Jump to content

Controller Sata3

dpasinis

Recommended Posts

Διαθέτω motherboard της ASUS (P7P55D) που δεν υποστηρίζει Sata3.

Πριν δύο εβδομάδες έβαλα SSD και διαπίστωσα ότι η βελτίωση των επιδόσεων ήταν θεαματική. Ο SSD δουλεύει σε Sata2.

Τελικά σκέφτομαι να βάλω έναν controller Sata3, γιατί έτσι και αλλιώς χρειάζομαι επιπλέον 2-3 εισόδους Sata.

Τι θα μου προτείνατε;

Ένας Controller δουλεύει απροβλημάτιστα σε οποιαδήποτε motherboard ή πρέπει να ψάξω κάτι εξεζητημένο;

Η κύρια χρήση του pc είναι επεξεργασία βίντεο και φωτογραφίας.

Ευχαριστώ...

Δεν έχω προσωπική εμπειρία από αυτά τα controllers, αλλά επειδή βρέθηκα ακριβώς στην ίδια θέση και το είχα ψάξει λίγο τότε, το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς "sata 3". Οι ταχύτητες που πιάνεις με τον controller είναι κάτι ανάμεσα σε 2 και 3. m/b με 775 και sata3 δεν υπάρχει, άρα έμεινα με την μισή ταχύτητα.

Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις πλατφόρμα σε κάτι νεότερο με εγγενή υποστήριξη sata3? Ο ελεγκτής μόνο κάνει 50 ευρώ.

Το σκέφτηκα και αυτό, αλλά ο επεξεργαστής (i5-750) και η μνήμη (8GB) που έχω είναι επαρκής για την δουλειά που κάνω (PowerDirector).

Νομίζω ότι εάν πάω σε κάτι νεότερο, θα ξοδευτώ χωρίς μεγάλη βελτίωση των επιδόσεων και του χρόνου επεξεργασίας.

Θα μπορεί να κάνει boot από σκληρό που θα τον έχει στον controler;

..Χμμμμ, απάντηση και εγώ δεν έχω πάρει σ΄αυτό και δεν βγάζω άκρη ούτε και από τα ξένα forum.

Απλά έχω καταλήξει στο εξής:

<<Αγοράζεις Sata3 Controller υπό την προυπόθεση ότι χρειάζεσαι επιπλέον θύρες Sata & USB. Δεν αξίζει η αγορά του Sata3 Controller για "κυνήγι μαγισσών" δλδ, δεν μπορείς να επιτύχεις αξιοσημείωτες επιδόσεις, ειδικά, σε Sata3>>

Νεώτερη ενημέρωση..

.. πήρα controller ASUS (model U3S6) από συμφορουμίτη και ταίριαξε απόλυτα με την μητρική.

Σύνδεσα SDD (512 GB) και HDD (2 TB) και τα "είδε" αμέσως.

Κάνει boot από τον SSD χωρίς κανένα πρόβλημα.... :happy2::happy2::happy2:

Οντως θελω και εγω να δω ταχυτητες.

Σε αφηνει η μητρικη η ο κοντρολερ να επιλεξεις ποιος θα κανει ΒΟΟΤ??

Από το BIOS της μητρικής επιλέγεις από που θα κάνεις BOOT.

Στο BIOS "βλέπεις" το σύνολο των δίσκων και συσκευών (SATA2 και SATA 3) που έχεις στην μητρική + στον controller. Δηλαδή ο controller είναι σαν απόλυτη προέκταση της μητρικής.

Όσον αφορά την ταχύτητα, όσο είχα τον SSD σε SATA2 (σε είσοδο SATA2 της MOBO) ο δείκτης εμπειρίας των Windows αξιολογούσε την ταχύτητα του SSD με 7.4

Τώρα που έχω συνδέσει τον SSD σε είσοδο SATA3 (του controller) ο δείκτης εμπειρίας των Windows αξιολογεί την ταχύτητα του SSD με 7.9 :eek:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.