PowerOfDeath7 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2013 Καλησπέρα σε όλους,είμαι νέος εδώ στο forum και θα ήθελα τη γνώμη/βοήθεια σας για να διαλέξω μια καινούρια κάρτα γραφικών για το σύστημά μου. Το όνομα μου είναι Παναγιώτης(λίγο awkard να σε φωνάζουν PowerOfDeath ). Πρώτα σας παραθέτω το παρόν σύστημά μου: CPU: Intel Core i7 2600 @ 3,40GHz(Stock συχνότητα) GPU: GTX 550 Ti 1GB GDDR5 RAM: 8GB Corsair Vengeance @ 1600MHZ M/B: Gigabyte P67A B3 D3 s1155 PSU: Corsair GS(Gaming Seiries) 800W Case: Coolermaster RC-932 HAF Advanced Black Monitor: LG E2342T 23'' LED FULL HD Black Τώρα στο θέμα της κάρτας. Επειδή με ενδιαφέρει το record,stream σε παιχνίδια και μετά να τα κάνω επεξεργασία σε προγράμματα(π.χ. vegas),θα ήθελα γνώμες για το ποια κάρτα θα μπορούσε να μου τα προσφέρει σε έναν αρκετά υψηλό βαθμό. Πριν βέβαια έρθω να ζητήσω γνώμες,έκανα μια μικρή αναζήτηση μόνος μου,και το αποτέλεσμα μου έβγαλε την HD7950 3GB της Gigabyte. Επειδή όμως,όποιος βιάζεται σκοντάφτει,σκέφτηκα ότι μερικές γνώμες από άτομα που γνωρίζουν παραπάνω από μένα για τους υπολογιστές,wouldn't hurt at all. Το παρόν ποσό που έχω είναι 240 ευρώπουλα. Θα ήθελα να μου πείτε αν η HD7950 θα άξιζε να την αγοράσω,και με βάση το σύστημα που έχω,και αν θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες μου,για τα παραπάνω που ανέφερα,και αν θα ήταν μια καλή αγορά για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akis_z80 Νοέμβριος 27, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Πας για nvidia καρφωτός!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 27, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Πας για nvidia καρφωτός!! Καλησπέρα. Δεν θα με ενδιέφερε κάτι τέτοιο σαν αυτό,αλλά σε ευχαριστώ για την προθυμία να βοηθήσεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulgore1 Νοέμβριος 27, 2013 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Στα χρηματα που διαθετεις,σε καινουργια παντα,πας σε Asus GeForce GTX760 2GB DirectCU II OC | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 27, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Στα χρηματα που διαθετεις,σε καινουργια παντα,πας σε Asus GeForce GTX760 2GB DirectCU II OC | Skroutz.grΠολύ καλή για τα χρήματα της,και τα 2 GB GDDR5 υπεραρκετά. Πες μου όμως,τι κάνει αυτή την κάρτα καλύτερη από την 7950; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Νοέμβριος 27, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Πολύ καλή για τα χρήματα της,και τα 2 GB GDDR5 υπεραρκετά. Πες μου όμως,τι κάνει αυτή την κάρτα καλύτερη από την 7950; οτι ειναι nvidia δεν σου αρκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 27, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 οτι ειναι nvidia δεν σου αρκει? Μωρέ πως,μου αρκεί,το θέμα είναι θα μπορεί να σηκώσει BF4,σε Ultra Settings και να κάνει record; Μιλάω για το BF4,γιατί αν μπορεί να τερματίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι,τερματίζει και όλα τα υπόλοιπα που έχω(LoL,DotA 2,Hitman Absolution κ.τ.λ.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakinor Νοέμβριος 27, 2013 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 χωρις να εχω εμπειρια μου φαινεται αδυνατο να μπορεις να παιζεις σε ultra full hd και να κανεις record .εκει μαλλον να θες καμια 780 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 27, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 χωρις να εχω εμπειρια μου φαινεται αδυνατο να μπορεις να παιζεις σε ultra full hd και να κανεις record .εκει μαλλον να θες καμια 780Κι όμως,είδα αρκετά βίντεο στο youtube που είχαν GTX 760,και κάνανε record σε Ultra Settings το BF4,και το παιχνίδι κύλαγε ομαλά,επάνω σε κάτι i5 και μνήμες παρόμοιες με αυτές που έχω εγώ. Αλίμονο αν ο i7 δεν μπορεί να την τερματίσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 27, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Στα χρηματα που διαθετεις,σε καινουργια παντα,πας σε Asus GeForce GTX760 2GB DirectCU II OC | Skroutz.grΒλέποντας διάφορα βίντεο στο youtube,και κοιτάζοντας διάφορες συγκρίσεις η 760 είναι πιο γρήγορα και φθηνότερη από την 7950. Θα πάω σε αυτή λοιπόν,άλλα επειδή μπορεί να ανεβάσω συχνότητες αργότερα(δεν είμαι σίγουρος),θα μπορούσα να βάλω μερικά ψιλά ακόμα και να πήγαινα στην Gigabyte έκδοση της 760 Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 2.0) | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 27, 2013 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2013 Αν μπορείς μάζεψε άλλα 50e και πας σε gtx770 gtx 770 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr ή r9 280x r9 280x - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 28, 2013 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Αν μπορείς μάζεψε άλλα 50e και πας σε gtx770 gtx 770 - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.gr ή r9 280x r9 280x - Κάρτες Γραφικών | Skroutz.grΚαλησπέρα. Δεν νομίζω ότι μπορώ για παραπάνω από 250 ευρώπουλα. Οπότε λύση είναι η 760 Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Νοέμβριος 28, 2013 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Βλέποντας διάφορα βίντεο στο youtube,και κοιτάζοντας διάφορες συγκρίσεις η 760 είναι πιο γρήγορα και φθηνότερη από την 7950. Θα πάω σε αυτή λοιπόν,άλλα επειδή μπορεί να ανεβάσω συχνότητες αργότερα(δεν είμαι σίγουρος),θα μπορούσα να βάλω μερικά ψιλά ακόμα και να πήγαινα στην Gigabyte έκδοση της 760 Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 2.0) | Skroutz.grΆσε τη Giga και πήγαινε σε AsusAsus GeForce GTX760 2GB DirectCU II OC | Skroutz.grΚαι λίγο καλύτερο σύστημα ψύξης έχει, και τη βρίσκεις στην πιάτσα 15€ φθηνότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idonthave Νοέμβριος 28, 2013 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Για την Gigabyte δεν γνωρίζω αλλά για την Asus που πέρασε από τα χέρια μου όπως λέει ο φίλος, από θερμοκρασίες και θόρυβο είναι πάρα πολύ καλή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nixterida Νοέμβριος 28, 2013 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Καλησπέρα φίλε μου , μια παρατήρηση μόνο μιας και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το gaming το LoL , Dota 2 μην τα βάζεις στην ίδια κατηγορία με BF4 η Crysis κλπ υπάρχει τεράστια διαφορά .... είναι πολύ ποιο "βαριά" παιχνίδια. Τώρα στο θέμα μας αν θες να παίζεις BF4 σε ultra settings και να κάνεις και record καλές επιλογές είναι : Club3D Radeon HD7950 3GB '13Series | Skroutz.grέχει ένα μειονέκτημα όμως κάνει αρκετό θόρυβο αν ανεβάσεις πάνω από 50% τα fans!Σε nvidia δύο αρκετά καλές κάρτες που θα σε καλύψουν είναι αυτές : MSI GeForce GTX760 2GB OC | Skroutz.grGigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 1.0) | Skroutz.grΠιστεύω να σε βοήθησα καλή αγορά να έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PowerOfDeath7 Νοέμβριος 28, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2013 Καλησπέρα φίλε μου , μια παρατήρηση μόνο μιας και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το gaming το LoL , Dota 2 μην τα βάζεις στην ίδια κατηγορία με BF4 η Crysis κλπ υπάρχει τεράστια διαφορά .... είναι πολύ ποιο "βαριά" παιχνίδια. Τώρα στο θέμα μας αν θες να παίζεις BF4 σε ultra settings και να κάνεις και record καλές επιλογές είναι : Club3D Radeon HD7950 3GB '13Series | Skroutz.gr έχει ένα μειονέκτημα όμως κάνει αρκετό θόρυβο αν ανεβάσεις πάνω από 50% τα fans! Σε nvidia δύο αρκετά καλές κάρτες που θα σε καλύψουν είναι αυτές : MSI GeForce GTX760 2GB OC | Skroutz.gr Gigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 1.0) | Skroutz.gr Πιστεύω να σε βοήθησα καλή αγορά να έχεις. Καλησπέρα φίλε. Έψαξα σε μερικά sites και έκανα σύγκριση τις 2 κάρτες 7950 και 760,και overall δεν απέχουν και πολύ η μια από την άλλη,απλά η 7950 αναμενόμενο με τα 3GB μνήμης αποδίδει καλύτερα σε υψηλές αναλύσεις(π.χ. αν κάποιος θέλει να παίζει σε TV Plasma HD κ.τ.λ.) κάτι που το οποίο δεν με ενδιαφέρει εμένα. Η μέγιστη ανάλυση που παίζω είναι 1920χ1080. Το καλό που έχει η 760 είναι ότι έχει καλύτερη ταχύτητα μνήμης από την 7950,και μπορεί κανείς να την clockarei εύκολα αν θέλει παραπάνω απόδοση. Οπότε πάω για Gigabyte 760 Υ.Γ. Τα παραπάνω παιχνίδια τα ανέφερα ,διότι ασχολούμαι και με αυτά,άρα αν μπορώ να βρω μια καλή κάρτα να κάνει record το BF4 σε Ultra settings,θα είναι αδύνατο να μη μπορεί να γράψει τα υπόλοιπα παιχνίδια,γιατί το επόμενο "βαρύ" παιχνίδι που έχω είναι το BF3. Νομίζω το διατύπωσα λάθος στην αρχή,αλλά whatever Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια σου,και για τις πληροφορίες των καρτών !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
evilsoler Νοέμβριος 30, 2013 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2013 μιας και είμαι σε παρόμοια κατάσταση θέλω να ρωτήσω το εξής: λένε στο νετ ότι δεν αξίζει η 760 τα 50ε παραπάνω και καλύτερα σε μια r9 270χ γιατί έχει καλύτερο ratio τιμής απόδοσης. εγώ θα ήθελα να παίζω decent σε μια 55αρα που θα βγάζω την εικόνα. γίνεται? η πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη κάρτα?επειδή με νοιάζει να είναι αθόρυβη είχα καταλήξει σε αυτήν MSI Radeon R9 270X 2GB Hawk | Skroutz.grλενε οτι ειναι αθορυβη.τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mer Δεκέμβριος 1, 2013 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2013 Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει 25 ευρώ αλλά σίγουρα είναι αθόρυβη πάαααρα πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulgore1 Δεκέμβριος 1, 2013 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2013 μιας και είμαι σε παρόμοια κατάσταση θέλω να ρωτήσω το εξής: λένε στο νετ ότι δεν αξίζει η 760 τα 50ε παραπάνω και καλύτερα σε μια r9 270χ γιατί έχει καλύτερο ratio τιμής απόδοσης. εγώ θα ήθελα να παίζω decent σε μια 55αρα που θα βγάζω την εικόνα. γίνεται? η πρέπει να πάω σε μεγαλύτερη κάρτα?επειδή με νοιάζει να είναι αθόρυβη είχα καταλήξει σε αυτήν MSI Radeon R9 270X 2GB Hawk | Skroutz.grλενε οτι ειναι αθορυβη.τι λετε?Οχι γιατι πλησιαζεις σε τιμη την 760 που ειναι δυνατοτερη της 270x. Αν δεν μπορεις βεβαια να πας στην 760 με λιγα παραπανω ευρο ναι ειναι καλη,αν και υπαρχουν και φθηνοτερες λυσεις οπως Gigabyte Radeon R9 270X 2GB WindForce 3X OC | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fulgore1 Δεκέμβριος 1, 2013 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2013 Καλησπέρα φίλε μου , μια παρατήρηση μόνο μιας και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το gaming το LoL , Dota 2 μην τα βάζεις στην ίδια κατηγορία με BF4 η Crysis κλπ υπάρχει τεράστια διαφορά .... είναι πολύ ποιο "βαριά" παιχνίδια. Τώρα στο θέμα μας αν θες να παίζεις BF4 σε ultra settings και να κάνεις και record καλές επιλογές είναι : Club3D Radeon HD7950 3GB '13Series | Skroutz.grέχει ένα μειονέκτημα όμως κάνει αρκετό θόρυβο αν ανεβάσεις πάνω από 50% τα fans!Σε nvidia δύο αρκετά καλές κάρτες που θα σε καλύψουν είναι αυτές : MSI GeForce GTX760 2GB OC | Skroutz.grGigabyte GeForce GTX760 2GB WindForce 3X OC (rev. 1.0) | Skroutz.grΠιστεύω να σε βοήθησα καλή αγορά να έχεις.7950 για αγορα αξιζει πλεον μονο μεταχειρισμενη. Και για τις 760 που προτεινες,βγαζοντας την Msi απεξω μιας και ειναι αδιαφορη η Reference,για ποιο λογο να παει στην Gigabyte και να μην παει στην φθηνοτερη Asus 760??? Τελος μπορεις να κοιταξεις και σε μεταχειρισμενες 7970 στα λεφτα αυτα αν σε ενδιαφερει,που ειδικα στο BF4 τα πανε παρα πολυ καλα οπως μπορεις να δεις και εδω Battlefield 4 VGA graphics performance benchmark review - DirectX 11 class graphics card performance up-to Full HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.