, τώρα δεν έχουμε άλλη, την Παρασκευή θα φέρουμε κτλπ τκλπ..''Οπότε πάω για άλλη, εκτός αν μου δώσει κάποιος μαγαζί που να ξέρει ότι θα κάτσει και θα ασχοληθεί.Και εδώ έχω επίσης ένα ερώτημα. Λέω να πάρω μία που να παίρνει και ddr2 ddr3, οποτε όταν και εάν αλλάξω μνήμες (κάηκε και η μία από τις τέσσερις πριν καμιά βδομάδα) να μπορώ να τις αναβαθμίσω κιόλας. Έχω βρει δύο μεταχειρισμένες και δύο καινούριες.Μεταχειρισμένες :45€ ASRock 4Core1600Twins-P35 ASRock > 4Core1600Twins-P3560€ ASUS P5KC S775 https://www.asus.com/Motherboards/P5KC/καινούριες :76€ GIGABYTE GA-G41M-COMBO RETAILGIGABYTE GA-G41M-COMBO RETAIL - -73€ MSI G41M-P33 COMBO RETAILMSI G41M-P33 COMBO RETAIL - -Δυστυχώς οι μεταχειρισμένες δεν έχουνε εγγύηση και αν είναι για 30 ή 15 ευρώ διαφορά να την πατήσω, καλύτερα καινούρια που έχει και 3 χρόνα εγγύηση. Και η απορία είναι : Θα καλύψουν την υποβάθμιση της μητρικής οι ddr3 1333mhz που σκοπεύω να βάλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 27, 2013 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Καλησπέρα.Προχθές το λοιπόν πάτησα το κουμπί της εκκίνησης και ο η/υ δεν άναβε.Αφού τον πήγα σε ένα τεχνικό και τον δοκίμασε βγάζοντας τα πράγματα ένα - ένα, και αφού έλεγξε και το τροφοδοτικό, αποφάνθηκε πως η μητρική είναι τελειωμένη. Ίσως και από βραχυκύκλωμα είπε, μιας και δεν είδε καμμένο πυκνωτή... Να σημειωθεί πως δεν είχα κάνει ποτέ οβερκλοκ μα ούτε και την κούραζα γενικά (παιχνίδια κτλ), μόνο σερφάρισμα..Γκουγκλάρωντάς το έπειτα βρήκα μαγαζιά που υπόσχονται επισκευή μητρικής, μάλιστα με 95% επιτυχία..!Βέβαια το κόστος αποστολής (είμαι επαρχία) μαζί με τον έλεγχο θα πάει 15 +, και εκεί υπάρχει ένα θέμα μιας και αυτά τα 15 ίσως είναι καλύτερα (σε περίπτωση δηλαδή που το πραγματικό ποσοστό είναι αντίστροφο, δηλαδή 5%) να πάνε σε αγορά άλλης. Και εδώ βρίσκεται η απορία μου : ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΗΤΡΙΚΕΣ;;;;;;; ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΑΝ ΝΑΙ, ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ;;;MB: ASUS STRIKER EXTREME i680 (S775, DDR2)CPU: INTEL CORE 2 DUO 8200 BOX s775/2,66GPU: MSI 6770 (PCI-Expess, GDDR5, 1GB)RAM: CORSAIR 2x1GB + GEIL 2x1GB DDR2 800 4-4-4-12SSD: SAMSUNG 840 EVO120GBΗ μητρικη σου εχει στο πισω μερος μια οθονουλα.Κατα τη διαρκεια που δεν ανοιγει ο υπολογιστης σου εμφανιζει καποιο μηνυμα?Μηπως CPU UNIT?https://www.google.gr/search?q=ASUS+STRIKER+EXTREME+i680&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=f1KWUqHJKI_07AaHmoG4Bg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=908#es_sm=122&espv=210&q=ASUS+STRIKER+EXTREME+%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A1&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=OTa-XfX95JCXBM%3A%3BooxdiB9tXzu-UM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.xbitlabs.com%252Fimages%252Fmainboards%252Fasus-striker-extreme%252Flcd-poster.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.xbitlabs.com%252Farticles%252Fmainboards%252Fdisplay%252Fasus-striker-extreme_3.html%3B1024%3B312 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 27, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 ναι αυτο γραφει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 27, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 διορθωση : γραφει CPU ΙNIT Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Νοέμβριος 28, 2013 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Πωω η τεχνολογία! Παλιά είχαμε τα μπιπ του BIOS από το buzzer, μετά βάλανε χρωματιστά LED, μετά LED με νούμερα, τώρα ολόκληρη οθόνη!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Νοέμβριος 28, 2013 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Δεν βλεπει επεξεργαστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 28, 2013 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 διορθωση : γραφει CPU ΙNITΕΠειδη τυχαινει να ειχα την ιδια μητρικη,δυστυχως εισαι και εσυ ενας ακομα χρηστης απο τους χιλιαδες που ειχαν τη συγκεκριμενη κωλομητρικη που του εμφανισε αυτο το προβλημα.Απλα πατα στο google striker extreme cpu init και θα καταλαβεις την εκταση του προβληματος.Αυτο οφειλεται νομιζω σε ελαττωμετικο bios απο οτι θυμαμαι ετσι στο ξεκαρφωτο εδινε λιγοτερη ταση απο οση χρειαζεται μια κοινη ddr2 μνημη με αποτελεσμα να μην μπορει να φορτωσει καν το bios και να κολλαει ή κατι τετοιο (δεν θυμαμαι πολυ καλα) και ολα αυτα σε μητρικη που αρχικα κοστιζε >250 ευρω.Δοκιμασε λιγο τα παρακατω βηματα μπας και την γλιτωσεις,διαφορετικα αλλαζεις bios chip προγραμματισμενο με το τελευταια εκδοση bios και αυτο χωρις σιγουρα αποτελεσματα.http://kostakiss.com/blog/2007/07/08/asus-striker-extreme-cpu-init-error/Υ.Γ.Ολα αυτα στα λεω με καποια επιφυλαξη,απλα επειδη και εγω αντιμετωπισα το ιδιο θεμα ,κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα.Ακομα την εχω την μητρικη στο κουτι της πεταμενη μεσα στην αποθηκη και τελευταια σκεφτομουν να αλλαξω bios chip ως υστατη λυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 28, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Eυχαριστώ όσους βοήθησαν.0080044142044 τηλεφωνική υποστήριξη ASUS.παρόλο που είμαι εκτός εγγύησης, έκατσε με υπομονή και μου έδωσε οδηγίες.κάναμε αποφόρτιση στη μητρικήέβγαλα όλα τα πράγματα (σκληρό, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, μνήμες κτλπ) και άφησα μόνο τον επεξεργαστή. Έπειτα έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής και έβαλα το δάχτυλό μου να ακουμπήσει το σιδεράκι μέσα στη θήκη της μπαταρίας, Αυτό ήταν, έφτιαξε.Μου είπε πως αυτό συνέβη ή από τάση ρεύματος, ή απλά - το πιθανότερο - ευθύνεται η μητρική και μπορεί να κρατήσει μια εβδομάδα, μπορεί όμως άλλα 5 χρόνια (αμήν). Να σημειώσω πως είχα δοκιμάσει από χθες και κλιαρμος και είχα βγάλει την μπαταρία, ιδέα που πήρα από θέματα γκουγκλάροντας το CPU INIT.Μακάρι φίλε κρις να φτιάξει έτσι και σε εσένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Νοέμβριος 28, 2013 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 πριν μιλησεις μαζι τους δεν ειχες βγαλει τη μπαταρια ή ηθελε ολη τη διαδικασια που λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 28, 2013 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Και εμένα η 1η μου πήγε από ρεύμα... Η τωρινή πάλι έχει πρόβληματα αλλά αφού δουλεύει... Άμα τη στείλεις ενημέρωσε μας Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 28, 2013 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Eυχαριστώ όσους βοήθησαν.0080044142044 τηλεφωνική υποστήριξη ASUS.παρόλο που είμαι εκτός εγγύησης, έκατσε με υπομονή και μου έδωσε οδηγίες.κάναμε αποφόρτιση στη μητρικήέβγαλα όλα τα πράγματα (σκληρό, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, μνήμες κτλπ) και άφησα μόνο τον επεξεργαστή. Έπειτα έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής και έβαλα το δάχτυλό μου να ακουμπήσει το σιδεράκι μέσα στη θήκη της μπαταρίας, Αυτό ήταν, έφτιαξε.Μου είπε πως αυτό συνέβη ή από τάση ρεύματος, ή απλά - το πιθανότερο - ευθύνεται η μητρική και μπορεί να κρατήσει μια εβδομάδα, μπορεί όμως άλλα 5 χρόνια (αμήν). Να σημειώσω πως είχα δοκιμάσει από χθες και κλιαρμος και είχα βγάλει την μπαταρία, ιδέα που πήρα από θέματα γκουγκλάροντας το CPU INIT.Μακάρι φίλε κρις να φτιάξει έτσι και σε εσένα.λες??? εχω δοκιμασει τα παντα,αλλα δεν χανω τπτ να το δοκιμασω.Παντως θα προτεινα να περασεις το τελευταιο bios στη μητρικη σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 28, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Nick74ήθελε όλη τη διαδικασία για να γίνει η αποφόρτιση, αφού, όπως έγραψα και στην προηγούμενη απάντηση, είχα βγάλει και βάλει ήδη την μπαταρία αρκετές φορές. Το δάχτυλο το κράτησα και για μερικά δευτερόλεπτα στο σιδεράκι.SirDimanέφτιαξε η μητρική, βλέπε 10.Chris92το τελευταίο έχω από πέρυσι. Βάλε αν θες τα αποτελέσματα όταν δοκιμάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 28, 2013 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 όπως μπήκα να ελέγξω αν υπάρχει νέο bios στο site της asus, χάζευα τα παρακάτω download που έχει και μερικά από αυτά κατάλαβα πως δεν τα έχω, μιας και την μητρική την πήρα το 08 και εκτός από bios δεν έχω κατεβάσει τίποτε άλλο.Έχει νόημα λοιπόν να κατεβάσω κάτι από Utilities, SATA, Manual, ή βασικά τζάμπα κόπος;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Νοέμβριος 28, 2013 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Κοιτα να δεις εφτιαξε? νομιζω και εμενα ειχε χαλασει ετσιΤι bios rev εχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orange Νοέμβριος 28, 2013 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 2002 έχω. Μέχρι τώρα πάει καλά. Για να δούμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artist_ Νοέμβριος 28, 2013 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Ωραίο θέμα άνοιξες Χθες παρέλαβα μια μητρική με φουσκωμένους πυκνωτές που δεν πόσταρε. Τους άλλαξα και τώρα κάνω δοκιμές. Ανοίγει, βλέπει συσκευές, όλα οκ. Τώρα περνάω win. Μετά την επανεκκίνηση και κατά την διαδικασία που εκκινεί υπηρεσίες των win .... μαύρη οθόνη με λευκά πίξελς....:mamba: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris92 Νοέμβριος 29, 2013 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2013 Eυχαριστώ όσους βοήθησαν.0080044142044 τηλεφωνική υποστήριξη ASUS. παρόλο που είμαι εκτός εγγύησης, έκατσε με υπομονή και μου έδωσε οδηγίες. κάναμε αποφόρτιση στη μητρική έβγαλα όλα τα πράγματα (σκληρό, κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου, μνήμες κτλπ) και άφησα μόνο τον επεξεργαστή. Έπειτα έβγαλα και την μπαταρία της μητρικής και έβαλα το δάχτυλό μου να ακουμπήσει το σιδεράκι μέσα στη θήκη της μπαταρίας, Αυτό ήταν, έφτιαξε. Μου είπε πως αυτό συνέβη ή από τάση ρεύματος, ή απλά - το πιθανότερο - ευθύνεται η μητρική και μπορεί να κρατήσει μια εβδομάδα, μπορεί όμως άλλα 5 χρόνια (αμήν). Να σημειώσω πως είχα δοκιμάσει από χθες και κλιαρμος και είχα βγάλει την μπαταρία, ιδέα που πήρα από θέματα γκουγκλάροντας το CPU INIT. Μακάρι φίλε κρις να φτιάξει έτσι και σε εσένα. Δυστυχως δεν επιασε ουτε αυτο το κολπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexrenieris Δεκέμβριος 27, 2013 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2013 Κι εγώ είχα τα ίδια συμπτώματα με μια ASUS STRIKER EXTREME i680 και τελικά κατέληξα να την αλλάξω με μια ASUS STRIKER II EXTREME. Θα την φέρω από την αποθήκη και αφού δοκιμάσω θα σας πω αν λύνεται με αυτό που είπαν στον φίλο Orange. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.