nikonick Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2013 καλησπέρα σε όλους,παρακαλώ, θα ήθελα να μου πείτε εάν το πρόγραμμα τις hotspot shield elite μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον ασφάλεια τις σύνδεσης μου στο internetκάποιος φίλος τελευταίος μου έχει πει ότι εδώ και κάποιους μήνες κυπριακές ip διευθύνσεις έχουνε μπει στο στόχαστρο παρακολούθησης και μονο με ένα antivirus και firewall δεν είμαι ασφαλισμένοςέχουνε σημειωθεί όντως πολλά περιστατικά και κάποια έχουνε ανακοινωθεί και από τα μέσα ενημερώσεις ότι δηλαδή από πολλούς χρηστες έχουνε κλαπεί δεδομένα και αριθμοί πιστωτικών καρτών και το φαινόμενο παίρνει διαστάσειςέχω χρηματιστηριακές και τραπεζικές συναλλαγές αλλα και συναλλαγές μέσο forex και αυτό με ανησυχεί τι νομίζετε για το peer blockτο μονο που έχω στο pc είναι το avg free του 2013παρακαλώ τα σχόλια σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 26, 2013 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 Εγω τι θα εκανα...Αγορα ενος Raspberry Pi, περνας debian με squid και το εχεις σαν transparent proxy για ολο το δικτυο σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Νοέμβριος 26, 2013 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 Βάλε ότι ασφάλεια θέλεις, όσο θέλεις από σουίτες αμυντικές και ιστορίες. Αν δεν προσέξεις που κάνεις click δεν σε προστατεύει τίποτα!Τα δεδομένα όπως πιστωτικές κάρτες και λοιπά στοιχεία αποτελούν στοιχεία που λαμβάνονται από το λεγόμενο "Phishing", όπως το ψάρεμα γιατί στην ουσία ο hacker "ψαρεύει" για κορόιδα!Όταν βλέπεις λοιπόν ένα email από το paypal ή την τράπεζα σου που σου λέει π.χ. "μπες στο λογαριασμό σου γιατί σε περιμένουν λεφτά" και εσύ μπαίνεις, ας πρόσεχες. Αν το μήνυμα έχει Ελληνικά αλλά με μη σωστό συντακτικό και είναι σαν google translate, πάλι είναι phishing attempt.Το βασικότερο όλων είναι όμως να μάθουμε τι σημαίνει domain name. Π.χ. έχουμε το nbg.gr της εθνικής τράπεζας.Ότι τελειώνει σε nbg.gr πριν την πρώτη κάθετο (/) είναι ΟΚ, π.χ.: http://ebanking.fatematia.nbg.gr/ebanking.html Αν δεις σελίδες:nbg.gr.banking.tk/ebanking δεν τελειώνει σε nbg.gr, άρα είναι μουφέ.Ομοίως το banking.fn/nbg.gr/ebanking πάλι δεν τελειώνει σε nbg.gr πριν την πρώτη κάθετο, οπότε πάλι είναι ψεύτικο.Τέλος, μπορεί να πατήσεις το link http://www.nbg.gr/ebanking και να κρύβει κάτι άλλο, οπότε πριν πατήσεις ένα link, κοιτάς κάτω αριστερά την status bar του browser που σου δείχνει πιο είναι το URL που πας να πατήσεις.Αν δεν τα προσέξει κανείς αυτά, βάλε ότι θέλεις, proxy, squid, web filtering κλπ κλπ, 1 φορά να περάσει κάτι και να νιώθεις ότι είσαι 100% ασφαλής γιατί έχεις 10 καντάρια προγράμματα από πίσω πάνε τα στοιχεία σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikonick Νοέμβριος 26, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2013 σας καλησπερίζω ξανά και ευχάριστο παρα πολύ τις πολύ καλές πληροφορίες σαςφιλε YDinopoulέ συγγνώμη αλλα η πρόταση σου μου φαίνεται δύσκολη γιατί δεν είμαι τόσο έμπειρος όσο εσύναι τα ξέρω αυτά με τα emails και τα domain αφού μονο μέσο τον επισημων σελίδων τις τράπεζας, χρηματιστηρίου και forex μπαίνωέχω δώσει εντολή στην τράπεζα μου να μου αποστέλλεται ταχυδρομικώς ανά μηνα όλη η κίνησης λογαριασμού μου και επίσης όλα τα emails από το χρηματιστήριο αξιον κύπρου είναι κρυπτογραφημένα με κλειδί το οποιον αποστέλλεται ταχυδρομικώς/προσωπικόςτώρα με το forex είναι μέσο emails από διαφορες διευθύνσεις όπως γαλλίας, αγγλίας, βερολίνου και είναι κρυπτογραφημένα με κλειδίτώρα πως μπορεί να μπει ένας hacker στο pc μου δεν το ξέρω αλλα είναι εύκολο για αυτόν φαντάζουμετο μονο που σκέφτηκα να κάνω πέραν του avg antivirus / firewall είναι ότι όλα μου τα emails και η αλληλογραφία μου σε μορφή word είναι σε zip με κωδικό μια πρόταση 35 χαρακτήρων όλα κεφαλαια και αυτό νομίζω θα δυσκολέψει κάποιον που έχει καταφέρει να πάρει τα zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaPoleoN Νοέμβριος 30, 2013 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2013 το μονο που σκέφτηκα να κάνω πέραν του avg antivirus / firewall είναι ότι όλα μου τα emails και η αλληλογραφία μου σε μορφή word είναι σε zip με κωδικό μια πρόταση 35 χαρακτήρων όλα κεφαλαια και αυτό νομίζω θα δυσκολέψει κάποιον που έχει καταφέρει να πάρει τα zip Το ό,τι όλα είναι κεφαλαία δεν θα δυσκολέψει σχεδόν καθόλου, από την άλλη το ό,τι είναι 35 χαρακτήρες θα δυσκολέψει τον οποιοδήποτε σε πολύ μεγάλο βαθμό (αρκεί να μην πρόκειται στοχευμένη επίθεση από κάποιον που σε "γνωρίζει"). Αυτοί οι 35 χαρακτήρες καλό θα ήταν να μην πρόκειται για κάποια πρόταση με νόημα αλλά ανεξάρτητοι μεταξύ του, καθώς επίσης να περιέχουν αριθμούς, σύμβολα, κεφαλαία και μικρά. Επίσης τα greeklish βοηθάνε πολύ. Για τα ευαίσθητα αρχεία σου καλό θα ήταν να φτιάξεις κάποιον κρυπτογραφημένο φάκελο ή ακόμα και partition με ένα γνωστό πρόγραμμα κρυπτογράφησης (π.χ. DiskCryptor, Truecrypt, Bitlocker(δεν το έχω χρησιμοποιήσει)) και να τα αποθηκεύεις εκεί. Προσωπικά προτιμώ το DiskCryptor, αν και έχω καιρό να διαβάσω τις εξελίξεις πάνω στο θέμα της κρυπτογράφησης. Για το truecrypt ακούγονται διάφορα και αν θυμάμαι καλά πέρσι είχε βγάλει ένα πρόγραμμα η elcomsoft που μπορούσε να το σπάσει. Τώρα για το hotspot shield elite, δεν το ήξερα αλλά από ότι διάβασα πρόκειται για secure vpn με detect and block malware feature. Δεν είναι κακό, βοηθάει στο να είναι είναι κρυπτογραφημένες οι συναλλαγές (αν και αυτό το προσφέρουν και οι τράπεζες) και ίσως και να βοηθάει απέναντι σε mitm επιθέσεις, ωστόσο δεν νομίζω να μπορεί να σε προστατέψει από κακοτοπιές αν δεν είσαι και εσύ σίγουρος για το τι κατεβάζεις και κάνεις install. Να μην ανοίγεις email και κυρίως να μην κατεβάζεις attachments από emails που δεν γνωρίζεις και δεν περιμένεις (αυτό ισχύει για οτιδήποτε μεταξύ μιας εικόνας έως ενός pdf). το μονο που έχω στο pc είναι το avg free του 2013 Τα free είναι καλά για το σπίτι, αλλά για το γραφείο και όταν μιλάμε για λεφτά (ειδικά για πολλά λεφτά) μην κάθεσαι με free. Το να πληρώσεις 50-100 ευρώ το χρόνο για να γλυτώσεις απο τα χειρότερα, πιστεύω ότι είναι μικρό το τίμημα. Το ιδανικό είναι να μην χρησιμοποιήσεις σουίτες αλλά διαφορετικά προγράμματα για antivirus, για malware και για firewall. Ωστόσο, επειδή από ό,τι κατάλαβα δεν θέλεις να μπερδευτείς με διάφορες ρυθμίσεις, κατά τη ταπεινή μου προσωπική άποψη, η καλύτερη σουίτα προς το παρόν είναι της Kaspersky (οι Ρώσοι το έχουν πολύ με τους υπολογιστές και την ασφάλεια), άντε και της Bitdefender. Μ'αρέσει και της norton αλλά αρκετός κόσμος την αποφεύγει. Σου προτείνω κάτι που το πληρώνεις, γιατί στα περισσότερα free δεν έχεις ασφάλεια σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο όταν γίνεται το σάρωμα του υπολογιστή. Επίσης, καλός θα ήταν και ένα συνδυασμός με το malware-antimalware. BEBAIA πάντα θα ισχύει αυτό που ανέφερε [MENTION=1347]jpavly[/MENTION]. Όσο ασφαλές και να είναι ένα σύστημα, αν δεν προσέχει ο χρήστης, θα το έχει το στραβοπάτημα. Να φανταστείς ό,τι μέχρι και στον ISS πέρασε malware, επειδή ένας αστροναύτης το μετέφερε καταλάθος με ένα usb stick. Κάποιος που ασχολείται πιο σχολαστικά με pc security μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο ή να προτείνει ό,τι νομίζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Νοέμβριος 30, 2013 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2013 καλησπέρα σε όλους,παρακαλώ, θα ήθελα να μου πείτε εάν το πρόγραμμα τις hotspot shield elite μπορεί να βοηθήσει στην επιπλέον ασφάλεια τις σύνδεσης μου στο internetκάποιος φίλος τελευταίος μου έχει πει ότι εδώ και κάποιους μήνες κυπριακές ip διευθύνσεις έχουνε μπει στο στόχαστρο παρακολούθησης και μονο με ένα antivirus και firewall δεν είμαι ασφαλισμένοςέχουνε σημειωθεί όντως πολλά περιστατικά και κάποια έχουνε ανακοινωθεί και από τα μέσα ενημερώσεις ότι δηλαδή από πολλούς χρηστες έχουνε κλαπεί δεδομένα και αριθμοί πιστωτικών καρτών και το φαινόμενο παίρνει διαστάσειςέχω χρηματιστηριακές και τραπεζικές συναλλαγές αλλα και συναλλαγές μέσο forex και αυτό με ανησυχεί τι νομίζετε για το peer blockτο μονο που έχω στο pc είναι το avg free του 2013παρακαλώ τα σχόλια σαςΑπό το στιγμή που προσέχεις ό,τι σου είπε ο [MENTION=1347]jpavly[/MENTION], εγκατέστησε μια οποιαδήποτε διανομή linux (π.χ. ubuntu ή linux mint που είναι πιο απλές και από windows) και όλη τη δουλειά σου στο internet που απαιτεί σοβαρή ασφάλεια την κάνεις από εκεί. Δεν χρειάζεσαι ούτε a/v ούτε firewall. Με την εγκατάσταση, το σύστημά σου θα γίνει dual boot και δεν χάνεις τα windows - αν αυτό σε ανησυχεί. Από κει και πέρα, αν σε ενδιαφέρει και η ανωνυμία εκτός από την ασφάλεια, κοιτάς για tor.network. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.