Jump to content

Win Image - SSD wipe - Restore

p_under

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, θα χρειαστώ την βοήθειά σας στην διαδικασία που περιγράφει ο τίτλος. Επειδή στον SSD μου όπου βρίσκεται και το λειτουργικό είχα κάνει πολλά partition και αφού τα έσβησα δεν μπορώ να κάνω πάλι merge το drive σκέφτηκα πως πρέπει να το φορμάρω ή wipe (ακόμα καλύτερα για να στρώσει) και να περάσω το image που θα έχω κρατήσει.

uw3zldR.jpg

Πως πρέπει να ακολουθήσω όμως την παραπάνω διαδικασία (δεν γνωρίζω καθόλου)? Διαθέτω εξωτερικό δίσκο και εσωτερικό μηχανικό όπως μπορείτε να δείτε. Φοράω Win 8 Pro. Αν χρειάζεστε άλλες πληροφορίες πείτε μου, ευχαριστώ.

Βασικά η επιλογή Delete Volume δεν εμφανίζεται γιατί από εκεί εκκίνησες το μηχάνημα (είναι το boot partition).

Εγώ τέτοιες διαδικασίες τις έχω κάνει πολλές φορές με το Acronis True Image. Ωστόσο και τα Win7/8 έχουν ενσωματωμένη τέτοια διαδικασία. Παίρνεις image, το αποθηκεύεις κάπου, και μετά εκκινείς με το DVD εγκατάστασης των Win, και αντί να επιλέξεις εγκατάσταση, επιλέγεις restore image. Ωστόσο την διαδικασία την ξέρω για τα 7άρια, για τα μισητά 8άρια είναι κάπως διαφορετική.

Εγώ τέτοιες διαδικασίες τις έχω κάνει πολλές φορές με το Acronis True Image. Ωστόσο και τα Win7/8 έχουν ενσωματωμένη τέτοια διαδικασία. Παίρνεις image, το αποθηκεύεις κάπου, και μετά εκκινείς με το DVD εγκατάστασης των Win, και αντί να επιλέξεις εγκατάσταση, επιλέγεις restore image. Ωστόσο την διαδικασία την ξέρω για τα 7άρια, για τα μισητά 8άρια είναι κάπως διαφορετική.

Είναι αξιόπιστη η διαδικασία αυτή με τα win7;

Είναι αξιόπιστη η διαδικασία αυτή με τα win7;

Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει, αφού όπως είπα χρησιμοποιώ το Acronis. Από ότι έχω διαβάσει σε sites του εξωτερικού, πρέπει να είναι.

How to Create a System Image in Windows 7

Backup Complete Computer - Create an Image Backup - Windows 7 Help Forums

System Image Recovery - Windows 7 Help Forums

Κατέβασε το gparted live cd (x32, x64) κάψε το iso σε ένα cd και μπούταρε με αυτό, να κάνεις τη δουλειά σου.

(χωρίς φορμάτ και wipe για να "στρώσει" - έλεος!!!!!)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.