Jump to content

Ερωτηση για Boot Sector σε Netbook

Martin_Riggs

Recommended Posts

Καλησπερα σ' ολους.

Εχω ενα Acer Netbook (το 531h με 1GB Ram) το οποιο φοραει επανω απο τη μανα του τα Win7 Starter.

Απο προγραμματα εχει επανω μονο το Skype , μιας και προσφατα του εκανα Recοvery στα Factory Defaults.

Επειδη τελευταια το βλεπω και σερνεται ασυστολα (εχω την εντυπωση οτι συνεβει μετα τα Windows Updates που του εγκατεστησα) σκεφτομαι να του αλλαξω λειτουργικο και να το πηγαινα σε κατι πιο "ελαφρυ" και οχι τοσο απαιτητικο απο πλευρας RAM , τα WinXP SP3.

Αυτο που ομως δεν ξερω , ειναι το εαν κανοντας Format , θα χαλασω και το σημειο του δισκου που εχει της πληροφοριες για το ξεκινημα του installation των Factory Defaults , το οποιο γινεται με ALT + F10.

Αρα η ερωτηση μου εχει ως εξης. Θα μπορω εαν μεθαυριο μετανοιωσω για τα XP , να το επαναφερω παλι στα της μανας του με την κλασσικη διαδικασια ή απαξ και το φορμαρω..... παπαλα ολα. ;

Αααα... και μιλαμε παντα για format μονο στο partition που εχει τα Windows.

Οχι στο κρυφο που ειναι κρατημενη η μητρα.

Υ.Γ.: Εχω κανει ελεγχους σε Ram (με το memtest) και σε δισκο με chdsk και σε κανενα δεν βρεθηκε το παραμικρο προβλημα.

Τι σε ενδιαφερουν τα Factory Defaults...?

Τραβα format σε ολο τον δισκο.Φτιαξε εσυ οτι partitions θελεις και περνα Xp.

Εαν δεν σε βολεψουν (που δεν βρισκω τον λογο να μην σε βολεψουν) βαλε παλι 7.

Με το που πηρα στα χερια μου το νετμπουκ μου (Acer Aspire One D255) ειχε 7strarter+μια ουγκαμπουγκα εκδοση android.Μπηκα για 5 min στο καθε λειτουργικο για να δω τι παιζει το εκλεισα κουμπωσα το flashdrive και φορματ xp+ubuntu.

Τελος τραβα παρε ενα dimmaki 2gb.Ακομα και xp να εχεις θα βοηθησει.

...

Επειδη τελευταια το βλεπω και σερνεται ασυστολα (εχω την εντυπωση οτι συνεβει μετα τα Windows Updates που του εγκατεστησα) σκεφτομαι να του αλλαξω λειτουργικο και να το πηγαινα σε κατι πιο "ελαφρυ" και οχι τοσο απαιτητικο απο πλευρας RAM , τα WinXP SP3.

...

Τα WinXP SP3 είναι το ίδιο απαιτητικά. Το πρόβλημα θα το λύσεις αυξάνοντας τη RAM, αντικαθιστώντας το υπάρχον dimm με ένα των 2GB.

Τι σε ενδιαφερουν τα Factory Defaults...?

Τραβα format σε ολο τον δισκο.Φτιαξε εσυ οτι partitions θελεις και περνα Xp.

Εαν δεν σε βολεψουν (που δεν βρισκω τον λογο να μην σε βολεψουν) βαλε παλι 7.

Με το που πηρα στα χερια μου το νετμπουκ μου (Acer Aspire One D255) ειχε 7strarter+μια ουγκαμπουγκα εκδοση android.Μπηκα για 5 min στο καθε λειτουργικο για να δω τι παιζει το εκλεισα κουμπωσα στο flashdrive και φορματ xp+ubuntu.

Τελος τραβα παρε ενα dimmaki 2gb.Ακομα και xp να εχεις θα βοηθησει.

Οχι οχι. Δεν θα ηθελα να το παω ετσι. Δεν θα ανοιγα και το topic αλλωστε. To installation της εταιριας θα ηθελα να μπορω να το χρησιμοποιησω , εαν δεν με ικανοποιησουν τα XP.

Οσο για το 2αρι module θα ηταν η καλυτερη λυση το ξερω αλλα ....δεν υπαρχει σαλιο μαν ουτε για τα €30 που εχει.

Τα WinXP SP3 είναι το ίδιο απαιτητικά. Το πρόβλημα θα το λύσεις αυξάνοντας τη RAM, αντικαθιστώντας το υπάρχον dimm με ένα των 2GB.

Αυτη τη στιγμη μετα απο restart μου τρωει 600MB (!!!) και τρεχει στο background μονο AVG.

Τα XP ποτε δεν μου αρχιζουν με 600ΜΒ. Συνηθως ειναι καπου στα 110 με 150.

Σε τεσταρισματα μαλιστα που εκανα πριν καιρο σε αλλο μηχανακι τα καταφερα να μπουταρουν με 90 (κοψιμο services , κοψιμο απο startup κτλ).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.